Hali!
Tesómnál voltam Campus idején, és míg épp lábadoztam az előző estéből, nézegettem hogy van e valami jó film a gépén. Hát filmet nem találtam nekem tetszőt. Így gondoltam nekilátok ennek a kétes sorozatnak a Vampire Diaries-nek. Itthon snasszul lefordítva Vámpírnaplók.
Mivel jó magam a Twilight-tól hányós faj vagyok, nem vártam jót.
Bár meg kell mondanom, a vámpíros - vérfarkasos téma mindig is kedvelt volt nálam, annyi remek dolog született ezzel kapcsolatban, pl a Vámpír Brooklynban, vagy az Interjú a vámpírral, vagy az Underworld, vagy pl a Penge trilógia. Épp ezért sajnálom ezt a Tvájlájt cuccot, hogy ennyire belerondít a képbe.
No de a sorozat. Az elején Tvájlájtszerű volt. Bár mint utólag kiderítettem, nem a sorozat koppintotta a filmet, hanem a Twilightot ihlette meg ez az amúgy eredetileg 1991-ben megjelent novella, amin a sorozat alapul.
Lényeg a lényeg, ha nincs Damon szerepe, akkor tuti abbahagyom az egészet. Kumma nagy karakter. Ahogy jön gyilkol, mindenbe belekakkant. Nagyon jó. Aztán fejlődik jó nagyot a sorozat is, végül is ledaráltam, és nem bántam meg. Nem húzzák az embert, végig kapod a történéseket töményen. Még a nyálas jeleneteket is sikerült eltűrhető mennyiségben tálalni.
Viszont amiért igazából írok ide...felmerült benne egy nagyon buta kérdés. Ugye a vámpírok halottak, tehát nem dobog a szívük, oké hogy van bennük vér, de az nincs keringetve. Akkor mégis hogyan pumpálnak abba a bizonyos szervbe, amivel sikeresen szexelnek??? Lehet én vagyok hülye, de most ezen gondolkodtam ma...