Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.23. 16:28:20

sjay írta:
sjd írta:A Royal Affair
Azt kell, hogy mondjam, dán film létére elég kommerszre sikeredett, éppenséggel ugyanúgy nézett ki, mint bármelyik amerikai/angol romantikus történelmi dráma. Pedig azért reméltem, hogy majd pont a skandinávok mondanak újat, de ez nagyon nem jött össze. Ettől függetlenül egy profi munka, de nagyon semmi extra.
Véleményem szerint sokkal több mint egy mezei történelmi dráma, mert baromi reálisan vázolja fel nem csak Dánia, de gyakorlatilag Európa helyzetét. Ennek ellenére szerintem sem a legkiemelkedőbb mű tavalyról, volt végig benne valamiféle elfojtott dolog, amit nem tudtam sehová sem tenni. A karakterek meg egytől-egyik túlárnyaltak, így igazán szurkolni egyiküknek sem tudtam.
Szerintem ez a "haladó szellemiség legyőzetik a konzervatív és gonosz hatalom által" dolog eléggé lerágott csont. A kivégzés, az, hogy végül mégis elindul a pozitív változás mind előre kiszámítható fordulat volt. Abszolút az volt az érzésem, hogy ezt már láttam valahol. A karakterek viszont tényleg jól voltak árnyalva, nekem különösen is tetszett ez viszont. (Úgy néz ki, nekem van egy ilyen defektem, hogy jobban szeretem a nem egyértelműen jó/rossz szereplőket) De mint írtam, újat nem mondott a film.
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.23. 16:10:24

sjd írta:
REMY írta:A dicsőség ösvényei
Számomra még mindig egyike az igen kevés nézhető filmnek abból a korból.

A Royal Affair
Azt kell, hogy mondjam, dán film létére elég kommerszre sikeredett, éppenséggel ugyanúgy nézett ki, mint bármelyik amerikai/angol romantikus történelmi dráma. Pedig azért reméltem, hogy majd pont a skandinávok mondanak újat, de ez nagyon nem jött össze. Ettől függetlenül egy profi munka, de nagyon semmi extra.
Véleményem szerint sokkal több mint egy mezei történelmi dráma, mert baromi reálisan vázolja fel nem csak Dánia, de gyakorlatilag Európa helyzetét. Ennek ellenére szerintem sem a legkiemelkedőbb mű tavalyról, volt végig benne valamiféle elfojtott dolog, amit nem tudtam sehová sem tenni. A karakterek meg egytől-egyik túlárnyaltak, így igazán szurkolni egyiküknek sem tudtam.
messideco
Presidente del Barça

2013.01.23. 16:10:13

A híres Ron Burgundy legendája
Hát ez a fajta humor nekem nem jött be, beletekertem, végignéztem, nem értékelem.

Butch Cassidy és a Sundace kölyök
Na, ezt akkor kissé bővebben:

Nagy várakozással kezdtem nézni, hiszen western. Gondoltam, hogy végigkíséri a két legenda életét találkozásuk óta, de csak pár fontos eseményt mutatott be, kibővítve egy szerelmi háromszöggel.

Az elején nagyon ütött a képi hatást, kiválóan hatott a legendás hangulat megteremtésére. Érdekes, hogy a western stílus az oké, de pontos műfajt nem tudok mondani: vannak benne humoros részek, nagy szövegek, szerelmi szál, akció, kaland, és a vége drámai...

A két színész nagyon nagyot játszik, akárcsak a Nagy balhé c. filmben. Egyébként sokszor hasonlított a két film egymásra hangulatában, a rendező igyekezett, hogy a stílusát és a színészpárost is tökélyre fejlessze.

Sokan a legjobb westernek tartják, de nem volt annyira kiemelkedő nálam:

6/10
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.23. 15:54:06

REMY írta:A dicsőség ösvényei
Számomra még mindig egyike az igen kevés nézhető filmnek abból a korból.

A Royal Affair
Faust
Madridista

2013.01.23. 14:52:04

Kép
REMY
Madridista

2013.01.23. 13:02:22

Villámkritika: A dicsőség ösvényei

Stanley Kubrick első nagy dobása, amivel felkeltette a világ figyelmét. Annyira felfigyeltek a filmjére, hogy több országban is be kellett tiltani, holott parádés film. Kirk Douglas meg nagyon adja benne. Bővebben ITT :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.23. 00:36:52

soadroli írta:A Kutyaszorítóban 8.4-en áll IMDB-n :shock: Hát nem tudom, én most most néztem meg, nekem nem igazán jött be, idáig a leggyengébb Tarantino-film szerintem. 6.5/10 nálam.
Szóról szóra adom
sjay írta:Mellesleg: Csak a szél
Megnéztem én is, és azt kell mondjam, hogy magyar szinten alapvetően profi munka, néhol persze a színészi játékokkal, világosítással vannak problémák, de a lehetőségekhez mérten tényleg korrekt.
Viszont borzalmasan hiányzik egy forgatókönyv az egész mögül, a filmnek egyfajta életkép hangulata van, különösebb tematika nélkül. A profibb írók azért azt is megoldják, hogy a szereplők lépten-nyomon belebotoljanak a társadalmi problémákba, amit boncolgatni szeretnének (Crash pl. zseniális ilyen szempontból és emiatt is tud végig objektív maradni), de itt nincs semmi ilyenről szó, mindenki éli az életét és kész.
És már csak azért sem értem a film üzenetével kapcsolatos vitákat, mert Fliegauf éppen, hogy csak a felszínt kapargatja (persze valamennyire a főszereplők felé ébreszt szimpátiát, de sztem elég korrekt ilyen szempontból is) és kerüli a kényes témákat. De érzi ő is, hogy a filmje alig szól valamiről, ezért vannak eléggé bő lére eresztve az egyes jelenetek.
Szóval nekem egy rossz írás - jó rendezés kombinációnak tűnik az egész, de sztem messze nem szól annyi mindenről, mint amekkora vitákat generál.
REMY
Madridista

2013.01.23. 00:26:26

Rozsda és csont

A francia filmművészet megmutatta, hogy a modern időszakban (90-es évektől) megtanultak olyan filmet készíteni, ami számomra is élvezhető. Cotillard és a Bikanyak sztárja egyszerűen parádés. Lenyűgöző film.
Bővebben ITT.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.01.22. 18:41:12

Ez is nagy volt:
- Jól van, majd felhívok valakit!
-Kit?
-Hát egy kígyóbűvölőt te barom, mit gondolsz? Egy orvost! :lol:

Faust írta:Hát sokkal jobb, mint a Csángó. :mrgreen:
:lol: Meg se közelíti :mrgreen:
Kép
Faust
Madridista

2013.01.22. 18:38:40

Hát sokkal jobb, mint a Csángó. :mrgreen:
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.22. 18:33:00

soadroli írta:A Kutyaszorítóban 8.4-en áll IMDB-n :shock: Hát nem tudom, én most most néztem meg, nekem nem igazán jött be, idáig a leggyengébb Tarantino-film szerintem. 6.5/10 nálam.
Nekem sem a kedvencem Tarantinotól, de így is egy piszok jó kis film.

Rózsaszín:
http://www.youtube.com/watch?v=Egl4bE5SKQw :D
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.01.22. 18:28:09

A Kutyaszorítóban 8.4-en áll IMDB-n :shock: Hát nem tudom, én most most néztem meg, nekem nem igazán jött be, idáig a leggyengébb Tarantino-film szerintem. 6.5/10 nálam.
Kép
Cali
Entrenador del Barça

2013.01.22. 13:48:32

Befejeztem a pankrátort.
Tegnap az lehetett a probléma tényleg, hogy túl sok filmet néztem meg és becsömörlöttem. Viszont annyira nem fogott meg most sem, hogy a későbbiekben valamikor is visszatérjek rá. Mickey Rourke jól játszotta a kiégett harcost, nagyon passzolt hozzá a szerep. A többi szereplővel se volt probléma, az alakítások jók voltak. Marisa Tomei egy kicsit megmozgatta a fantáziámat! :mrgreen:
A befejező jelenet iszonyat jól el lett találva, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ott lesz vége. Ez így volt tökéletes.
A történet néhol sablonos volt, kicsit már lerágott csont.

7/10
Faust
Madridista

2013.01.22. 13:22:37

A Csapda
(Following, 1998)

Nolan első filmje egy korrekt munka, semmiben nem éreztem túlzottan kiemelkedőnek (sőt, néhol elég amatőrnek hat), viszont van egy jó hangulata, az vitathatatlan. A végső csavar
a parádés magyar címnek köszönhetően nem volt túlzottan meglepő, de az ember amúgy is végig sejti a dolgot, mivel az emberek egyszerűen nem lehetnek ilyen idióták, hogy minden ajtó előtt valahol otthagyják a kulcsot. :lol:

Nem egy maradandó filmélmény, de egynek nem rossz, és a hossza is több, mint ideális, 1 óra 6 perc.

6,5/10

Killer Joe (2012)

Na ez viszont rohadt beteg volt. :lol: A film alapból is jó, de az utolsó szekvencia az hihetetlenül megdobja az egészet, Friedkin méltó visszatérése a sok gagyi után. A szereplők zseniálisak, főleg McConaughey (akitől amúgy feláll a szőr a hátamon) és Thomas Haden Church (kb. minden második mozdulatán, vagy mondatán kuncogtam/röhögtem, igazi bugris paraszt :mrgreen: ). Nem egy szokványos film, és átlagos hossza ellenére nem éreztem túl feszesnek. Megvannak a hibái, távolról sem tökéletes, de maga a sztori, a színészek, és a rendezés mindenképpen megér egy megtekintést, nagyon tetszett. :smile:

7,5/10
Kép
REMY
Madridista

2013.01.22. 12:50:28

sjd írta:
REMY írta:Amúgy idén még jön 1 filmje...
2 jön, a Great Gatsby, meg az új Scorsese film
pláne :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.22. 12:49:28

REMY írta:Amúgy idén még jön 1 filmje...
2 jön, a Great Gatsby, meg az új Scorsese film
REMY
Madridista

2013.01.22. 12:43:50

kanty írta:Most olvasom, hogy DiCaprio hosszabb szünetet akar tartani. Most úgy érzi, hogy többet nem akar kamera elé állni. :shock: Kiégetnek érzi magát, már nem okoz akkora örömet neki egy-egy szerep.
csak pihenésről van szó. 2-3 év szerintem. De ő az a színész, aki amúgy sem szerep mindenféle bugyuta filmben, így én nem érzem, olyan nagy gondnak. Amúgy idén még jön 1 filmje... úgyhogy :D

Villámkritika: Elárulva

Simon West és N. Cage újra együtt, és egy közepes akciófilmet össze is hoztak. Se nem jó, se nem rossz. Egyszer érdemes leülni, ha nincs ötletünk, hogy mit nézzünk. Bővebben ITT
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.22. 11:55:51

azért egy scott maraton nem annyira vészes, mert a ha beteszel egymás után öt filmjét és nem tudnád h ő rendezte észre sem vennéd... elég sablonos filmjei vannak.

az unstoppable meg jó film :D én kajak élveztem :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.22. 11:44:10

Most olvasom, hogy DiCaprio hosszabb szünetet akar tartani. Most úgy érzi, hogy többet nem akar kamera elé állni. :shock: Kiégetnek érzi magát, már nem okoz akkora örömet neki egy-egy szerep.

Persze biztos, hogy fogjuk még látni, de ezek alapján valószínű, hogy tart egy néhány éves szünetet. Amit én sajnálok, imádom a fazont.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Faust
Madridista

2013.01.22. 01:07:39

Hát Woody Allen engem is elkezdett fárasztani egy idő után.
Kit nem? :lol:

Még egy Killer Joe-t benyomok szunya előtt. :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.01.22. 00:53:59

Hát Woody Allen engem is elkezdett fárasztani egy idő után. :lol:

Hétvégére jó lenne megnézni egy-egy Hitchcock, Scorsese,Lynch, Polanski filmet, hogy legyek jobban képben a kedvenc rendezőimmel :D
Faust
Madridista

2013.01.22. 00:51:27

Nekifogtál Fausto!
Februárig p*csverés van, úgyhogy ki kell élnem magam. :lol:

Jó kérdés, hogy miért jó egy ilyen maraton, de hozzá kell tennem, hogy csak akkor nyomom végig, ha tetszik az adott rendező munkássága. Ez elég érdekes, ha mondjuk Hanekétől a Farkasok idejét és az Ismeretlen kódot nézem meg elsőre, hát hozzá nem nyúltam volna a többihez a büdös életben, így viszont az egyik kedvencem lett. :)

A másik meg Kubrick, tavaly ilyenkortájt daráltam le a filmjei legtöbbjét, és valami hihetetlenül élveztem, filmélmények szempontjából talán az egyik legjobb időszakom volt, és elég nagy hatást gyakorolt a "szakmai szememre"is, azóta is filmezés közben rengetegszer beugranak a jellemző képei, stílusa.

De pl. Burtonnél a harmadik filmnél azt mondtam, hogy erre nem vagyok hajlandó. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Faust 2013.01.22. 00:54:07-kor.
Kép
REMY
Madridista

2013.01.22. 00:46:20

sjd írta: Ez mondjuk én nem értem vki hogy bírja, ok h poén, meg látókörszélesítésre jó, de én belehalnék egy ilyenbe. Ha egy nap 3 filmet megnézek, már azzal is bajom van, hogy 2 drámát egymás után nem vesz be a gyomrom, mindenképpen közé szúrok valami vígjátékot vagy akciófilmet.
én is így szoktam :D 1-2 minőségi film, aztán nézek valami B filmet egy tök más stílusból. Általában vmi jó kis horrort :lol:
az mindig helyrerak, aztán újult erővel tudok nekivágni a dolgoknak :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.22. 00:43:57

Faust írta:
Most egy kicsit más irányba nézelődök, jó dolog ez a "rendezőmaraton", de megcsömörlik tőle az ember, anno amikor bő két hét alatt vagy 8-9 Haneke filmet megnéztem egymás után, már kivoltam, mint a kutya.
Ezt mondjuk én nem értem vki hogy bírja, ok h poén, meg látókörszélesítésre jó, de én belehalnék egy ilyenbe. Ha egy nap 3 filmet megnézek, már azzal is bajom van, hogy 2 drámát egymás után nem vesz be a gyomrom, mindenképpen közé szúrok valami vígjátékot vagy akciófilmet.
A legkomolyabb maratonom talán az volt, amikor 1 hét leforgása alatt néztem meg 3 Aronofsky filmet (Pi, Requiem for a Dream, Pankrátor), de mondjuk tekintve, h az egyik kedvenc rendezőmről van szó (illetve lett szó ezeknek kapcsán), kibírtam.

Amúgy az Unstoppable-re visszatérve, alapvetően nem rossz, csak a semmi extra iskolapéldája. Ha bezárnak egy szobába ezzel a filmmel, még élvezem is, de amikor megnéztem, kicsit bűntudatom volt, hogy 300 másik filmből pont ezt választottam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.01.22. 00:47:10-kor.
messideco
Presidente del Barça

2013.01.22. 00:35:41

Nekifogtál Fausto! Nem baj, vége lesz a biosznak, és én is olyat filmezek, hogy csattogni fog :D 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2013.01.22. 00:46:17-kor.
Válasz küldése