gergo9 írta:Az a baj ezekkel az elméletekkel hogy több kárt okoznak mint hasznot. Ez is minden komolyabb tudományos alapot nélkülöz.
Lehet. Meglátás kérdése. Viszont az mindenképpen értékelendő, hogy ezek az emberek, életüket töltik a múltunk felfedésével, vagy éppen a világegyetem kérdéseivel. Én legalábbis pozitívumként élem meg a törekvései(n)ket. Nem azok az emberek akik az úgynevezett "bólogató társadalom" tagjai. Ők nem fogadnak el mindent tényként amit a népbutító média hány magából. SŐT! Mernek ellentétes kérdéseket teóriákat feltenni.(nem erre gondolok konkrétan) Ezeket többnyire indokolják is.
gergo9 írta:Ott van pl amit linkeltek a Marsról úgy hogy azért nem teljesen szakmába vágnak azok a dolgok amik ott vannak de kb minden második mondatban található akkora hülység hogy egy bekezdést olvastam csak el.
Mármint az Aranyi László féle linkre gondolsz amit én tettem ide?

Azért azt mondom olvasd el. Mármint hogyha érdekel a téma.

Nem értem mi a hülyeség! Az hogy nekünk nem így tanították az iskolában gimnáziumban, egyetemen? Belénk sulykolnak dolgokat, s mivel ezt tanultuk ezt tartjuk szabályosnak, szent, és sérthetetlennek, megkérdőjelezhetetlennek. Közben meg lehet köze sincs a valósághoz.
Arra gondolj, hogy sokáig -talán te is- azt tanultuk, hogy a Magyarok a Kaukázus környékéről jöttek. Mára már világossá vált hogy Szkítiából származunk.
Vagy hogy mit hittek a régmúlt időkben századokkal ezelött:A földet 4 elefánt tartja. (az 1400-1500-as években) A naprendszerünk geocentrikus. Mindenkit kivégeztettek(legtöbbször az 1ház) aki mást állított. Végül csak kiderült hogy a nap körül forgunk és nem fordítva. (Az sajnos nem ugrik most be ki fedezte fel a Heliocentrikus világképet.)
Nagyon sok ember adta az életét a tudomány fejlődéséért. Én biztos vagyok abban hogy napjainkban is kicsit ugyan már formában de jelen van ez a tendencia. Nagyon sok amatőr csillagász állít valós dolgokat. amit a modern tudomány nem fogad el. Pedig érvekkel tényekkel támasztanak alá. Miért nem fogadják el a tényeket? kik döntenek erről? Kik irányítják a modern tudományt? Pl.: 20 év után elismerte a NASA: Hatalmas állóvizek vannak a marson.

Miért kellett 20 év hogy beismerjék?
kénytelenek voltak mivel a marsjáróik olyan képeket küldtek, amelyek egyértelműen leleplezték a "valóságot".
Hamár marsjáró! 4 milliárd

dollárba került a Cuorisity, és egy gyenge 1-2 megapixeles kamerát kellett rátenni? Ami egy pár ezer forintos telefonon is megtalálható? WTF? Akkor mi volt benne 4 milliárd dolcsi?
[/quote]