Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
daffy
Madridista

2013.02.22. 18:09:09

Bob_Marley írta:..
részben egyetértek,részben nem. vannak dolgok(akár suliban),amelyeket nem lehet megoldani e nélkül kényelmesen. értsd: más dolog látná kárát.
szerinted nem illik bele ez az egész a mostani világba? így tanít az iskola is. tesómnak neten kell házit letölteni,adott esetben dolgozatot beadni,kikapni.
egyszerűen eldöntöd,hogy beilleszkedsz és használod vagy nem és így elesel ettől-attól.
szüleim,nagyszüleim nem cyber gyerekek. rendkívül sok dolog van,amely lényegesen könnyebbé,olcsóbbá válna,ha nem adták volna fel a technika újításainak követését vagy 10 éve. én mérnök(hallgató)ként nem engedhetem és nem is szeretném megengedni ezt. engem a világban a technika érdekel legjobban és ha 1000 évig élhetnék,csak a technika miatt szeretnék. az asszonnyal a kapcsolatomat az iwiwnek köszönhetem.
egyszerűen a mindennapjaink része. én nagyon rosszul érzem magam,ha egy nap nem ülhetek le a net elé és olvashatom el a dolgaimat. ehhez hozzátartozik,hogy távol vagyok a családtól,barátoktól és nincs tv-m.
az én életemben a net középiskolában ütött be és mára néha azt érzem,hogy a követelmények felállításánál tisztában vannak azzal,hogy a diák "csalni" fog és beleszámolják. ez kicsit kacifántos,de hátha érted
postagalamb,posta,telefon,mobil,iwiw,facebook. haladunk. ennek ellenére te választasz,hogy galamb vagy facebook,de van amit a galamb nem tud
lehet fb nélkül élni, de sokat könnyít az életen, és hasznos, ha nem vagy 24h függő. ennyi.
de így vagy úgy,akár a facebook,akár más által,de nincs magánéleted. mindent tudnak rólad,hogy nem használják fel (egyelőre),az más kérdés. amíg nincs belőle károd,addig jó
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2013.02.22. 18:16:01-kor.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.22. 18:03:47

lehet fb nélkül élni, de sokat könnyít az életen, és hasznos, ha nem vagy 24h függő. ennyi.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.22. 17:51:33

daffy írta:kényelem. minden könnyen,gyorsan,ingyen intézhető,meg sem kell mozdulnod.
ennek ára,hogy lényegében mindent tudni lehet rólad,bár a facebook nem rögzít mindent,ellenben másokkal,de sok olyat igen,amit nem szeretnél. törölni pedig nem lehet magad soha.
a fiatalok nagy része a monitor előtt éli a tizenéves korát. ez bizonyítottan rossz,ennek ellenére ha valami kényelmes,könnyű és jó,az csábít
Na ilyenekre írom hogy emberek gondolkozását változtatja meg és véleményem szerint rossz irányba.
Amit leírtál pont azt érzem elveszőnek, hogy affinitás, hogy küzdj valamiért, hogy nincs előtted, hanem tegyél érte.
Jelen esetben mondjuk járj be órára mert akkor fogod tudni, s nem azért mert épp Kis Pista fent van, vagy nincs s megkérdezed őt.
Ez visz előre szvsz emberileg előre, hogy "megtanulsz" harcolni.
Ezek lehet filozofikus gondolatok, de ezer százalékban biztos vagyok hogy pl amit leírtál hogy kényelmi szempont az nálam nem érv, az rossz.

S ami a legrosszabb hogy felnőtt embereknél is látok ilyet, én amitől idegbajt kapok, s volt hogy nem egyszer ott is hagytam a búsba az illetőt, akár kollégát akár nőt akár bárkit, mikor mondjuk ebédszünetben belünk egy kávéra a közeli kávézóba, s miközben beszélünk nyomkodja a telefont, én ha beszélek valakivel alap hogy megtisztelem, hogy 1 rá figyelek 2 a szemébe nézek.
Nem lefelé és nyomkodom a nyomorék telefonom.

Olyan apróságok amik kezdenek kiveszni, s előtérbe kerül a fent említett példa, sőt már nem is "megvetendő".
A példa kicsit másabb is volt, de kapcsolódik a Facebookhoz mert volt olyan eset is, hogy xy nyomkodta aztán szólt másik xy ezt és ezt írta ki Facebookra, szuper 5 perc és találkozol vele ember az irodában....Ha meg annyira érdekel a karaktere hívd ide kávézni....Ne távolról meg telefonról mondogasd hogy hú de jó.
Na az ilyenek totál elszomorítanak, s emberek nem látják ez mennyire rossz tendencia pl, s mennyire rossz irányba viszi a kommunikációt, ami az egyik legfontosabb.

szerk: én nem internet "ellenes" vagyok, hanem mondjuk azt Facebook.
Távoli kapcsolatteremtés, kommunikáció fent tartása fontos, s meg is süvegelendő aki ilyenekre figyel, hogy ne vesszen el egy jó kapcsolat még ha x ezer kilométerre is van a másik, én azt a folyamatot tartom rossznak, mikor az ember egy géphez, programhoz "kötődik" s megváltoztatja az életét.

Az igaz ami előkerül, hogy nem biztos a program rossz hanem a felhasználó, ez benne van, de attól még elkorcsult világunkban ez plusz rátesz egy lapáttal.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.02.22. 17:40:28

Bob_Marley írta:Én mint Facebook "ellenes" azért ezzel vitatkoznék.
Lehet azért mert én nőttem fel más világban (mondjuk hozzáteszem iwiw már volt ) de megtudtam csinálni az egyetemet Facebook ismeretség meg használat nélkül is.
Nem is értem a két felvetést, hogy mondjuk tanárról infok emg vizsga info miközben ha ott vagy ezt megkapod azonnal mindenkitől, felsőbb évestől akár vagy bárkit megkérdezel a büfében :D Minek ehhez "távolról" Facebookon kommunikálni.
Tétel kidolgozás, beadandó, zh felkészülés házi stb, meg összeültünk páran megoldottuk mentünk dolgunkra.

Nem megyek bele mélyebben, de speciel engem továbbra sem tud senki meggyőzni hogy Facebook nélkül "nincs élet"
Sőt a hibáit már ezerszer ecseteltem, emberek gondolkozás változása kommunikáció változása stb, ami nálam inkább kár mint haszon.
Tényleg zseniális lesz mikor Facebookon veszünk el feleségül valakit, meg ott megyünk ki temetőbe.....S nem szürreális sajnos.
Könyvek röviden
Vizsga témák, kérdések, válaszok
Beadandók
Jegyzetek
stbstb.
Most ezek után rohangálni mindig, elkérni, vagy 1 kattintással letölteni... hát ha szereted magad kínozni Bob, akkor áldásom rá :D

De pl. óracsere is sokkal könnyebb egy FB csoportban, olyannal tudtam órát cserélni(mindkettőnknek jobb lett), akit nem is ismerek. Ezzel azt akarom mondani, hogy net/fb nélkül nem jött volna össze.
daffy
Madridista

2013.02.22. 17:37:27

Bob_Marley írta:Én mint Facebook "ellenes" azért ezzel vitatkoznék.
Lehet azért mert én nőttem fel más világban (mondjuk hozzáteszem iwiw már volt ) de megtudtam csinálni az egyetemet Facebook ismeretség meg használat nélkül is.
Nem is értem a két felvetést, hogy mondjuk tanárról infok emg vizsga info miközben ha ott vagy ezt megkapod azonnal mindenkitől, felsőbb évestől akár vagy bárkit megkérdezel a büfében :D Minek ehhez "távolról" Facebookon kommunikálni.
Tétel kidolgozás, beadandó, zh felkészülés házi stb, meg összeültünk páran megoldottuk mentünk dolgunkra.
kényelem. minden könnyen,gyorsan,ingyen intézhető,meg sem kell mozdulnod.
ennek ára,hogy lényegében mindent tudni lehet rólad,bár a facebook nem rögzít mindent,ellenben másokkal,de sok olyat igen,amit nem szeretnél. törölni pedig nem lehet magad soha.
a fiatalok nagy része a monitor előtt éli a tizenéves korát. ez bizonyítottan rossz,ennek ellenére ha valami kényelmes,könnyű és jó,az csábít
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.22. 17:28:03

Én mint Facebook "ellenes" azért ezzel vitatkoznék.

Nem megyek bele mélyebben, de speciel engem továbbra sem tud senki meggyőzni hogy Facebook nélkül "nincs élet"
Sőt a hibáit már ezerszer ecseteltem, emberek gondolkozás változása kommunikáció változása stb, ami nálam inkább kár mint haszon.
Tényleg zseniális lesz mikor Facebookon veszünk el feleségül valakit, meg ott megyünk ki temetőbe.....S nem szürreális sajnos.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.22. 16:46:00

shutterisland írta:
(Igen, nincs FB-m.)
szerintem csinálj egyet.

gondolom, mivel eddig nem regeltél, nincs rá szükséged
Mindenkinek csak addig nincs rá szüksége, amíg nem kezd el egyetemre járni, ismerőseim között is volt jó pár ilyen. De amikor már a tanárokról vagy a vizsgákról kell info, elkerülhetetlen, hogy az ember felmenjen rá. Úh ha jól emlékszem GT most végzős, szóval kb. fél évet adok neki, és lesz facebookja. :wink:
Amúgy aki ilyeneket ismerek, azok is profilkép nélkül, "read-only" módban nyomják.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.22. 16:26:12

Game90 írta:Aki hülye... #-o :mrgreen:
Mondja ezt egy Senal-drukker... :twisted: :lol:
shutterisland írta:szerintem csinálj egyet.

gondolom, mivel eddig nem regeltél, nincs rá szükséged, de nem is kell, hogy legyen ismerősöd, profilképed, meg semmi az ég világon.

viszont ha beregelsz az oldalra mondjuk gareth tello néven, profilkép és adatok megjelenítése nélkül, akkor attól függetlenül is csatlakozhatnál a facebook csoportunkhoz, ahol javarészt innen a fórumból vannak arcok, kötetlen, és közvetlen.
elég aktív és hasznos tag vagy itt, ott is szívesen látnánk, ha rászánod egyszer magad.

vagy annyira taszít a facebook, hogy anoním módban sincs kedved társulni az fcb hungária népes táborába ?
Hát nem tudom, az ötlet nem rossz, meggondolom.
(Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy akarom látni az itteni emberek profiljait... Lehet, nagy csalódás lenne azok után, amiket itt olvastam tőlük.) :twisted:
Meglássuk.

szerk.:
sjd írta:De amikor már a tanárokról vagy a vizsgákról kell info, elkerülhetetlen, hogy az ember felmenjen rá. Úh ha jól emlékszem GT most végzős, szóval kb. fél évet adok neki, és lesz facebookja.
Igen, jól emlékszel, ezen már én is gondolkodtam, azért nem biztos, hogy fb nélkül akarom végignyomni az egyetemet. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gareth Tello 2013.02.22. 16:48:16-kor.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.22. 01:25:31

(Igen, nincs FB-m.)
szerintem csinálj egyet.

gondolom, mivel eddig nem regeltél, nincs rá szükséged, de nem is kell, hogy legyen ismerősöd, profilképed, meg semmi az ég világon.

viszont ha beregelsz az oldalra mondjuk gareth tello néven, profilkép és adatok megjelenítése nélkül, akkor attól függetlenül is csatlakozhatnál a facebook csoportunkhoz, ahol javarészt innen a fórumból vannak arcok, kötetlen, és közvetlen.
elég aktív és hasznos tag vagy itt, ott is szívesen látnánk, ha rászánod egyszer magad.

vagy annyira taszít a facebook, hogy anoním módban sincs kedved társulni az fcb hungária népes táborába ?

(amúgy itt ragadnám meg az alkalmat, hogy aki becsekkolna a kis csoportunkba, írjon nekem pü-t.)
PCsabi
aka Game90

2013.02.21. 23:23:29

Aki hülye... #-o :mrgreen:

Cactus Bodyslam Stunt:
http://youtu.be/PHSJCMkUa9Y
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.20. 22:43:23

A jordisat betenné ide valaki? :oops:
(Igen, nincs FB-m.)

Game, nagyon ütős kis dal. :lol:
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.20. 21:31:54

messideco írta:Nem találtunk magyar megfelelőt a Sergiora... De valaki elkészíti, ha találsz szerintem :)
Jászai Mari, Latinovits Zoltán :wink: :mrgreen:
PCsabi
aka Game90

2013.02.20. 21:19:45

soadroli írta:
shutterisland írta:hungarokatalán igazolványképek, osztan mivan ?!
De' betyárok ezek a hungarokatalán legínyek :D
Pontosan 8)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.20. 20:38:13

messideco írta:Nem találtunk magyar megfelelőt a Sergiora... De valaki elkészíti, ha találsz szerintem :)
Szergej. :mrgreen:
Akkor jó lesz a gyuris is. :)
messideco
Presidente del Barça

2013.02.20. 20:22:12

Nem találtunk magyar megfelelőt a Sergiora... De valaki elkészíti, ha találsz szerintem :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.20. 20:17:02

messideco írta:Látod, ennyi ha nincs facebookod :P Neked egy Gyuri 18 kellene nem? :)
Hát igen, ez a hátránya annak, hogy nem haladok a korral. :D
Eltaláltad. :P
(Esetleg Busquetses is van?)
albicelesteX
A Vadász

2013.02.20. 20:15:46

Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.20. 19:09:45

Gareth Tello írta:
Kérünk még :D
Bandi 8
Péter 17
:lol:
Látod, ennyi ha nincs facebookod :P Neked egy Gyuri 18 kellene nem? :)
Kép
ferninho
Madridista

2013.02.20. 18:51:58

még mindig ez a legjobb
Kép
madridista
salas9
Entrenador del Barça

2013.02.20. 18:50:20

Konkrétan a ma esti kezdőt (gálakezdő lesz úgyis) kirakhatnánk bajusszal, nagyon adnám :lol:
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.20. 18:37:22

Kérünk még :D
Bandi 8
Péter 17
soadroli
Llegenda del Barça

2013.02.20. 18:29:59

messideco írta: Az Oscar-gála után én is váltok :D
De addig cseréld le mondjuk a Django-ra vagy a Pi-re :P
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.20. 18:28:52

Az Oscar-gála után én is váltok :D
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2013.02.20. 18:31:25-kor.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.02.20. 18:21:52

De' betyárok ezek a hungarokatalán legínyek :D
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.20. 18:20:51

hungarokatalán igazolványképek, osztan mivan ?!
Válasz küldése