Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.02.01. 23:18:58

Isten városát látta valaki? Elég jóra van értékelve, na mondom most akkor megnézek egy jó kis filmet, de olyan kaotikus volt, hogy borzasztó, 1 órát bírtam ki épphogy...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
messideco
Presidente del Barça

2015.02.01. 23:05:34

Schmidt története

Nem volt rossz, de az általatok említett katarzis nem következett be sajnos. Tényleg jó szórakozás volt, de egyszerűen nem fogott meg annyira, mint amennyire promoztátok :)
Kép
"And my heart will leave you never."
sjay
Entrenador del Barça

2015.02.01. 13:53:18

messideco írta:The zero theorem

Nagyon nem jött be. Egyfajta agymenés ez, a képi világa bosszantó, a zenék színtén. Cristopher Waltz ismét korrekt, de Gillian mellélőtt ezzel a filmmel, legalábbis nálam mindenképp.
A nyitó jelenetek még csak-csak jók, tetszett a vizionált város. A téma mindenképp érdekes, de a megvalósítás elég stílusidegen. Olvastam pár sznob véleményt a kritikustömegen, ezek szerint nem vagyok műértő, de nem érdekel :D
Már három hónapja meg kellett volna írnom a kritikát róla, de még ahhoz se tudtam hozzálátni, annyira megfoghatatlan ez a film, nem jó értelemben. Végig úgy éreztem, hogy Gilliam önmagán élvezkedik, hogy "öcsém, látjátok ez mennyire egyedi világ, ilyet tudok én". Amúgy a mondanivalóval nem lenne gond, sőt, igazán elgondolkodtató, azonban a formája miatt már-már nézhetetlen a film, főleg ha az első harminc percre, meg az utolsó, nagyjából 10re gondolok. Matt Damon azért marha vicces, bár nem ez lett volna a feladata, de jót mosolyogtam ezen a fizimiskán.
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.02.01. 12:52:02

Sziasztok!

A segítségetek kérném abban, hogy keresem ezt a filmet: http://www.port.hu/gyerekkatonak_child_ ... m_id=71184, de ami videotékában én fent vagyok ott nincs meg ez. De ha tudtok más dokumentumfilmeket (vagy jó filmet) afrikai fegyveres konfliktusokról, az is érdekelne. Elsősorban a libériai és a sierra leonei, de minden más is (a rwandai jól feldolgozott, azokból azt hiszem már láttam a relevánsakat, de ki tudja). Plusz az afrikaiakon kívül a délszláv háborút és az észak-koreai rezsimet bemutatók érdekelnének. Ajánlásokat is szívesen veszek és köszönök előre is!
soadroli
Llegenda del Barça

2015.02.01. 09:08:03

Szerintem nemrossz, de inkább Hawking házasságáról, meg a feleségéről szól a film, a munkásságáról elég keveset tudunk meg. A színészek amúgy nagyon jók benne.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.02.01. 02:49:21

geridoss írta:A mindenség elméletét látta már valaki moziban? MI a véleményetek róla?
Tesóm látta, azt mondta, hogy az előzeteshez képest nem olyan jó, de nem rossz, azt hitte, "sírósabb" lesz. :D
geridoss
Director del Fútbol

2015.01.31. 23:34:02

A mindenség elméletét látta már valaki moziban? MI a véleményetek róla?
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Rinku
Director del Fútbol

2015.01.31. 22:47:18

palesz77 írta:...
Szerintem szuper, ahogy van. Jó színész mind a két szemben álló harcos, meg úgy amúgy is jó színészeket szedtek elő szerintem, jó a díszlet, a jelenetek, szerintem tökre rendben van, időnként, néhány havonta megnézem. :) Ok, a szerelmi szál az tényleg gyengíti, de elviselhető, legalább helyes arcú csajt választottak a szerepre. :) Asszem ő nyomta a Múmiában is. :D Ott is finom kis hölgyike volt, hajaj hajaj bizony. :) :) Plusz piros pozsgásan, koszosabb ruhában, kócos hajjal baromira úgy néz ki, mint egy orosz. :wink:

http://www.imdb.com/name/nm1200692/?ref_=tt_cl_t2" target="_blank
Btw ezt a nőt ki nem állhatom. Fogadni mernék, hogy zsidó, mivel annyira pocsék színésznő, hogy a hajamat tépem tőle, soha a büdös életben nem kérné fel senki semmire, 100x tehetségesebb embereket találok egy kőhajításon belül is. De mégis annyira nyomják, rengeteg filmben szerepel, na vajon mi a francért... Hányingerem van, ha a fejére ránézek, sajnos jelentősen lerontja az összképet nálam a Mennyei királyság kapcsán, pedig az egy kivételesen magas színvonalú, szuper történelmi film. Egyszerűen lefejelném, mint az ajtófélfát, olyan a feje amikor haragosan vagy valami hasonló bóbita pofával néz, mint akinek egy irtózatosan nagyot az orra alá sz.tak volna. Dinamit.
Football, bloody hell. /SAF/
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.31. 21:06:17

Bob_Marley írta:
palesz77 írta: Ellenség a kapuknál
Mi nem volt benne realisztikus? Egyik legjobb II VH. film. És nagyon jól mutatja be az idegtépő dolgokat, ami jellemezte Sztálingrádot és hogy rettegtek a mesterlövészektől. Ráadásul a társadalmi ellentét is Kömig és Vaszilij között pluszban egy konfliktus forrás. A "megszállás jelenet" meg brutális. "Akinél puska van az lő, akinél nincs az követi. Ha a puskást lelövik a mögötte lévő felveszi a puskát és lő. " Ez örökre agyamba égett annyira erős jelenetsor volt. A szerelmi szál egyedül ami "giccses" a többi nagyon rendben van.
Nem tudom megmondom őszintén, sok párbeszéd olyan klisés volt most, meg erőltetett, Kömig és Vaszilij kapcsolata is ilyen volt nekem, amikor örömködtek egymásnak a nyomdában pl. De lehet csak rossz hangulatban voltam hozzá, mert régen nekem is nagyon tetszett.. :D

A megszállás jelenet tényleg jó volt amúgy, így is voltak jó részek, csak most nem tudom.. Lehet tényleg rosszkor ültem neki.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.30. 19:03:44

palesz77 írta: Más:
Megpróbáltam megnézni tegnap az Ellenség a kapuknál-t, mert anno nagyon bejött. Hát, őszintén mondom, hogy nem tudom miért.. :lol: Akkora csalódás volt ez most, hogy végig se tudtam nézni. Olyan valótlan volt az egész, hogy a sok egészen realisztikus háborús film után amiket mostanában megnéztem, nagyon nem jött be most..
Mi nem volt benne realisztikus? Egyik legjobb II VH. film. És nagyon jól mutatja be az idegtépő dolgokat, ami jellemezte Sztálingrádot és hogy rettegtek a mesterlövészektől. Ráadásul a társadalmi ellentét is Kömig és Vaszilij között pluszban egy konfliktus forrás. A "megszállás jelenet" meg brutális. "Akinél puska van az lő, akinél nincs az követi. Ha a puskást lelövik a mögötte lévő felveszi a puskát és lő. " Ez örökre agyamba égett annyira erős jelenetsor volt. A szerelmi szál egyedül ami "giccses" a többi nagyon rendben van.

Ha meg már Furyról volt szó, akkor a Halál ötven órája is tankos és szerintem az is top II VH. film. A harag olyan semmilyen volt nekem.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.01.30. 12:37:23

The zero theorem

Nagyon nem jött be. Egyfajta agymenés ez, a képi világa bosszantó, a zenék színtén. Cristopher Waltz ismét korrekt, de Gillian mellélőtt ezzel a filmmel, legalábbis nálam mindenképp.
A nyitó jelenetek még csak-csak jók, tetszett a vizionált város. A téma mindenképp érdekes, de a megvalósítás elég stílusidegen. Olvastam pár sznob véleményt a kritikustömegen, ezek szerint nem vagyok műértő, de nem érdekel :D
Kép
palesz77

2015.01.30. 11:26:01

noname írta:American Sniper:
De legjobb forgatókönyv(még ha meg is történt, nagyobb klisé nem is lehetne: csavó védeni akarja amerikát, háborúba megy, ott rájön, hogy milyen nehéz döntéseket kell hozni, elidegenedik a családjától, utólag PTSD-n teszi túl magát, majd meghal és legenda lesz. Kb minden 2. katonás film sztorija.)
Látod, igaz a mondás, hogy az élet írja a legjobb forgatókönyveket.. :mrgreen:

Más:
Megpróbáltam megnézni tegnap az Ellenség a kapuknál-t, mert anno nagyon bejött. Hát, őszintén mondom, hogy nem tudom miért.. :lol: Akkora csalódás volt ez most, hogy végig se tudtam nézni. Olyan valótlan volt az egész, hogy a sok egészen realisztikus háborús film után amiket mostanában megnéztem, nagyon nem jött be most..
noname
Llegenda del Barça

2015.01.30. 07:46:17

palesz77 írta:Her-t ki látta? Én most fejeztem be, még emésztenem kell egy darabig, de nagyon tetszett. Phoenixnek meg külön jár a taps érte, a film 90%-ában kb egyedül volt a képernyőn, de egyáltalán nem zavart, parádésan megoldotta. Mivel kritikusi vénával nem vagyok megáldva, ezért mindenki érdekében inkább annyit írok csak le még egyszer, hogy nagyon bejött.. :D Vélemények a filmről? :)
Az egyik legnagyobb pozitív csalódás számomra az utóbbi évekből. :D

Amúgy mitől lett idén megint felkapva a háborús kategória. Fury és American Sniper. Kissé már elege van a világnak a nyaljuk mi amerika füttyfüttycenzúra filmekből. Nem is az a bajom h rossz filmek, mind a kettővel elvoltam, de minek? Alapból afgán-iraki háborúról filmet készíteni meredek, mert még az újszülött csecsemők is tudják h a cél csak az volt h az USA olajat szerezzen, illetve erőt fitogtasson. Ehhez képest Az American Sniper kap 6 Oscar jelölést?! Most komolyan. A rendezés valóban mesteri(mint mindig Eastwoodtól), Bradley Copper is hatalmas. De legjobb forgatókönyv(még ha meg is történt, nagyobb klisé nem is lehetne: csavó védeni akarja amerikát, háborúba megy, ott rájön, hogy milyen nehéz döntéseket kell hozni, elidegenedik a családjától, utólag PTSD-n teszi túl magát, majd meghal és legenda lesz. Kb minden 2. katonás film sztorija.)
Legjobb hang meg hangkeverés? Már ácsi, de akkor a COD4 kellene kapja az idei Oscart, mert 100%-ban ugyanaz a hang minden szempontból. :D
Jó film az AS, de nem kell túlzásba vinni.

Akkor pedig a Fury. Ezzel a filmmel is elvan az ember, de annyi marhaság van benne h nem igaz. Pitt persze nagyon nagyon játszik és a többiekkel sincs gond, de: SPOILER
1. amennyire tudom az amerikaiak nem egyedül vonultak Berlin felé, hanem több mint fele a seregnek angol, francia, stb volt.
2. ha a annyira kell az a kereszteződés, akkor van egy remek dolog, amit úgy hívnak légitámadás
3. ez az utáljuk a németeket dolog is erősen túlzásba van víve. Meg az h a hadifoglyokat kivégzik. Nos, történelmi tény h a németek bántak legjobban a hadifoglyokkal
4. azért még az imperial stormtrooperek is jobban céloznak a jelek szerint az SS katonáknál. Ki a fene hibázik el egy tankot 5 méterről egy RPG-vel?
A Fifa egy szégyen
messideco
Presidente del Barça

2015.01.28. 14:14:36

noname írta:Idén a pszihotrillerek éve van. Az Oscar gálás filmekből egyelőre a Whiplash, a Gone Girl és a Nightcrawler volt meg. A pszihotriller egy remek kategória, csak ritkán tudnak igazán jó filmeket összehozni, erre most mindjárt itt van 3 is. A színészi játék terén a Whiplash a legemlékezetesebb(amúgy az összes filmben remek a játék), a Nightcrawler köti kb legjobban le az embert(ha nem kap Oscart a forgatókönyvért falnak megyek) , míg az Gone Girl a legemlékezetesebb(félek elképzelni az író/rendező családját).

Olvass lennébb a topicban, egész jó ajánlások születtek mindegyik műfajban :)
Kép
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.01.28. 13:49:12

palesz77 írta:Her-t ki látta? Én most fejeztem be, még emésztenem kell egy darabig, de nagyon tetszett. Phoenixnek meg külön jár a taps érte, a film 90%-ában kb egyedül volt a képernyőn, de egyáltalán nem zavart, parádésan megoldotta. Mivel kritikusi vénával nem vagyok megáldva, ezért mindenki érdekében inkább annyit írok csak le még egyszer, hogy nagyon bejött.. :D Vélemények a filmről? :)
Nekem is tetszett, kicsit talán vontatott volt néhol, de érdekes a sztori.
noname
Llegenda del Barça

2015.01.28. 13:44:28

Idén a pszihotrillerek éve van. Az Oscar gálás filmekből egyelőre a Whiplash, a Gone Girl és a Nightcrawler volt meg. A pszihotriller egy remek kategória, csak ritkán tudnak igazán jó filmeket összehozni, erre most mindjárt itt van 3 is. A színészi játék terén a Whiplash a legemlékezetesebb(amúgy az összes filmben remek a játék), a Nightcrawler köti kb legjobban le az embert(ha nem kap Oscart a forgatókönyvért falnak megyek) , míg az Gone Girl a legemlékezetesebb(félek elképzelni az író/rendező családját).
A Fifa egy szégyen
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.28. 12:50:44

Dumapárbaj!

nekem tetszett, bár nagyon lehúzták, talán ez tipikus magyar filmhez való hozzáállás. Aranyos sztorija volt, és a két nagyágyú elvitte a filmet, nagyot alakított hadházi többször is. Eszenyiről már ne is beszéljünk.

nálam azért vitt egy 6,5/10
Kép
palesz77

2015.01.28. 00:52:54

Her-t ki látta? Én most fejeztem be, még emésztenem kell egy darabig, de nagyon tetszett. Phoenixnek meg külön jár a taps érte, a film 90%-ában kb egyedül volt a képernyőn, de egyáltalán nem zavart, parádésan megoldotta. Mivel kritikusi vénával nem vagyok megáldva, ezért mindenki érdekében inkább annyit írok csak le még egyszer, hogy nagyon bejött.. :D Vélemények a filmről? :)
messideco
Presidente del Barça

2015.01.27. 13:39:10

Uf...

Kép

köszi a segítséget! :) :oops:
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.27. 13:05:23

messideco írta:danianevem: Mandarinok

Ezeket hol lehet elérni? Nem találom sehol... :(
Eredeti címmel (Mandariinid) megtalálod a "nemzetközi tékákban". A feliratot is így keresd.
lui1698
Llegenda del Barça

2015.01.27. 12:48:47

Az enyémet magról le tudod szedni, csak az eredeti címet másold be keresőbe. :wink:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2015.01.27. 12:43:04

messideco írta:danianevem: Mandarinok
lui: A moment to remember
Ezeket hol lehet elérni? Nem találom sehol... :(
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.27. 11:54:12

gone girl

csak Pcsabit tudom idézni, nem akarok megházasodni.

a film egyébként kiváló, rég kötött le ennyire movie, bár a rengeteg durva logikai bakin túl kell tennie magát az embernek.

látom palesz, meg danianevem vitázott a kamerás sztorin

nos visszanéztem sokszor, a helyzet a következő. a kamerák a kijelzőn mindenhol csak ajtókat mutatnak, ergo a csaj simán megtudta oldani a showt. DE! egyrészt: mikor megérkezik a csaj, rögtön másnap nézegeti melyik mit vesz és pl. a konyhában is van egy sarokban, ergo az sem az ajtót vette. másrészt, mikor a sok kis kamera képét nézi(k) a tv-ben jól látható, hogy a menürendszerben van office, bedroom, stb stb, ergo tuti h be volt kamerázva minden... a sok sok bakit nem akarom felsorolni, csak a legnagyobbat amit nem nagyon írt senki. az fbi-nak kb. 2 és fél percbe telt volna kideríteni h a HIMYM-es csávó nem csinálhatta meg a rablást és abban az időpontban tuti h máshol volt, szóval 101% h volt alibije... jah, csak ugy simán hittek a nő sztorijának :D
nekem amúgy a végével sem volt semmi bajom, teljesen jól megoldották, rosamund pike meg elérte karrierje csúcsát, nem hinném ennél lehet nagyobbat alakítani.

jó film, kár hogy kb 30 mocsokra jut egy ilyen.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.01.26. 21:59:39

Csak, hogy egy kis kritikát is írjak a Sötét völgyről:

Azt már említettem, hogy az elején nagyon megfogott a zene, (Sinnerman) de a későbbiekben előfordult többször is, hogy nem a film hangulatának megfelelő dal szólt. Kifejezetten elütött az adott szituációtól, spoilert most nem írok, de ha megnéztétek, akkor remélem érthetővé válik...
messideco
Presidente del Barça

2015.01.26. 21:50:29

Kép
Válasz küldése