Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.01. 17:40:55

lui1698 írta:Szerintem a torrentes témákat pü-ben beszéljétek meg, mert a végén a modik megmutatják, hogy nem csak a szívük szőrös.
Oké, értem.
Aki tud erről a törrentról valamit, az irna nekem PÜ-t!?
Ui:
Elnézést a modiktól! :oops:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.01. 17:38:36

Szerintem a torrentes témákat pü-ben beszéljétek meg, mert a végén a modik megmutatják, hogy nem csak a szívük szőrös.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.06.01. 17:38:31

Kash írta: Kezd az idegeimmel játszani. :evil:
Te is az enyémmel :roll: :D
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.01. 17:33:46

No ezt figyeld Talma és a Torrent szakértők:
Letöltöttem a Real Madrid - Fc Barcelona meccset, és hagytam a kliensben futni 5 órát, ám semmit nem töltött fel.
Kezd az idegeimmel játszani. :evil:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.01. 17:24:33

Nehéz lesz, de sok sikert!

más:
Találtam a városban egy vagány céget, amely mindenfajta designal foglalkozik.
Fogok holland pólót, zászlót, faniont, matricákat, párna- és paplanhuzatot, kitűzőt, kártyát, plakettet stb készíttetni, persze mindent csak sorjában, és persze függ az aktuális költségvetésemtől is :D
Kép
"And my heart will leave you never."
TT
Capitá del Barça

2012.06.01. 17:19:02

kifejezetten erre a célra ki van találva nekik (mármint némely játékosnak) egy e-mail, amire lehet küldeni az ilyesfajta kéréseket. na mivel én nem tudom Messiét (gondolom az ő aláírása is fontos :)), ezért kicsit utánanéztem másnak. régen hetente járt nekem a képes sport újság, amiben le van írva mindig pár játékos elérhetősége, ahova lehet levelet küldeni. fellapoztam kettőt, és lám mit találtam a másodikban: Aviguda Aristides Maillol, s/n, 08028 Barcelona, Spain. elvileg erre a címre lehet írni Messinek. nem tudom mennyit segített ez, de valahogy így kéne nekiállni a keresgetésnek. vagy tényleg egyenesen a csapat főhadiszállására címzed. :D
pszabi
Barça C

2012.06.01. 17:10:02

Köszi szépen a választ!
Írtam mailt nekik,majd kiderül,hogy mi lesz a válasz.Remélem egy hónapon belül válaszolnak.
Üdv
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.01. 16:16:33

Ezen gondolkoztam én is.
Hogy oké ír az ember egy levelet és talán aláírják a mezt, de ha ez így menne, akkor naponta kb 80000 mezt írhatnának ilyen módon alá a játékosok. Ami ugye meg nem működhet ilyen formában.

Szerintem ha kifejezetten 1 játékosnak ír/sz akkor több lehet az esélyed, bár én is csak találgatok.
Mihu
Director del Fútbol

2012.06.01. 16:07:15

pszabi írta:Sziasztok!
Én szeretnék kérdezni valamit.
A Kisfiam Barca mezét szeretném eljuttatni az illetékesekhez,hogy pár Barca játékos dedikálja azt.Tud valaki segíteni,hogy hova kell küldjem(cím.illetékes) és mi ennek a módja?Csinált már valaki közületek ilyet?
Köszönöm előre is a segítséget.
Eddig én még csak olyanról hallottam, hogy valakinek volt valami ismerőse, aki valahogy kötődött a klubhoz, és neki sikerült valamilyen úton-módon elintézni a dolgot. De így, hogy csak úgy fogod és minden nélkül küldesz egy mezt nekik hogy aláírják, erre nem sok esélyt látok. De egyébként ha tudsz spanyolul vagy angolul, akkor meg lehet próbálkozni egy e-mail-el. Írsz hozzá egy szívhez szóló sztorit, és lehet hogy elintézik. A Barca hivatalos oldalán biztos találsz elérhetőséget.

Egy kalappal a projekthez!! :wink:
Kép
pszabi
Barça C

2012.06.01. 13:16:44

Sziasztok!
Én szeretnék kérdezni valamit.
A Kisfiam Barca mezét szeretném eljuttatni az illetékesekhez,hogy pár Barca játékos dedikálja azt.Tud valaki segíteni,hogy hova kell küldjem(cím.illetékes) és mi ennek a módja?Csinált már valaki közületek ilyet?
Köszönöm előre is a segítséget.
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.01. 12:06:40

LG írta:
MessiFan írta:
Egyébként miért kéne szerencsét kívánni egy ballagásra? Hogy sok pénzt kapj? :D
Ezen gondolkodtam én is. Egy vizsgához, érettségikhez, felvételihez, dogához, stb. kell szerencse, és szoktak szerencsét kívánni, de egy ballagáshoz nem, azt nem tudod elrontani.
Az meg külön vicces, h úgy szólít fel a szerrencekívánásra. Már kezdtem belefásulni a fórumozásba így lassan 8 év után, de Kash új motivációt adott. Köszönöm neked Kash, és ezért sok szerencsét kívánok holnapra!
Nem vagyok valami túl jól, elkaptam valami náthát, és álladnóan folyik az orrom és a megszokottnál kicsit fáradékonyabb vagyok.
Bocsánat, hogy nem adtam külön magyarázatot arra, miért kérem a sok szerencsét.(Igazából arra, nehogy előadás közben fogjak padlót :wink: )
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.06.01. 09:38:10

LG írta: Honnan tudod, h miért játszanak a német játékosok? Lehet, h van köztük olyan is, akit a német nép sem érdekel, csak a saját egyéni sikereiért játszik. Ettől függetlenül játékával örömet okoz a német válogatott szurkolóinak, és nemcsak a német nemzetiségűeknek. Azok a játékosok, aki valóban a hazájukért és a német népért játszanak, ők is nemcsak a németeknek, de más nemzetiségű, a német válogatottnak is örömet szereznek. Ugyanakkor nem okoznak örömet azoknak a németeknek, akik vmilyen okból nem szurkolnak a válogatottnak.
Teljesen mind1 milyen célból játszanak, nekem az a fontos, h mit okoznak a játékukkal, és nekem örömöt.
Ugyanakkor lehet, h Torghelle a szívét-lelkét kiteszi a pályára, nekem az ő szerencsétlenkedésében nincs semmi örömöm.
Írjátok, h kell, meg kéne szurkolni a magyar válogatottnak, de sztem a szurkolás pont nem olyan dolog, amit befolyásolni lehet érvekkel. Vagy szurkolsz vkinek, vagy nem. Ha elhatározod, h vkinek mától szurkolni fogsz, akit amúgy nem szeretsz, csak magadat csapod be. Ugyanilyen érzelmeken alapuló dolog, h kit érzel magadnak. Mondhatnám, mától magamnak érzem a magyar válogatottat, de azzal nektek is, és magamnak is hazudnék.
Ahogy írtad, te Michelisz sikerét magadnak érezted, úgy érezted, h te is nyertél egy kicsit. Én ugyanígy érzek, ha győz a német válogatott, hiába nem vagyok német, és hiába elfogadhatatlan dolog ez számodra, ez van.
Szerintem még mindig az egymás feje mellett való elbeszélés megy! Utálhatod te szívedből ezeket a magyar játékosokat, senki sem vitatja el ezt a jogodat, mint ahogy azt sem, hogy ennek ellentettjeként szeretheted a németeket! DE! A magyar lobogó az más, ők minket képviselnek, nem kell szeretni a focijukat, még csak le sem kell ülni a tv elé megnézni a meccsüket (van olyan sportág, amit én konkrétan nem tudok végignézni, de ettől még szurkolok a magyaroknak). , de sikereikért szorítani nemzeti kötelességünk,mert az számít, hogy ők nagyot alkotnak-e, hanem, hogy büszkévé teszik-e ezt a sokat szenvedett országot.
Amikor a németeknek szurkolsz, akkor nem ezért szurkolsz nekik, hanem a sportélményért, a kettőt külön kellene választani. Az a jó persze, ha erre nincs szükség, de a magyar futball jelenleg nem áll ilyen szinten. A te németeknek való szurkolásod még megváltozhat, ha egy olyan generáció lesz, akik antifutballt játszanak (ilyen már volt is) vagy teljesen antipatikusak, viszont a magyarságod sosem változik meg.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.01. 00:33:48

MessiFan írta:
Ezen gondolkodtam én is. Egy vizsgához, érettségikhez, felvételihez, dogához, stb. kell szerencse, és szoktak szerencsét kívánni, de egy ballagáshoz nem, azt nem tudod elrontani.
Az meg külön vicces, h úgy szólít fel a szerrencekívánásra. Már kezdtem belefásulni a fórumozásba így lassan 8 év után, de Kash új motivációt adott. Köszönöm neked Kash, és ezért sok szerencsét kívánok holnapra!
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.06.01. 00:09:30

shutterisland írta:
a vezetéknevem "Gera"
fogom is a fejem emiatt, hidd el.
:lol: :lol: :lol:

shutterisland
Director del Fútbol

2012.05.31. 23:45:34

a vezetéknevem "Gera"
fogom is a fejem emiatt, hidd el.
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.31. 23:42:07

Holnap ballagok, és hagyom el az általános iskola 8. osztályát.
Nállunk ilyenkor szokás egy fehér pólóra aláirásokat gyüjteni, persze mindenki saját nevét irja a barátja vagy ismerőse pólójára.
A póló(megint :) ) hátulsó felére pedig a nevünket irjuk fel, nos, én szerencsés vagyok, mivel a vezetéknevem "Gera", igy ez egy igazi reklámnév. :lol:
Kivánjatok sok szerencsét.
Üdv: Kash
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.05.31. 23:33:26

Mihu írta:
LG írta: Akkor itt alapvető felfogásbeli különbségek vannak. Nálad, és a hozzád hasonlóan gondolkodóknál kiemelkedik a válogatottak nemzeti jellege, h a nemzetért, a népért játszanak. Én elfogadom ezt a nézetet, de hozzáteszem, ezt a nemzeti jelleget pont a totalitárius rendszerek használták ki kegyetlenül! És bizony több mint 40 év kommunizmus után egy kicsit sem csodálom, h ez a beidegződés benne van még ma is nagyon sok emberben.
DE! Sztem meg lehet a dolgot más felől is közelíteni. Én személy szerint a sport internacionalizmusában hiszek. Pl. Heine hiába a németek nemzeti költője, a művei túl lépnek a nemzeti határon így az érzi sajátjának azokat, aki akarja, nemcsak a németek. Igy van a sporttal, és a focival is véleményem szerint. Hiába játszanak német játékosok Németország sikeréért, maga a futball, amit játszanak kilép a nemzetiség korlátaiból, és így a nem németek is maguknak érezhetik, ha tetszik nekik. Senki nem sajátíthatja ki magának!
Minden válogatott amikor játszik, akkor a hazáját és országának népét képviseli. Ezt nem csak mi magyarok gondoljuk így, hanem ez minden világ és kontinenstornán, annak megnyerése után elhangzik a nyilatkozatokban, legyen az brazil, uruguay-i, német, holland, spanyol, vagy éppen argentin. Nem kell ahhoz egy országnak 40 évig kommunizmusban élnie, hogy erős legyen a nemzeti identitása. Pl. múltkor kint voltam a Hungaroringen a Túraautó Világbajnokság futamán. Úgy szurkoltunk Michelisz Norbinak és Wéber Gabinak, hogy nekem kb az első futam 4. körében elment az összes hangom, majd mikor a második futamban elrajtoltak és a célegyenesben harcolt az első helyért, úgy ordított mindenki hogy nyomjad Norbi, gyerünk ezaz, mintha attól jobban menne a kocsi, vagy egyáltalán hallaná az autóban. Mikor megnyerte a futamot, akkor úgy éreztük hogy kicsit mi is nyertünk. Mert ez a srác, és az egész Zengő Team egy kicsit minket is képvisel, kicsit azért is dolgozik, hogy minket boldoggá tegyenek. Egy külföldi versenyzőnek biztos hogy nem tudnék így, szívből szurkolni, hiába sírtam el magam sokszor, miután Schumacher visszavonult, és hiába álltam végig a tavalyi kanadai nagydíj utolsó 10-15 körét azért izgulva, hogy Schumi dobogóra álljon. De idén a Hungaroringen rájöttem, hogy az egy teljesen más érzés. Más érzés az, amikor egy honfitársamért szurkolok, és más az amikor egy kedvencemért.

Írod hogy nem sajátíthat ki magának senki egy válogatottat. A német játékosok nem azért játszanak, hogy pl. Te boldog legyél. Hanem azért, hogy a német emberek boldogok legyenek. Hogy megnyerjék a meccset Németországnak, megnyerjék a vb-t, eb-t Németországnak. Igazából szerintem meg sem fordul a fejükben, hogy ezzel nem németeket is boldoggá tesznek. Ezért is mondják azt egy győzelem után, hogy "boldogok vagyunk, hogy ezzel örömet szereztünk a német embereknek". Egy klubcsapat mivel internacionális, így az összes szurkolójáért is játszik, legyen az ázsiai vagy honduras-i.
Honnan tudod, h miért játszanak a német játékosok? Lehet, h van köztük olyan is, akit a német nép sem érdekel, csak a saját egyéni sikereiért játszik. Ettől függetlenül játékával örömet okoz a német válogatott szurkolóinak, és nemcsak a német nemzetiségűeknek. Azok a játékosok, aki valóban a hazájukért és a német népért játszanak, ők is nemcsak a németeknek, de más nemzetiségű, a német válogatottnak is örömet szereznek. Ugyanakkor nem okoznak örömet azoknak a németeknek, akik vmilyen okból nem szurkolnak a válogatottnak.
Teljesen mind1 milyen célból játszanak, nekem az a fontos, h mit okoznak a játékukkal, és nekem örömöt.
Ugyanakkor lehet, h Torghelle a szívét-lelkét kiteszi a pályára, nekem az ő szerencsétlenkedésében nincs semmi örömöm.
Írjátok, h kell, meg kéne szurkolni a magyar válogatottnak, de sztem a szurkolás pont nem olyan dolog, amit befolyásolni lehet érvekkel. Vagy szurkolsz vkinek, vagy nem. Ha elhatározod, h vkinek mától szurkolni fogsz, akit amúgy nem szeretsz, csak magadat csapod be. Ugyanilyen érzelmeken alapuló dolog, h kit érzel magadnak. Mondhatnám, mától magamnak érzem a magyar válogatottat, de azzal nektek is, és magamnak is hazudnék.
Ahogy írtad, te Michelisz sikerét magadnak érezted, úgy érezted, h te is nyertél egy kicsit. Én ugyanígy érzek, ha győz a német válogatott, hiába nem vagyok német, és hiába elfogadhatatlan dolog ez számodra, ez van.
Mihu
Director del Fútbol

2012.05.31. 23:03:51

LG írta: Akkor itt alapvető felfogásbeli különbségek vannak. Nálad, és a hozzád hasonlóan gondolkodóknál kiemelkedik a válogatottak nemzeti jellege, h a nemzetért, a népért játszanak. Én elfogadom ezt a nézetet, de hozzáteszem, ezt a nemzeti jelleget pont a totalitárius rendszerek használták ki kegyetlenül! És bizony több mint 40 év kommunizmus után egy kicsit sem csodálom, h ez a beidegződés benne van még ma is nagyon sok emberben.
DE! Sztem meg lehet a dolgot más felől is közelíteni. Én személy szerint a sport internacionalizmusában hiszek. Pl. Heine hiába a németek nemzeti költője, a művei túl lépnek a nemzeti határon így az érzi sajátjának azokat, aki akarja, nemcsak a németek. Igy van a sporttal, és a focival is véleményem szerint. Hiába játszanak német játékosok Németország sikeréért, maga a futball, amit játszanak kilép a nemzetiség korlátaiból, és így a nem németek is maguknak érezhetik, ha tetszik nekik. Senki nem sajátíthatja ki magának!
Minden válogatott amikor játszik, akkor a hazáját és országának népét képviseli. Ezt nem csak mi magyarok gondoljuk így, hanem ez minden világ és kontinenstornán, annak megnyerése után elhangzik a nyilatkozatokban, legyen az brazil, uruguay-i, német, holland, spanyol, vagy éppen argentin. Nem kell ahhoz egy országnak 40 évig kommunizmusban élnie, hogy erős legyen a nemzeti identitása. Pl. múltkor kint voltam a Hungaroringen a Túraautó Világbajnokság futamán. Úgy szurkoltunk Michelisz Norbinak és Wéber Gabinak, hogy nekem kb az első futam 4. körében elment az összes hangom, majd mikor a második futamban elrajtoltak és a célegyenesben harcolt az első helyért, úgy ordított mindenki hogy nyomjad Norbi, gyerünk ezaz, mintha attól jobban menne a kocsi, vagy egyáltalán hallaná az autóban. Mikor megnyerte a futamot, akkor úgy éreztük hogy kicsit mi is nyertünk. Mert ez a srác, és az egész Zengő Team egy kicsit minket is képvisel, kicsit azért is dolgozik, hogy minket boldoggá tegyenek. Egy külföldi versenyzőnek biztos hogy nem tudnék így, szívből szurkolni, hiába sírtam el magam sokszor, miután Schumacher visszavonult, és hiába álltam végig a tavalyi kanadai nagydíj utolsó 10-15 körét azért izgulva, hogy Schumi dobogóra álljon. De idén a Hungaroringen rájöttem, hogy az egy teljesen más érzés. Más érzés az, amikor egy honfitársamért szurkolok, és más az amikor egy kedvencemért.

Írod hogy nem sajátíthat ki magának senki egy válogatottat. A német játékosok nem azért játszanak, hogy pl. Te boldog legyél. Hanem azért, hogy a német emberek boldogok legyenek. Hogy megnyerjék a meccset Németországnak, megnyerjék a vb-t, eb-t Németországnak. Igazából szerintem meg sem fordul a fejükben, hogy ezzel nem németeket is boldoggá tesznek. Ezért is mondják azt egy győzelem után, hogy "boldogok vagyunk, hogy ezzel örömet szereztünk a német embereknek". Egy klubcsapat mivel internacionális, így az összes szurkolójáért is játszik, legyen az ázsiai vagy honduras-i.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.31. 22:49:31

a válogatott témához egy adalék.

én régen annyira fanatikusan szurkoltam a válogatottnak, hogy kis tulzással a fél világot átutaztam értük. voltam lengyelországon keresztül, horvátországon át lettországig mindenhol (pont abban a luzer korban, mikor soha nem kaptunk egy normalis nyugat europai csapatot :D)

ma már kis tulzással azt sem tudom h kik játszanak a válogatottban, meccset 2 éve nem nézek. sőt a hírek sem érdekelnek.

ez aztán a pálfordulás. régen sem volt szép foci, most sincs, talán felnőttem, nem tudom, de teljesen hidegen hagy az egész.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2012.05.31. 22:47:53

Hmm...Érdekes téma. Hosszú évek óta nem nézem a válogatott meccseit,és ami azt illeti kb.a mexikói vb óta mást sem hallok,hogy végre valami elkezdődött,de hosszú az út stb...Én ezt már nem kajálom meg.
Sőt,továbbmegyek. Ha bejelentenék hogy mostantól a magyar fociba beömlesztett pénzt, a vizilabda és a jégkorong utánpótlására,illetve uszodák
építésére fordítják nagyon boldog lennék. Persze ez csak az én véleményem.
Mindenesetre én sem tudnék többesszám első személyben beszélni egy külföldi csapatról.
Félreértések elkerülése végett,egyedül a labdarúgó válogatott szerencsétlenkedése hagy hidegen.

"Aki az államot szereti, egy érdeket szeret. Aki a hazát szereti, egy végzetet szeret.
Gondolj erre, mikor hörögsz a dobogókon és melled vered. "
Kép
fcbarcelona10
Jugador del Barça

2012.05.31. 22:36:05

Ha van Vas megyei itt a fórumon és érdeklik a sportesemények szívesen látnánk! :D
Nevezési díj nincs!

http://www.facebook.com/events/345372858862357/
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.31. 22:23:52

Kivételesen ezen topikra vonatkozóan Kalappal értek egyet :D , s Mihuval ozsival meg a többiekkel.

Akármennyire kutyaütők a nemzet sikeréért játszanak, s magunkénak tekintjük őket.
Én sem tudnék egy külföldi válogatottról T/1-ben beszélni.
Minden mást leírtatok, annyival kiegészíteném, hogy tényleg akármilyen sportrendezvényről van szó, amikor megszólal a Himnusz azért minden Magyarban megmozdul egy érzés, s pont emiatt is bármi van, én a Fiaink vagy Lányainkról tudok utána beszélni róluk.
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.31. 22:21:35

LG írta:
Mihu írta:
LG írta: Pont arra próbálok rávilágítani, h a válogatottaknál sem nemzeti alapon kötelezzük el magunkat. Ha vki magyar, de eleve utálja a focit, az nyilván nem azonosul a válogatottal. A magyar válogatottnál meg nem az a bajom, h nem ennyire pengék, hanem, h a csapat magját antipatikus, primitív emberek adják, mint pl. a lejjebb emlitett Huszti, de említhetném a pénzéhes celeb Dzsudzsákot, van a favágó Vanczákot, akiket egyszerűen nem tudok őszintén szeretni, nem tudok velük azonosulni.

Alattad Kanty leírta a lényeget. Dolog,hogy antipatikusak neked, de megfordítom, ha a Németek meg szerethetőek,ettől még nem az lesz a hazád, hogy úgy "beszélj" róluk,hogy MI... ez itt fura páraknak, leírtam,h nekem miért, változtatni nem tudok/akarok a nézeteden,csak leírtam a sajátom. Ozsi
Hát szerintem meg a válogatottal pont hogy nemzeti alapon kötelezzük el magunkat, mivel azt nem választhatjuk, hogy melyik országba születünk, ergo melyik ország válogatottja képviseli a hazámat. Én sem szeretem azokat az embereket, akik a magyar válogatottban játszanak, illetve azt sem szeretem, ahogy a válogatott játszik. DE!!! Ahogy a Barcával kapcsolatban is, ha mondjuk a kerethez tartozna Dani Alves, Busquets, Schweinsteiger, Ronaldo és mondjuk Ibra, akkor is büszkén venném magamra a mezt a vasárnap esti focik alkalmával, és nem festetném újra a szobám egyik falát azért, mert zavarna a Barca címer, és a gránátvörös-kék színek. Tehát ha választottam egy csapatot (márpedig a születésemnél alanyi jogon választottam a magyar válogatottat) akkor is szurkolok nekik, ha mondjuk később olyanokat igazolunk, akiket én nem szeretek, mert ahogy magukra öltik szeretett csapatom mezét, onnantól kezdve ők is azt a célt szeretnék elérni, amit én: nyerjen a csapat.
Akkor itt alapvető felfogásbeli különbségek vannak. Nálad, és a hozzád hasonlóan gondolkodóknál kiemelkedik a válogatottak nemzeti jellege, h a nemzetért, a népért játszanak. Én elfogadom ezt a nézetet, de hozzáteszem, ezt a nemzeti jelleget pont a totalitárius rendszerek használták ki kegyetlenül! És bizony több mint 40 év kommunizmus után egy kicsit sem csodálom, h ez a beidegződés benne van még ma is nagyon sok emberben.
De nem mondta senki, hogy nem tetszhet a német foci, ettől még nem leszel német. A sport, mint teljesítmény, internacionális, azonban minden nemzetnek meg vannak a maga sajátosságai, épp ettől a különbségtől szép a világ és éppen ezért nem lehet internacionálisan értékelni az egyes teljesítmények. Ha már írtad Heine példáját: Milyen nyelven olvastad őt? Ezt azért kérdem, mert a nyelv nem csak kifejezőeszköz, vagy mód, hanem külön tartalmat ad egy adott műnek. A magyar szerintem a legkifejezőbb és legszebb nyelv, de nem nézem le a többit sem, mindenesetre a nyelvből kikövetkeztethető, hogy miként gondolkodik egy nemzet és ettől lesz egyedi, teljesen más, mint a többi, mint akárki. A kommunizmus volt internacionális, de önmagában ez egy hazugság, mert ha elvonatkoztatnánk a világtól és egy afrikai, valamint egy magyar munkást egy falanszter országban ugyanolyan körülmények közt nevelnénk fel (csak az lenne a különbség, hogy más nyelven beszélnek, tökéletesen), úgy meglátnánk, hogy a két ember nem csak beszéd közben különbözik egymástól, hanem máskor is, mert a nyelv, és valamilyen szinten a nemzeti identitás is (de főként az előző) már születéskor predesztinál bizonyos dolgokra, bizonyos gondolkodásmódra. Önmagában a nyelvtől mások vagyunk mi magyarok, mint mindenki más a világon. Egyébként a totalitárius rendszereknek nem sok jó tulajdonságuk volt, de a nemzeti sport támogatása, talán egy a kevés közül. Attól még, hogy ők csinálták, nem kell elítélni. A focijukat érezheted magadénak, és drukkolhatsz nekik teljes szívedből, de a Mi kifejezés teljesen mást takar, mert a válogatott esetében ez azt jelenti, hogy a te "mi-d", közösséged csak és kizárólag a német válogatott, a magyar nem. Márpedig te magyar vagy, nem a srácokért, de a lobogóért illene drukkolnod.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.05.31. 22:08:17

Mihu írta:
LG írta: Pont arra próbálok rávilágítani, h a válogatottaknál sem nemzeti alapon kötelezzük el magunkat. Ha vki magyar, de eleve utálja a focit, az nyilván nem azonosul a válogatottal. A magyar válogatottnál meg nem az a bajom, h nem ennyire pengék, hanem, h a csapat magját antipatikus, primitív emberek adják, mint pl. a lejjebb emlitett Huszti, de említhetném a pénzéhes celeb Dzsudzsákot, van a favágó Vanczákot, akiket egyszerűen nem tudok őszintén szeretni, nem tudok velük azonosulni.

Alattad Kanty leírta a lényeget. Dolog,hogy antipatikusak neked, de megfordítom, ha a Németek meg szerethetőek,ettől még nem az lesz a hazád, hogy úgy "beszélj" róluk,hogy MI... ez itt fura páraknak, leírtam,h nekem miért, változtatni nem tudok/akarok a nézeteden,csak leírtam a sajátom. Ozsi
Hát szerintem meg a válogatottal pont hogy nemzeti alapon kötelezzük el magunkat, mivel azt nem választhatjuk, hogy melyik országba születünk, ergo melyik ország válogatottja képviseli a hazámat. Én sem szeretem azokat az embereket, akik a magyar válogatottban játszanak, illetve azt sem szeretem, ahogy a válogatott játszik. DE!!! Ahogy a Barcával kapcsolatban is, ha mondjuk a kerethez tartozna Dani Alves, Busquets, Schweinsteiger, Ronaldo és mondjuk Ibra, akkor is büszkén venném magamra a mezt a vasárnap esti focik alkalmával, és nem festetném újra a szobám egyik falát azért, mert zavarna a Barca címer, és a gránátvörös-kék színek. Tehát ha választottam egy csapatot (márpedig a születésemnél alanyi jogon választottam a magyar válogatottat) akkor is szurkolok nekik, ha mondjuk később olyanokat igazolunk, akiket én nem szeretek, mert ahogy magukra öltik szeretett csapatom mezét, onnantól kezdve ők is azt a célt szeretnék elérni, amit én: nyerjen a csapat.
Akkor itt alapvető felfogásbeli különbségek vannak. Nálad, és a hozzád hasonlóan gondolkodóknál kiemelkedik a válogatottak nemzeti jellege, h a nemzetért, a népért játszanak. Én elfogadom ezt a nézetet, de hozzáteszem, ezt a nemzeti jelleget pont a totalitárius rendszerek használták ki kegyetlenül! És bizony több mint 40 év kommunizmus után egy kicsit sem csodálom, h ez a beidegződés benne van még ma is nagyon sok emberben.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.31. 21:48:26

LG! Szerintem a lényeget nem érted. Nem vádollak árulással, ( a nagy magyar kifejezést viszont hagyjuk, mert a megszületése idején ez egy buta és hazug kifejezés volt) de ha a magyar válogatottról beszélünk (bármely sportágban), akkor nem a sport a lényeg, hanem, hogy a hazádért szorítasz. Ugyanez van nálam, ha mondjuk a nemzetközi kupákban szerepel egy magyar csapat, csak a válogatottnál a nemzeti színek miatt ez hatványozódik. Ez így normális. Nem kell szeretni a játékosokat, a játékukat, én sem szeretem mindegyiket, de ettől még a mi színeinkben játszanak és ők képviselnek minket. Ennél a típusú szurkolásnál nem a sportélmény a lényeg. Mondok egy ettől elrugaszkodott példát: Valamelyik magyar kormány, vagy magyar közjogi méltóság, az utóbbi időszakban (mondjuk utóbbi 60 évben), ha külföldön fontos ügyben szerepelt, bármennyire is utáltam őt, őket, nem "drukkoltam" úgymond ellenük, mert akármennyire nem tetszett, minket képviselt és nekünk tesz rosszat, ha nem jár sikerrel (nem minden esetben persze, csak általánosságban beszélek)., Ez a példa annyiban rossz, hogy egy válogatott játékos sem annyira undorító féreg, mint amennyire a politikusaink (nem nevesítem egyiküket sem, osszátok el :D ), szóval egy válogatottnak sokkal könnyebb szurkolni, mint nekik, ráadásul a sportnál csak jó célért küzdhetnek, semmi másért. Válasszuk külön a sportszurkolói karrierünket a magyar válogatottól. Van sok sportág, amit utálok, de azokban is szurkolok a magyaroknak.
Válasz küldése