Oké, értem.lui1698 írta:Szerintem a torrentes témákat pü-ben beszéljétek meg, mert a végén a modik megmutatják, hogy nem csak a szívük szőrös.
Aki tud erről a törrentról valamit, az irna nekem PÜ-t!?
Ui:
Elnézést a modiktól!

Oké, értem.lui1698 írta:Szerintem a torrentes témákat pü-ben beszéljétek meg, mert a végén a modik megmutatják, hogy nem csak a szívük szőrös.
Te is az enyémmelKash írta: Kezd az idegeimmel játszani.
Eddig én még csak olyanról hallottam, hogy valakinek volt valami ismerőse, aki valahogy kötődött a klubhoz, és neki sikerült valamilyen úton-módon elintézni a dolgot. De így, hogy csak úgy fogod és minden nélkül küldesz egy mezt nekik hogy aláírják, erre nem sok esélyt látok. De egyébként ha tudsz spanyolul vagy angolul, akkor meg lehet próbálkozni egy e-mail-el. Írsz hozzá egy szívhez szóló sztorit, és lehet hogy elintézik. A Barca hivatalos oldalán biztos találsz elérhetőséget.pszabi írta:Sziasztok!
Én szeretnék kérdezni valamit.
A Kisfiam Barca mezét szeretném eljuttatni az illetékesekhez,hogy pár Barca játékos dedikálja azt.Tud valaki segíteni,hogy hova kell küldjem(cím.illetékes) és mi ennek a módja?Csinált már valaki közületek ilyet?
Köszönöm előre is a segítséget.
Nem vagyok valami túl jól, elkaptam valami náthát, és álladnóan folyik az orrom és a megszokottnál kicsit fáradékonyabb vagyok.LG írta:Ezen gondolkodtam én is. Egy vizsgához, érettségikhez, felvételihez, dogához, stb. kell szerencse, és szoktak szerencsét kívánni, de egy ballagáshoz nem, azt nem tudod elrontani.MessiFan írta:
Egyébként miért kéne szerencsét kívánni egy ballagásra? Hogy sok pénzt kapj?
Az meg külön vicces, h úgy szólít fel a szerrencekívánásra. Már kezdtem belefásulni a fórumozásba így lassan 8 év után, de Kash új motivációt adott. Köszönöm neked Kash, és ezért sok szerencsét kívánok holnapra!
Szerintem még mindig az egymás feje mellett való elbeszélés megy! Utálhatod te szívedből ezeket a magyar játékosokat, senki sem vitatja el ezt a jogodat, mint ahogy azt sem, hogy ennek ellentettjeként szeretheted a németeket! DE! A magyar lobogó az más, ők minket képviselnek, nem kell szeretni a focijukat, még csak le sem kell ülni a tv elé megnézni a meccsüket (van olyan sportág, amit én konkrétan nem tudok végignézni, de ettől még szurkolok a magyaroknak). , de sikereikért szorítani nemzeti kötelességünk,mert az számít, hogy ők nagyot alkotnak-e, hanem, hogy büszkévé teszik-e ezt a sokat szenvedett országot.LG írta: Honnan tudod, h miért játszanak a német játékosok? Lehet, h van köztük olyan is, akit a német nép sem érdekel, csak a saját egyéni sikereiért játszik. Ettől függetlenül játékával örömet okoz a német válogatott szurkolóinak, és nemcsak a német nemzetiségűeknek. Azok a játékosok, aki valóban a hazájukért és a német népért játszanak, ők is nemcsak a németeknek, de más nemzetiségű, a német válogatottnak is örömet szereznek. Ugyanakkor nem okoznak örömet azoknak a németeknek, akik vmilyen okból nem szurkolnak a válogatottnak.
Teljesen mind1 milyen célból játszanak, nekem az a fontos, h mit okoznak a játékukkal, és nekem örömöt.
Ugyanakkor lehet, h Torghelle a szívét-lelkét kiteszi a pályára, nekem az ő szerencsétlenkedésében nincs semmi örömöm.
Írjátok, h kell, meg kéne szurkolni a magyar válogatottnak, de sztem a szurkolás pont nem olyan dolog, amit befolyásolni lehet érvekkel. Vagy szurkolsz vkinek, vagy nem. Ha elhatározod, h vkinek mától szurkolni fogsz, akit amúgy nem szeretsz, csak magadat csapod be. Ugyanilyen érzelmeken alapuló dolog, h kit érzel magadnak. Mondhatnám, mától magamnak érzem a magyar válogatottat, de azzal nektek is, és magamnak is hazudnék.
Ahogy írtad, te Michelisz sikerét magadnak érezted, úgy érezted, h te is nyertél egy kicsit. Én ugyanígy érzek, ha győz a német válogatott, hiába nem vagyok német, és hiába elfogadhatatlan dolog ez számodra, ez van.
Ezen gondolkodtam én is. Egy vizsgához, érettségikhez, felvételihez, dogához, stb. kell szerencse, és szoktak szerencsét kívánni, de egy ballagáshoz nem, azt nem tudod elrontani.MessiFan írta:
Egyébként miért kéne szerencsét kívánni egy ballagásra? Hogy sok pénzt kapj?
shutterisland írta:fogom is a fejem emiatt, hidd el.a vezetéknevem "Gera"
fogom is a fejem emiatt, hidd el.a vezetéknevem "Gera"
Honnan tudod, h miért játszanak a német játékosok? Lehet, h van köztük olyan is, akit a német nép sem érdekel, csak a saját egyéni sikereiért játszik. Ettől függetlenül játékával örömet okoz a német válogatott szurkolóinak, és nemcsak a német nemzetiségűeknek. Azok a játékosok, aki valóban a hazájukért és a német népért játszanak, ők is nemcsak a németeknek, de más nemzetiségű, a német válogatottnak is örömet szereznek. Ugyanakkor nem okoznak örömet azoknak a németeknek, akik vmilyen okból nem szurkolnak a válogatottnak.Mihu írta:Minden válogatott amikor játszik, akkor a hazáját és országának népét képviseli. Ezt nem csak mi magyarok gondoljuk így, hanem ez minden világ és kontinenstornán, annak megnyerése után elhangzik a nyilatkozatokban, legyen az brazil, uruguay-i, német, holland, spanyol, vagy éppen argentin. Nem kell ahhoz egy országnak 40 évig kommunizmusban élnie, hogy erős legyen a nemzeti identitása. Pl. múltkor kint voltam a Hungaroringen a Túraautó Világbajnokság futamán. Úgy szurkoltunk Michelisz Norbinak és Wéber Gabinak, hogy nekem kb az első futam 4. körében elment az összes hangom, majd mikor a második futamban elrajtoltak és a célegyenesben harcolt az első helyért, úgy ordított mindenki hogy nyomjad Norbi, gyerünk ezaz, mintha attól jobban menne a kocsi, vagy egyáltalán hallaná az autóban. Mikor megnyerte a futamot, akkor úgy éreztük hogy kicsit mi is nyertünk. Mert ez a srác, és az egész Zengő Team egy kicsit minket is képvisel, kicsit azért is dolgozik, hogy minket boldoggá tegyenek. Egy külföldi versenyzőnek biztos hogy nem tudnék így, szívből szurkolni, hiába sírtam el magam sokszor, miután Schumacher visszavonult, és hiába álltam végig a tavalyi kanadai nagydíj utolsó 10-15 körét azért izgulva, hogy Schumi dobogóra álljon. De idén a Hungaroringen rájöttem, hogy az egy teljesen más érzés. Más érzés az, amikor egy honfitársamért szurkolok, és más az amikor egy kedvencemért.LG írta: Akkor itt alapvető felfogásbeli különbségek vannak. Nálad, és a hozzád hasonlóan gondolkodóknál kiemelkedik a válogatottak nemzeti jellege, h a nemzetért, a népért játszanak. Én elfogadom ezt a nézetet, de hozzáteszem, ezt a nemzeti jelleget pont a totalitárius rendszerek használták ki kegyetlenül! És bizony több mint 40 év kommunizmus után egy kicsit sem csodálom, h ez a beidegződés benne van még ma is nagyon sok emberben.
DE! Sztem meg lehet a dolgot más felől is közelíteni. Én személy szerint a sport internacionalizmusában hiszek. Pl. Heine hiába a németek nemzeti költője, a művei túl lépnek a nemzeti határon így az érzi sajátjának azokat, aki akarja, nemcsak a németek. Igy van a sporttal, és a focival is véleményem szerint. Hiába játszanak német játékosok Németország sikeréért, maga a futball, amit játszanak kilép a nemzetiség korlátaiból, és így a nem németek is maguknak érezhetik, ha tetszik nekik. Senki nem sajátíthatja ki magának!
Írod hogy nem sajátíthat ki magának senki egy válogatottat. A német játékosok nem azért játszanak, hogy pl. Te boldog legyél. Hanem azért, hogy a német emberek boldogok legyenek. Hogy megnyerjék a meccset Németországnak, megnyerjék a vb-t, eb-t Németországnak. Igazából szerintem meg sem fordul a fejükben, hogy ezzel nem németeket is boldoggá tesznek. Ezért is mondják azt egy győzelem után, hogy "boldogok vagyunk, hogy ezzel örömet szereztünk a német embereknek". Egy klubcsapat mivel internacionális, így az összes szurkolójáért is játszik, legyen az ázsiai vagy honduras-i.
Minden válogatott amikor játszik, akkor a hazáját és országának népét képviseli. Ezt nem csak mi magyarok gondoljuk így, hanem ez minden világ és kontinenstornán, annak megnyerése után elhangzik a nyilatkozatokban, legyen az brazil, uruguay-i, német, holland, spanyol, vagy éppen argentin. Nem kell ahhoz egy országnak 40 évig kommunizmusban élnie, hogy erős legyen a nemzeti identitása. Pl. múltkor kint voltam a Hungaroringen a Túraautó Világbajnokság futamán. Úgy szurkoltunk Michelisz Norbinak és Wéber Gabinak, hogy nekem kb az első futam 4. körében elment az összes hangom, majd mikor a második futamban elrajtoltak és a célegyenesben harcolt az első helyért, úgy ordított mindenki hogy nyomjad Norbi, gyerünk ezaz, mintha attól jobban menne a kocsi, vagy egyáltalán hallaná az autóban. Mikor megnyerte a futamot, akkor úgy éreztük hogy kicsit mi is nyertünk. Mert ez a srác, és az egész Zengő Team egy kicsit minket is képvisel, kicsit azért is dolgozik, hogy minket boldoggá tegyenek. Egy külföldi versenyzőnek biztos hogy nem tudnék így, szívből szurkolni, hiába sírtam el magam sokszor, miután Schumacher visszavonult, és hiába álltam végig a tavalyi kanadai nagydíj utolsó 10-15 körét azért izgulva, hogy Schumi dobogóra álljon. De idén a Hungaroringen rájöttem, hogy az egy teljesen más érzés. Más érzés az, amikor egy honfitársamért szurkolok, és más az amikor egy kedvencemért.LG írta: Akkor itt alapvető felfogásbeli különbségek vannak. Nálad, és a hozzád hasonlóan gondolkodóknál kiemelkedik a válogatottak nemzeti jellege, h a nemzetért, a népért játszanak. Én elfogadom ezt a nézetet, de hozzáteszem, ezt a nemzeti jelleget pont a totalitárius rendszerek használták ki kegyetlenül! És bizony több mint 40 év kommunizmus után egy kicsit sem csodálom, h ez a beidegződés benne van még ma is nagyon sok emberben.
DE! Sztem meg lehet a dolgot más felől is közelíteni. Én személy szerint a sport internacionalizmusában hiszek. Pl. Heine hiába a németek nemzeti költője, a művei túl lépnek a nemzeti határon így az érzi sajátjának azokat, aki akarja, nemcsak a németek. Igy van a sporttal, és a focival is véleményem szerint. Hiába játszanak német játékosok Németország sikeréért, maga a futball, amit játszanak kilép a nemzetiség korlátaiból, és így a nem németek is maguknak érezhetik, ha tetszik nekik. Senki nem sajátíthatja ki magának!
De nem mondta senki, hogy nem tetszhet a német foci, ettől még nem leszel német. A sport, mint teljesítmény, internacionális, azonban minden nemzetnek meg vannak a maga sajátosságai, épp ettől a különbségtől szép a világ és éppen ezért nem lehet internacionálisan értékelni az egyes teljesítmények. Ha már írtad Heine példáját: Milyen nyelven olvastad őt? Ezt azért kérdem, mert a nyelv nem csak kifejezőeszköz, vagy mód, hanem külön tartalmat ad egy adott műnek. A magyar szerintem a legkifejezőbb és legszebb nyelv, de nem nézem le a többit sem, mindenesetre a nyelvből kikövetkeztethető, hogy miként gondolkodik egy nemzet és ettől lesz egyedi, teljesen más, mint a többi, mint akárki. A kommunizmus volt internacionális, de önmagában ez egy hazugság, mert ha elvonatkoztatnánk a világtól és egy afrikai, valamint egy magyar munkást egy falanszter országban ugyanolyan körülmények közt nevelnénk fel (csak az lenne a különbség, hogy más nyelven beszélnek, tökéletesen), úgy meglátnánk, hogy a két ember nem csak beszéd közben különbözik egymástól, hanem máskor is, mert a nyelv, és valamilyen szinten a nemzeti identitás is (de főként az előző) már születéskor predesztinál bizonyos dolgokra, bizonyos gondolkodásmódra. Önmagában a nyelvtől mások vagyunk mi magyarok, mint mindenki más a világon. Egyébként a totalitárius rendszereknek nem sok jó tulajdonságuk volt, de a nemzeti sport támogatása, talán egy a kevés közül. Attól még, hogy ők csinálták, nem kell elítélni. A focijukat érezheted magadénak, és drukkolhatsz nekik teljes szívedből, de a Mi kifejezés teljesen mást takar, mert a válogatott esetében ez azt jelenti, hogy a te "mi-d", közösséged csak és kizárólag a német válogatott, a magyar nem. Márpedig te magyar vagy, nem a srácokért, de a lobogóért illene drukkolnod.LG írta:Akkor itt alapvető felfogásbeli különbségek vannak. Nálad, és a hozzád hasonlóan gondolkodóknál kiemelkedik a válogatottak nemzeti jellege, h a nemzetért, a népért játszanak. Én elfogadom ezt a nézetet, de hozzáteszem, ezt a nemzeti jelleget pont a totalitárius rendszerek használták ki kegyetlenül! És bizony több mint 40 év kommunizmus után egy kicsit sem csodálom, h ez a beidegződés benne van még ma is nagyon sok emberben.Mihu írta:Hát szerintem meg a válogatottal pont hogy nemzeti alapon kötelezzük el magunkat, mivel azt nem választhatjuk, hogy melyik országba születünk, ergo melyik ország válogatottja képviseli a hazámat. Én sem szeretem azokat az embereket, akik a magyar válogatottban játszanak, illetve azt sem szeretem, ahogy a válogatott játszik. DE!!! Ahogy a Barcával kapcsolatban is, ha mondjuk a kerethez tartozna Dani Alves, Busquets, Schweinsteiger, Ronaldo és mondjuk Ibra, akkor is büszkén venném magamra a mezt a vasárnap esti focik alkalmával, és nem festetném újra a szobám egyik falát azért, mert zavarna a Barca címer, és a gránátvörös-kék színek. Tehát ha választottam egy csapatot (márpedig a születésemnél alanyi jogon választottam a magyar válogatottat) akkor is szurkolok nekik, ha mondjuk később olyanokat igazolunk, akiket én nem szeretek, mert ahogy magukra öltik szeretett csapatom mezét, onnantól kezdve ők is azt a célt szeretnék elérni, amit én: nyerjen a csapat.LG írta: Pont arra próbálok rávilágítani, h a válogatottaknál sem nemzeti alapon kötelezzük el magunkat. Ha vki magyar, de eleve utálja a focit, az nyilván nem azonosul a válogatottal. A magyar válogatottnál meg nem az a bajom, h nem ennyire pengék, hanem, h a csapat magját antipatikus, primitív emberek adják, mint pl. a lejjebb emlitett Huszti, de említhetném a pénzéhes celeb Dzsudzsákot, van a favágó Vanczákot, akiket egyszerűen nem tudok őszintén szeretni, nem tudok velük azonosulni.
Alattad Kanty leírta a lényeget. Dolog,hogy antipatikusak neked, de megfordítom, ha a Németek meg szerethetőek,ettől még nem az lesz a hazád, hogy úgy "beszélj" róluk,hogy MI... ez itt fura páraknak, leírtam,h nekem miért, változtatni nem tudok/akarok a nézeteden,csak leírtam a sajátom. Ozsi
Akkor itt alapvető felfogásbeli különbségek vannak. Nálad, és a hozzád hasonlóan gondolkodóknál kiemelkedik a válogatottak nemzeti jellege, h a nemzetért, a népért játszanak. Én elfogadom ezt a nézetet, de hozzáteszem, ezt a nemzeti jelleget pont a totalitárius rendszerek használták ki kegyetlenül! És bizony több mint 40 év kommunizmus után egy kicsit sem csodálom, h ez a beidegződés benne van még ma is nagyon sok emberben.Mihu írta:Hát szerintem meg a válogatottal pont hogy nemzeti alapon kötelezzük el magunkat, mivel azt nem választhatjuk, hogy melyik országba születünk, ergo melyik ország válogatottja képviseli a hazámat. Én sem szeretem azokat az embereket, akik a magyar válogatottban játszanak, illetve azt sem szeretem, ahogy a válogatott játszik. DE!!! Ahogy a Barcával kapcsolatban is, ha mondjuk a kerethez tartozna Dani Alves, Busquets, Schweinsteiger, Ronaldo és mondjuk Ibra, akkor is büszkén venném magamra a mezt a vasárnap esti focik alkalmával, és nem festetném újra a szobám egyik falát azért, mert zavarna a Barca címer, és a gránátvörös-kék színek. Tehát ha választottam egy csapatot (márpedig a születésemnél alanyi jogon választottam a magyar válogatottat) akkor is szurkolok nekik, ha mondjuk később olyanokat igazolunk, akiket én nem szeretek, mert ahogy magukra öltik szeretett csapatom mezét, onnantól kezdve ők is azt a célt szeretnék elérni, amit én: nyerjen a csapat.LG írta: Pont arra próbálok rávilágítani, h a válogatottaknál sem nemzeti alapon kötelezzük el magunkat. Ha vki magyar, de eleve utálja a focit, az nyilván nem azonosul a válogatottal. A magyar válogatottnál meg nem az a bajom, h nem ennyire pengék, hanem, h a csapat magját antipatikus, primitív emberek adják, mint pl. a lejjebb emlitett Huszti, de említhetném a pénzéhes celeb Dzsudzsákot, van a favágó Vanczákot, akiket egyszerűen nem tudok őszintén szeretni, nem tudok velük azonosulni.
Alattad Kanty leírta a lényeget. Dolog,hogy antipatikusak neked, de megfordítom, ha a Németek meg szerethetőek,ettől még nem az lesz a hazád, hogy úgy "beszélj" róluk,hogy MI... ez itt fura páraknak, leírtam,h nekem miért, változtatni nem tudok/akarok a nézeteden,csak leírtam a sajátom. Ozsi