Szandi írta:Fernando írta:
Nem hinném, hogy nyernének Cohanék, mert ez egy régi film újra megfilmesítése, egy feldolgozása, ha úgy tetszik, amúgy nem rossz.
Btw nem emiatt nem fognak nyerni szerintem.
Ez sajnos így van, pedig szerintem idén ők érdemelnék meg legjobban. Utánuk jönne Aronofski és a sor végén ott figyelne Fincher (aki szerintem nyerni fog).
Nem szeretem, amikor ilyen életmű-alapon osztanak Oscart. Nemrég megcsinálták pont ugye a Coen-testvérekkel, előtte meg Scorsesevel, and so forth.
Bullshit, hogy nem lehet akkor elismerni egy rendezőt, amikor tényleg jó: az épp szóban forgó arcoknál Scorsesenek szvsz már az Aljas utcákkal (van olyan jó film, mint a Nagy Balhé + jobban van rendezve), de legkésőbb a Taxisofőrrel (ez meg azért minden szempontból jobb, mint a Rocky) nyernie kellett volna. És a vége az lett, hogy a Tégla ellenfél nélkül nyert...
És szerintem Coen barátainknak is már Miller's Crossing c. darbjukkal tarolniuk kellett volna, ám elismerem, hogy az a Farkasokkal táncoló egy ilyen kimondott "oscar-film". Ugyanez a helyzet a Fargo vs. Angol beteg-témában, vagyis Coenéknél mindig fel lehet hozni azt, hogy "volt jobb film az adott évben". És a vége itt is az lett, hogy a No Country for Old Men ellenfél nélkül nyert.
És most itt áll Fincher, látszólag nem ellenfél nélkül, de azért gondoljunk bele: a Black Swannél már most üvölt a média, hogy ez a film Natalie Portman miatt jó (ami igaz, de nem csak miatta jó); Tom Hooper (King's Speech) ezen a szinten még kb. nímandnak számít; ez még valamennyire David O. Russelre is igaz (Fighter), plusz ott ugyanazt csinálják, mint a Black Swannél, csak Christian Bale-lel (ennek megfelelően Portman is és Bale is megkapja majd a maga díját). Coenék meg kussoljanak, ők nemrég nyertek meg mindent...
A fentebbii irányvonalamat nem elfelejtve jegyzem meg, hogy Fincher csinált eddig két nagyon jó filmet (Hetedik, Harcosok klubja), de mindkét évben nagyon erős rendezői mezőny volt, úgyhogy nem botrány, hogy nincs még szobra; nyugodtan lehetne várni addig, amíg tényleg megérdemli majd (bár egyre kevésbbé hiszem, hogy benne lenne az arcban egy olyan)...
Ja őt én is bírom nagyon, tényleg jó a True Grites, de nagyon jó a John Malkovich menet, a Sivatagi cápák, vagy épp a Barton Fink zenéje is.
De az all time kedvencem (tőle) akkoris az In Bruges...
Érdekesség, hogy ugyanakkor szállt be a filmezésbe, mint Coenék: neki is a Véresen egyszerű volt az első filmje.