Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.27. 02:10:50

van egy kérdésem, igazából egy matekzseni válaszát várom, mert én világ életemben kettesért küzdöttem belőle :lol:

van 64 üveggolyóm a zsebemben, abból 45 fekete, 19 fehér.
a 64 golyót csukott szemmel kiveszem a zsebemből egyenként, és 8 dobozba teszem, ugye 8 db/doboz.
ha a 8 dobozból LEGALÁBB az egyikben CSAK fekete golyó van, nyertem. (ha több ilyen doboz is van, mégtöbbet nyertem)
mennyi az esélyem arra, hogy LEGALÁBB 1 dobozban csak fekete golyó lesz ?

(amúgy sportfogadós dolog, csak átalakítottam üveggolyósra, úgy egyszerűbbnek tűnik...)
gergo9
Director del Fútbol

2011.10.27. 00:14:23

Tim
Mezei fórumozó

2011.10.26. 22:37:20

VictorValdes19 írta: Más:
http://konteo.freeblog.hu/archives/2011 ... -incidens/

Nagyon érdekes, rejtélyes egy történet.
Ez egy nagyon jó blog,természetesen itt van a könyvjelzők között.
Érdekes sztorik vannak még fent pld.a Mikroelektronikai Vállalat,amiről lefogadom,még nem is hallottatok.
Kíváncsi lennék mi történt valójában a túristákkal..az én tippem a jeti,mivel pánikszerűen menekültek,esetleg a gonosz földönkívüliek ugyan ilyen megfontolásból..
Kicsit más,de hasonló tematikájú oldal egyébként az http://www.urbanlegends.hu/,ami főleg városi legendákkal foglalkozik.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.10.26. 22:25:10

VictorValdes19 írta: Más:

Tényleg érdekes, csak az a baj az ilyen történetekkel, hogy felcsigázzák az embert, de valószínű, hogy válaszokat nem kapnak. Mellesleg én az őslakosokra szavazok.
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.10.26. 21:44:10

messideco írta:http://oranje.blog.nepsport.hu/
Beszálltam a holland blog szerkesztésébe :) A legújabb két poszt már az enyém.
Építőjellegű kritikákat kérnék, és köszi, annak aki ránéz a blogra :)
Jók lettek, csak így tovább! A Strootmanos nagyon jó választás volt, már 1-2 éve felfigyeltem a srácra (FM-be 12-es EB-n már stabil kezdő volt nálam :D), de eddig nem sok mindent tudtam róla. Hup! :wink:

Más:

" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
LM10
Director del Fútbol

2011.10.26. 16:56:08

ELADÓ!

Logitech Formula Force EX

Semmi baja nincs, pusztán azért adom el, mert meguntam a gépen az F1-et, mióta a jogsit csinálom :D

Akit érdekel, az jelezze, az árról majd tárgyalunk :)

http://img215.imageshack.us/img215/346/fnykp0028.jpg
messideco
Presidente del Barça

2011.10.26. 11:57:05

Kép
"And my heart will leave you never."
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.26. 03:19:06

soadroli írta:
shutterisland írta:legegyszerűbb, legegyedibb (és talán legolcsóbb) megoldás, ha bemész valamilyen ruhaboltba, ahol lehet kapni egyszínű, jó anyagú pólót 1500-2000 ftért (van elég sok olyan üzlet.) és olyan 1500-ért max vasaltatsz rá valami patent dexteres cuccot.

nekem van vagy 10 pólóm ilyen módszerrel (speedy gonzalez, stewie griffin, johnny bravo,stb...) bár igaz, hogy nekem faterom nyomdász. :lol:
Na hát nekem nincs ilyen szerencsém...De amúgy ITT van egy pár jó, amit kinéztem, csak nem tudom honnan lehet ilyeneket rendelni. A vasaltatós dolgot meg nemtom....Szerintem itt a közelbe nincs ilyen hely ahol vasalnának rá. (meg amúgy is hogy? mutatok nekik egy képet hogy ezt tedd rá, vazze??) Szóval inkább rendelnék :D
Amúgy jól bírják ezek a pólóid?
hát te tudod, nyilván egyszerűbb és jobb megvenni, ha van lehetőséged.
úgy működik, h a képet egy adathordozón vagy emailben eljuttatod nekik, felvázolod hova és mekkorában akarod rá a mintát, és ennyi.
elég jól bírják, bár én kézzel mosom.

amúgy azért szoktam faterral nyomatni ilyeneket, mert ilyen 1000%, hogy nem jön szembe az utcán, és ez nekem fontos. :D

most épp ilyet tervezek majd :
elejére a barcás
a hátuljára meg csak simán "messi 10"

ha az előbb említett ebayről rendelsz, olyan 3.000 körül jöhetsz ki a dologból legolcsóbban, de nekem mindig picit kacifántos volt a paypal, meg egyéb velejárók.
tocomanyus
Barça C

2011.10.25. 22:04:41

Asys írta:
d írta:Nem, a Római Birodalom a provinciákat és más országokat kizsákmányoló, megsarcoló, rabszolgatartó társadalom volt. Sok mindenben a kapitalizmusra hajazott, abban is sokszor boldogok voltak, akiket kihasználtak, mert boldoggá tették őket (panem et circenses).

Így van!

Amúgy én szimpatizálok veled tocomanyus, csak megjegyeztem, hogy "valamit valamiért" ahogy lord Shaftesbury írta egy helyen, nem lehet egyszerre megenni és megtartani a süteményt.

Elképzelhetőnek tartok olyan társadalmi berendezkedést amely igazságosabban osztaná el a javakat, csak az ember egyéni érdekei ütközhetnek a társadalom érdekeivel és az örök polémia újra felszínre kerül, miként az individuális szabadság vagy a közösség az elsődleges.

Jelenleg az auera mediocritas állapotát tartják fent, mert az előbb említett antinómát még nem sikerült feloldani senkinek sem.

:) Ez egyértelmű. De azt sem lehet, hogy közel 7 Milliárd ember süti meg a tortát, és mondjuk 20000 ember eszi meg a 90%-át. A lényeg hogy az igazi jóléti rendszert egy közös nagy államban (aminek kiépítése jelenleg is folyik), a jelen pénzügyi szisztémával nem lehet megoldani. Régen a kis közösségek szintjén működött a pénz is mint csereeszköz, bankok nélkül is. És a mai napig is működőképes, elég ha a svájci WIR pénzre gondolok ami kb. 80 éve működik, és megmentette az országot a gazdasági válságtól.
soadroli
Llegenda del Barça

2011.10.25. 20:55:25

Slither írta:
soadroli írta:Valaki nem tudja honnan tudok Dexteres pólót/pulcsit rendelni(igen,ekkora dexterbuzi vagyok.. :lol: )? Keresgéltem, de semmi értelmes...
http://www.ebay.com/sch/Clothing-Shoes- ... 6.c0.m1538
Köszi :D Valaki rendelt már innen?
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.10.25. 20:42:22

http://sportszelep.nso.hu/sportszelep/m ... eo-2100321

Annak, aki eddig a mekit jobban szerette, mint a KFCt :D
sjay
Entrenador del Barça

2011.10.25. 19:35:14

messideco írta:
Bono írta: Akkor úgy látom nem én voltam az egyedüli(ugyanis én írtam azt a hozzászólást) :)
A Kevin-es bejegyzés is nagyon jóra sikeredett.
Csak így tovább messideco, még sok-sok ilyet kérünk :)
Köszi szépen! Nagyon jól esnek ezek a biztató szavak :)
Minden tőlem telhetőt megteszek :wink:
Én is csak gratulálni tudok Előd :wink: Nagyon sajnálom, hogy anno nem kezdtél bele filmkritikákat írni. Csak így tovább :)
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2011.10.25. 19:34:05

soadroli írta:Valaki nem tudja honnan tudok Dexteres pólót/pulcsit rendelni(igen,ekkora dexterbuzi vagyok.. :lol: )? Keresgéltem, de semmi értelmes...
http://www.ebay.com/sch/Clothing-Shoes- ... 6.c0.m1538
Asys
Entrenador del Barça

2011.10.25. 19:10:55

d írta:Nem, a Római Birodalom a provinciákat és más országokat kizsákmányoló, megsarcoló, rabszolgatartó társadalom volt. Sok mindenben a kapitalizmusra hajazott, abban is sokszor boldogok voltak, akiket kihasználtak, mert boldoggá tették őket (panem et circenses).

Így van!

Amúgy én szimpatizálok veled tocomanyus, csak megjegyeztem, hogy "valamit valamiért" ahogy lord Shaftesbury írta egy helyen, nem lehet egyszerre megenni és megtartani a süteményt.

Elképzelhetőnek tartok olyan társadalmi berendezkedést amely igazságosabban osztaná el a javakat, csak az ember egyéni érdekei ütközhetnek a társadalom érdekeivel és az örök polémia újra felszínre kerül, miként az individuális szabadság vagy a közösség az elsődleges.

Jelenleg az auera mediocritas állapotát tartják fent, mert az előbb említett antinómát még nem sikerült feloldani senkinek sem.
messideco
Presidente del Barça

2011.10.25. 19:09:59

Bono írta: Akkor úgy látom nem én voltam az egyedüli(ugyanis én írtam azt a hozzászólást) :)
A Kevin-es bejegyzés is nagyon jóra sikeredett.
Csak így tovább messideco, még sok-sok ilyet kérünk :)
Köszi szépen! Nagyon jól esnek ezek a biztató szavak :)
Minden tőlem telhetőt megteszek :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
tocomanyus
Barça C

2011.10.25. 19:07:49

Az római birodalomban az volt a séma hogy a cézár, maga az Isten. Ott ezt hitették el az emberekkel, ott ez volt a félrevezetés, és az emberek örültek hogy maga az Isten vezeti őket. De az a rendszer is megbukott. Ez is meg fog. Nincs állandóan fennmaradó rendszer.
soadroli
Llegenda del Barça

2011.10.25. 19:03:24

shutterisland írta:legegyszerűbb, legegyedibb (és talán legolcsóbb) megoldás, ha bemész valamilyen ruhaboltba, ahol lehet kapni egyszínű, jó anyagú pólót 1500-2000 ftért (van elég sok olyan üzlet.) és olyan 1500-ért max vasaltatsz rá valami patent dexteres cuccot.

nekem van vagy 10 pólóm ilyen módszerrel (speedy gonzalez, stewie griffin, johnny bravo,stb...) bár igaz, hogy nekem faterom nyomdász. :lol:
Na hát nekem nincs ilyen szerencsém...De amúgy ITT van egy pár jó, amit kinéztem, csak nem tudom honnan lehet ilyeneket rendelni. A vasaltatós dolgot meg nemtom....Szerintem itt a közelbe nincs ilyen hely ahol vasalnának rá. (meg amúgy is hogy? mutatok nekik egy képet hogy ezt tedd rá, vazze??) Szóval inkább rendelnék :D
Amúgy jól bírják ezek a pólóid?
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.25. 18:46:56

legegyszerűbb, legegyedibb (és talán legolcsóbb) megoldás, ha bemész valamilyen ruhaboltba, ahol lehet kapni egyszínű, jó anyagú pólót 1500-2000 ftért (van elég sok olyan üzlet.) és olyan 1500-ért max vasaltatsz rá valami patent dexteres cuccot.

soadroli
Llegenda del Barça

2011.10.25. 18:43:42

Valaki nem tudja honnan tudok Dexteres pólót/pulcsit rendelni(igen,ekkora dexterbuzi vagyok.. :lol: )? Keresgéltem, de semmi értelmes...
Kép
d
Entrenador del Barça

2011.10.25. 17:47:59

Nem, a Római Birodalom a provinciákat és más országokat kizsákmányoló, megsarcoló, rabszolgatartó társadalom volt. Sok mindenben a kapitalizmusra hajazott, abban is sokszor boldogok voltak, akiket kihasználtak, mert boldoggá tették őket (panem et circenses).
tocomanyus
Barça C

2011.10.25. 17:02:10

Elolvastam az előzőt, jogos, félreolvastam. De ez a legnagyobb félrevezetés amit mondasz, hogy ha megszűnne ez a rendszer, akkor azzal visszajutnánk az "őskorba". Miért ne lenne tv? Miért ne lenne csatorna? Miért ne lenne energia? Ez a gondolat pont abból fakad hogy elhitették mindenkivel, hogy pénz nélkül megszűnik a jólét, a tv, meg a rántott hús. Mert ezt látják és hallják nap mint nap a tv-ben, az interneten, ha ebben az ügyben nyomozni kezdenek esetleg. Mert az első 1000 találat a google-n a neoliberális "a pénz az isten" gazdasági elméletek szerinti leírást dobja ki, amit az ember elolvas, összeszarja magát, és nézi tovább a két pasit. Nem jut el az emberekhez a valóság, mert a médián teljes az uralkodás. Közhely tudom. Ha el lehetne terjeszteni ezt a látásmódot ami ezekben a filmekben van, borulna a rendszer pár év alatt. Hozzátéve hogy az ókori Rómában is volt már csatornarendszer, nem hinném hogy az kapitalista találmány. :)
Asys
Entrenador del Barça

2011.10.25. 15:44:55

Félreértetted amit írtam, olvasd végig még egyszer légyszíves. De azért kiemelem újfent a lényeget: Az, hogy ma ilyen szinten élsz, azt ennek a rendszernek köszönheted azaz a kapitalizmusnak. S, ha a kapitalizmust ellenzed a vívmányait is ellenzed. Emiatt a gyűlölt fogyasztói társadalom miatt van ma szinte minden háztartásban televízió, angol vécé, folyóvíz, internet stb.

(Személy szerint ezek ellenére is visszamennék az aranykorba amikor még nem az arany uralkodott és élnék inkább makkon.)

De mond hányan vállalnák be mindezen dolgok nélkülözését?
Az emberek 99%-a inkább választja azt, hogy uralkodjon felette a pénz és láncra verve raboskodjék, viszont kerüljön rántott hús az asztalra, legyenek vakcinák a betegségek ellen és nyugodtan leülhessen esténként egy sörrel a kezében Két pasit megy egy kicsit nézni...
tocomanyus
Barça C

2011.10.25. 14:11:26

Már megbocsáss de ez nem a jólétről meg a luxusról szól a felsőbb szinteken. Ennek a dolognak köze nincs a jóléthez. Föld viszonylatban ezeknek az embereknek a kezében dollár száz és ezer milliárdok vannak, nem beszélve arról hogy a pénz előállítása az ő privilégiumuk. De miután már annyi pénzed van hogy szinte nem is létezik számodra a fogalom hogy valami ennyibe és ennyibe kerül, jön az hogy a hatalmat akarod az emberek felett. Ez jelenleg a politika többek között. De mondhatnám a médiát is. És természetesen mindig vannak és lesznek olyanok akik részesedni akarnak a tortából, és ezért a célért beállnak a sorba, nem foglalkozva semmivel és senkivel. De ez a torta csak addig létezik amíg a pénz dominál a Földön, természetesen a jelenlegi rendszerben értve.
Asys
Entrenador del Barça

2011.10.25. 13:47:19

tocomanyus írta:Még egy-két érdekes videó a Zeitgeist és az Ébresztőfilm után.
Dr. Drábik János előadása
http://www.youtube.com/watch?v=1ul4ZoeJV_s

A pénz urai
http://www.youtube.com/watch?v=elP2yOKYbNw

Ébredjünk fel most már hogy miben élünk!
Szerintem akinek van egy kis józan esze az tudja mindezt, akiben van némi empátia az fel is háborodik rajta, hogy mivé lett a világ. De a haladással és a jóléttel együtt jár a lopás, csalás, kizsákmányolás stb. ez a jólét átka, mert jólét van ezt nem beismerni balgaság, egy átlagos magyar nagyobb luxusban él jelenleg, mint egykoron XIV. Lajos! A jelenlegi életszínvonal azon milliónyi ember szenvedésén nyugszik, akiket a múltban törtetők és nagyravágyók eltapostak és manapság is eltaposnak, de ez az élet. Igazságos? Nem! De lemondana bárki is az igazság kedvéért azokról a dolgokról amihez közvetve annyi nyomor tapad ? Odadobnátok kényelmeteket és élnétek spártai módra?
tocomanyus
Barça C

2011.10.25. 13:20:50

Még egy-két érdekes videó a Zeitgeist és az Ébresztőfilm után.
Dr. Drábik János előadása
http://www.youtube.com/watch?v=1ul4ZoeJV_s

A pénz urai
http://www.youtube.com/watch?v=elP2yOKYbNw

Ébredjünk fel most már hogy miben élünk!
Válasz küldése