Primitive írta:Sikerült eljutnom ma az optikushoz, és hát, kétségek közt vagyok!
Mivel mindkét szemem elég cilinderes, így havi lencsét eleve nem is tudnak hozzá gyártani.

Másfél éves lencsét csinálnak, amiből a lágy darabja 30e Ft, tehát 60e lenne az egy pár. Hát ezt rögtön a legelején kilőttem.
2 lehetőségem maradt: vagy maradok a szemüvegnél, vagy választok magamnak kemén/félkemény lencsét, amiből egy pár 30e Ft, viszont azt mondta az optikus, hogy ezt nem mindenki szeme bírja, illetve elég kényes tud lenni.
Namármost a szemüveg egy biztos dolog, viszont ha ezt a kemény lencsét megrendeli, és nem jó, akkor lőttek 30 Mátyásomnak.

Viszont szeretnék kontaktlencsét hordani, hisz több szempontból is előnyös. Viszont nem minden áron!
Szóval erről szól a fáma, Ti mit tennétek?
Kb. 12 éve vagyok szemüveges. Tulajdonképpen utálom, jól mutatja, hogy a legtöbb fényképezéskor el is rakom, hogy ha egyszer már majd nem kell, ne is emlékezzek rá. Gondolkodtam én is nagyon sokat a kontaktlencsén, de mindig elvetettem a dolgot. Az ára az első, ami inkább a szemüveg mellett szól, mivel azt egyszer kell megvenni, és 4-5 évig jó, feltéve, hogy nem nő már a fejed. Lencséből pedig mint írtad is, állandóan új kell.
Macerásabbnak tűnik a szemüveg, de nem minden esetben. Ha mondjuk az esik le, vélhetően könnyebben megtalálod, mint a lencsét (mert akármilyen biztonságos is, előfordul, hogy kiesik, elcsúszik). Más kérdés, hogy könnyebben sérül, de maximum nem focizol benne (nekem -3-as van, elég vaksi vagyok nélküle, de nincs mit tenni). Egy osztálytársamnak volt kontaktlencséje, ő például alig tudta betenni magának, vissza is állt a szemüvegre. Persze ez mindenkinél más. Gyanítom, hogy nekem például nem menne, mivel elég sután nyúlkálok a szemem körül...
Ha pedig egyszer lesz rá elég pénzem, kinéz egy szemműtét is, hátha rendbe tudják rakni.
Ez persze csak az én véleményem, remélem, hogy segítettem kicsit eldönteni.