Nem tudom melyik 3-4 filmet láttad, de néhány érvedre reflektálok, aztán megosztom az én véleményemet...messideco írta:Tarantino-ról 3 vagy 4 film alapjántudok véleményt alkotni. Hogy miért nem tetszik:
* szerintem túl művészi filmeket csinál
* szerintem túlságosan is egyedi filmeket akar készíteni
* nem százas a csávó sem maga...
Az idő múlásával véleményem természetesen változhat, de nem tartom valószínűnek.
"filmjeiben általában nincs egységes cselekmény, ez zavar engem speciel"
- ahogy írtad is, ez egyéni probléma; ezen nem lehet segíteni. de azért hozzátenném, hogy ez úgy istenigazából csak a Ponyvaregényre igaz (meg kicsit a Halálbiztosra), de például a Reservoir Dogsra egyáltalán nem
"szerintem túl művészi filmeket csinál"
"szerintem túlságosan is egyedi filmeket akar készíteni"
- ezt a kettőt összevonva: Tarantino még egy darab egyedi filmet nem csinált, csak többnyire kevéssbé ismert szerzőktől/filmekből lop (kivétel a Jackie Brown, de az meg regényadaptáció); a túl művészivel nem értek egyet, de asszem értem mire gondolsz és inkább úgy fogalmaznám meg, hogy nagyon rajta akarja hagyni a kézjegyét az alkotásain (szerintem ez amúgy nem baj, sőt..)
"nem százas a csávó sem maga..."
- ez a legjobb az egészben...

Na és akkor most végigpörgetem a filmeket:
Kutyaszorítóban: szerintem zsenieális, Tarantino legjobbja és az egyik legjobb elsőfilm, amit valaha láttam
Ponyvaregény: szintén remek film, nevezzük méltó folytatásnak

Jackie Brown: én ezt is nagyon szeretem, Tarantino itt szerintem kicsit elszakadt önmagától; ez az egyetlen filmje, amit minden korosztály (persze nem a kisgyerekek) könnyen megérthet és feldolgozhat, és emellett egy jó kis krimi...
Kill Bill: ...először a harcművészfilmek és annak is az egyik legnagyobb alakja, Sonny Chiba előtt (aki ugye szerepel is a filmben). Egyébként én talán ezt szeretem tőle a legkevésbbé, de még ez sem rossz
Grindhouse: ...majd a 70-es/80-as évek autósmozis ZS-kategóriás filmjei előtt (a műfaj neve egyébként meglepő módon Grindhouse) és ha ez a film (most csak a Halálbiztosra gondolok) abban az érában készül, akkor mára akkora ünnepelt klasszikus lenne, mint a filmben oly sokszor megemlített Vanishing Point
Inglourious Basterds: ...majd jött egy érdekes kombó, háborús film és spaghetti-western egyben (szintén Tarantino két nagy kedvence, főleg az utóbbi)...nem tudom, hogy ez milyen film lett volna, hogy ha a Universal nem teszi rá a kezét (külön sztori), de így sem lett rossz (bár nálam ez is hátul van a Tarantino-rangsorban, a Kill Billel "versenyez" az utolsó helyért)
És szerintem az i-re most kerül fel a pont, ugyanis készülőben van Tarantino very own spaghetti-westernje!!!
A csávó nyilván tele van ötletekkel, de ha ezt is megcsinálja, akkor én már nem tudom elképzelni, hogy mihez nyúlhatna még...