EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.23. 16:56:49

down by the law

tul sokat nem tudok írni, mert kb 1 percig nem volt képes lekötni a film.
az elején - a börtönig - még ugyahogy elment, de aztán totális nihil.
Három, hanyatt homlok különböző ember sorsának - egy rövid ideig tartó - egybefonódását mutatja be, millió, sehova sem passzoló locsifecsivel tarkítva. felfogni nem tudom h mit akart jarmusch ezzel a filmmel. elgondolkodtatni nem gondolkodtatott el, szórakoztatni, nem szórakoztatott, egyszerűen semmit nem nyújtott. roberto begnini angol nyelvű erőlködésétől meg egyesen a falnak mentem. igazi klubkiller. :D

4/10

C.R.A.Z.Y

nah ez viszont elég klassz volt. nem sok kanadai filmet tudnék felsorolni. :D jó kis film az útkeresésről, önmagunk megtalálásáról, a család erejéről, arról, hogy hogyan fogadtassuk el magunkat másokkal, stb stb
ráadásul még a buzulást sem vitték túlzásba, ízlésesen megoldották

azért a háttérbe befigyelt egy harold és maude plakát is :D

7.5/10
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.23. 00:50:56

messideco írta:Azért lol, hogy csak eddig ketten néztük meg, én is két napos késéssel :S
Éppenséggel nem késtél, még lett volna egy heted. Ugyanakkor tényleg érdekes a tendencia, hogy a két hetes határidőt egyre inkább úgy értelmezi mindenki, hogy szerda-csütörtök beesünk az értékeléssel. Ezért szvsz kár a két hét, meg csütörtökre tenni az ajánlást, ha úgyis mindenki az utolsó pillanatban nézi meg. Na mind1, egyelőre még rendben vagyunk, csak félek, h egyre inkább elcsúszunk, mivel csak két hét után szekálhatom a társaságot.
Apropó:
forcabarca8, Született gyilkosokkal hogy állunk? Nem írtál, h gáz van, v kell idő, az utolsó, 10 napos hsz-ed szerint meg másnap jöttél volna vele. Arról nem is beszélve, hogy csütörtökön ajánlasz, úh azzal kapcsolatban is kéne jelentkezned.
shutter, ezt az emailes dolgot nem tudjuk megoldani vhogy? másik emaillel v vmi? Most is azt hittem el vagy maradva, csak mert nem került be az értékelés. És még 10 körön át nem fogom tudni (és nem is akarom) mindig visszakeresni+beírogatni
barcadome, újra szólok, h ne vesszővel, hanem ponttal elválasztva írd be az értékelést a doc-ba, különben hozok valami szabályt, h Te csak egész számmal értékelhetsz :P :twisted: Most ha nem számolja bele a 4.5öt az átlagba, Roli még azt hihette volna, h jó filmet ajánlott :P

ja és természetesen meaculpa h én is késtem, egyrészről a Down By Law-t előrevettem, mert abba már belekezdtem korábban, másrészt ebbe tegnap majdnem belealudtam, szóval nem egészen a terv szerint alakult a nézés.

Natural Born Killers
Nagyjából Fausttal értek egyet, amíg Stone nem állt le a drogokról, addig egy elég kellemetlen és élvezhetetlen alkotás, utána viszont egyre inkább megfogott. A nagy baj viszont az, hogy a két főszereplővel pont betalálták a számomra legirritálóbb karakter típust, úgyhogy emiatt nagyon szenvedtem. De természetesen Downey Jr.-tól Tommy Lee Jones-ig a többiek viszont nagyon bejöttek, gyakorlatilag miattuk lett egészen szórakoztató az alkotás második fele. Viszont egyébként ezek a szürreális+rajzfilmes bevágások, oldalra forgatott kamera bár nagyon egyediek voltak, jobb ezektől nem lett a film. Meg az egésznek megvolt számomra az a szatirikus "okay, we get it" - csak minek erről ilyen hosszú filmet csinálni? hangulata, úgyhogy így a pozitívumok és negatívumok kiegyensúlyozatlansága mellett kap egy 6/10-et.
messideco
Presidente del Barça

2013.02.22. 23:51:48

A Crazy-re adok egy 7-est, bővebben majd reggel :)

szerk: meg is van

C.R.A.Z.Y.

Érdekes cím :lol: - megfejtettem mit takar :D :D nagy nehezen :oops:
Örültem, hogy magyar szinkronnal nézhettem, mostanában elég sok filmet néztem feliratosan (filmklubbok, Oscar-filmek, futó sorozatok), kellett egy pihentetőbb film is.

A film zseniálisan indul, akkora monológok voltak benne, meg a gyerek narrációja, meg a világszemlélete hatalmas volt, kb. ez a számomra idilli hangulat, majd átváltott egyfajta családi drámává. Ez sem volt végsősoron rossz, de én vártam, hogy folytatódjon a megkezdett történet.

Sokat most nem is tudok róla írni, bár kissé keserű a szám íze a fent leírtak miatt, de nem volt rossz film egyáltalán:

7/10
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2013.02.23. 10:59:52-kor.
Kép
"And my heart will leave you never."
Faust
Madridista

2013.02.22. 18:07:47

Most hétvégén mindenképpen megnézem. :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.22. 13:58:20

Törvénytől sújtva

Az elején kissé kusza volt a story, de tovább nagyon bejött. Jóformán semmi karakterábrázolás nincs, de nem is nagyon kellett ide, szerintem.

A helyzetek viszik előre a cselekményt, nem dominál a párbeszéd vagy a narráció. Egyszerűségében fog meg a film, nagyon minimalista a látvány is.

Érdekes, hogy a rendező játszik a nézővel, várná az ilyenkor szokásos kliséket, de a film csak folydogál lassan, bemutatva ezzel minden akcióra éhes nézőnek.

7.5/10

Azért lol, hogy csak eddig ketten néztük meg, én is két napos késéssel :S
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.02.21. 19:53:41

Született gyilkosok

Két órányi kemény agymenés. Mintha betépve nézné az ember a Sivár vidéket. A két főszereplő, de főleg az öreg Woody hatalmas, de a mellék szerepelők (Sizemore, Tommy Lee...) szintén baromi jók (Faust által linkelt jeleneten megdöglök még mindig, pedig már láttam nem egyszer).
A történet is elég jól összerakott, van egy elég jó adag társ. kritika is becsempészve az elborult dolgok mellé.

8/10
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
barcadome
Jugador del Barça

2013.02.21. 19:31:58

Született gyilkosok

A színészi játékok valójában egészen jók, de az Oliver Stone védjegyének számító túlritmusozott vágás rányomja a bélyegét a hangulatra. Ugyan lényeges társadalomkritikával rendelkezik, de a szememben ez önmagában nem váltotta meg a filmet. Csapongó, zavaros és szürreális.

Ezért: 4,5
sjay <3
messideco
Presidente del Barça

2013.02.21. 08:56:06

Hétvégén bepótolom a lemaradást, ígérem :)
Remélem Bence most kiköszörüli a csorbát, amit a Harolddal ejtett...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.21. 00:11:37

Bár nem kevés önkritikával kell, h megjegyezzem, h azért vannak elmaradások a Született gyilkosok kapcsán, egyszer van gyereknap. Meg úgyis tudom, h bár este hétnél előbb nem érek haza hnap, már délben itt fogjátok kérdezni, h hol az ajánlás :P (De azért a Down By Law-t is tessék nézegetni)
bence-barca írta:Távollétemben sjd dobja be az ajánlásomat, remélem tetszeni fog nektek!
A filmemet ugyan már lui barátunk egyszer ellőtte a film topikban és akkor említettem is, h gondolkoztam ezen is a FK-ba. Végül ez lett a filmem, lui belekotnyeleskedése ellenére is. 2 okból: először is, úgy gondoltam ezt a filmet édemes látni, másodszor meg, ezen kívül most nem igazán jutott eszembe más film. Egyen gondolkoztam még, de múltkor is ment a nyavalygás az ajánlásommal, így most ezt a könnyű darabnak vélt filmet dobom be inkább.

Na, akkor jöjjön a filmem, ami nem más lesz, mint a C.R.A.Z.Y. c. kanadai alkotás. ( http://www.imdb.com/title/tt0401085/ )
A film úgymondva egy különc srácról szól, aki a 4. gyerekként érkezik egy 5 gyermekes családba és pont a különcsége miatt romlik meg, addigi különleges kapcsolata az apjával.
A filmben a homoszexualitás egy jelentősebb tényező, akit nem zavar, ill eltudja fogadni akármilyen mértékben is, annak nem lesz vele gondja, aki egyáltalán nem tudja befogadni az e fajta vonzódást, annak kevésbé fog tetszeni. De remélem azért a többség befogadóképesebb és nem lesz vele gond.
Jó szórakozást a filmhez,
bence-barca
kanty
Llegenda del Barça

2013.02.20. 22:53:08

Született gyilkosok

Így Barca vereség után nem sok kedvem van írni a filmről, de üsse kő...

Róóóland ez nagyon jó volt. :D Faust nagyjából leírta a lényeget. Nagyon komoly társadalomkritika ez. Mind az öt színész, aki komolyabb szerepet kapott nagyon jól játszik. Ha akarnám sem tudnám egyiket sem kiemelni, mindenki hozzátette a saját kis pluszát.

Mivel Roli ajánlotta, így bűn lenne egy 5 soros értékelésnél hosszabbat írjak, így ennyi legyen is elég.
8/10
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2013.02.20. 14:02:48

Nem akarok lemaradni a filmmel, úh igyekszem holnapig megnézni, de kissé engem is lelohaszt, hogy ismét -mindkét fk-ban- feliratosan kell filmet nézni.
Akkor meccs előtt meg van a program :D
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.02.20. 13:30:25

Mondd még egyszer hogy Róland, mondd mégegyszer ha mered... :lol:
Amúgy végre egy művészlélek, akinek tetszett, a sok ananász mellett 8) :mrgreen:
Kép
Faust
Madridista

2013.02.20. 00:20:54

Született gyilkosok

Régóta watchlisten van, és csak Woody Harrelson tartott vissza - ki nem állhatom az ipsét valamiért.

Felülmúlta a - javarészt az itteni pontszámok miatti - elvárásaimat a film, nekem 'rvára tetszett. Súlyos, és gúnyos társadalomkritika a tömeggyilkosokat övező médiahisztériára, és az erőszakkal átitatott mai életre kihegyezve. Oliver Stone munkásságát nem ismerem túlzottan behatóan, de eddig igen jó a mérlege nálam: a Született gyilkosok, és a Szakasz is nagyon tetszett, az általa írt forgatókönyvből készült Sebhelyesarcú pedig egyenesen a kedvenceim között szerepel. :) Pótolgatni fogok tőle is...

...de visszatérve a filmre. Érződik Tarantino stílusa, de szerencsére nincsenek perceken át semmiről szóló dialógusok, elég eseménydús a mozi, bár engem igazából
Mickey és Mallory börtönbe kerülése, és az azt közvetlenül megelőző események láttán kapott el igazán az egész, sokkal összeforrottabbnak tűnik az addig- kissé túlzottan is - csapongó, lázálom-szerű történet. Szóval a film első feléből szívem szerint nyisszantanék egy bő 15-20 percet, de a második fele úgy ahogy van, zseniális.

A színészek nemkülönben. Ahogy már említettem, Harrelson nem a szívem csücske, de nem tudok belekötni, ahogy Juliette Lewisba sem. Tom Sizemore és Robert Downey Jr. is üde színfolt, viszont nálam a pálmát Tommy Lee Jones vitte, minden mondata, arckifejezése élményszámba ment (nagyban megnövelte az élvezeti faktort Rajhona szinkronja, imádom az öreget).

http://www.youtube.com/watch?v=0tzO7wqk2m0 :lol: :lol:

A zenék is tökéletesek voltak, és úgy ahogy van, imádtam az egész filmnek a hangulatát. Gúnyos, maró, egyedi, stílusos, groteszk - szóval igazán a kedvemre való. Köszönöm szépen az ajánlást Róóóland, ez eléggé betalált. :)

8,5/10
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.02.18. 19:15:26

Született gyilkosok

Ez most nem igazán tetszett. Már az elején néztem, h ennek van egy kis Tarantinos beütése, bár vele nincs bajom, de most ez nem tetszett. Ahogy láttam ő is benne vt a rendezői stábban, ha nem is ő rendezte.
Ami tetszett az a képi világa volt a filmnek, tetszettek a rajzfilmes bevágások, a különböző "effektek", ill ha nem is értettem nagyon miért, de a fekete-fehér - színes képváltásokkal sem volt bajom, a többi mondom, kifejezetten tetszett a filmben. De amúgy nem igazán jött be a film, az ilyen csajok a filmekben sokszor tudnak idegesíteni. Woody Harrelsont bírtam a szerepben mondjuk. Színészekkel mondjuk semmi gondom nem vt. Maga a film nem tetszett most annyira.
Már tervben vt, h egyszer megnézzem, szóval ebből a szempontból nekem jó ajánlás vt, de amúgy nem tudom mennyire fog megmaradni.
Igazából kissé olyan semmilyen nem vt vagy nem is tudom. Mindenesetre egy fél pontot a képi világ megérdemel, így lesz ez:

5.5/10

sjd:
majd vmikor megy az újabb pm, csak még összeszedem kissé a gondolataimat a filmről, rég láttam :)
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.18. 00:05:20

a down by law-ot péntekig értékelem.
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.17. 22:41:54

Down By Law
Hát ez kb. egy 50 (nagy jóindulattal 60) perces film volt iszonyatosan elnyújtva, Winding Refn sem tud így egy fél oldalas forgatókönyvből egész estét filmet csinálni. :P
Volt, hogy percekig a szereplők csak néztek ki a fejükből, mászkáltak és hasonlók vágás nélkül (egyszer direkt megszámoltam, hogy az egyik estabilishing shot több, mint fél percig tartott), történés/interakció/konfliktus meg minimális. A párbeszédekkel is úgy voltam, főleg a film első felében, hogy beszélnek, beszélnek, de kb. a semmiről, annyira nem maradt meg az egész. Pedig alapvetően rendben voltak a dolgok, sztori, karakterek, fényképezés, még volt egy igazán jó jelenet is, viszont alapvetően az egész film úgy maradt meg bennem, mint egy nagy semmi, ami csak úgy lóg a levegőben.
Pontszámot még nem tudok mondani, kicsit le kéne ülepednie, de valahol 5-6 körül lesz.

Amúgy meg nem szeretném egyenként elmondani mindenkinél újra (de lehet h kénytelen leszek), de a mindenkori ajánló legyen szíves a doc-ba is beírni a film címét és egy imdb-linket.
messideco
Presidente del Barça

2013.02.17. 18:31:12

Született gyilkosok

Egyszer még láttam filmből pár részletet, nem tetszett. Sajnos most sem. [auto_cenzúra] a témája nagyon, és be is jött, de ez a stílus, a képkockák zavara, játék a színekkel stb nem tetszett, az Enter the voidnál sem...

A film felütése teljesen tarantinoi, egy az egyben Ponyvaregény, aztán ugye a családi sitcomok világa is feltárul.

Amerika sorozatgyilkosfüggő, a média mindig sztárt csinál belőlük, a filmben is elhangzik kb. egy mondat: én nem ítélem el őket, sőt egy tévés mondja: vajon a sok ember halála kellett e két ember kiteljesedéséhez. Ez mondom, zseniális, de nagyon idegesített a film, és szenvedés volt nézni...

4/10
Kép
Faust
Madridista

2013.02.15. 23:00:24

Jarmuschtól eddig csak a Dead man-t láttam, még a túloldali filmklub első körében ajánlották, hát rendesen megszenvedtem vele. De azért várom, de előbb a gyilkosokat kéne letolni.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.15. 20:55:23

most akarom írni h mi lesz már az uj ajánlással, aztán látom h kurdt bedobta már tegnap :oops: remeljuk jo lesz :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.02.15. 20:38:41

Ahogy Remy barátunk írná, hiánypótlás... ha más értelemben is.

Beszélnünk kell Kevinről

Hát nem egy vidám film, azt sikerült megállapítani. Párbeszédekben sem szűkölködött, főleg az első felében a filmnek... Kevin karaktere megmarad az egész film alatt egy kisebb relytéjnek, vajon miért ilyen, amilyen, miért alakult ki benne ilyen ellentét az anyukájával. Én ezt annak tudom be, h amolyan kisgyermeki megérzésből fakad, h vhol megérzi azt, h az anyja depressziós ill. arra hajlamos vagy nem tudom. Zenék megválasztása kissé rendhagyó, értem ezalatt nem a drámai zenék jellemezték a filmet, ami egy ilyen filmnél megszokott lenne, inkább mentek az úgymond 'slágerek' sokszor.
Egyik legdurvább jelenet nálam talán az volt, amikor az anyuka rányit. Az elég ledöbbentő volt.
Az anyukát sem könnyebb megérteni. Értem, h a fia, még azt el is néztem az elején, mikor csak annyit tudtunk, h csak az iskolában történtek a dolgok, úgy voltam oké, egy anyuka máshogy látja, de az, hogy a férjével és a lányával történtek után is védte. Kissé meglepő volt.

Összességében viszont mégsem ért annyira mélyen a film, mint előzetesen gondoltam volna. Kétségtelenül jó film, de nekem nem az a film, ami pluszban is hat rám. Illetve hat rám, de nem úgy, ahogy mondjuk egy '8'-as film.

7/10

Sjd, majd a hétvége során megy neked pm az ajánlásommal ill. még egyéb kérésekkel!
messideco
Presidente del Barça

2013.02.15. 06:11:44

Akkor a hétvégén meglesem ezt is, Roli filmjéből még van egy óra.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2013.02.14. 20:58:35

We need to talk about Kevin

Érdekes, átütő és rendkívül kemény film, nem épp babazsúrra való. Érdekes szimbolika, szép fényképezés, na meg a gyermeki-fiatalkori lélek boncolgatása. Jó kis elegy, pláne ha hozzávesszük Erza Miller és Tilda Swinton brillírozását. Nagyszerű film!

9 / 10

A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik

Szintén nagyon érdekes film, de merőben más aspektusból. Szórakoztató és kedves kis alkotás, azonban néhány pillanata a báj ellenére is inkább amatőr, mint szerethető. Ennek ellenére maga a film szép komplexszé áll össze, és elszórakoztat a játékidő egésze alatt. Azonban nem épp maradandó alkotás számomra.

Ezért : 7/10
barcadome
Jugador del Barça

2013.02.14. 20:53:18

We need to talk about Kevin

Őszintén be kell valljam, csak szavak jutnak eszembe a filmről. Nem tudom, hogy rendesen össze lehet-e őket foglalni: drámai, hatásos, elborult, elgondolkodtató, figyelemfelkeltő, újszerű, különleges...
Kevin személyiségét bevallom, még most sem értem. Valószínűleg érik egy újranézésre valamikor.
Az ötlet viszont (számomra) teljesen új, így el is sodort magával.

8/10
sjay <3
kanty
Llegenda del Barça

2013.02.14. 20:22:39

Kb. egy éve láttam, de sokra nem emlékszem, talán pont ajánlás szempontjából néztem meg. Látom, hogy akkor egy ötöst kapott, de addig nem mondok ítéletet, amíg még egyszer nem nézem meg.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kurdt
Megmentő :)

2013.02.14. 19:40:01

Kicsit lankadt megint az érdeklődés a topic irányába, de nem érdekel, ajánlás van...

választott film:
Down by Law

Ezúttal erősen meg voltam lőve az ajánlást illetően. A közelmúlt filmélményei közül végül egyik sem találtatott alkalmasnak, úgyhogy megintcsak a régi kincsestáramban voltam kénytelen kotorászni (mint eddig mindig, de most mást akartam).
Gondolkoztam, hogy ajánlok valami formabontót (zenés dokumentumfilm; gengszterfilm, ahol az összes szerepet gyerekek játsszák) vagy valami igényesebb "limonádét", de végül Danival közösen ezeket is elvetettük.

Így jukadtam ki ennél a filmnél...
Semmi extra élmény nem fűződik hozzá, egyszerűen csak nagyon bírom.
Egyeseknek nem fog tetszeni, de azért remélem, hogy közutálat tárgya sem lesz. :)

Jó szórakozást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kurdt 2013.02.15. 01:01:18-kor.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Válasz küldése