sjd írta:shutterisland írta:
illetőleg az anyagi vonzatokról is jó lenne szót ejteni, mert sajnos azért ez is elég nagy szűrő.
ugyanis én naívan úgy gondolkodtam, hogy az útiköltségem megvan 4 rugóból, ott helyben meg nem kell igazán költeni, kaja, pia, foci, en bloc ki lehet hozni 3, max 4 ezerből, így 7-8 körül kijönne a túra.
ehhez képest ozsival beszéltünk, ő azt mondta, hogy minimumon a 15k.
Kérdezz meg valaki olyat, aki kevesebbet iszik
Ahogy emlékszem, a foci nem több fejenként 1000-1500nál (attól is függ, hány emberre oszlik), 7-800 Ft-okért simán kapsz már egy gyrost, szóval 1000ből azért meg is tudsz ebédelni bőven (meg mondjuk számolj hozzá még ugyanennyit vacsorára), ami még költség lehet, ha beugrunk valahova billiárdozni vagy dartsozni, de ez is max 1500. Szóval a sztem 3-4k (max 5) reális, és számold hozzá azt, amennyit inni akarsz. Na ezzel viszont simán el lehet menni 15k-ig
Amit még mondjuk érdemes beleszámolni az útiköltségbe, ha esetleg Bp-n belül jegyet kell venni, de sztem ez sem nagy tétel, villamoson pl. simán lehet bliccelni.
De ha leírjátok, h nektek hogyan jött ki ez a minimum 15k, akkor lehet, hogy jobban meg tudjuk vitatni. Mindenesetre a saját emlékeimhez képest nekem ez egy kicsit túlzásnak tűnik. (Még úgy is, hogy nekem alig volt útiköltség)
A létszám növekedésében én meg még bízom, 2 napja megy még csak a feliratkozás, úgyhogy betévedhet még jó néhány olyan arc, aki nem olvassa napi szinten a fórumot. (Meg sztem még a facebookon visszajelzettek közül sem iratkozott fel mindenki)
Nincs itt semmiféle alkoholizálás a 15K-ban.
A saját minimumomat írtam le,ami elég sok vidékinek állhat még.
Nekem cirka 400km oda vissza, ami felnőtt jeggyel 7200, + a Budapesti közlekedés, legyen max 1.500, ez csak a közlekedés,ami eddig legyen csak 8.500
kétszeri kajálás itallal (nem muszáj alkoholnak lennie), éttermekből,pizzériákból kiindulva 1500/alkalom, szóval az maga 3000 és csak a két fő étkezést számoltam. eddig nekem 11.500, és akkor még nem vettem semmi útravalót, nem adtam bele dartsba,biliárdba,stb, és este nem fogyasztottam semmit se. Számomra a 15K teljesen reális minimum, persze aki diákkal utazik,és nem ennyit, az ne ennyivel számoljon.
szerk:
sjd írta:
De mondom, ha utazás nélkül számolom csak a saját költségeimet, egy 5-6 ezernél sehogy sem jön ki több. Szóval én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy bőven 15k alatt ki lehet hozni ezt, ha az ember spórolni akar.
8.500 a közlekedésem ha hozzádobod az 5-6ezret ki is jön majdnem az én 15ezres min limitem. Nem értem mit nem vágsz ezen,és se nem túl spórolós, se nem habzsidőzsi.