Tartottam a hétvégén egy kis retro vígjáték-maratont. Ennyit talán csak az 5:0 óta röhögtem.

Bocs Remy
Weekend at Bernie's
nem tudom megunni ezt a filmet, számomra az egyik legnagyobb vígjáték. Először még anno az HBO-n láttam, de a VHS-t is elkoptattam. Sajnálom, hogy Andrew McCarthy nem nagyon kapott szerepet hasonló filmekben.
Golfőrültek 1-2
Szintén no comment. Talán a második rész, a kiforrottabb sztori miatt élvezhetőbb de a Dan Akroyd-Chevy Chase-Bill Murray trió ebben a két alkotásban hengerel legjobban. Ez pedig nagy szó!
Ezen a szálon futva pedig a következő:
Eszelős szivatás
Tipikusan az a film, ahol leülsz, kikapcsolod az agyad és röhögsz a nagyobbnál nagyobb hülyeségeken. És persze újra Chase-Akroyd. Nekem egy kicsit ilyen Halálos kitérő-Addams family turmixnak jött le, első találkozás szintén HBO.
Bill és Ted haláli túrája
Na, Keanu Reeves se erre az alkotására lehet a legbüszkébb. Mondjuk hangulat kell ahhoz, hogy ilyen pihent filmet élvezzen valaki, néha már tényleg túl ostobának tűnt, de kikapcsolni az agyat egy sörrel a kézben szerintem igenis kellemes szórakozás.
A Szellemirtókra már nem futotta az időből, pedig mindenképp be akartam iktatni, majd legközelebb.
Az én top10-em (szintén nem sorend, talán az első 2):
1. Ponyvaregény
2. Gyűrűk ura trilógia
3. Aliens
4. Eredet
5. Gyalog galopp
6. Közellenségek
7. Egy maréknyi dollárért
8. A Keresztapa 2.
9. A remény rabjai
10. A rettenthetetlen