Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.09. 19:58:22

messideco írta:Oscar-díjas rendező készíti a Bob Marley-filmet
Nomen est omen!
Tuff Gong akaratereje példaértékű, zenéje csodálatos, remélem a dokumentum film is magas színvonalú lesz, hogy még több ember megismerhesse (ha valaki még nem ismerte volna) a MESTERT!
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.02.09. 19:35:01

Plusz az egyetemi bajnokságok is nem? De ez már off...
Kép
"And my heart will leave you never."
maki
Jugador del Barça

2011.02.09. 18:33:32

bouba írta:Egyébként a NFL-en kívűl nincsenek alacsonyabb osztályok?
Szóval aki az egyetemről nem jut be az NFL -ba az nem is "focizhat" versenyszerűen?
Nincsen alsóbb ligája az NFL-nek. Vetélytársai akadtak már, de pár év után ezek befuccsoltak általában. Egyetlen kivétel az AFL volt, ami beolvadt az NFL-be, a két liga egyesülése van a Super Bowl.
Jelenleg is van egy próbálkozás 1-2 éve, ahol az NFL-ben befuccsolt illetve be sem kerülő játékosok játszanak, ez az UFL. Plusz még az Arena Football League van, amit fedett stadionokban játszanak, kisebb pályán, 7 fős csapatokkal.
Deus
Boixos Nois

2011.02.09. 16:42:18

messideco írta:Oscar-díjas rendező készíti a Bob Marley-filmet
Na ezt tuti megnézem majd :)
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2011.02.09. 16:23:11

Oscar-díjas rendező készíti a Bob Marley-filmet

Kevin McDonald készíti el a Bob Marley életéről, és életművének hatásáról szóló filmet, amelyet idén, a reggae-sztár halálának 30. évfordulóján mutatnak be. A Marley című alkotást már évekkel ezelőtt tervbe vették, annak idején Martin Scorsesét kérték fel rendezőnek, ő azonban - bár először vállalta a munkát - egyéb elfoglaltságai miatt végül nem tudta elkezdeni a forgatást. Később Jonathan Demme vette kézbe a film elkészítését, de a munka nem haladt vele úgy, ahogyan azt a producerek elképzelték, ezért 2009 augusztusában tőle is elbúcsúztak. A nehézségek miatt a bemutató eredetileg kitűzött időpontjára, 2010. február 6-ára (ekkor volt Marley születésének 65. évfordulója) nem sikerült elkészíteni a filmet, így átütemezték a bemutató a reggae-legenda halálának 30. évfordulójára, vagyis erre az évre.

A film készítésében Bob Marley fia, Ziggy is fontos szerepet vállalt, ő választotta ki például a rendezőt, az Oscar-díjas Kevin McDonaldot is, aki régóta nagy tisztelője a legendás zenésznek. A dokumentumfilm elsősorban arra keresi a választ, milyen hatással volt és van jelenleg is Marley zenéje az emberekre szerte a világon. A felvételeket Jamaicában, Ghánában, Japánban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban készítették. (est.hu)
Kép
"And my heart will leave you never."
Charlie
Öreg Harcos

2011.02.09. 15:15:24

Tim Riggins a legjobb, de az edzőt is bírom. Jó sorozat szerintem is, igaz elvagyok maradva körülbelül az elmúlt 5-6 résszel, de bepótolom hamarosan.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
bouba
Capitá del Barça

2011.02.09. 15:00:10

Slither írta:
bouba írta:Elkezdtem nézni a Friday Night Lights-ot.
Egész jó (,főleg ,hogy mostanában megtetszett az amerikai foci)
Jók a karakterek meg minden.
De ez tényleg így van az USA-ban ,hogy az ilyen 16-7 körüli gyerekek körül ekkora a felhajtás ,hogy 10ezren vannak a meccsen meg ilyesmi? :)
Egyébként az sose tetszett ,hogy a 10enéveseket mindig kb. 10 évvel idősebb színészek játszák ,persze ez érthető ,de akkor is....
Na örülök hogy te is ráharaptál. :D
A FNL egy kis városban játszódik, ahol a foci a legnagyobb dolog, így persze hogy olyan nagy a felhajtás a tinik körül. USA-ban a középiskolai és egyetemi sport eléggé népszerű, mindig is nagy volt a felhajtás a fiatal sportolók körül. Ha egy városnak (iskolának) nagy hagyományai vannak az adott sportban, vagy éppen nagyon sikeres, akkor meg végképp igaz ez. :wink:

Az engem is tud néha zavarni hogy nem képesek fiatalabb színészeket keríteni, eddig az egyetlen sorozat ahol viszonylag jól megoldották ezt, az a Skins.
Aki nézi annak ki a kedvence a sorozatból?

Egyébként a NFL-en kívűl nincsenek alacsonyabb osztályok?
Szóval aki az egyetemről nem jut be az NFL -ba az nem is "focizhat" versenyszerűen?
Initom
Entrenador del Barça

2011.02.08. 21:33:46

Tim írta:
Initom írta:szereti rajtam kívül valaki a háborús filmeket?
mint középkor,mind 1-2. vh?
esetleg tudtok ajánlani?
Egy MAGosan jegyzett oldalra,egy jótétlélek elkezdett feltölteni régi szovjet/orosz háborús filmeket. A műértők figyelmébe ajánlanám a "Jöjj és lásd" c. filmet. Egyáltalán nem propaganda film,és mentes minden hollywoodi
klisétől.Egyértelműen az egyik legkeményebb film ebben a témában.De tényleg nem való mindenkinek.
Hasonló témakörből ajánlom még,ha esetleg nem láttad volna a Szakaszt,
illetve az Apokalipszis most c. filmeket.
Köszönöm Tim!
és persze mindenki másnak is :wink:
Abi & Tito
Tim
Mezei fórumozó

2011.02.08. 21:31:48

esetleg tudtok ajánlani?
Egy MAGosan jegyzett oldalra,egy jótétlélek elkezdett feltölteni régi szovjet/orosz háborús filmeket. A műértők figyelmébe ajánlanám a "Jöjj és lásd" c. filmet. Egyáltalán nem propaganda film,és mentes minden hollywoodi
klisétől.Egyértelműen az egyik legkeményebb film ebben a témában.De tényleg nem való mindenkinek.
Hasonló témakörből ajánlom még,ha esetleg nem láttad volna a Szakaszt,
illetve az Apokalipszis most c. filmeket.
Kép
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2011.02.08. 20:42:55

bouba írta:Elkezdtem nézni a Friday Night Lights-ot.
De ez tényleg így van az USA-ban ,hogy az ilyen 16-7 körüli gyerekek körül ekkora a felhajtás ,hogy 10ezren vannak a meccsen meg ilyesmi? :)
Egyébként az sose tetszett ,hogy a 10enéveseket mindig kb. 10 évvel idősebb színészek játszák ,persze ez érthető ,de akkor is....
Na örülök hogy te is ráharaptál. :D
A FNL egy kis városban játszódik, ahol a foci a legnagyobb dolog, így persze hogy olyan nagy a felhajtás a tinik körül. USA-ban a középiskolai és egyetemi sport eléggé népszerű, mindig is nagy volt a felhajtás a fiatal sportolók körül. Ha egy városnak (iskolának) nagy hagyományai vannak az adott sportban, vagy éppen nagyon sikeres, akkor meg végképp igaz ez. :wink:

Az engem is tud néha zavarni hogy nem képesek fiatalabb színészeket keríteni, eddig az egyetlen sorozat ahol viszonylag jól megoldották ezt, az a Skins.
bouba
Capitá del Barça

2011.02.08. 20:13:39

Elkezdtem nézni a Friday Night Lights-ot.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.02.08. 17:56:02

Fernando írta:A Macska-jaj inkább szatíra, inkább játékfilm, mint vígjáték.

Köszi a sorozat ajánlásokat, láttam lejjebb valaki bedobta az Odaátot, első két évadát láttam, de a vége már nagyon gyenge volt így nem folytattam. A Hősök meg... rühelltem mindig is. Baromira nem értettem miért lett ekkora nagy szám bizonyos körökben.

A Breaking Bad-nél ragadtam le, töltöm az első 3 évadát. Mennyi van neki? 4?
03 13 az utolsó.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Xavi_Messi
Barça B

2011.02.08. 17:33:56

Fernando: Az Odaátot kár hogy abbahagytad.
Igaz a 3. évad annyira nem jó,de a 4. és 5. évad az valami zseniális.
Sokak szerint a 6. évad már megint rosszra sikeredett,de szerintem az is egész jó
Més que un Club||||
Deus
Boixos Nois

2011.02.08. 17:24:52

Fernando írta: A Hősök meg... rühelltem mindig is. Baromira nem értettem miért lett ekkora nagy szám bizonyos körökben.
Dettó.
KépKép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.08. 17:21:23

Axel Foley nehogy már kimaradjon a vígjátékok közül :lol:
Amerikába jöttem is hatalmas film tEddie Murphytől !
48 órában is vannak poénok!
Mikor le akar feküdni a kocsi hátsó ülésén és mondja, hogy Jack mesélsz valami szép mesét, hogy elaludjak
-Bmeg
-Köszi így már sokkal jobb :lol:
Kép
Kép
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.08. 17:14:23

Charlie, ha megnézted a Chuckot, írd le a véleményed, sztem zseniális rész volt megen :P :D

Casey-re figyelj nagyon! :D
Fernando
Llegenda del Barça

2011.02.08. 16:17:38

A Macska-jaj inkább szatíra, inkább játékfilm, mint vígjáték.

Köszi a sorozat ajánlásokat, láttam lejjebb valaki bedobta az Odaátot, első két évadát láttam, de a vége már nagyon gyenge volt így nem folytattam. A Hősök meg... rühelltem mindig is. Baromira nem értettem miért lett ekkora nagy szám bizonyos körökben.

A Breaking Bad-nél ragadtam le, töltöm az első 3 évadát. Mennyi van neki? 4?
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.02.08. 16:14:19

detabarca írta:És ha már vígjáték, akkor a klasszikusok közül a Dumb és Dumber, Ace Ventura 1-2, Mask nem maradhat ki Jim Carrey miatt.
nah ezért kell idő nekem, hogy elkészítsem a listát...:) ezeket is hogy hagyhattam ki? ha nem láttam bármelyiket vagy 20szor akkor egyszer sem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
vargaakos
Capitá del Barça

2011.02.08. 16:10:59

Megnéztem pár filmet mostanság:
Faster: Nekem összességében tetszett, egyszer mindenképp érdemes megnézni. Nem voltak benne akkora lehetetlen (meseszerű) jelenetek amiket én nem csípek. (egy pár azért volt :) ) Egy 7/10-et mindenképp kap nálam.

The Fighter: Már volt róla szó, valóban hasonlít a Pankrátor című filmhez. Nekem mindkettő tetszett. A befejezés is kb a megszokott volt, még néhány mondat erejéig követhettük a szereplők életét a "nagy dobás" után. 8/10

True Grit: A kategóriájában nagyon jó sztem. A hangok és a szöveg nagyon jól meg van csinálva, a drámai része is. 9/10

Az utazó: Ez sem volt rossz, de a szereposztásból kb rá lehetett jönni arra h mi lesz a csavar. Túlságosan nem fogott meg, 1szer nézhető. 6/10

Scott Pilgrim vs the World: kb 15perc után kikapcsoltam...
Kép
kurdt
Megmentő :)

2011.02.08. 16:05:30

detabarca írta:És ha már vígjáték, akkor a klasszikusok közül a Dumb és Dumber, Ace Ventura 1-2, Mask nem maradhat ki Jim Carrey miatt.
Amit még hiányoltam a felsorolásokból az a Macskajaj. Nagyon nagy kedvenc. 8)
A Macskajaj ugyan vígjáték, de nem tudok rá úgy tekinteni.
Jim Carreyvel meg az a vicc, hogy korunk talán legnagyobb komikusa (ilyen téren talán a Maszk a kedvencem tőle), mégis a drámai szerepei miatt tartozik a kedvenceim közé: Truman Show, Ember a holdon, Egy makulátlan elme örök ragyogása, stb.
És bármennyire rossz film is a Mindörökké Batman (mert az, nem is kicsit), Riddler figuráját mintha neki írták volna évzízedekkel korábban...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.08. 15:59:36

És ha már vígjáték, akkor a klasszikusok közül a Dumb és Dumber, Ace Ventura 1-2, Mask nem maradhat ki Jim Carrey miatt.
Amit még hiányoltam a felsorolásokból az a Macskajaj. Nagyon nagy kedvenc. 8)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.08. 15:42:49

ozsimiki írta: Slytől az Oscar is tetszett nagyon.
Tudtam, persze hogy tudtam csak nem sejtettem :lol: Oscar is jó kis film!
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.02.08. 15:37:12

P.U.Y.O.L. írta:A Nagy durranásból a 2. rész nekem jobban tetszett, de ha már szóba kerültek a klasszikus vígjátékok...

Top Secret, Mafia, Airplane 1-2, Rendőrakadémiák és az összes Leslie Nielsen film. Nálam ezek a befutók. Persze a Monty Pytonokat is imádom, de azt már korábban kiveséztük...
Nálam a Nagy Durranás 1-2 azonosan magas színvonalú, megunhatatlan.

Akárcsak Bud és Terence filmek, Airplane, Csupasz pisztolyok, Pite 1-3.
Luis De Funnes filmek (nem csak a csendőrös, pl Káposztaleves, Szárnyát vagy a combját, stb)

Slytől az Oscar is tetszett nagyon.

szóval amit ti is említettek már.

majd egyszer ha nagyon ráérek készítek egy listát ezekből is, bár nehéz lesz.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
9Dave
Capitá del Barça

2011.02.08. 15:17:58

esetleg tudtok ajánlani?
Ryan közlegény megmentése :wink:
Kép
"Egy passz boldoggá tesz két embert" -Xavi Hernández
D@v3
sjay
Entrenador del Barça

2011.02.08. 14:54:16

A Kertvárosi gettót ajánlom mindenkinek. Egy kézzel rajzolt sorozat, a neten is meg lehet találni :wink:
Válasz küldése