csababarca írta:Jó mindegy,ezekre nem tudok mit mondani,senki sem mondja hogy hibátlan a film,én is észrevettem millió 1 hibát benne, de ettől függetlenül nagyon igényes film.
Még mindig nem jutott el hozzátok,hogy ez egy képregényfilm,és igen, a szuperhős Bruce fájós térddel is képes kimászni onnan.
Egyébként meg olyannal nem nagyon találkoztam akinek ez minden idők legjobb filmje. maximum olyannal aki azt állítja,hogy ez minden idők legjobb képregényfilmje. (ebben meg van valami,főképp ha egybe kezeljük a trilógiát.) de persze ezek szubjektív vélemények,és elfogadom,hogy nektek nem tetszik. csak kihat a soraitokból,hogy nem is akartátok,hogy tetsszen nektek.
Miért ne akartam volna? Nyilván ha beülök a moziba egy filmre, nem a sárdobálás miatt teszem. Az pedig már más dolog, hogy az előtte olvasott 1-2 kritikában az egekig ajnározták a filmet, ezért valamilyen világmegváltó produkciót vártam. A végkép azonban nem tudott meggyőzni (ahogy az előző részei sem), de ennek ellenére is jó filmnek tartom, csak nem annyira jónak, mint sokan a filmes közegből.
Számomra A sötét lovag sem azt jelentette, mint sok más embernek, nekem nem volt világmegváltó Joker, nem láttam túl a színfalakon, és nem magyaráztam bele mindenféle emberi archetípusokat boncolgató vagy vitató dolgokat sem. Ettől függetlenül ez is egy igazán jó alkotás, örömmel nézem, ha van rá alkalmam, de sosem lesz a top50 kedvenc filmem környékén, mert szerintem nem olyan rangú produkció, mint aminek sokan látják, vagy látni akarják.