Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.29. 22:40:13

Kedvenc topikom :D
Lenni vagy Kecsáp :D

Kashnak külön rangot!!!!

Ismét élmény volt az elmúlt pár oldal, ja és én szeretem a puliszkát, édesanyám sűrűn csinált gyerekkoromban :)

lui meg hozza a szokásos szintet :D De bezzeg a Nagyítást meg nem érti csak a recepteket :D Beszerzek neked egy Stahl Judit összes DVD-t :lol:

Most olvasom, bekaphatjátok amúgy, ma bealudtam ebédszünetben, jött a főnök megkérdezni, hogy a monitor néz engem vagy én őt, de hol van a havi jelentés.....
2 naponta még megy, de az OKC-re is fent maradtam múltkor, át vagyok állva :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.05.29. 22:42:20-kor.
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2012.05.29. 22:39:06

kanty írta: Ami késik nem múlik, ők az éjszakai váltással jönnek.
este okc - sas nba meccs,szóval bob itt lesz :)
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:38:07

lui1698 írta:Bob és VEB ilyenkor hol vannak? Nekik biztos lennének szép erdélyi sztorijajik.
Ami késik nem múlik, ők az éjszakai váltással jönnek.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:35:16

Bob és VEB ilyenkor hol vannak? Nekik biztos lennének szép erdélyi sztorijajik.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:35:03

csababarca írta:
Kalap1988 írta:[
Nem vagy műveletlen, csak szerintem rosszat iszol ittál. Az erejétől is függ, mert a nagyon erősnél kevésbé érzed az ízét.
Én inkább az illatán érzem,hogy miből van. mondjuk az alapja majdnem mindnek szilva/barack,ezeket simán ki lehet szagolni :D
Hát nem tudom...általában házipálinkát iszok, ha iszok (nagyon nem szeretem), de ott modnjuk tényleg sokszor az erejével vagyok elfoglalva... :lol: Nincs nagy kedvem keresni az ízeket. De van, h próbálok összpontosítani, de akkor sem nagyon szokott sikerülni. Illaton még nagyritkán megtudom érezni, de tényleg csak nagyritkán :?
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.29. 22:34:52

Az illatán meg aztán akkor is kell érezni, ha erős, ez így van. Ha ott sem érzed, akkor már baj van, nem kell belőle inni, csak, ha a delíriumra hajtasz és ez van, de attól ne várj ízeket :D
Hűteni sem szabad, ahogy Tim írja és jó kis lekvár lesz a cefréből, ha jól készíted. Tavaly kezdtem az "ipart", nem mindegyik sikerült jól, de volt 30 vagy 40 liter sárgabarack cefrém, azt tényleg úgy képzeljétek el kinézetre, amikor már kész volt, mint a baracklekvár :) Mivel ilyen kevés volt, abból vegyes pálinka lett, ment hozzá 50 liter szilva, meg egy kis körte is, kb 20 liter (mert min 100 litert tudtam egyszerre főzetni csak, kevesebbet nem), de úgy képzeljétek el, hogy ilyen "kisebbségben", úgy hogy kb az 1/3 volt barack a cefrének, azt lehetett a legjobb érezni a pálinkában, sőt szinte csak azt. Remélem idén is sikerül olyan jót csinálnom, csak többet, mert abból borzasztó finom tiszta barackpálinka lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2012.05.29. 22:39:12-kor.
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:34:49

lui1698 írta: Amúgy persze, nagyon jó hogy itt vagy nekem Te és Csabi a nehéz időkben és fogjátok a kezem.
Csak természetes:
http://www.youtube.com/watch?v=nugGWYXGbdk

Örülök, h a barátoddal minden oké. Tudod, ahány ház, annyi szokás, kinek a pap, kinek a papné, kinek a leánya és hasonlóak.
Tim
Mezei fórumozó

2012.05.29. 22:34:32

bence-barca írta:Most nem azért, de ugye nem csak én vagyok ilyen műveletlen, h hiába iszok pálinkát, nem tudom megmondani milyen izű? Házipáleszeknél legalábbis... :oops: :mrgreen:
Az a trükk,hogy nem szabad lehűteni. Sokan elkövetik azt a hibát hogy jéghidegen dobják be. A legjobb szobahőmérsékleten fogyasztani.Ha hűtöd akkor sem az illatát,és ebből kifolyólag az ízét sem érzed csak az erejét.
A másik trükk,ha vársz pár percet miután megittad,és beleszimatolsz az üres pohárba. A tiszta gyümölcs pálinka után általában olyan illat marad mint a belőle készült lekvárnak,és innen már be lehet azonosítani.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.29. 22:31:44

Kalap1988 írta:
bence-barca írta:Most nem azért, de ugye nem csak én vagyok ilyen műveletlen, h hiába iszok pálinkát, nem tudom megmondani milyen izű? Házipáleszeknél legalábbis... :oops: :mrgreen:
Nem vagy műveletlen, csak szerintem rosszat iszol ittál. Az erejétől is függ, mert a nagyon erősnél kevésbé érzed az ízét.
Én inkább az illatán érzem,hogy miből van. mondjuk az alapja majdnem mindnek szilva/barack,ezeket simán ki lehet szagolni :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:30:35

kanty írta:Lui!
Nem vicceltem. Szoktam? Nem.
Erdély hatalmas. Lehet, h feléjük más a nyelvjárás. Én csak Székelyföldről beszéltem.
Amúgy lehet, h a barátod ilyen divaterdélyi, aki megtagadja a gyökereit.
Szerintem nincs szükséged ilyen báratokra, amíg itt van Csabi és én :?:
Biztos nem divaterdélyi, mutatta már a feleségét.
Közben visszahívtam, és mondta, hogy azért rakta le, mert náluk a hosszútöltötthús szót haszálják Meryl Streep-re, illetve a töltelékes káposzta jelzővel illetik a használt wc-papírt.
Szóval érthető, hogy megsértődött. Egy náluk szimbólumnak, nemzeti hősnek számító személyt megenni egy amcsi nemzeti étellel. Hát én se nevettem volna.
Amúgy persze, nagyon jó hogy itt vagy nekem Te és Csabi a nehéz időkben és fogjátok a kezem.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.29. 22:29:08

Nem vagy műveletlen, csak szerintem rosszat iszol ittál. Az erejétől is függ, mert a nagyon erősnél kevésbé érzed az ízét. De amúgy kb olyan, hogy megiszod, kicsit kellemesen végig melegíti a szerveidet, ahol átfolyik, majd eztán érzed a gyümölcszamatot, ha az jó pálinka és nem 100 kg cukorral bassz.k tele :D Nehéz ilyet találni, ezt elismerem, bár Kantyék felé nyilván többet ( ő mondjuk pont nem tudja, mert iszik :D )
Kanty! Hát igen, sajnos sok a probléma, ebbe tényleg ne menjünk bele, kicsit kezd kivetülni már oda is az Anyaország. Mindenkinek ajánlom a Hazajáró c. műsort amúgy a Duna tv-én (vasárnap van, heti egyszer), onnét is sokat meg lehet tudni Kantyék szülőföldjéről (na meg Felvidékről is, de nyilván lesz Délvidék is előbb-utóbb).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2012.05.29. 22:31:39-kor.
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:27:24

Kalap1988 írta: Még mindig mennek az kisüsttel a patakhoz főzni? Bár logikus, mert ott olcsóbb a víz és elég hideg is, de örömteli, ha ennyire tartják a hagyományt és nem zárkóznak be a 4 fal közé.
Tartják/tartjuk, persze nem úgy, mint 50 éve, de így is elég jól állunk ilyen terén, sajnos szinte csak ilyen téren. :x De ez már egy más sztori, s nem is igazán fórum téma.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:26:36

Most nem azért, de ugye nem csak én vagyok ilyen műveletlen, h hiába iszok pálinkát, nem tudom megmondani milyen izű? Házipáleszeknél legalábbis... :oops: :mrgreen:
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.29. 22:24:51

kanty írta:
Kalap1988 írta: Mégis csak a pálinka a legkecsegtetőbb, teljesség igénye nélkül az erdélyi áfonya pálinka, vagy Wass Albert fenyővize :D , ami borókapálinka (ezt érdemes ízesíteni, mert ereje van,de önmagában sok íze nincs, pont áfonyával is szokták ízesíteni).
Itt nálunk a szilvapálinka a nagyon elterjedt. Mi is főzünk minden évben, ha a jég el nem veri a termést. Mivel én alkoholt nem fogyasztok, így nekem nem akkora "buli", de azért már voltam pálinkafőzésen. Nagyapám elmegy két napra pálinkát főzni, aztán ahogy befordul az utcán már érezni, h közeledik. :lol:
DE a többi sztorit inkább hagyom.
:lol:
Igen, amiket én írtam, azok inkább "hegyi italok", a szilva, körte, barack stb meg mindenhol, minden mennyiségben megy :D Még mindig mennek az kisüsttel a patakhoz főzni? Bár logikus, mert ott olcsóbb a víz és elég hideg is, de örömteli, ha ennyire tartják a hagyományt és nem zárkóznak be a 4 fal közé.
Mihii! Eltaláltad, pont így :D Néha még a keszemerkél befigyel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2012.05.29. 22:26:48-kor.
miihii
KHAL

2012.05.29. 22:23:19

Kalap1988 írta: Én itthon úgy mondom, ahogy esik :D

Kecsepereg?
Kezuhog?
Keszakad?

:mrgreen:
Kalap1988 írta: Mihii! Eltaláltad, pont így :D Néha még a keszemerkél befigyel.
Ha meg nem esik,akkor jó a majonéz is,mi? :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.05.29. 22:33:17-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:20:10

Kalap1988 írta: Mégis csak a pálinka a legkecsegtetőbb, teljesség igénye nélkül az erdélyi áfonya pálinka, vagy Wass Albert fenyővize :D , ami borókapálinka (ezt érdemes ízesíteni, mert ereje van,de önmagában sok íze nincs, pont áfonyával is szokták ízesíteni).
Itt nálunk a szilvapálinka a nagyon elterjedt. Mi is főzünk minden évben, ha a jég el nem veri a termést. Mivel én alkoholt nem fogyasztok, így nekem nem akkora "buli", de azért már voltam pálinkafőzésen. Nagyapám elmegy két napra pálinkát főzni, aztán ahogy befordul az utcán már érezni, h közeledik. :lol:
DE a többi sztorit inkább hagyom.
:lol:

Szerk:
Lui!
Nem vicceltem. Szoktam? Nem.
Erdély hatalmas. Lehet, h feléjük más a nyelvjárás. Én csak Székelyföldről beszéltem.
Amúgy lehet, h a barátod ilyen divaterdélyi, aki megtagadja a gyökereit.
Szerintem nincs szükséged ilyen báratokra, amíg itt van Csabi és én :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2012.05.29. 22:24:15-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:14:25

Kanty, most tényleg vicceltél?
Az előbb felhívtam az egyik erdélyi komámat aki rámcsapta a telefont mikor mondtam neki, hogy képzelje el holnap hosszutöltötthúst reggelizek majd, egy kis töltelékes káposztával.
37 éve barátok vagyunk, még Üszköskaparón ismertem meg, mikor a hajfonó versenyen egymás mellett ültünk.
Most lehet, hogy vége....
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.29. 22:13:34

kanty írta:
Kalap1988 írta: Sajnos puliszkát még nem ettem, itthon nem nagy kukoricás senki sem, és nem tudtam őket rávenni, hogy kóstoljuk meg, de ha legközelebb kijutok Erdélybe, akkor biztos ott kóstolom meg először(mégis csak autentikusabb :D ), hiszen regényélményeimben (Nyírő,Tamási,Wass) elég sokat szerepelt.
Puliszka a szegény emberek étele volt régen. A kukorica olcsóbb volt, mint a kenyér, ezért napi szinten került az asztalra puliszka. Viszont nem laktató, főleg akkor nem volt az, ha a falusi ember reggelt bepuliszkázott, aztán irány dolgozni. Lehet enni tejjel, van túrós puliszka és persze pörkölttel is elcsúszik.
Amúgy nem igazán ízlik nekem. Mondjuk sokat nem is eszek, max. ha hazamegyek és anyumnak eszébe jut, h együtt a család és ápoljuk kicsit a hagyományokat. :)
Persze, így a leírásokból (meg azért nem nehéz elképzelni az ízét sem, mert minden benne lévőt ettem) ki lehet következtetni, hogy ez nem egy nagy étel (túrós puliszka pl az elsősorban román havasi pásztoroknál volt nagy divat,de kinek mondom :D Inkább a többieknek), Erdélyben azért a töltött káposzta és hasonló ínyencségek fontosabbak (azokból azért már ettem), de számomra is nagyon fontos a hagyományok ápolása, azt hiszem ezzel nem leptelek meg :D Mégis csak a pálinka a legkecsegtetőbb, teljesség igénye nélkül az erdélyi áfonya pálinka, vagy Wass Albert fenyővize :D , ami borókapálinka (ezt érdemes ízesíteni, mert ereje van,de önmagában sok íze nincs, pont áfonyával is szokták ízesíteni).
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.29. 22:11:57

Kanty, tőled kérdezem, mint szakértőtől, hogy a puliszka és a polenta között mi a különbség? Csak mert tudtommal mindkettő kukoricakása. Csak a különböző tájnyelvi körzetek miatt van többféle elnevezés?
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:09:00

Kalap1988 írta: Sajnos puliszkát még nem ettem, itthon nem nagy kukoricás senki sem, és nem tudtam őket rávenni, hogy kóstoljuk meg, de ha legközelebb kijutok Erdélybe, akkor biztos ott kóstolom meg először(mégis csak autentikusabb :D ), hiszen regényélményeimben (Nyírő,Tamási,Wass) elég sokat szerepelt.
Puliszka a szegény emberek étele volt régen. A kukorica olcsóbb volt, mint a kenyér, ezért napi szinten került az asztalra puliszka. Viszont nem laktató, főleg akkor nem volt az, ha a falusi ember reggelt bepuliszkázott, aztán irány dolgozni. Lehet enni tejjel, van túrós puliszka és persze pörkölttel is elcsúszik.
Amúgy nem igazán ízlik nekem. Mondjuk sokat nem is eszek, max. ha hazamegyek és anyumnak eszébe jut, h együtt a család és ápoljuk kicsit a hagyományokat. :)...és igen egy ilyen hülye témából is ki lehet hozni, h komoly dolgokról beszéljünk. :)
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.29. 22:06:27

lui1698 írta:
Kash írta:hogy mi jut eszébe egy Magyar férfiembernek ilyenkor... 8) :roll: :roll:
az, hogy ott a bal felső sarokban látszik, milyen rohadt gyorsan tud Hulk futni.

@Messidona10, ez rágalom a receptet másolta, eredeti szerzője ismeretlen.

Nem találunk ki mi is egy saját receptet? :D
De igen, csak Pepét is főzzük bele légysziiii :D
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.29. 22:03:56

kanty írta:
Kalap1988 írta: Ebbe pont nem akartam beleszólni, mert elég érdektelen számomra, de amúgy igen, az :D Egyébként szerintem tudnak itt sokan annyira angolul, hogy elmondjuk: Egyértelműen az előbbi, egész pontosan nem kecsap, hanem kecsáp. Én itthon úgy mondom, ahogy esik :D Nem nagyon érdekel, ráadásul nem is eszek sokat, mert nem kedvelem igazán (pizza és hasonló ételek esetén is jobb kedvelem, ha valódi paradicsomból csinálnak fűszeres szószt, nem pedig ezekből a tartósítószeres, ízfokozós, ki tudja mi van még benne ketchupokból :D )
Kanty! Lelőjem a poént, hogy csak szívatod őket? :D Bár gyanítom többen sejtik. Voltak benne valóban ott használt fogalmak, de egy részét csak te találtad ki :D Plusz pl a puliszka sem az a kenyér, amit általában eszünk, kukoricából készül.
Szerintem meg nem. Paradicsomszósz az, amelyik többé-kevésbé teljesen paradicsomból készül. A ketchup viszont tartalmaz egy rakás dolgot, ami nem természetes. Hm?

Szerk:
Ne tedd(megtetted :D ). Ingen a puliszka kukoricalisztből készül, amúgy ettél? :)
Persze, én is tudom, de amúgy ahogy írtam is, nem sokat eszek, mert épp az általad is írtak miatt nem tartom jó ételnek. Csak azért írtam, hogy legyen paradicsomszósz, hogy Timnek igaza legyen:D Ketchupnak itthon nem a dobozosokat szoktam hívni, hanem amit itthon mi keverünk. Rendes paradicsomból, fűszerezve. Ebben nincs nem természetes anyag és végül is paradicsomszósz, csak fűszeres :) Sajnos puliszkát még nem ettem, itthon nem nagy kukoricás senki sem, és nem tudtam őket rávenni, hogy kóstoljuk meg, de ha legközelebb kijutok Erdélybe, akkor biztos ott kóstolom meg először(mégis csak autentikusabb :D ), hiszen regényélményeimben (Nyírő,Tamási,Wass) elég sokat szerepelt.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.05.29. 22:03:08

Kash írta:hogy mi jut eszébe egy Magyar férfiembernek ilyenkor... 8) :roll: :roll:
az, hogy ott a bal felső sarokban látszik, milyen rohadt gyorsan tud Hulk futni.

@Messidona10, ez rágalom a receptet másolta, eredeti szerzője ismeretlen.

Nem találunk ki mi is egy saját receptet? :D
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.29. 21:59:16

lui1698 írta:Eszembe jutott egy recept...
Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb.5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Te át akarsz minket verni, koma! Megveteted a méregdrága zamecslit, de a receptben bezzeg sehol... Ki fogja azt megenni, te? 1 hét bann :D
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.29. 21:58:44

Itt meglepő módon most nem a kép fog dominálni, hanem az alatta lévő hsz-ek:
http://utazona.com/ments-meg/
Mondjuk nincs túl nagy hirértéke, de azért érdekes, hogy mi jut eszébe egy Magyar férfiembernek ilyenkor... 8) :roll: :roll:
Kép
Válasz küldése