Az illatán meg aztán akkor is kell érezni, ha erős, ez így van. Ha ott sem érzed, akkor már baj van, nem kell belőle inni, csak, ha a delíriumra hajtasz és ez van, de attól ne várj ízeket

Hűteni sem szabad, ahogy Tim írja és jó kis lekvár lesz a cefréből, ha jól készíted. Tavaly kezdtem az "ipart", nem mindegyik sikerült jól, de volt 30 vagy 40 liter sárgabarack cefrém, azt tényleg úgy képzeljétek el kinézetre, amikor már kész volt, mint a baracklekvár

Mivel ilyen kevés volt, abból vegyes pálinka lett, ment hozzá 50 liter szilva, meg egy kis körte is, kb 20 liter (mert min 100 litert tudtam egyszerre főzetni csak, kevesebbet nem), de úgy képzeljétek el, hogy ilyen "kisebbségben", úgy hogy kb az 1/3 volt barack a cefrének, azt lehetett a legjobb érezni a pálinkában, sőt szinte csak azt. Remélem idén is sikerül olyan jót csinálnom, csak többet, mert abból borzasztó finom tiszta barackpálinka lenne.