shutterisland írta:Robotolhatsz egész életedben egy gyárban, lehetsz rocksztár, lehet milliárdos, kertész, cseléd akármi. Mindenkinek ugyan az a sorsa.
tény, hiszen mindenki meghal egyszer.
viszont az anyagi helyzeted nem mindegy, még ebből a szempontból sem (mittudomén drága gyógyszerek,kezelések,stb.)
a lényeg az én szempontomból amúgy az, hogy inkább élnék 50 évet fényűző pompában, gazdagon, luxuskocsikkal a luxusvillám garázsában, 3 ukrán kiscsajjal sexonthebeach koktélt szlopálva a yakuzzimban, mint mondjuk 75-öt gyárimunkásként, aki azért gürizik, hogy fizesse a számlákat, és nélkülöznie kell.
meg amúgy is, lehet, hogy selejt vagyok, de az én értékrendemben a pénz a legfontosabb dolog a világon.
oké, család-szeretet-szerelem...nagyon fontosak, de én úgy vallom... "ha pénz van, minden van."
és ez a mai világra érvényes, mert minden a pénz körül forog.
Nem tudom, nálam az egészség a legfontosabb. Amíg testileg, és lelkileg is maximálisan egészséges vagyok, addig nincs nagy baj. Ha vmi maradandó egészségügyi károsodást szenvednék, mondjuk az egyik lábamat elveszteném, nincs az a pénz, ami boldogítani tudna, mert többé nem lennénk teljes ember, nem is akarnék úgy tovább élni. De ez így van a lelki betegségekkel is. Ne hidd, h a depresszió csak a szegények betegsége! Nagyon sok gazdag is ugyanígy szenved tőle.
A másik dolog, h én jóképű, és jó fizikumú srácnak tartom magam, amit megint csak nem cserélnék el a pénzre. Lehet, h több nőt vonzanék akkor, ha egy csúf, kövér, büdös milliárdos lennék, mint most, de nekem ez mégsem kéne, mert zavarná az önbecsülésemet.
A második legfontosabb dolog számomra a család, és a barátok. Mert tudom, h bármi is történjék, ők mellettem fognak állni. Ha nagyon a padlón vagyok, de beszélgetek egy jót vmelyik barátommal, úgy érzem, minden gondom-bajom elmúlt. Sokkal rosszabb, ha az ember magányos! Azt nem lehet pótolni, hiába lesz vki a gazdagsága miatt népszerű. Hány olyan példát ismerünk, mikor gazdag, sikeres emberek azért voltak boldogtalanok, mert magányosak voltak!
A pénz persze nekem is fontos dolog, de nem a legfontosabb. Így is boldog vagyok, ha több pénzem lenne, még boldogabb lennék.
DE aki most boldogtalan, és azt hiszi, ha sok pénze lenne, akkor boldog lenne téved. Lehet, h téged egy rövid ideig boldogítana a luxusvillád, az autód, meg az ukrán örömlányok, de gyorsabban belefásulnák abba az életmódba, mint gondolnád. Aztán ilyenkor szoktak jönni az alkohol, a drogok, különböző ajzószerek, meg antidepresszánsok. Hány, meg hány ilyen történetet ismerünk...