Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.25. 18:34:07

kanty írta:Az elején rákérdeztem, hogy tényleg ezt írtad? Igen a válaszaid alapján reagálok.
Akkor lehet h rosszul fogalmaztam meg ezeket, mert én úgy érzem, hogy a tények alapján igazságtalan, amit írsz. Azok alapján lehet, hogy nem, amiket most mondtam, csak akkor rosszul fogalmaztam.

Ezért kérem azt, hogy ha lehet, akkor felejtsd el, amit mondtam, és inkább konkrét esetekről vitatkozzunk, mert úgy néz ki azokkal nem váltottam ki belőled ilyen nagy felháborodást, csak ezekkel az általánosságokkal, amelyeket leírtam.
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.25. 18:29:50

Sjd!

Az elején rákérdeztem, hogy tényleg ezt írtad? Igen a válaszaid alapján reagálok. Nem olvasom el az összes hozzászólásodat, s ha valakinek beszólsz az sem tartozik rám. A nap 24 órájában nem fórumozok és ha itt vagyok sem olvasok el mindent. De, ha valaki segítséget kér vagy úgy érzem, hogy segítségre van szükségem, akkor ha tudok segítek neki.

Én Téged egy szóval sem kritizáltalak, s nem is foglak, mert nem ismerlek, nincs jogom és amúgy is értelmetlen. Egyszerűen a nézeteiddel nem értek egyet.

Attól még, hogy nem tudom, hogy kiknek mit írtál és Te leírod általánosságban, hogy mi a véleményed, attól még kialakulhat egy kép bennem ezzel az egésszel kapcsolatban.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjay
Entrenador del Barça

2012.12.25. 18:16:44

füst írta:
A fejlődés lehetetlen anélkül, hogy bármilyen visszajelzést adnánk
De ez egyedül a moderátorok dolga és joga is. Ha egy mezei fórumozó veszi fel ugyanazt a stílust mint a kellemetlenkedő, akkor a végeredmény az hogy mindketten rontják a fórum színvonalát, ráadásul többnyire nem vezet sehova.
Ez így, ebben a formában egyáltalán nem igaz. Először is, attól hogy valaki visszajelzést ad egy személy véleményére, nem biztos hogy rögtön fel is veszi ugyan azt a stílust, mint a reakciót kapó hozzászóló. Az meg milyen dolog, hogy csak a moderátorok dolga és joga az , hogy a visszajelzéssel "fejlesszék" az adott hozzászólót? Szerintem ez nem igaz, már csak azért sem, mert a fórum közel sem csak a moderátorokból áll, a közösség reakciója talán fontosabb is, mint az adminoké. Bár a kettő együtt ér a legtöbbet.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.25. 18:14:38

füst írta:
De ez egyedül a moderátorok dolga és joga is.
Már megbocsáss, de én azért fogom venni a bátorságot, és nem tartom magamban, ha valaki sztem hülyeséget írt. Ezt nem tiltja meg nekem senki.
kanty írta:
Igazából az a bajom, hogy olyan dolgokat kifogásolsz látatlanban, amelyek akkor vagy nem így vannak, vagy szemmel láthatólag korábban nem volt problémád.
Egyrészről úgy látom, hogy nem tudod, miket írtam, kiknek, és milyen stílusban (pontosan még én sem emlékszem rá), az alapján mondasz véleményt, amiket most általánosságban írtam az elmúlt fél órában jól-rosszul megfogalmazva. Másrészről ha régebben is így gondolkodtál és ez probléma volt, ezt egyszer sem jelezted. Sem Te, sem bárki más.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.25. 18:00:36

S.Agüero írta:Emellett még kaptam egy Barcás naptárat is, de az már annyira nem érdekes, bár lehet ez sem annyira. :mrgreen:
A labrador-nutella kombó csak ma este érkezik meg?
(Naptár amúgy nekem is jött.)
messideco írta:Életem ehuik legjobb nspaj! Imádtam! Szánkózás a legjobb, főelg bközzben az illogatás a cimonikkel:)
Egészségedre. :mrgreen:
füst
Barça B

2012.12.25. 17:55:32

De ez egyedül a moderátorok dolga és joga is. Ha egy mezei fórumozó veszi fel ugyanazt a stílust mint a kellemetlenkedő, akkor a végeredmény az hogy mindketten rontják a fórum színvonalát, ráadásul többnyire nem vezet sehova.
odanézz SMS
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.25. 17:52:51

sjd írta: De legközelebb majd ha előfordul, légyszíves állj ki melléjük, mert idáig egyelőre senki nem tette meg, sőt, még a moderátorok is szívesebben látják őket fórumon kívül.
Igen kiállok, ha látom, hogy simán tudatlan és nem rosszindulatú. Mert azon az elven vagyok, hogy inkább segíts neki, mint küld el melegebb éghajlatra. S ha nem is segítek, akkor se szólok be neki, mert az az én lelkivilágomat nem teszi teljesebbé, ha valakit elküldök a francba.
A lekezelő hangnem véleményem szerint pedig sokszor rosszabb, mint ha személyeskedsz.
Másrészről meg az a véleményem, hogy nagyon szép dolog, hogy 7-8 évesen van mindenkinek számítógépe meg okostelefonja, de ha egy mód van rá, ne mi legyünk a terepe annak az időszaknak, amíg rájön, hogy a focit nem csak nézni kell, hanem látni is. Én ebben a korszakomban egy iwiw-es fórumra írogattam, aztán jöttem ide át, nem vagyok büszke azokra az időkre, de én kifejezetten örültem volna akkor, ha nem csak az ignore mód ment volna, hanem néha eligazítanak, elküldenek a fenébe. A fejlődés lehetetlen anélkül, hogy bármilyen visszajelzést adnánk
.

Pontosan eligazítanak, ha elküldnek a fenébe magyarázat nélkül azzal sokkal nem vagy elébb. Fejlődés szempontjából tényleg elengedhetetlen a visszajelzés, csak annak is számít a miensége. Egy cinikus megjegyzésből nem hiszem, hogy bárki is tanulna. Ha szépen leírod először neki, hogy hé' haver ez itt nem trendi, a dolgok nem így működnek, az nagy valósággal hasznosabb. Mindez akkor állja a helyét, ha tapasztalatlanságról, tudáshiányról és nem rosszindulatról van szó.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.25. 17:41:31

kanty írta:Nem akarok beleszólni, csak egy dolog kicsit meglepett. Direkt vagy paraszt egy fórumozóval, azért, hogy tűnjön el? Ezt jól értettem? Mert, ha igen, akkor azt elég nagy taplóságnak tartom.
Nem kifejezetten így történt ez (vagy ha igen, akkor sztem feltűnt volna, de mindenesetre lehet hozni a példákat, nekem egyelőre túl mélyre kell visszaásnom), soha nem személyeskedtem, sértegettem senkit, inkább cinikus/lekezelő szoktam lenni. Amikor valaki orbitális marhaságokat írt, akkor mondtam neki, hogy marhaságokat ír, amikor valaki 60adszorra írja be a film topikba, "hogy ajánljatok filmet", miközben csak 2 hsz-t kellene elolvasnia, mert az egész topik egy nagy ajánlás, akkor szóltam, mondtam az átigazolási topikban, hogy ne fm-ezzenek stb. stb. Azt pedig kifejezetten utálom, amikor ezek az egybites fórumozók mindezt támadólag fellépve teszik ("hagyjátok már Messit" stb. stb.)
De legközelebb majd ha előfordul, légyszíves állj ki melléjük, mert idáig egyelőre senki nem tette meg, sőt, még a moderátorok is szívesebben látják őket fórumon kívül.

Másrészről meg az a véleményem, hogy nagyon szép dolog, hogy 7-8 évesen van mindenkinek számítógépe meg okostelefonja, de ha egy mód van rá, ne mi legyünk a terepe annak az időszaknak, amíg rájön, hogy a focit nem csak nézni kell, hanem látni is. Én ebben a korszakomban egy iwiw-es fórumra írogattam, aztán jöttem ide át, nem vagyok büszke azokra az időkre, de én kifejezetten örültem volna akkor, ha nem csak az ignore mód ment volna, hanem néha eligazítanak, elküldenek a fenébe. A fejlődés lehetetlen anélkül, hogy bármilyen visszajelzést adnánk.
sjay
Entrenador del Barça

2012.12.25. 17:23:50

kanty írta:Nem akarok beleszólni, csak egy dolog kicsit meglepett. Direkt vagy paraszt egy fórumozóval, azért, hogy tűnjön el? Ezt jól értettem? Mert, ha igen, akkor azt elég nagy taplóságnak tartom.

Nem rég elolvastam az első hozzászólásaimat. Hát mit mondjak, nem szépirodalmi alkotások. De a fórumozásnak köszönhetően ebben is fejlődöttem, s még van egy rakás dolog, amit ennek a fórumnak köszönhetek. Vagy, amit az itteniektől tanultam. Gondolom nem én vagyok egyedül így.

Én azt vallom, hogy ha jön valaki, akin látszik, hogy fiatal és tapasztalatlan, akkor nem az a megoldás, hogy kezdjük szívatni. Hanem az, hogy megpróbáljuk nevelni, megpróbálunk segíteni neki. Mert gondolom egyikünk sem a Bölcsek kövével a zsebében született.
A helyesírás és a gyengeelméjűség koránt sem említhető egy lapon szerintem. Van határ aközött, hogy valaki miként fogalmazza meg a gondolatait, és hogy mik a gondolatai. Dani szerintem azokra a "trollokra" gondolt, akik 1-2 hsz. erejéig idetévednek, és a maguk valótlan igazát minden egyes ocsmány eszközzel védeni szeretnék. Ők meg is érdemlik ezt a bánásmódot, szerintem mindannyiunk botlott már bele hasonló kaliberű fazonba itt, az eurobarcán.
messideco
Presidente del Barça

2012.12.25. 17:22:13

Jaja, így igaz :D
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.25. 17:17:29

Nem akarok beleszólni, csak egy dolog kicsit meglepett. Direkt vagy paraszt egy fórumozóval, azért, hogy tűnjön el? Ezt jól értettem? Mert, ha igen, akkor azt elég nagy taplóságnak tartom.

Nem rég elolvastam az első hozzászólásaimat. Hát mit mondjak, nem szépirodalmi alkotások. De a fórumozásnak köszönhetően ebben is fejlődöttem, s még van egy rakás dolog, amit ennek a fórumnak köszönhetek. Vagy, amit az itteniektől tanultam. Gondolom nem én vagyok egyedül így.

Én azt vallom, hogy ha jön valaki, akin látszik, hogy fiatal és tapasztalatlan, akkor nem az a megoldás, hogy kezdjük szívatni. Hanem az, hogy megpróbáljuk nevelni, megpróbálunk segíteni neki. Mert gondolom egyikünk sem a Bölcsek kövével a zsebében született.
messideco
Presidente del Barça

2012.12.25. 17:15:24

Életem ehuik legjobb nspaj! Imádtam! Szánkózás a legjobb, főelg bközzben az illogatás a cimonikkel:)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.25. 17:04:10

Bob_Marley írta: Év fórumozójánál voltam még gondban, első hely nálam nem volt kérdés, miihii abszolút megérdemelten kapja ezt a díjat, igazából az aktivitást, közösségi munkát próbáltam figyelni, s ezekből következne, hogy lui és sjd meg visca el barca is rajta legyen a listán, de óriásit ront az összképen 1-2 nem éppen kulturált hszük (bocs srácok, de ezt gondolom, nem gyökerezzük le a többieket, meg nem káromkodunk).
pl sjd (akivel aztán tényleg soha nem értek egyet :lol: ) hsz-it szeretem olvasni (még ha olykor nem elég tárgyilagos), s szívem szerint még első helyre is tenném, intelligensen, összeszedetten ír, de nem tudok elmenni 1-2 dolga mellett.
Először is köszönöm a dicséretet, és a kritikát is, maximálisan korrekt és igaz dolgokat írsz (ráadásul az elmúlt egy hónapban nem egy olyan kezdetű hsz-ed olvastam, hogy "sjd-vel értek egyet" szóval már ennek ellenkezőjét sem mondhatod, Keitát meg a filmeket majd kerüljük :D )

De ami miatt mégis írok, hogy ezt most így nyilvánosan a fórumon tetted meg. Ha Te is elfogadsz valamennyi kritikát, kezdesz egyre inkább az Eurobarca erkölcscsőszébe átmenni. Mint láthatod, Te voltál az egyetlen, aki úgy érezte, hogy le kell írnia, hogy ki miért, és ki miért nem (!) került fel az év fórumozója listájára, szemmel láthatólag nevelő célzattal. Emellett emlékszem, hogy korábban is írtál ilyen jellegű dolgokat az offtopic-ban, ami kifejezetten zavart (ezzel kapcsolatban volt PÜ váltásunk), másrészről pedig a moderátorok felé történő "árulkodás" sem nyerte el egyesek tetszését (azzal pl. nekem viszont nem volt akkora bajom). Ami viszont kifejezetten rosszul esett, hogy a fenti esetnél is és több alkalommal (egészen egyszerű filmklubos dolgok kapcsán is) nem tudom, hogy szándékosan vagy sem, (bár név nélkül) de kifejezetten az én dolgaimba kötöttél bele, ezeket hoztad példának egy probléma illusztrálására.
(hatalmas zárójel)
Az más kérdés, hogy a moderátorok stílusa és szigorúsága mennyire okozza ezt (nem akarom rájuk fogni, de én sem csinálnék bizonyos dolgokat, ha tényleg nem szabadna, ill. azt látnám tőlük, hogy ők sem csinálják), ez engem semennyire sem ment fel. Ennek kapcsán viszont hadd mondjam el, hogy több gyenge elméjű újonccal azért viselkedtem prosztó módon, hogy takarodjanak el a fórumról (és ebben a moderátori támogatást is kaptam), mindezt eredményesen, miközben a többség csak a fórum színvonalára panaszkodtak és még inkább adták alájuk a lovat (Kash esetében ez utóbbiak között voltál)
Én kifejezetten örülök, hogy kettőnk részévtelével egy egész normális és intelligens társaság kezd létrejönni az eurobarcán, és ez szeretném, ha így is maradna. De ettől függetlenül igyekszem a továbbiakban korrekt lenni mindenkivel.
(zárójel bezárva)

Amellett, hogy kicsit feleslegesnek és visszatetszőnek tartom itt az ezeket a véleményezéseket (és talán ezzel nem leszek egyedül), természetesen a legnagyobb álszentség lenne most mondanom, hogy hagyj fel velük, de mindenesetre ezúton szeretnélek megkérni, hogy az ilyen jellegű dolgokat velem kapcsolatban PÜ-ben írd meg nekem a továbbiakban, és ne a különböző topikokban tedd meg ezt, névvel vagy név nélkül. Ha pedig úgy érzed, hogy a fórumon szabálysértést követek el, ezt hasonlóképpen, privátban jelezd a megfelelő moderátornak.
Legszívesebben én is PÜ-ztem volna most, de mivel mások is nevesítve voltak, és ez a gondolatmenet részben őket is érinti, úgy gondoltam ennek itt még helye van, de innentől kezdve folytassuk tényleg egymás között.
(Főleg azért, mert pl. a tárgyilagosság szempontjából szívesen meghallgatnálak kicsit részletesebben, mert ebben folyamatosan igyekszem fejlődni)
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.25. 17:01:54

soadroli írta:
nagyiibarca írta:mikor adják le az 05/06-os Arsenal elleni meccsünket.?
27-én, 22:15-kor :)
Köszike! :D
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
soadroli
Llegenda del Barça

2012.12.25. 16:57:25

nagyiibarca írta:mikor adják le az 05/06-os Arsenal elleni meccsünket.?
27-én, 22:15-kor :)
Kép
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.25. 16:52:01

A Sport tv-n leadják a Bl döntőket tegnap a 99-es Bayer-United volt.Az lenne
a kérdésem hogy ki tudja mikor adják le az 05/06-os Arsenal elleni meccsünket.?
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
MatyiG
Adminisztrátor

2012.12.25. 16:40:47

Kép
Emellett még kaptam egy Barcás naptárat is, de az már annyira nem érdekes, bár lehet ez sem annyira. :mrgreen:
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.12.25. 14:20:06

A Jézuska valamiért abban a tévhitben él, hogy én alkoholista vagyok, mert kizárólag szeszes italokat hozott. Nyilván most már elfogyasztom azokat, hogy meg ne sértsem Őt, de hozzá kell tennem, nem szívesen teszem ezt. :P
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.25. 13:05:15

http://www.youtube.com/watch?v=CP_OubYY3i8

Nem is szóltak, így karácsonyi ajándéknak megteszi. 8)
BritishKnight
Capitá del Barça

2012.12.24. 18:41:50

sjd írta:
BritishKnight írta:-idegenbeli Barca mez
Szegény Jézuskának nagy ízlésficama lehet, ha azt a förmedvényt hozta a gránátvörös-kék helyett. :P :twisted:
A Jézuska hagyományosan mindig idegenbelit hoz, akár libafos zöld, akár csupa fehér,akár Real címer van rajta :D
immáron negyedik éve
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
messideco
Presidente del Barça

2012.12.24. 18:31:19

Mit hozott?

Hát megleptem magam öt darab Csíki sörrel :lol:
Kép
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.24. 18:14:27

BritishKnight írta:És mit hozott a Jézuska? :)
Nekem egyelőre Luca Caioli-tól "Messi a fiú, aki legende lett" című könyvet.
És majd még holnap! :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.24. 18:02:43

BritishKnight írta:-idegenbeli Barca mez
Szegény Jézuskának nagy ízlésficama lehet, ha azt a förmedvényt hozta a gránátvörös-kék helyett. :P :twisted:
messideco írta:Az Eurosport Watts 2012 elérhető a neten :) Jó szórakozást hozzá!
Pont a napokban nyugtáztam, hogy mennyire ki vagyok ebből is ábrándulva, régebben még lehetett röhögni rajta, de most már csak a "lovas bukás - motoros bukás - vicces ember fut a biciklisek mellett" szentháromságból áll az egész. Ja meg néha mutatnak egy idióta szurkolót.
messideco
Presidente del Barça

2012.12.24. 17:58:22

Az Eurosport Watts 2012 elérhető a neten :) Jó szórakozást hozzá!
Kép
BritishKnight
Capitá del Barça

2012.12.24. 17:19:06

És mit hozott a Jézuska? :)

-nekem 2 könyvet(KAP-Médialom,Felméri Péter-A három UFO)
-idegenbeli Barca mez
-Fanka és Kowa-Expedíció lemez
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
Válasz küldése