Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kurdt
Megmentő :)

2011.03.17. 00:39:50

messideco írta:Tarantino-ról 3 vagy 4 film alapján :oops: tudok véleményt alkotni. Hogy miért nem tetszik:
* szerintem túl művészi filmeket csinál
* szerintem túlságosan is egyedi filmeket akar készíteni
* nem százas a csávó sem maga...

Az idő múlásával véleményem természetesen változhat, de nem tartom valószínűnek.
Nem tudom melyik 3-4 filmet láttad, de néhány érvedre reflektálok, aztán megosztom az én véleményemet...

"filmjeiben általában nincs egységes cselekmény, ez zavar engem speciel"
- ahogy írtad is, ez egyéni probléma; ezen nem lehet segíteni. de azért hozzátenném, hogy ez úgy istenigazából csak a Ponyvaregényre igaz (meg kicsit a Halálbiztosra), de például a Reservoir Dogsra egyáltalán nem

"szerintem túl művészi filmeket csinál"
"szerintem túlságosan is egyedi filmeket akar készíteni"
- ezt a kettőt összevonva: Tarantino még egy darab egyedi filmet nem csinált, csak többnyire kevéssbé ismert szerzőktől/filmekből lop (kivétel a Jackie Brown, de az meg regényadaptáció); a túl művészivel nem értek egyet, de asszem értem mire gondolsz és inkább úgy fogalmaznám meg, hogy nagyon rajta akarja hagyni a kézjegyét az alkotásain (szerintem ez amúgy nem baj, sőt..)

"nem százas a csávó sem maga..."
- ez a legjobb az egészben... :lol:

Na és akkor most végigpörgetem a filmeket:

Kutyaszorítóban: szerintem zsenieális, Tarantino legjobbja és az egyik legjobb elsőfilm, amit valaha láttam

Ponyvaregény: szintén remek film, nevezzük méltó folytatásnak :)

Jackie Brown: én ezt is nagyon szeretem, Tarantino itt szerintem kicsit elszakadt önmagától; ez az egyetlen filmje, amit minden korosztály (persze nem a kisgyerekek) könnyen megérthet és feldolgozhat, és emellett egy jó kis krimi...

Itt húztam egy vonalat, jelölve azt, hogy innentől Tarantino akkora istennek számított, hogy tényleg azt csinált, amit akart és ő erre leborult kedvenc műfajai előtt...:

Kill Bill: ...először a harcművészfilmek és annak is az egyik legnagyobb alakja, Sonny Chiba előtt (aki ugye szerepel is a filmben). Egyébként én talán ezt szeretem tőle a legkevésbbé, de még ez sem rossz

Grindhouse: ...majd a 70-es/80-as évek autósmozis ZS-kategóriás filmjei előtt (a műfaj neve egyébként meglepő módon Grindhouse) és ha ez a film (most csak a Halálbiztosra gondolok) abban az érában készül, akkor mára akkora ünnepelt klasszikus lenne, mint a filmben oly sokszor megemlített Vanishing Point

Inglourious Basterds: ...majd jött egy érdekes kombó, háborús film és spaghetti-western egyben (szintén Tarantino két nagy kedvence, főleg az utóbbi)...nem tudom, hogy ez milyen film lett volna, hogy ha a Universal nem teszi rá a kezét (külön sztori), de így sem lett rossz (bár nálam ez is hátul van a Tarantino-rangsorban, a Kill Billel "versenyez" az utolsó helyért)

És szerintem az i-re most kerül fel a pont, ugyanis készülőben van Tarantino very own spaghetti-westernje!!!
A csávó nyilván tele van ötletekkel, de ha ezt is megcsinálja, akkor én már nem tudom elképzelni, hogy mihez nyúlhatna még...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2011.03.16. 18:42:30

sjay:Ennek örülök :D

Megnéztem a klasszikus westernt, A jó, a rossz és a csúf (The good, the bad and the ugly) c. filmet.
Szerintem ez a legtökéletesebb címfordítás :lol:
Komolyra fordítva: nagyon tetszett a film. Az IMDB-értékelése kissé túlzott szerintem, a nemzetükhöz hű amerikaik szerintem felvitték az értékelését, mivel szerepelt benne az amcsi polgárháború.
Legjobban a filmben a Csúf (Tuco) karaktere tetszett, alkalmazkodóképessége, túlélőképessége lenyűgöző volt.
A filmzene pedig zseniális. Az egyik legnagyobb... :D
Kép
"And my heart will leave you never."
sjay
Entrenador del Barça

2011.03.16. 18:08:01

messideco írta:Tarantino-ról 3 vagy 4 film alapján :oops: tudok véleményt alkotni. Hogy miért nem tetszik:
* filmjeiben általában nincs egységes cselekmény, ez zavar engem speciel
* a naturalizmusnak is van egy józan határa

Az idő múlásával véleményem természetesen változhat, de nem tartom valószínűnek.
Maximálisan egyet értek veled!
LM10
Director del Fútbol

2011.03.16. 17:36:22

Kösz szépen miihii, nagyon várom már! :D

Nincs mit és én nemkülönben :wink: m.
miihii
KHAL

2011.03.16. 17:34:16

LM10 írta:Spartacus: Blood and Sand

A 2. évad után ezt az évadot is megnéztem, hogy tiszta legyen a kép. Mind a 2 széria megfogott. Nem rajongok a sorozatokért, és a történelmi filmekért sem, de ez a produkció alaposan megfogott. Lenyűgöző számomra.

2 kérdésem lenne a sorozattal kapcsolatban:

1.Mikor jön ki a 2. évad MAGYAR SZINKRONNAL?

2. Tervezik a 3. évadot?
1.Az Aréna Istenei márc. 22-től lesz látható a hábéón.

2.Igen,tervezik a folytatást egy új Spartacussal.A főszereplő megvan már és amíg el nem kezdik a munkálatokat,addig dobták be töltelékként ezt az előzmény minisorozatot.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
LM10
Director del Fútbol

2011.03.16. 17:24:57

Spartacus: Blood and Sand

A 2. évad után ezt az évadot is megnéztem, hogy tiszta legyen a kép. Mind a 2 széria megfogott. Nem rajongok a sorozatokért, és a történelmi filmekért sem, de ez a produkció alaposan megfogott. Lenyűgöző számomra.

2 kérdésem lenne a sorozattal kapcsolatban:

1.Mikor jön ki a 2. évad MAGYAR SZINKRONNAL?

2. Tervezik a 3. évadot?
messideco
Presidente del Barça

2011.03.16. 17:09:11

Tarantino-ról 3 vagy 4 film alapján :oops: tudok véleményt alkotni. Hogy miért nem tetszik:
* filmjeiben általában nincs egységes cselekmény, ez zavar engem speciel
* a naturalizmusnak is van egy józan határa

Kép
kurdt
Megmentő :)

2011.03.16. 16:47:04

messideco írta:Amúgy csak nekem nem tetszik Tarantino, mint rendező :D
Ezt légyszíves fejtsd ki bővebben, kiváncsivá tettél (valamilyen szintű fenntartásaim nekem is vannak vele kapcsolatban és érdekel, hogy neked mi és hogy összfügg-e azzal, ami nekem nem tetszik)...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
bouba
Capitá del Barça

2011.03.16. 11:32:43

Friday Night Lights utolsó pár részéhez nincs felirat,vagy csak én vagyok gyökér?
B.
Jugador del Barça

2011.03.16. 01:04:27

Olyan filmeket keresek, amik még társaságban nézve is TV-kikapcsolást igényelnek.Vagy csak rendesen parásak.Nem kell, hogy nagy vérengzés legyen, hanem, hogy féljen rajta az emberfia.
Sok itt a filmszakértő, biztos van 1-2 ötlet.

Köszönöm!
B.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.15. 22:26:04

sjd írta:
Rewolution5 írta:Deja Vu-ról vélemények?
Régen láttam már, emlékeim alapján 1szer érdemes megnézni
vagy nagyon eltérő az ízlésünk,és kritikai érzékünk, vagy az emlékeid csalnak :D

nagyon nagy film, évente egyszer tuti érdemes megnézni.

ajánlom.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sjd
Llegenda del Barça

2011.03.15. 22:24:14

Rewolution5 írta:Deja Vu-ról vélemények?
Régen láttam már, emlékeim alapján 1szer érdemes megnézni

Most fejeztem be a 127 órát, talán nekem nem ütött akkorát, mint ahogy beharangozták, de az előtt le a kalappal, hogy egy 5 perces sztoriból egy ilyen filmet összehoztak
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.03.15. 22:01:28

Deja Vu-ról vélemények?
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.03.15. 21:47:24

De King és Kubrick közösen írták a forgatókönyvet nem? Az imdb azt írja...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.03.15. 21:43:43

messideco írta:Shining
Azt hittem, hogy nem lesz vége :D Sajnos már az elején, a férfi megjelenésén kitűnt a film témája, pedig nem olvastam utána...
Azt is most olvasom, hogy Jack Nicholson a főszereplő. A filmtörténet egyik legnagyobb alakítását mutatta be az öreg...
Viszont ennél gagyibb nőt, mint Shelley Duvall... Te jó ég... Rémes volt nézni... Remélem Robert Duvallal nem rokon :lol:
Jó film, de a Stephen King könyvet (ami elvileg a film alapja volt) nem tudták követni és Stephen King megcsinálta saját rendezésben 3X1,5 órás változatban...
A nő borzasztó benne... :D Jack Nicholson viszont itt is fantasztikus 8)
messideco
Presidente del Barça

2011.03.15. 21:33:34

Shining
Azt hittem, hogy nem lesz vége :D Sajnos már az elején, a férfi megjelenésén kitűnt a film témája, pedig nem olvastam utána...
Azt is most olvasom, hogy Jack Nicholson a főszereplő. A filmtörténet egyik legnagyobb alakítását mutatta be az öreg...
Viszont ennél gagyibb nőt, mint Shelley Duvall... Te jó ég... Rémes volt nézni... Remélem Robert Duvallal nem rokon :lol:
Kép
Zaen
Jugador del Barça

2011.03.15. 18:57:56

lui1698 írta:
fcbarca0827 írta:Amúgy feliratosan nézed/nézitek? Szerintem a szinkron borzasztó. :oops:
Ezt szinkronosan nézem most valahogy semmi kedvem feliratosan nézni, de nem annyira rossz. :)
Én még nem láttam olyan sorozatot, amelynél a szinkronos jobb lenne, ezért inkább angolul, felirattal nézem őket. Meg ugye elég sok kifejezést/szófordulatot lehet megtanulni ilyen módon. Jó mondjuk ennél a sorozatnál főleg ilyeneket, hogy: son of a bitch, prick vagy a Laura által nem igazán kedvelt "twat" :lol:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.03.15. 18:34:04

fcbarca0827 írta:Na, szinkronosan nem volt annyira vicces a kiemelt jelenet. Direkt letöltöttem úgy is ezt a részt. :D
De azért van sok amihez nem is kell szöveg.
Pl. mikor Kenny felgyújtja Garrity-t a hoki meccsen. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.03.15. 18:29:23

lui1698 írta:
fcbarca0827 írta:Amúgy feliratosan nézed/nézitek? Szerintem a szinkron borzasztó. :oops:
Ezt szinkronosan nézem most valahogy semmi kedvem feliratosan nézni, de nem annyira rossz. :)
Na, szinkronosan nem volt annyira vicces a kiemelt jelenet. Direkt letöltöttem úgy is ezt a részt. :D
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
lui1698
Llegenda del Barça

2011.03.15. 18:28:06

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.03.15. 18:23:26

lui1698 írta:Mi is volt a 8. részben?
Csak annyi, hogy elmentek Steve Születésnapi bulijára, vagyis a melegek bulijára. :mrgreen: Abban van az örsön egy rohadt nagy jelenet, amikor megtudják, hogy hova lesznek hivatalosak. :D Mindenki kitalál valami baromságot, hogy mi miatt nem tud elmenni, de végül mindenki ott lesz. Mondjuk ez így leírva elég hülyén hangzik, de akárhányszor újranézem szakadok rajta. Főleg Garrityn. :mrgreen:

Amúgy feliratosan nézed/nézitek? Szerintem a szinkron borzasztó. :oops:
lui1698
Llegenda del Barça

2011.03.15. 18:17:01

Ments meg! 2. évadhoz: Jézus Lamboval? Istenkirály volt! Legnagyobb. Milyen dumákat toltak már. " Nem csinálsz egy szendvicset?" :D

Mi is volt a 8. részben?
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.03.15. 18:11:17

8 mérföld :

Nekem tetszett a film, bár nem élek Amerikában, de szerintem visszaadja az ottani "gettós" dolgokat. Szigorúan csak felirattal akartam letölteni és elég jó film lett belőle.
Minimum egyszer mindenkinek meg kell néznie.
10/7

A filmről eszembe jutott a Pénzed vagy életed, amit ugyan régen láttam, de jó film volt. Az 50 Cent életét mutatja be, azt is nézzétek meg.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.03.15. 14:56:16

Zaen írta:...
Örülök,hogy te is elkezdted és örülök, hogy tetszik is! :) :wink: Nekem, amúgy pont a sárgított rész miatt a 2. évad az abszolút csúcs. Ízlések és pofonok. :D
Egyébként lesznek benne olyan dolgok, hogy... :shock: Na szóval, nagyon kemény jelenetek várhatóak még. 8)
Kedvenc részem a 2. évad 8. része. :mrgreen:

Júlisban jön a befejező, 7. évad. Ha ilyen ütemben haladsz, akkor majd te is várhatsz rá. :D
sjd
Llegenda del Barça

2011.03.15. 14:38:32

Primitive írta:Viszont elosztották egymás között, ahogy látom :

rendező: Christopher Nolan
író: Jonathan Nolan
Jonathan Nolan egy novellát írt (linkeltem is egy pár napja), és Christopher ezen ötlet alapján írta a forgatókönyvet, és neki is volt bőven érdemi munkája benne

A hétvégén 2 újabb film végére értem:
Hét élet: az ötlet jó volt, de elég tré a megvalósítás, engem egyáltalán nem kötött le, a vége már kb. megváltás volt (a nyitó jelenet tetszett nagyon, ha azt a színvonalat tudták volna tartani, egész jó kis film lehetett volna)

Fekete hattyú: ez viszont már tetszett, nagy meglepetés nem volt a vége, de alapvetően élveztem
Válasz küldése