visca el barca írta:Bob_Marley írta:...
igen. annak mondjuk biztos jó lesz akinek lesz olyan telefonja, tabletje, laptopja stb. nekem spec erre nincs anyagi lehetőségem és sztem nem is én vagyok az egyedüli az országban... valúszínűleg nem fogok azért venni egy 3-4-500 e ft-os műszaki cikk kombót, hogy 3 másodpercenként tudjak a bl meccsek között váltogatni, meg "tegnapi" meccseket visszanézni (amit sztem még az életben nem is csináltam)
nem mellesleg pont most ugrott be, reggel itt volt unokatesóm, falun lakik, és akárcsak náluk, a legtöbb faluban még pl normális internet sincs. fizet 6-7-8.000 ft-ot egy 1 megás netért. németben gondolom a legkisebb faluban is van biztosítva egy megfizethető, min 100 megás kapcsolat.
Teljesen igazad van, hogy ez jelenleg anyagilag nehezen kivitelezhető, de itt leginkább a kiépítésen van a hangsúly. 10 év alatt már fejlődhet annyit a dolog, hogy megfizethető áron kapj meg szolgáltatásokat és széles körben elérhető legyen. Most csak mondtam egy számot, hogy tíz év, de gondolj bele 10 évvel ezelőtt 10k+ volt egy ADSL csomag meg betárcsázós modemek voltak és azóta ennek a feléért már kapsz Internet+TV+telefon szolgáltatást. És az akkor volt 10 ezer, az most mennyi lenne? Szóval, egy olyan időről beszélünk, amikor a technikai feltételek adottak (5g hálózat teszem azt mindenhol, de vegyük a 4g-t)és a hozzátartozó eszközök úgymond "elengedhetetlen" egy háztartásban. Mikor nem 100 ezer egy telefon hanem mondjuk a harmada.
Itt leginkább maga a lehetőség illetve, hogy ez valószínűleg megfog valósulni és széles körben elérhetővé válik, akár MO-on is, mert nagyon gyorsan fejlődik az Internetes különböző szoláltatások tárháza és egyre inkább elérhetőbb szélesebb körben is.
Értem, amit mondasz, s írom újra, hogy ez jelenleg anyagilag nyilván nehéz megvalósítani (a technikai dolgok nem kellően kiépítettek, de már megvannak. Új generációs hálózat, okostelefonok, okos TV-k stb.), de gondolj bele abba, hogy 10 éve még CD volt, ma meg online koncert felvételek vannak. És nem is érdekli az előadót, hogy mennyi CD-t ad el, hanem a Youtube nézettsége, meg annak hirdetés felülete. Eljön szerintem az a világ, amikor természetes lesz, hogy a TV-n online csatornák közül választhatsz.