Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.02.15. 20:14:02

soadroli írta:A Fekete Hattyút milyen minőségbe néztétek?? Mert én nem találtam normális verziót. :?
Tessék!
Felirat!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2011.02.15. 20:19:42-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
soadroli
Llegenda del Barça

2011.02.15. 20:10:31

A Fekete Hattyút milyen minőségbe néztétek?? Mert én nem találtam normális verziót. :?
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.02.15. 20:01:54

127 óra (127 hours)
Gyerekek, ez atom volt. Minden apró mozdulatot figyeltem, jobban lekötött, mint egy-egy akciófilm.
Szerintem mindenképp kap Oscar-t, a legjobb operatőr ill. vágás kategóriákban...
Nem is tudom hogyan döntenék ilyen helyzetben. Meg az, hogy megitta a saját vizeletét...

Ez a videó jut róla eszembe :D Szigorúan csak a film megnézése után nézd meg ezt a videót!
http://www.youtube.com/watch?v=RO7Q1tMGE7g
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2011.02.15. 19:28:58

sjay írta:Csak én érzem magam ennyire depressziósnak a Black Swan után?
Ez normális, vagy én vagyok papírból? :?
Van egy eléggé nyomasztó hangulata a filmnek, de ettől igazán jó.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.15. 19:20:30

sjay írta:Csak én érzem magam ennyire depressziósnak a Black Swan után?
Szerintem normális. Aronofsky egy érzelmi terrorista. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjay
Entrenador del Barça

2011.02.15. 19:17:12

Csak én érzem magam ennyire depressziósnak a Black Swan után?
Capon
Llegenda del Barça

2011.02.15. 18:08:32

HBO híján csak letölteni tudtam a Spartacus sorozatot és eléggé tetszett, bár az elején a képi világa nem igazán fogott meg. Persze tudom hogy a 300-ra hajaz, de inkább a kis költségvetésnek tudom be mégis ami a számítógépes "efekteken" nagyon is látszik sajnos.
Ennyi meztelen embert Magyarországon még csak Kovi látott mint amennyi ebben a sorozatban van. És Xena-t is láthatjuk 40 valahány évesen meztelenül :D
A durvaságán is meglepődtem, bár engem nem zavar, de mégis meglepő volt. Bármelyik pillanatban levághatják egy ember arcát vagy éppen egy nő veri szét egy másik fejét a kövön. Szóval meglepő volt. Gondolom a HBO-n nem délelőttönként van az ismétlés :)
Nem tudok sokat a 2. évadról, de remélem az is hasonlóan jó lesz.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
visca el barca
Presidente del Barça

2011.02.14. 21:46:55

kurdt írta:the jacket - ezt nem láttam
hiba. biztos be fog jönni! abszolut potolando! :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kurdt
Megmentő :)

2011.02.14. 21:44:08

visca el barca írta:
changeling - érdekes, "szívbemarkoló" film; az a baj h sem Clintet, se Jolie-t nem szeretem, de a film tényleg nem rossz

la haine - "Hogy hozták be ide azt a kocsit?!?!? Nincs is akkora ajtó!" ...asszem mindent elmondtam :)

the jacket - ezt nem láttam

pí - érdekes, klasszik cyber-punk, jó kis elsőfilm, de nem hinném, hogy meg akarnám nézni mégegyszer

the fountain - jó film ez is, kevés filmenek van ennyire komplex sztorija, de tartom, hogy Aronofsky most ért a csúcsra a Black Swannel

25th hour - elég jó film, versenyben is volt; de az Inside Man kiütötte (ugye két Spike Lee-darabot ütköztettem)

rain man - szép, kedves film; Dustin Hoffman nagyon jó és ez azon kevés alkalmak egyike, amikor Cruise is elviselhető

cold mountain (tudom nyálas, de imádom :oops: ) - jó a sztori, de tényleg kicsit túl szentimentális és ki is szerettem egy időre a White Stripesból miatta

reservoir dogs - a legjobb elsőfilm, Tarantino legjobbja, elejétől a végéig fantasztikus

stay! - ezt elkezdtem nézni de fáradt voltam és elaludtam, úgyhogy nem tudok véleményt mondani
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.02.14. 21:30:40

kurdt!

a filmek alapján megalkottam rolad egy képet (már ha lehet ilyet mondani)

egy-két stuff amirol kivancsi vagyok mit mondasz (lehet lesz benne 2000 előtti is, de kivancsi vagyok a velemenyedre)

changeling
la haine
the jacket

the fountain
25th hour
rain man
cold mountain (tudom nyálas, de imádom :oops: )
reservoir dogs
stay!

várok hideget, meleget :D

a listádból azért látszik, hogy nem a mai "buta-mozis-emberek" közé tartozol... :wink: elég sok művész(jellegű) filmed van...

amivel nagyon egyetértek, és nalam is benne van a képzeletbeli listában: scmidt tötrtenete, amelie csodalatos élete, grindhouse, kapj el ha tudsz, gépész, isten városa. és a no.1 filmed

amik nekem nagyon nem jöttek be és nalad vannak: frost/nixon, őfelsége pincére, a vígjátékok (alapbol utalom oket :D), mulholland drive, nagy hal

ennyi :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.02.14. 21:29:06

Varatrix írta:Srácok azt szeretném kérni, hogy valaki ajánljon nekem egy jó filmet.
Ezen a nyomon kéne haladni: Viharsziget, Eredet, Blöff, Tégla, Tökéletes trükk, Harcosok klubja
Ezek a kedvenc filmjeim.
Memento, Közönséges bűnözők, A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső (Bár, ha a Blöfföt láttad, akkor tuti ezt is.).

Kíváncsi voltam, hogy kurdt listájából, hány olyan film lesz, amit láttam. Összesen: 9. :lol:
Ezeket:
49. Sam Mendes: Jarhead (Bőrnyakúak)
41. Guy Ritchie: Snatch. (Blöff)
28. Michael Mann: Collateral (Collateral - A halál záloga)
25. Christopher Nolan: The Dark Knight (A Sötét Lovag)
20. Christopher Nolan: Memento
8. Antal Nimród: Kontroll
7. Martin McDonagh: In Bruges (Erőszakik)
6. Christopher Nolan: The Prestige (A tökéletes trükk)
3. Fernando Meirelles: Cidade de Deus (Isten városa)

Mondjuk ezek nálam is ott lennének.

Nálam ilyenek kerülnének fel most így hirtelen:
Ütközések
Gyűrűk Ura Trilógia
Fűrész 1, 3
Bad Boys 2
Gran Torino
Elrabolva
A tégla
Gettómilliomos
Terminál
Üvegtigris 1, 2
21 Gramm
A fülke
Amerikai gengszter
Balhé
Pofa be!
Gépállat SC
Képlet
Hideg nyomon
Torvénytisztelő polgár
Unthinkable (bár ez 2010-es)
Az esemény
Millió dolláros bébi
Végső állomás 1
V, mint vérbosszú
Deja Vu

Kiemelve, amiket még nem említett senki.

Amúgy nálam az egyértelmű 1. hely az Erőszakiké. :wink:

Ez, így 38 film. :mrgreen:
A hozzászólást 8 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2011.02.15. 18:34:45-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Varatrix
Director del Fútbol

2011.02.14. 21:26:06

Srácok azt szeretném kérni, hogy valaki ajánljon nekem egy jó filmet.
Ezen a nyomon kéne haladni: Viharsziget, Eredet, Blöff, Tégla, Tökéletes trükk, Harcosok klubja
Ezek a kedvenc filmjeim.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
kurdt

2011.02.14. 20:59:05

bouba írta:Titokzatos folyó - szintén versenyben volt
Ütközések - egyszernézős, a Brokeback Mountain jobb (ezek ugye versenytársak voltak), de az sem fért fel
Requiem for a dream - egyszer tetszett, amúgy nagyon hatásvadász és a zenéjét is nagyon unom
No country for old man - versenyben volt ez is és az O Brother, Where Art Thou is, de a Serious Man lenyomta őket
Oldboy - versenyben volt, az ejtette ki, hogy nem vagyok egy nagy ázsia-fan, így maradt ki a Hős is
Taken - nem tetszett különösebben, de nem rossz
Kép
bouba
Capitá del Barça

2011.02.14. 20:47:26

Titokzatos folyó
Ütközések
Requiem for a dream
No country for old man
Oldboy
Taken

Ezeket nem olvastam senkinél, pedig szerintem jók.
sjay
Entrenador del Barça

2011.02.14. 20:11:54

Oscar hetet tartok a blogon, minden nap írok egy esélyes filmről. Ma A közösségi hálóról
Volt szó
kurdt

2011.02.14. 20:10:03

detabarca írta:
kurdt írta:here it goes, megkésve, de rohadt interaktív
....
No előástam pár nagy kedvencet, ahogy ígértem napközben. Ezek közül a Hét élet és a Bakancslista már magyarázatot kapott, de van még :)
A sorrend nem számít!

1, Gettómilliomos - ez és a 28 nappal később is rajta volt a bő listán, de lecsúsztak
2, Spíler (bekerült a Blöff, ennek tudom be a kimaradását) - én meg annak, hogy miután Guy Ritchie megpróbálkozott másmilyen filmekkel (Revolver, Hullámhegy), rájött hogy az nem megy neki és visszatért ahhoz, amihez ért, csak már nem tudta a korábbi szintet hozni
3, A felolvasó - szintén jelölt volt
4, Sherlock Holmes (2009-2010 fordulója, valszeg ezért maradt ki) - szintén, de ezt hamar elvetettem; egyszer tetszett, ennyi
5, Tégla - jó, jó, de ott van a Szigorúan piszkos ügyek, azaz az eredeti, ami ezerszer jobb ennél
6, Mennyei királyság - nem tetszett
7, Sin City - egyszer elment, de a megvalósításon kívül semmi extra
8, Argo (!!! :mrgreen: !!!) - nem jött be túlzottan, kivéve a mekis lövöldözés :lol:
9, Terminál - nem jött be ez se, és már van egy Spielberg (cél volt valamilyen szintű sokszínüség is; a legtöbb rendezőtől csak egy film van)
10, Gran Torino - nagyon nem tetszett, nem bírom amúgyse túlzottan Clintet és szvsz az, hogy valaki másfél órát hörög egy verandán, az nem igazán színészet (tudom h ez sarkítás, de akkor is)
Oceans trilógia - az Eleven jó, az épphogy maradt csak le, a másik kettő felejtős
Bourne trilógia - a Rejtély tetszett (de nem fért volna fel), a Csapdát nagyon utáltam, a harmadikat már meg se néztem, pedig mondták, hogy az jó
Gyűrűk Ura trilógia - a Két torony tetszett egyedül, a többi nem. tudjátok, "csak egy visszatérés van és az nem a királyé, hanem a Jedié" :lol: :lol: :lol:
Tim írta:láttad-e tőle az Antikrisztus c. filmet?
láttam, versenyben volt ez és a Táncos a sötétben.
érdekes...a film jó, de nagyon durva és nyomasztó...Trier valszeg kicsit megőrült, vagy nem tudom :roll:
Kép
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.14. 19:51:35

....
No előástam pár nagy kedvencet, ahogy ígértem napközben. Ezek közül a Hét élet és a Bakancslista már magyarázatot kapott, de van még :)
A sorrend nem számít!

1, Gettómilliomos
2, Spíler (bekerült a Blöff, ennek tudom be a kimaradását)
3, A felolvasó
4, Sherlock Holmes (2009-2010 fordulója, valszeg ezért maradt ki)
5, Tégla
6, Mennyei királyság
7, Sin City
8, Argo (!!! :mrgreen: !!!)
9, Terminál
10, Gran Torino
11-12-13,
3 trilógia, amik közül legalább egyet nagyon szívesen láttam volna Oceans trilógia, Bourne trilógia, Gyűrűk Ura trilógia

Megjegyzés:
1, Biztos én is hagytam még ki filmeket.
2, Tisztában vagyok vele, hogy nem kerülhet fel minden min. 8/10-es amerikai film egy 50es listára. És mindezt, úgy mondom, hogy tényleg sok filmet nem is ismerek a listádról, ami lehet, hogy joggal veszi el a helyet az általam felsorolt filmek elől. :oops:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Tim
Mezei fórumozó

2011.02.14. 19:35:15

kurdt írta:...
Korrekt kis lista! =D> Több film is szerepel rajta amit nem láttam.Aminek nagyon örülök hogy felkerült:Miyazakitól a Chihiró(tulajdonképpen bármelyik
filmet írhattad volna,persze ha az elmúlt 10 évet nézzük akkor jogos),Az Őfelsége pincére voltam,A Mullholland drive,illetve a Kávé és cigaretta.
Amivel nem tudok mit kezdeni az a Tenenbaum..képtelen voltam végignézni.
Bevallom őszintén én nagyon nehéz helyzetben lennék ha rangsorolni kellene a kedvenceimet.Ötvenet még csak-csak kiválasztanék,de nem tudnám jószívvel azt mondani hogy ez a number one.
Néhány észrevételem még lenne: A Grindhouse tényleg jó film,bár nekem a Rodriguez film jobban tetszik olyan igazi slash/trash :lol:
Trier bátyó kapcsán(igen ő rendezte azt az idióta kórházas sorozatot,tessék megnézni mindenkinek!) kérdezném,láttad-e tőle az Antikrisztus c. filmet?
Vagy bárki más esetleg? Kiváncsi lennék a véleményekre,mert elég régóta hezitálok hogy belevágjak-e..
Kép
kurdt

2011.02.14. 19:18:42

Csongor: Bad Boys én is bírom, a 2 az a bő listán rajta is volt...
a többi amit írtál, az viszont 2000 előtti, kivéve a Tükrök, de azt annyira nem szeretem

Bányász: Torrente az nekem nem annyira, de ez személyes (elismerem h vannak beene jó poénok, nem is kevés)

Jesse James és Blow ott voltak a bő listán, akárcsak a Faun, de utóbbi szerintem kicsit túlértékelt (Cannes-ban állítólag 22 perces tapsot kapott, ez azért nagyon erős túlzás)
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.02.14. 19:09:44

Jó kis lista bár természetesen van amit nem láttam.A Stranger than Fiction előkelő helyezése tetszik. :) "Örülök" a Little Miss Sunshine és az Into the Wild szereplésének is.

Amit hiányolok az a Jesse James meggyilkolása a tettes a gyáva Robert Ford,A Faun labirintusa a Betépve és én a magam részéről szerepeltetném valamelyik Torrentét is azt hiszem. :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
kurdt

2011.02.14. 18:39:30

Na akkor egy kis remark a részemről:
kennyke04 írta:no akkor kicsit kótyagos fejjel, de kiegészítenék legelőször is:

-Azonosság /Identity/ - nemrég láttam, nem jött be
-Fűrész /első rész mindenféleképp klasszikus/ - tény, de a top 50-be így sem fért be
-Hét élet - akkor már inkább a Pursuit of Happiness, de leginkább egyik se
-Köd / a vége annyira durva, hogy nagyon/ - a többi része meg annyira gyenge, hogy nagyon 8)
-Benjamin Button - áááhh, ez kb Forest Gump starring Brad Pitt
-Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya - jelölt volt, de didn't make the final cut
-Másnaposok - jópofa film, szeretem meg minden, gondoltam is rá, de nagyon hamar elvetettem
-Hold /személyes kedvenc/ - nem láttam, bepótlom :oops:
-Bakancslista - vaciláltam e film és a Schmidt története közt, utóbbi nyert
-Buhera mátrix - bocsánat, de szerintem ez egy elég rossz film volt nagyon kevés jó pillanattal
-Kaméleon - kb. szintén; röhej hogy ezt neveztük anno Oscarra a Nyomozó helyett
-Szikraváros - ezt sem láttam, érdekelt, de egy haverom lebeszélt róla, lehet hogy pótlom, nem biztos
-Becstelen Brigantyk - másodszorra már nem tetszett, és ez be is tette neki a kaput;bár gondoltam rá a válogatásnál
-Pillangó-hatás - ez meg a Donnie Darkoval volt versenyben, de végül mindkettő kibukott (btw a kettő közül ez a rosszabb)...amúgymeg valaki írta lentebb, hogy mindkettő eltörpül az Álom tudománya mellett....word.
-Az időutazó felesége - Schwentkét amúgysem szeretem, ezt a filmet kb a feléig néztem, de ha végignéztem volna, valszeg akkor sem fért volna be
-Mr. Brooks - na Kevin Costnerrel engem ki lehet kergetni ebből a világból elég gyorsan
-Wall-E - nagyon nem tetszett, ha nem lennének elveim erre vonatkozóan, akkor kimentem volna a moziból
-Serious Man - ezt már egyszer megtárgyaltuk, semmi értelme belemenni mégegyszer :wink:
@lui1698
A Grindhouse az tipikusan a 'nagyon szeretem' és nem a 'nagyon jó' kategoriából került a listára. Az a film egy korrajz és egy életérzés (ja, nagy szavak ezek).
És ugye ne felejtsük, hogy két filmből áll; és amit te láttál, az a Rodriguez-féle Terrorbolygó és a kettő közül az a gyengébb. Tarantino Halálbiztosa szerintem nagyon adja!

@Mr. Master
a Star Wars Prequel-trilógia nekem hatalmas csalódás volt. Az Episode III még valamennyire jó; de a Baljós árnyaknál volt a legnagyobb a csalódás, a Klónok támadása pedig messze a legrosszabb (mind közül).
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.02.14. 14:25:51

Fernando írta:
kurdt írta:...
Van benne egy 15 film kb amit nem láttam, így azokat nem is tudom véleményezni. Alapvetően ezek jó filmek, de az én listámhoz nem hasonlítana. Nekem hiányzik nagyon Coppolától valamelyik Keresztapa (1 vagy a 2 főleg).

kurdt írta, hogy 2000-2010 közötti top 50 így a keresztapa elvbol nem szerepelhet.

az 50es listat csak gyorsan futottam át és megdobbenve tapasztaltam, hogy van egy pár film amit már rég meg kellett volna néznem, de még csak nem is hallottam roluk :D
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.14. 11:36:18

Sokat nem számít a véleményem mert kb. a felét se láttam még ezeknek a filmeknek sajnos. Amiket láttam azokkal egyet értek, max. a helyezésük lenne más, de van helyük a listán.
Viszont a Grindhouse-on megakadt kicsit a szemem.
Ez most az a film amiben egy befőttes üvegben vannak herék?
Mert én ennyit láttam egyszer havernál belőle és azóta nem is terveztem, hogy valaha is szánok rá időt, de így valami csak lehet benne, ha a listán 29.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.14. 09:06:36

Nagyon örültem, hogy az Isten városa szerepel a listádon és ráadásul ilyen előkelő helyen. Rohadt nehéz lehet összedobni egy ilyen listát, úgyhogy elismerésem. Sok ismeretlen film van számomra is, így nehéz lenne bármilyen kritikával illetnem, inkább kicsit utánanézek, hogy mik azok amik nekem nagyon hiányoznak a listáról.
Most is tudnék mondani párat, de inkább összeszedem mindet egy hsz-be.
Még1x gart!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Válasz küldése