Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
lui1698
Llegenda del Barça

2013.06.09. 23:00:13

Hejesírás téma végére mostmár télleg:
http://aprod.hu/hirdetes/elado-eredeti- ... 4e4be5fac7
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.09. 22:56:08

miihii írta:
visca el barca írta:jött a szokásos habzó szájú 5000+ feletti dumával.
Igen, ez egy aduász szöveg :D
Én is azért várom már, h elérjem a 10ezret, hogy végre igazán nagy szavam legyen itt és még inkább igazam legyen mindenben :mrgreen:
Addig meg ugatsz a moderátorért mindent ilyen esetben :D
Amúgy ez egy régi aranyköpés Tim-től a témában, de azóta nem tudtam elfelejteni
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.06.09. 22:54:53

recrea írta:Az utóbbi oldalakon többször felmerült a kérdés, h van-e valami baj a fórummal, vagy a színvonalával. Egyébként sem értem a "színvonalon" való lovaglást, de szerintem semmi baj nincs a fórummal. Ez itt nem helyesíró- vagy nyelvhelyességi szakkör, nem kell a reghez B licenc, nem kell feltölteni labdarúgó igazolást és nem a Mensa fóruma, de még csak nem is kinek a nagyobb f... verseny, mégha egyesek ezt is gondolják. "Csupán" a szabályzatot kell betartani, ami pár felhasználó képességét azért meghaladja.
Így tessék hozzáállni, és mindenki boldogabb lesz.
hasonlóan látom, és ez méltó zárása a témának. :)
recrea
Llegenda del Barça

2013.06.09. 22:53:05

Az utóbbi oldalakon többször felmerült a kérdés, h van-e valami baj a fórummal, vagy a színvonalával. Egyébként sem értem a "színvonalon" való lovaglást, de szerintem semmi baj nincs a fórummal. Ez itt nem helyesíró- vagy nyelvhelyességi szakkör, nem kell a reghez B licenc, nem kell feltölteni labdarúgó igazolást és nem a Mensa fóruma, de még csak nem is kinek a nagyobb f... verseny, mégha egyesek ezt is gondolják. "Csupán" a szabályzatot kell betartani, ami pár felhasználó képességét azért meghaladja.
miihii
KHAL

2013.06.09. 22:48:26

visca el barca írta:jött a szokásos habzó szájú 5000+ feletti dumával.
Igen, ez egy aduász szöveg :D
Én is azért várom már, h elérjem a 10ezret, hogy végre igazán nagy szavam legyen itt és még inkább igazam legyen mindenben :mrgreen:
sjd írta:
miihii írta:de azért továbbra is engedett kijavítani a Chavi-hoz hasonló fájdalmasabb dolgokat ;) Pont.
Azért megkérdezem a biztonság kedvéért, ez közös álláspont, vagy csak a sajátod? :mrgreen:
Csak a további félreértések elkerülése végett :wink:
:mrgreen:

Mindjárt kiírom szavazásba :mrgreen:

Ezzel kötve hiszem, h bárkinek lesz ellenvetése ;) Akinek meg igen, úgyis beírja :mrgreen: ) m.

recrea írta:Az utóbbi oldalakon többször felmerült a kérdés, h van-e valami baj a fórummal, vagy a színvonalával. Egyébként sem értem a "színvonalon" való lovaglást, de szerintem semmi baj nincs a fórummal. Ez itt nem helyesíró- vagy nyelvhelyességi szakkör, nem kell a reghez B licenc, nem kell feltölteni labdarúgó igazolást és nem a Mensa fóruma, de még csak nem is kinek a nagyobb f... verseny, mégha egyesek ezt is gondolják. "Csupán" a szabályzatot kell betartani, ami pár felhasználó képességét azért meghaladja.
Ezt meg így egy az egyben adom, végszónak perfekt 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2013.06.09. 22:57:08-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
visca el barca
Presidente del Barça

2013.06.09. 22:39:42

sjd írta:
miihii írta:de azért továbbra is engedett kijavítani a Chavi-hoz hasonló fájdalmasabb dolgokat ;) Pont.
Azért megkérdezem a biztonság kedvéért, ez közös álláspont, vagy csak a sajátod? :mrgreen:

na az a gyerek volt még kemény. 10 éve barcelna szurkolo, de fáradt volt és nem tudta leirni a nevét. szépen megkértem erre jött a szokásos habzó szájú 5000+ feletti dumával.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.06.09. 22:33:14

shutterisland írta:
a deu-s témára utaltam az előző hsz-em végén, ott valóban kioktattam pár embert, de csak azért, mert én kitüntett figyelemmel követem, és sokkal többet tudok róla azoknál, akikről (nem is egy vagy kettő esetben!) kiderült pü-k vagy más fórumok által, hogy 3-4 meccsen látták ÖSSZESEN, és még kajak a nevét sem tudják leírni, annyira vakon vannak.
Ez ökörség,már ne is haragudj :lol: Én pl. mindent tudok defelouról :mrgreen:
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.09. 22:26:29

ozsimiki
Adminisztrátor

2013.06.09. 22:21:00

Most már tényleg unalmas kezd lenni.

következő lépésben a szmájlikat minősítsük,vagy számoljuk meg őket,és vonjunk átlagot,ki mennyit használ. :roll: (ez egy)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.06.09. 22:01:38

HA NAGYBETŰVEL ÍROK VÉGIG?
engem aztán nem zavarna, ha értelmeset írsz, és tagoltan, akkor mehet a caps lock is tőlem.
ugyanolyan gyorsan végig lehet olvasni, mint alapból.
miihii
KHAL

2013.06.09. 21:55:59

Igazából azért írtam a témában én is, h többünk véleményét is "halld" a felvetésekről. Miután többen, többféleképpen is leírtuk a dolgokat, látható, h olyan nagy egyetnemértés nincs köztünk. Átbeszéltünk megint pár dolgot, futottunk pár kört (, ki nem hagytam volna, h ezzel ne szaporítsam 1-2vel a hsz-eim :mrgreen: ), de most már kimerítettük a 3 napos csodát, uh lapozzunk.Öngól lett ez a GN téma, asztá' kész :D Hivatalos írásszakértőt nem veszünk fel, de azért továbbra is engedett kijavítani a Chavi-hoz hasonló fájdalmasabb dolgokat ;) Pont.

Am kicsit még a jelenségre rátérve, nekem az tud nagyon fájni, amennyire elterjedt a 'j' és 'ly' helytelen használata. Fácsén meg erre-arra annyira meg tudja ütni a szemem és sajnos gyakran látni ilyet... [-( HA annyi 20 forintosom lenne, ahányszor ki tudnám javítani ezeket (és akkor még csak az ilyen elírásokról beszélünk...), simán főállásban moderálhatnék ...Hávájról :mrgreen:

Borzasztóan eligénytelenedett a magyar helyesírás és sztem ez a zinternet meg a fácse miatt van nagyrészt...

Én itt írok nagybetűvel kezdve, máshol simán kisbetűzök. De azért igyekszem odafigyelni, h ölég nagy %-ban betartsam a szépkiejtési dolgokat, remélem gyakran sikerül is :lol:
Initom
Entrenador del Barça

2013.06.09. 21:44:17

Game90 írta:#zsírabuli

Kép

egy ideig :D

de már 'aszott unalmas :roll:

"hangyából,elefántot".
Abi & Tito
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.06.09. 21:37:08

shutterisland írta:
nem ezt mondom, de teljesen mindegy.
arra célzok, hogy ha itt javítgatjátok a másik ember hibáit ilyen gn hsz-ekkel, és azokkal lesznek topicok, azzal legalább annyit veszít a fórumkép, mint amennyit elértek azzal, hogy pár emberke azt a néhány szót (talán) helyesen használja legközelebb.
Lezárhatjuk, nem értek egyet, de felesleges erről beszélni már.

Nem kötekedésből:
我只是說,如果你想要寫這個之前,你能做到這一點嗎?VAGY HA NAGYBETŰVEL ÍROK VÉGIG?Csak hogy akkor tudjam lehet vagy nem?
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.09. 21:06:53

mihii: az első fele tiszta sor, köszi, h ez leírtad
Egész egyszerűen úgy éreztem, hogy sokszor nem csak az időhiány/figyelmetlenség miatt maradnak benn dolgok, hanem azért, mert nem akartok foglalkozni velük, vagy szerintetek azok úgy jól vannak, de ebben azt hiszem tévedtem.
miihii írta: A felelősségvállalós és a további részben ott jött a hiba az egyenletbe, h közös döntés nélkül jött ez a OFF.
Azt hiszem ez a lényeg, csak én azt honnan tudjam, h nektek mihez kell közös döntés, és mit bíráltok el saját hatáskörben? Mert egyébként lejjebb is oldalakat tudtatok írni arról, hogy ti külön-külön mit hogyan csináltok egymástól függetlenül.
Az meg megint egy másik kérdés, h mi és mennyire tetszik a fórumozóknak, de azt hiszem ezt a kettőt csak Te próbálod összemosni (megint itt tartunk), és én nem érveltem amellett, h ez igenis kéne h tetsszen mindenkinek vagy van létjogosultsága. De itt ezt úgy próbáljátok beállítani, mintha emellett én fogtam volna magam, és az akaratotokkal szembemenve valami szabályelleneset csináltam volna és nektek ehhez semmi közötök. Szóval az is jó kis csúsztatás, h azért is rajtatok verem el a port, mert mások ezt szóvá teszik, mert ilyet soha nem tettem, de azért titeket sem kell félteni, mert ti meg aztán semmiért nem vagytok hibásak. Eleve azok után, h mondtátok, h hagyjam abba, nem én kezdtem el újra felhozni a témát és nem én kötöttem belétek.
Egyébként meg Te vagy az első, aki hajlandó volt felvállalni, h talán nem csak én rontottam el valamit, azok után, h 6-szor leírtam a kiemelt részt.
miihii írta:Akkor ha nem haragszol meg érte, lehet, h ezután ezen a nyomvonalon haladva mi sem látjuk értelmét érdemben reagálni majd.
Mondtam is, h ez jogotokban áll, bár nem mintha olyan gyakran kaptam volna idáig érdemi reakciókat.
(Pl. most már csak tényleg a kíváncsiság hajt, h miért és ki törölte azt a kérdésem, h "a fórumszabályzatban mi tiltja ezt?", de most így kb. egy hét és 3 oldalnyi vita után legalább magára a kérdésre választ kaptam)
miihii írta:Én kérek elnézést, h miután lényegében mindannyiunkra utalva írtál, kifejtettem a véleményemet én is, mint érintett fél.
Azt hiszem félreértettél, egyszerűen csak annyit mondtam, hogy ha idejön 2-3 ember leírni a véleményét, mint érintett fél külön-külön, akkor ne én legyek a hibás azért már, mert soha nem ér véget egy ilyen vita. Főleg, ha ugyanazokat a köröket kell lefutni minden egyes emberrel újra.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.06.09. 20:34:21

Tim írta:Ha tudom mivé fajul ez az egész ..
Mostantól kérek mindenkit akinek bántja a szemét a másik helyesírása,stílusa, stb.. tehát minden olyan,ami nem a mondanivalója lényegi részéhez tartozik,az legyen kedves privátban jelezni az illetőnek.
Amennyiben érdemesnek látja hogy reagáljon rá. De ez semmiképpen nem kötelező,és nem is várja el senki. Tegyünk már pontot ennek az ügynek a végére.
Köszönöm!
Nem Timnek írom, csak azért idéztem be, mert ezt gondolom én is.

Nevetséges amit leműveltek ezzel az egész helyesírósdival kapcsolatban.
Általános iskola alsó tagozatban érzem magam kb. ahogy mostanában olvasom ezt a topikot. És no offense, de tényleg befejezhetnétek már.
miihii
KHAL

2013.06.09. 20:18:51

sjd írta:Mert ez már nagyon zavar, hogy az egyik mondatban "nekünk sem tetszik", "nem tökéletes itt" van, a másik mondatban meg ugyanez már a "jelenlegi helyzet működik" és "mindent jól csinálunk, nekem a tiszta a lelkiismeretem". Valahogy nem áll össze a kettő egy egységes állásponttá.
Nézd, a kettő tökéletesen nem zárja ki egymást ;)
Igyekszem a lehető legtöbbet itt tartózkodni és olvasni a fórumot, de mivel nem főállásom és ezen felül is van élet, így marad az, h amikor ráérek, átnézem a fórumot. De amikor igazán elemében van a nép, akkor születik jó néhány post, főleg az igazolások meg Neymar, stb... rovatokban, vagy mikor hol. Ilyenkor sajnos benne van a pakliban, h átsiklok néhány dolgon, ahogy esetleg a többieknek is. Pláne ha mondjuk egy nap kiesik, utána van mit pótolni... (Meg ugye a piszok mód dühítő CriticalError nevű felhasználó is gátat szab időnként a felülvizsgálatnak, lévén, h kitilt lényegében a fórumról... Önhibámon kívül...)
Tehát a tőlem telhető legtöbbet próbálom tenni az itteni dolgokért, normális hangnemben szólni hozzátok akár felhasználóként, akár modiként. Ahogy a leírtak moderálását is igyekszem a legkorrektebb módon elbírálni. Viszont ez nem jelenti azt, h néhány apróság ne kerülné el a figyelmemet, amitől még a lelkiismeretem tiszta marad. Sztem ez így korrekt és érthető. És mivel számomra elég nyilvánvaló, h a többiek is így vannak a kérdéssel (máskülönben vagy kiszállnának vagy leváltanánk őket), így egységes az álláspont. Viszont azt meg kell érteni, h ezt a szabadidőnkben csináljuk, mikor mennyit enged, valamint emberből vagyunk, így akár hibázhatunk is néha azzal, h bent marad pár nem odaillő dolog...

Asszem hasonlót Ozsi is írt, így nem értem milyen további egyetértést vársz még, de megismétlem:

Nem tökéletes a rendszer, előfordulnak kisebb-nagyobb hibák, még azzal együtt is, h igyekszünk ezeket kiszűrni.
sjd írta:
miihii írta: Mondjuk a vicces a jelenlegi szituban az, h kb a hóhért akasztják :lol:
Te kitaláltad magadnak
Hadd fogalmazzam meg úgy, ahogy ez valójában történt: valamilyen isteni csoda folytán bekerült a nevem alá ez a titulus (valószínűleg én írtam be, nektek ehhez nyilván semmi közötök), majd rájöttetek, h ezt mégsem kéne. Persze a felelősséget egyszer sem vállaltátok fel még mindig, h két moderátor egymás szöges ellentétét nyilatkozta a dologban, de mindenesetre abbahagytam, amikor ezt kértétek. Erre idejött az egyik kollégád kötekedni teljesen feleslegesen, én meg felvettem a kesztyűt. (Hozzáteszem, pl. amit Ozsi leírt, az teljesen jogos volt, szóval azt sem értem, h miért érzem, úgy, h igazságtalan, mint ahogy az ellen sem lázadtam, amikor azt mondtátok, h ne)
Még egyszer leírom, hátha most sikerült negyedjére vagy ötödjére értelmeznetek: egy percig nem álltam volna neki grammarnazizni, ha nem kapok rá moderátori engedélyt, és amint ez visszavontátok, abba is hagytam. Hogy rohadjak meg.
És persze még én vagyok a hülye ezek után, h úgy érzem, igazságtalanul támadnak emiatt.
Viszont nyilván nem bárkitől való utasításra kezdted el javítgatni a dolgokat, hanem annyira zavartak a hibák, h magadtól próbáltál javítani, nemde? Tehát értékelem az iróniád és a cinikus megjegyzést, de amire én értettem, abban helytálló a megfogalmazásom és nem is támadólag írtam ;)
Amire meg te értetted, abban pedig neked lehet igazad, bár nem tudom miben maradtál Tim-mel, mivel valszeg PÜ-ben intéztétek. Viszont a GN hivatalosítás előtt is volt már jónéhány javítás, amit "kitaláltál magadnak" ;)

A felelősségvállalós és a további részben ott jött a hiba az egyenletbe, h közös döntés nélkül jött ez a OFF. GN dolog és még mi sem tudtunk róla, h Timmel mit találtatok ki, illetve mit beszéltetek. Amikor láttuk a tevékenységet, akkor néztünk egyet, h ez most mi és valahogy nem ideillőnek találjuk, mivel kvázi off teljes mértékben.
Kivéve ha reflektálsz is egy post-ra és abba jegyzed mg, ahogy ez volt már korábban is pár esetben. Ahogy az OFF is belefér egy lábjegyzetként, ha a témának megfelelő szöveg is dukál hozzá. De ez gondolom neked is tiszta.

Nem tudom konkrétan milyen felelősségvállalást kérsz számon, de ha megnyugtatja a lelked, akkor:
Amennyiben valóban így történt, akkor bocs, de ezt valóban nem kellett volna engednie egyikünknek sem, illetve bíztatni arra se téged, se mást, h ezt a fajta tevékenységet űzze a fórumon, mint hivatalos hibajavító!
Ahogy írtam, a kezdeményezés logikáját értem és nem lenne rossz, de ahogy Shutter is írja, legalább annyit vesz el a fórumból, mint amennyit hozzátesz.

ÉS nem, nem kell megrohadnod, valamint igen, elsőre és másodjára is érettem, h abbahagyod a náciskodást. Viszont amiért beírtam én is, az az, h kicsit unalmas már, h akármi van, a vége az, h mi vagyunk a hibásak. Ha valami nem tetszik, elmondod és még újabb és további dologgal hangoztatod, h mennyire trógerül csináljuk és állunk hozzá, majd most, h néhányan, köztük staffon kívüliek is nehezményezik a kezdeményezésedet, a vége az, h mi vagyunk a hülyék és a hanyagok :D Köszipuszi, vettük a lapot ;)
De azért ne rajtunk verd el a port, ha néhányan szóvá teszik a "kötekedésedet" a nyelvtannal kapcsolatban vagy nem ízlik nekik a stílusod vagy amit éreztet ez számukra. Mert ahhoz nem sok közünk van, az a saját érdemed ;) Mivel ahogy látom a többségnek nem azzal van baja, h engedjük e vagy sem, hanem azzal, h egyáltalán mit ""okoskodsz"", szőrözöl ezzel.

sjd írta: A többi részével a hsz-nek meg azért nem akarok foglalkozni, mert tele van ugyanilyen kiforgatott, félreértelmezett, beleképzelt mondatokkal, amikre nem is érdemes reagálni.
Mondjuk ez alapján akkor túl sok mindenre a te post-jaiddal kapcsolatban sem érdemes reagálni, mert időről-időre felmerülnek olyan dolgok, amiket már megbeszéltünk és továbbra is jönnek csak elő, helyenként ugyanilyen kiforgatott, beleképzelt, stb... köntösben. Akkor ha nem haragszol meg érte, lehet, h ezután ezen a nyomvonalon haladva mi sem látjuk értelmét érdemben reagálni majd.
sjd írta: Ja amúgy meg az a legjobb, h miattam nem lehet abbahagyni a vitát, erre most meg már a harmadik ember érkezik ide tőletek h lefussuk ugyanazokat a köröket :D
Én kérek elnézést, h miután lényegében mindannyiunkra utalva írtál, kifejtettem a véleményemet én is, mint érintett fél. Egyszer leírtam, h én mit gondolok erről, tovább nem kívánom szaporítani. Tehát részemről nem elkezdeni, folytatni akarom a vitát, csak hozzáfűztem, amit gondolok a témáról. Egyszer és utoljára. Innét kezdve meg én sem látom értelmét szaporítani, ahogy a jelek szerint te sem tartasz rá igényt. Tehát a végére azért csak egyetértünk :D
Tim
Mezei fórumozó

2013.06.09. 19:31:25

Ha tudom mivé fajul ez az egész ..
Mostantól kérek mindenkit akinek bántja a szemét a másik helyesírása,stílusa, stb.. tehát minden olyan,ami nem a mondanivalója lényegi részéhez tartozik,az legyen kedves privátban jelezni az illetőnek.
Amennyiben érdemesnek látja hogy reagáljon rá. De ez semmiképpen nem kötelező,és nem is várja el senki. Tegyünk már pontot ennek az ügynek a végére.
Köszönöm!
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.09. 17:35:56

ozsimiki írta:Többiek vhogy túlteszik magukat,h nem minden tökéletes itt jelenleg, nem pedig meglovagolják azt 100adszorra is.
Könyörgök, egyet döntsetek már el: szerintetek vannak problémák vagy sem? Ha igen, akkor nem tudtok vagy nem akartok tenni valamit ellene?
Erre a két kérdésre szeretnék választ kapni összesen. Mert ez már nagyon zavar, hogy az egyik mondatban "nekünk sem tetszik", "nem tökéletes itt" van, a másik mondatban meg ugyanez már a "jelenlegi helyzet működik" és "mindent jól csinálunk, nekem a tiszta a lelkiismeretem". Valahogy nem áll össze a kettő egy egységes állásponttá.
miihii írta: Mondjuk a vicces a jelenlegi szituban az, h kb a hóhért akasztják :lol:
Te kitaláltad magadnak
Hadd fogalmazzam meg úgy, ahogy ez valójában történt: valamilyen isteni csoda folytán bekerült a nevem alá ez a titulus (valószínűleg én írtam be, nektek ehhez nyilván semmi közötök), majd rájöttetek, h ezt mégsem kéne. Persze a felelősséget egyszer sem vállaltátok fel még mindig, h két moderátor egymás szöges ellentétét nyilatkozta a dologban, de mindenesetre abbahagytam, amikor ezt kértétek. Erre idejött az egyik kollégád kötekedni teljesen feleslegesen, én meg felvettem a kesztyűt. (Hozzáteszem, pl. amit Ozsi leírt, az teljesen jogos volt, szóval azt sem értem, h miért érzem, úgy, h igazságtalan, mint ahogy az ellen sem lázadtam, amikor azt mondtátok, h ne)
Még egyszer leírom, hátha most sikerült negyedjére vagy ötödjére értelmeznetek: egy percig nem álltam volna neki grammarnazizni, ha nem kapok rá moderátori engedélyt, és amint ez visszavontátok, abba is hagytam. Hogy rohadjak meg.
És persze még én vagyok a hülye ezek után, h úgy érzem, igazságtalanul támadnak emiatt.
miihii írta: És ha már OFF. Írtál vmit erről is, h még közülünk is ment bele emberke hosszabb OFF-os diskurzusba, tehát részrehajló.
Nem, nem erről írtam, hanem arról, h pl. engem ezen az alapon szekáltok, miközben máskor meg oldalakat hagytok benn. De az egész onnan indult ki, h ne kelljen már egyenként körbeérdeklődni mindegyikőtöket, h mit gondol bizonyos dolgokról, hanem mondjuk lehessen bízni abban, hogy amit egyikőtök mond, azt a másik is úgy gondolja. És most is szépen leírod, h Te hogyan kezeled az offokat, miközben arról fogalmam sincs, h mondjuk a másik 3 ember hogyan járna el az adott szituációban. Ebben az egy dologban kellene most már végre önkritikát gyakorolni, és nem engem hibáztatni azért, mert ami egyikőtöknek tetszik, az a többieknek nem.
A többi részével a hsz-nek meg azért nem akarok foglalkozni, mert tele van ugyanilyen kiforgatott, félreértelmezett, beleképzelt mondatokkal, amikre nem is érdemes reagálni.

Ja amúgy meg az a legjobb, h miattam nem lehet abbahagyni a vitát, erre most meg már a harmadik ember érkezik ide tőletek h lefussuk ugyanazokat a köröket :D
shutterisland
Director del Fútbol

2013.06.09. 17:30:14

Nehogy már pl attól ne legyen nívósabb, színvonalasabb a fórum, ha normális külalakú dolgok vannak, ezt nehezen fogod beadni nekem, pont hogy ettől igényesebb lenne.
nem ezt mondom, de teljesen mindegy.
arra célzok, hogy ha itt javítgatjátok a másik ember hibáit ilyen gn hsz-ekkel, és azokkal lesznek topicok, azzal legalább annyit veszít a fórumkép, mint amennyit elértek azzal, hogy pár emberke azt a néhány szót (talán) helyesen használja legközelebb.

mindegy, veled többet tényleg nem megyek vitába, egyezni úgysem fogunk.
elfelejtettem, hogy te még a cigányokat is bevédted, mert az a mainstream, hogy fel kéne gyújtani az összeset. :D
PCsabi
aka Game90

2013.06.09. 17:24:30

#zsírabuli

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
barca99
Llegenda del Barça

2013.06.09. 17:09:06

LG írta:A lényeg pont az, hogy vacakok. Próbálhatod magyarázgatni az ellenkezőjét, de attól még azok maradnak. Nekem meg ettől van végem, amikor valaki meg akarja magyarázni, hogy amit látunk, az nem is úgy van. :lol: Ennél már csak a két embert így is leköt borít ki jobban, ami néha szintén fel-felmerül. :lol:
Attól, mert te úgy látod, még nem biztos, hogy az az igazság. Mondjuk pont tőled olvastam, hogy Piqué celebkedik, azért sz.ar. Még ide is be lett linkelve vagy háromszor a Tot El Camp-os elemzés, aminél azt hiszem nem igazán lehetne sem többet, sem jobbat kihozni a védekezés témából, és az elég értelmesen megmagyarázza, miért szenved Piqué (is). Az állítólagos celebkedés meg kimerül abban, hogy ismert a felesége/barátnője, de nem látod lépten nyomon reklámokban, nincs vele tele a bulvársajtó. Szóval szerintem légbőlkapott az egész vád.

És ez még csak az a téma, amiben alapvetően egyetértünk, tehát hogy Piqué nem volt jó. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.06.09. 16:43:44

shutterisland írta: júj, elképzelem, ahogy valaki leírja mondjuk, hogy "egyenlőre még bartra kevés a kezdőbe" erre te ülsz a gép előtt, és vakarod a fejed, hogy most mit is akart mondani. :lol:
az emberi agy van annyira fejlett, hogy mgrt mgnhngzk nlkl is a szöveget.
akkor nehogy már 1-1 elírás, kettőzött mássalhangzó, vesszőhiba, vagy ilyen jellegű dolog gondot okozzon.
Nem igazán tetszik a stílusod főleg, annak tudatában, hogy nem érzem, hogy így álltam, állnék a dologhoz, de hidd el én is tudok szarkasztikus lenni. :D
Ha az emberi agy arra alkalmas, hogy magánhangzókat megkülönböztessen, akkor talán nem lehetetlen elérni azt sem, hogy olyan utasítást küldjön tovább, hogy pont után nagybetűvel írunk, bár ezek szerint ez mégiscsak nehéz utasítás.
Nem mentség, hogy gondot okoz vagy sem 1-1 elírás, mellesleg nem elírásokat javítgatott sjd, rohadtul erre próbálsz "játszani" hanem olyanokat, hogy játszon, egye(n)lőre, fogalmazásbeli dolgokat, abszolút nem vessző hibákat, hanem súlyos hibákat.
shutterisland írta: én nem sértődök meg rajta, csak idegesítene, ha minden apró elírásnál vagy hibánál jönne valaki korrigálni, mintha nem lenne abszolút mindegy.
Nem megsértődsz rajta, hanem idegesít, mert szerinted mindegy.Na pl pont az ilyen hozzáállást nem szeretem, ez kb a lepisilem kategória, neked mindegy nem érdekel, lusta vagyok hozzá, s ha elírom, s ha kisbetűvel írok, nem az a lényeg.
Legyen nem az a lényeg, ez a te döntésed, de akkor nehogy már még neked álljon feljebb ha ezzel nem ért egyet valaki (s jelen normák figyelembe vételével sajnos nem neked van igazad). S hangsúlyozom még egyszer én ahogy emlékszem nem apróbb elírások voltak, én meg pl már jó ideje írogatom, hogy iszonyat bosszantó ez a röviddel írunk mindent, mást más bosszant pl velem kapcsolatban, kanty leírta, tanul belőle az ember.
shutterisland írta: egyébként full másról magyarázol, mint amire az egész ki van hegyezve.
egyszerűen ha nektek a fórum színvonala a baj (ezen belül most a helyesírás) akkor semmivel nem lesz jobb, ha minden 5-10. hsz javítgatás meg szőrszálhasogatás lesz.
attól biztos, hogy nem lesz színvonalas a fórum.
mint ahogy az is igaz, hogy ha csak a segítség, más helyesírásának javítása lenne a cél, akkor pü-ben meg lehetne oldani.
adakozásnál sem kell feltétlen odaírni, hogy kovács pista küldte szegedről az egy millát, ha csak a segítség a cél, nem a szereplés, mehet anoním módban is.
Nehogy már pl attól ne legyen nívósabb, színvonalasabb a fórum, ha normális külalakú dolgok vannak, ezt nehezen fogod beadni nekem, pont hogy ettől igényesebb lenne.

Itt van például visca el barca, értelmes dolgokat ír, de olyan olvashatatlanok az írásai, hogy az már fáj.
shutterisland írta: én simán elsőre elolvasom bármely hsz-ét, pedig nincsenek földönkívüli képességeim.
ha egy tanár ki tudja olvasni a gyerekek dolgozatában meg beadandójában a külalak kettes szintű macskakaparásokat, nem értem, hogy okozhat ekkora gondot az, hogy ha valaki kisbetűvel, vagy mondjuk kevésbé tagoltan ír.
persze van az az íráskép, ami abszolút tagolatlan, semmi összefüggés, vessző, azt sem tudod, hol az eleje, hol a vége, de szvsz abszolút nem ez a jellemző.
Csak megsúgom, hogy pl egyetemen, főiskolán rohadtul nem érdekli a tanárt, hogy te mit írtál le, ha úgy néz ki, mintha a kutya szájából húzták volna ki, s borzalmas a helyesírás, vagy pl tagolatlan.S ez középsuliban, s általánosban is így van sok helyen.

Mindegy más vizekre eveztünk, az egész totál máshonnan indult ki.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.06.09. 16:42:52

Viszont ha már ott tartunk, hogy itt el lehet fogadni a olyan hibákat, hogy kis betűvel írsz, akkor a másiknak miért nem bírod el nézni az olyan hibákat, hogy nem tud mindent a Deulofeu gyerekről.
szerintem inkább írjak kisbetűvel (ami még mindig érthető az emberek 99%-a számára), mint marhaságokat. :)
De ahogy Schmitt Pálnak is megjegyezte a publikum, ne csodáld, ha neked is megjegyzik az emberek.
majd ha én is leírom vezető politikusként, hogy kiráj, akkor nem is fogok fennakadni azon, hogy beszólnak. :)
House
Entrenador del Barça

2013.06.09. 16:25:38

shutterisland írta:én simán elsőre elolvasom bármely hsz-ét, pedig nincsenek földönkívüli képességeim.
ha egy tanár ki tudja olvasni a gyerekek dolgozatában meg beadandójában a külalak kettes szintű macskakaparásokat, nem értem, hogy okozhat ekkora gondot az, hogy ha valaki kisbetűvel, vagy mondjuk kevésbé tagoltan ír.
persze van az az íráskép, ami abszolút tagolatlan, semmi összefüggés, vessző, azt sem tudod, hol az eleje, hol a vége, de szvsz abszolút nem ez a jellemző.
Fel lehet szerintem hívni a másik ember hibáira a figyelmet, persze püben is ellehet ezt intézni. Viszont ha már ott tartunk, hogy itt el lehet fogadni a olyan hibákat, hogy kis betűvel írsz, akkor a másiknak miért nem bírod el nézni az olyan hibákat, hogy nem tud mindent a Deulofeu gyerekről. Nehéz észrevenni a magunk hibáját. Az pedig, hogy megengeded magadnak, hogy itt helytelenül írj, nincs azzal semmi gond. A helyesírás csak egyfajta irányadó, ahhoz mérd magad. De ahogy Schmitt Pálnak is megjegyezte a publikum, ne csodáld, ha neked is megjegyzik az emberek.

Na mindegy, kicsit túlságosan is belementünk a dologba.
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.06.09. 16:17:33

akkor nevezzetek ki 3-4 hivatalos grammarnazit, aztán élvezzétek az új, üde színt, amit hoz a fórumnak az, hogy tele van korrekciókkal az összes topic, és minden apró félreírást, betűtévesztést vagy vesszőhibát javítsanak ki.

mindegy, ha én leírom, hogy schweinstieger, pedig tudom amúgy, hogy schweinsteiger, csak elírtam, nem figyeltem eléggé vagy mondjuk hót fáradt vagyok és valaki elkezdene nekem public grammarnáciskodni, biztos kiszabná a biztosítékot.

akkor inkább adjanak a többiek hsz-ére vonatkozó szerkesztési jogot pár ilyen nyelvtanzseninek, és javítsa ki manuálisan a hibát az eredeti hsz-ben.
ha már ennyire bántja a szemeteket.

ha meg nem lesz ilyen (és úgysem lesz ilyen) akkor részemről befejezve a téma.
csak elmondtam, hogy szerintem full felesleges, és amennyit javít a színvonalon, ugyannyit elvesz máshonnan ez a sokszor szőrszálhasogatós javítgatás.
Válasz küldése