Veidt_madridista írta: ↑2021.01.14. 21:15:20
A kőműves-párhuzam azért tökéletes, mert ahogy a fal ferdeségét, azt is azonnal levágja az ember, hogy miért (és hogy miért nem) kerülhetett ki egy fekete Beethoven portré egy szépművészeti múzeumban. Én személy szerint csak röhögni tudok ezen az ún. művészeten. A valóságban biztosan múzeumi kurátor vagy hatalmas szakmai múlttal, de az általam bevezett párhuzamban a ferdén falazó kőműves analógiáját adod elő, aki megmagyarázza, hogy ő a szakember, más pedig ne pofázzon bele a munkájába.
Bár nem tűnt fel, de én eddig még csak azt sem állítottam, hogy ne lenne igazad. Én csak azt állítom, hogy amennyiben igazad van, az csak véletlen, ugyanis egyetlen olyan meglátásod/gondolatod/érved sincs, ami egy művészeti alkotás megítélésének szempontrendszerébe illeszkedne vagy abban releváns lenne. Az egyetlen kifogásod, hogy az adott illető ábrázolása nem hiteles. Ezek szerint akkor szintén nem művészet Az athéni iskola című kép, és Raffaello egy retard, ahogy mondjuk Manet, van Gogh vagy Picasso és a ma egyöntetűen elismert művészek egy nagy hányada.
Megint csak gőgösködésre és fölényeskedésre futotta. Te magad, aki jelét nem mutatod efféle műveltségnek (és ezt nem is tagatad, bár kár is lenne), számonkéred rajtam, hogy bizonyára kurátor vagyok, ráadásul nem is kezdőcske (amihez azért mégis csak szükséges egy diploma), ha a művészetről és annak a természetéről beszélek. Hát csak nem a csúnya-rossz liberálisok által gyakorolt kettős mérce? Mindezt azok után, hogy kifejezted, hogy egy múzeumban kiálított festmények kiválasztásának szakmai alapon kellene történnie. Majd kijelented, hogy szakmai alapon nem állították volna ki azt a képet. Minden ok nélkül magadat állítod be a mércének, miközben még a saját TÖKÉLETES(!!!) párhuzamodat sem érted: nem is a saját munkámat védem, és nem is állítottam, hogy egyenes, csak, azt, hogy csukott szemmel, vaksötétben bizonygatod, hogy ferde a fal, ami egy fa.
A cikk, amiből ez a "vita" kipattant, ugyanúgy, mint te, nem érvel/elemez/gondol és minden szakmaiságot nélkülöz. Csak talált valamit, amit kiüresítve fel tud használni a saját önös érdékeinek megfelelően. Aztán talált egy érdekazonos, magát zseninek hívő ego-nyomorultat, akinek megmondta, hogy mit gondoljon, az pedig csont nélkül benyalta, mert, hát ilyen egy zseni...
mes írta: ↑2021.01.15. 09:38:26
Par napja figyelgetem a topicot. Komoly teman vitatkoztok. Ennyire nincs mivel elussetek a szabad idotoket?
Sikerült az év, de lehet minden idők leghaszontalanabb hozzászólását produkálni.