Kralo írta:csak ismert nevet mondtam... másrészt elektronikus zene tág fogalom én pedig abból a tranceből hoztam példát amit hallgatok, lehet nevezni slágeresnek, de korántsem kommersznek amire te gondolsz jelwaz. pvd igen is igényes zenét játszik, a mai dj élmezőnyből talán ő mondható a legigényesebbnek, és én nem csak a produceri munkáját emelném ki.

Egy másik Paul. Mr. Oakenfold. Nem tudom ki hallgatja rajtam kívül ezt a zenét, de ennél igényesebbet nem igazán találni a mai világban elektronikusban. Sehol sincsenek a fölösleges loop-ok és idióta begyorsítások, mint egyes Trance-slágerekben (lásdd: pvd). A másik kiemelkedő alak még ebben az igényes műfajban a híresebbek közül Satoshi Tomiie. Az ő számainak valami hihetetlen művészi megszerkesztettségei vannak. És a lehető legletisztultabb zene. Imádom

Akad még pár név a tarsolyban, akik valóban igényes (progresszív) zenét játszanak, de túlságosan nem örvendek világhírnek, de vki biztosan ismeri:
Rachel Starr
Kurayamino
Rob D
Bluefish
Royksopp
John Creamer
Gabriel & Dresden
Late Night Alumni
Schiller
Heppner
Valamint a Global Underground vonulatot képviselő dj-k, Stewe Lawler és a NuBreed tagjai. Nem hinném, h sokan szeretnék ezt rajtam kívül. De aki egy kis kikapcsolódásra vágyik (vagy nem tud elaludni), annak mindenképpen ajánlom.