jelwaz írta:Kralo írta:Meglepő Tiesto (dj/producer) és Zagar (zenekar,együttes) összehasonlítása is. Nem is azonos műfaj a kettő.
Zagar a scratchelés olykori mértéktelen -az én fülemnek- igénytelen(?!) használata, és olykor kibuggyanó igénytelen (?!) hangok. Jogos-e az igénytelen szó használata. Nem! Elég lett volna azt írnom, hogy nekem nem tetszik. Ugyanígy elég lett volna írnod a hip-hopra ugyanezt.
Pont ez volt a lényeg, hogy mennyire más. Ellenebn azért én kétségbe vonnám a holland (és a műfaj) kvalitásait, mert lehet, hogy Zagarék néha sokat scratchelnek, de fel se néznek a hangszerükből, míg Tiesto a koncertjei felét végig integeti. És nem hinném, hogy képes egy némafilm alá 4 órán keresztül improvizálni. Egyáltalán, hogy tud-e improvizálni.
Az igénytelen szó pedig szerintem nem sértő. A jazz az egy igényes műfaj, mert rengeteg hang, kevés ismétlés, sok improvizáció jellemzi, ami a zene alapja és igényessé teszi, hogy nem egy dallam folytatódik. Ugyanígy igénytelen a ska, a rock, a grunge... a legtöbb műfaj. Az igényes zenére kevesen vevők, ami szerintem ilyen jazz, komoly vonalon megy leginkább. Én is sok általam igénytelennek gondolt zenét halgatok (Hiperkarma, Eleven Hold, Ska-P), de nem baj, mert nekem azt jó hallgatni. Az, hogy a jazzt is szeretem tök véletlen.
Véletlen de a jazzt én is elhallgatom (barátom nagy rajongója talán megmérgezett vele), és még csak véletlen se jelenteném ki róla, hogy igénytelen. Csupán arra próbáltalak rávezetni, hogy nem feltétlen kell igénytelennek nevezni számodra nem tetsző műfajokat, mert ezzel egy-két embert sértesz. Én se szeretem a hip-hopot, de valószínűleg vannak benne igényes darabok, csak egy átlag hallgatóhoz, akit nem köt le a műfaj általában a sláger vagyis egyszerűbb alapokra épülő darabok jutnak csak el, és ezek valóban nem túl igényesek. Én azon az állásponton vagyok, hogy minden műfaj tartalmazhat vmi jót, vmi zseniálisat.
Tiesto koncert (?). Én nagy rajongója vagyok a műfajnak. Az hogy koncert lett valószínűleg nem azért van, mert Tiesto kever. Hanem a több fellépő éneklőnek. Tiestonak ezt megelőző évben 2 koncertje volt, ami tele volt live-al, énekesekkel, egyéb érdekességekkel. Csak ezért nevezhető koncertnek, nem Tiesto személyének. Szintén ezért nevezhető koncert turnénak, ami idén indult útjának. Tiesto önmagában élőben a keverésen kívül nem csinált mást, de azt olykor 4 lemezjátszóval teszi és nem éppen alacsony színvonalon. Tehát foglalkozásában(dj!) nem véletlen van top3ban. Zenékből is remekül válogat. Nem tudom szerintem pár embernek itt meglepetésként hangzana, hogy felpakolta Siófokon például a Prodigy-Smack my bitch up című zenét.

Nah én nem akartam fényezni, csak amiért szeretem abban szerintem nagyon jó.
Egyébként már évek óta nem top1 nálam, idén van rá esély, hogy visszataláljon.
Egyébként én is nagyon szeretném, ha egyre többen művelnének a live act dolgokat, mert az tényleg határtalan változtatási lehetőséget adhatna. Ilyet kedvenc műfajomban sajna ritkán hallok. Talán Airwave aki egész jó ebben.