Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én azt csak azért írtam, hogy mi ilyen simán, minden akadály nélkül, néha 180-al kavarva 21 óra alatt jártuk meg az 1740 km-t. Na most akkor 2000 km, fizetőkapus dologgal, meg dugókkal, meg mindennel együtt akkor eleve nem lehet 20 óralionelmessi19 írta: Viszont amit írsz, hollandiába egészen más a dolog.![]()
Egyrészt a sebességkorlátozás (ami már van egyébként tudtommal azóta) nincs olyan szigorúan véve, másrészt nincs tudtommal ilyen elmebeteg fizetőkapus (kb 30-50 kmenként minimum) rendszer, mint a délieknél. Hiába, nem véletlen jöttem úgy haza egy kéthetes olaszországi körútról, hogy határozott véleményem volt arról a népről, és minden tekintetben negatív nagyjából. Ez is hozzátett azért.
Az utazási időhöz annyit tudok hozzátenni hogy mi Hollandiába szoktunk menni, 1740 km-re Nyíregyházától. Idén 21 óra alatt nyomtuk le, úgy hogy már Nyiregytől autópályán mentünk, és Pesten csak 20 perc alatt értünk át. Németországban ugye nincs sebességkorlátozás, ahol lehetett, ott kavartunk 160-180-al. Úgyhogy 2000 km-re az a 20 óra egyenesen lehetetlen.lionelmessi19 írta:Na egy csöpp lelki felkészítés, aztán lehet hogy felesleges, csak én most jutottam ide a topicba, és vettem észre amit Iván írt nektek. Beszélek épp vele, és némileg az utazós részen fennakadtam.
Annak örülnék, ha olyan emberek írnának ide be személyes tapasztalatot majd az alábbiakban következőkkel kapcsolatban, akik kocsival, nyári időszakban mentek sokat autópályákon mindenhol délnyugat európában.
Ugyanis a saját tapasztalat a következő:
Az autópálya díjak Franciaországban egészen durvák, Olaszországban még durvábbak, és hasonlót képzelek a Spanyolokhoz is. Ez pedig azt jelentené, nekünk tavaly nyáron Olaszországban azt jelentette, hogy szinte az autópályán elhasznált benzin árának megfelelő összeget kellett költeni autópálya használati díjra is.
Így egyrészt költséget illetően kell átszámolgatni kicsit, amennyiben igazam van, vagy lesz.
Ezen felül az utazás időtartama. Ahogy nézem kb 1 nappal számoltok, amit rögtön szorozzatok meg kettővel. 2szer2 nap útra kell számolni szvsz, méghozzá több okból. a 20 óra körüli dolog nagyon optimista, erre kell rászámolni a délnyugati autópályákon lévő fizetőkapus megoldás okozta botrányos (főleg nyáron) sok órás sorbanállásokat, arról nem is beszélve h baleset is lesz bőven.
2000 kmert mennénk, iszonyat sokat csigatempóban, sokat ácsorogva. Sebességhatárt sem lehet nagyon átlépni, mert az viszont ügyes rendszerrel van figyelve náluk (csak olyan cuccokkal amik tuti nincsenek egy kisbuszon), mindemellett pedig az éjszaka utazás sem mükszik nyáron, majdnem ugyanakkora forgalom és ugyanakkora sorok vannak.
Ez az időtöbblet tudjátok mit jelent üzemanyagköltségben is.
így tehát szerintem az eredeti elképzeléseknél jóval több pénzbe és időbe kerül, de ne legyen igazam.
Nem akarok ünneprontó lenni, de ez van szerintem. Nem pesszimista vélemény, csak saját tapasztalat. Ami persze ugyanúgy megdönthető azért majdnem, de semmiképp sem az én hibám.
lionelmessi19 írta:Na egy csöpp lelki felkészítés, aztán lehet hogy felesleges, csak én most jutottam ide a topicba, és vettem észre amit Iván írt nektek. Beszélek épp vele, és némileg az utazós részen fennakadtam.
Annak örülnék, ha olyan emberek írnának ide be személyes tapasztalatot majd az alábbiakban következőkkel kapcsolatban, akik kocsival, nyári időszakban mentek sokat autópályákon mindenhol délnyugat európában.
Ugyanis a saját tapasztalat a következő:
Az autópálya díjak Franciaországban egészen durvák, Olaszországban még durvábbak, és hasonlót képzelek a Spanyolokhoz is. Ez pedig azt jelentené, nekünk tavaly nyáron Olaszországban azt jelentette, hogy szinte az autópályán elhasznált benzin árának megfelelő összeget kellett költeni autópálya használati díjra is.
Így egyrészt költséget illetően kell átszámolgatni kicsit, amennyiben igazam van, vagy lesz.
Ezen felül az utazás időtartama. Ahogy nézem kb 1 nappal számoltok, amit rögtön szorozzatok meg kettővel. 2szer2 nap útra kell számolni szvsz, méghozzá több okból. a 20 óra körüli dolog nagyon optimista, erre kell rászámolni a délnyugati autópályákon lévő fizetőkapus megoldás okozta botrányos (főleg nyáron) sok órás sorbanállásokat, arról nem is beszélve h baleset is lesz bőven.
2000 kmert mennénk, iszonyat sokat csigatempóban, sokat ácsorogva. Sebességhatárt sem lehet nagyon átlépni, mert az viszont ügyes rendszerrel van figyelve náluk (csak olyan cuccokkal amik tuti nincsenek egy kisbuszon), mindemellett pedig az éjszaka utazás sem mükszik nyáron, majdnem ugyanakkora forgalom és ugyanakkora sorok vannak.
Ez az időtöbblet tudjátok mit jelent üzemanyagköltségben is.
így tehát szerintem az eredeti elképzeléseknél jóval több pénzbe és időbe kerül, de ne legyen igazam.
Nem akarok ünneprontó lenni, de ez van szerintem. Nem pesszimista vélemény, csak saját tapasztalat. Ami persze ugyanúgy megdönthető azért majdnem, de semmiképp sem az én hibám.
Szia!Sharack írta:Sziasztok!Kövi szezonba én is mennék majd ki de nem tom hogya jegyet stb hol kell megvenni majd:D valaki irna 1 pü-t vagy ide is írná?:D
Oké oké!Kralo írta:Nem szidott senki.pety27 írta: ezt Iván mondta,ne engem kezdjetek el szidni mint tegnap....![]()
![]()
Ivánnak köszönet a hosszú leírásért, és átgondolásért. Igen jól hangzik!
Remélem nem jön közbe semmi, és részt tudok venni én is ezen túrán, mely teljesítené egyik gyerekkortól létező vágyam.
Nem szidott senki.pety27 írta: ezt Iván mondta,ne engem kezdjetek el szidni mint tegnap....![]()
![]()