EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.29. 23:30:53

Gondolom akkor ma már nem lesz ajánlás...
Elnézést a késésemért, hétvégén próbálom pótolni!

Amúgy sjd, kicsit megformálhatom a dokot? Így most nagyon le van egyszerűsítve, olyanná tenném, mint az előző. Gondoltam ebben segítenék, ha épp van rá időm. :)
messideco
Presidente del Barça

2012.11.28. 07:53:30

I saw the devil

Hogy mondjam el magának...

A világot nem váltotta meg a film, mély nyomott nem hagyott bennem, de azt hozta amit elvártam tőle.
Bosszú-trilógia és a Lopakodó lelkek (de főleg utóbbi) után semmi jót nem vártam ettől a távol-keleti filmtől. Alapvetően nem szokásom ázsiai filmeket nézni a fennt említett film(ek) miatt, eddig teljesen hidegen hagyott ezen terület filmkultúrája.

Nem olvastam a filmről, de időközben rájöttem, hogy ismét egy bosszúállós film. A Bosszú-filmek után éreztem, hogy nem igazán fog újat mutatni a film, hát tényleg nem. Ebben annyi volt a kuriózum, hogy a sorozatgyilkos remekül alakított, és naturalista volt a gyilkolás, de ezt megszokhattuk :)

Hirtelen ennyi: 6.5/10
Kép
"And my heart will leave you never."
soadroli
Llegenda del Barça

2012.11.26. 16:12:59

I saw the Devil
Azt hittem lesz időm újranézni, de sajnos nem volt, bár így is emlékszek mindenre.
Nagyon tetszett, imádom a bosszúfilmeket. Ahhoz képest, hogy a film több mint két órást, elég tempós. Szinte mindig van valami morbidság, izgalom, dráma, szóval ez egy baromi nagy film. Min-sik Choi hatalmasat játszik, rendesen fostam tőle :mrgreen: Az Oldboyból már ismerős volt. (amit már újra kéne nézzek) Kiemelném a zenéket is, jól el lettek találva.
A címe is nagyon találó, mert mind a két ombre elmondhatja, hogy látta az ördögöt.
Egy percig nem unatkoztam rajta, még tuti megfogom nézni mininum 1x.
9/10
Csodálkozok, hogy még nincs amerikai remake-je. Vagy rosszul tudom?
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.11.26. 16:07:30

lui1698 írta:
messideco írta:Izé...

Breywol következik az ajánlással, de az mikor lesz? :roll:
Szerintem jövőhét csüt. lenne a legjobb. Én úgy emlékszek, hogy eredetileg az lett volna az ajánló nap. (mmint a csüt.)
Igen, csütörtök vagy péntek. De benne vagyok, hogy csütörtökön érkezzen a következő ajánlás.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.25. 17:01:09

messideco írta:Izé...

Szerintem jövőhét csüt. lenne a legjobb. Én úgy emlékszek, hogy eredetileg az lett volna az ajánló nap. (mmint a csüt.)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.11.25. 16:57:21

Izé...

Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.22. 07:03:30

potike1 írta:Továbbra is várom, hogy valaki szedje össze az egész szabályrendszert, ajánlási időpontot, határidőt meg minden tudnivalót egy helyre, mert nekem zavaros ez az egész, kicsit szervezetlennek tűnnek a dolgok.

Nálatok él az, hogy a kör végén lehet módosítani a pontszámokon?

ez a filmklub olyan mint a barca védelem, kicsit kusza, de azért mukodik :D

itt kicsit lazábbak a dolgok, nincs olyan katonás fegyelem, lényegében semmi szabály nincs :D

az h mikor van ajanlas az jo kerdes, most hétfőn volt, de ugy emléxem, mintha anno pénteket beszéltunk volna meg.

a filmekre elvileg 2 hét van, gyakorlatilag akkor nézed meg amikor akarod :D

pontszámon elvileg nem lehet semmikor modositani, de a google doksiba lehet csalni use veszi észre senki :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.11.22. 02:54:09

I saw the devil

Nem vagyok nagy rajongója az ázsiai filmművészetnek, és bár nincsenek előítéleteim, nem sűrűn nézek általuk készített alkotásokat.
Az alapötlet tetszett, az is rendben volt ahogy lefolyt a bosszúhadjárat, legalábbis egy darabig. Egy idő után untam az egészet, nem tudott lekötni. Ebben nagy szerepe van a zenének, amiből gyakorlatilag semmi sem maradt meg, kevésnek tartottam. Ugyanakkor ez a 2 óra 40 perces játékidőt indokolatlanul soknak érzem. Nincs bajom a hosszú filmekkel, a 3 órás Halálsoront is végignéztem 3x úgy, hogy nem tartottam szünetet, de ez most nem ment. Tegnap bele is aludtam olyan 40 perc után, de most is kajáltam közben, ránéztem a fészre, szóval nem tudott lekötni.
A történet lezárása viszont jó volt.

A színészi játékra nem mondanám, hogy kiemelkedő volt.

Ez nem jött be, csak 5 pontot kap tőlem.

Továbbra is várom, hogy valaki szedje össze az egész szabályrendszert, ajánlási időpontot, határidőt meg minden tudnivalót egy helyre, mert nekem zavaros ez az egész, kicsit szervezetlennek tűnnek a dolgok.

Nálatok él az, hogy a kör végén lehet módosítani a pontszámokon?
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.21. 21:51:51

I Saw the Devil
kanty írta:Mivel az előző körben a hangulat a béka hátsója alá került, így végül úgy döntöttem, hogy nem indítok egy drámával.
És tényleg, ez a film aztán csupa napfény és kacagás volt :D :P

Egyébként nekem eddigi ismereteim (és e film) alapján úgy jött le, hogy a koreai társadalom két részre oszlik:
1. Starcraft-játékosok
2. pszichopaták
(és szabadidejében a két csoport együtt Gangnam style-ozik)
Mert az egy része, hogy ennyire beteg dolgokat rajtuk kívül talán csak a japánok tudnak kitalálni (Battle Royale példának okáért), de melyik országban fordul az elő, hogy egy sorozatgyilkost felvesz egy taxi, amelyben történetesen éppen gyilkosok ülnek? :D
Arról nem is beszélve, hogy a főhős is egy elmebeteg volt a javából.
Na mind1, bejött ez a fordított bosszúfilm felépítés (btw, koreaiak nagyon rá vannak pörögve erre a bosszú témára), hogy ezúttal a jó srác indul erőfölényből és a gonosz ér fel hozzá idővel. Nagyon tetszett a rendezés, és főleg az operatőri munka, a fentebb említett taxis jelenetet még párszor vissza fogom nézni. A filmzene, mint a mesében, hol volt, hol nem volt, hol kevés volt, hol túl sok volt.
Ami a bajom volt, hogy nekem kicsit sokszor hiányzott a feszültség és a tartalom egyszerre, néha felpörgött a film, de amikor nem, akkor eléggé szenvedés volt nézni, mert ráadásul olyankor még nem is szólt semmiről (jellemzően a vége felé fordult elő ez). Az ázsiai arcmimikákkal, beszédstílussal még mindig nem békültem meg, ez számomra mindig is rontani fog az élményen.
Szóval amikor a rendezés-zene és a történet is összejött, akkor eszméletlen király volt, de ez csak néha sikerült összehozni.
8/10
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.20. 23:08:14

Nem történt semmi nagy dolog. Ha valaki akar, akkor még most is tud jönni, csak egy filmmel lesz elmaradva, s ajánlás szempontjából kerül a lista végére.

Kicsit itt összezavarodtak a dolgok, de nem vészes. Ha Kurdt-nak van ideje, kedve, ereje, akkor marad ő a párt élén.

Most még le lehet és le is kell tisztázni, hogy mikor legyenek az ajánlások. Nekem például tök mindegy, de van akinek talán jó lenne, ha hétvége előtt lenne.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.20. 22:48:24

kurdt írta:Igazából ha az eredeti tervnél maradtunk volna és vártunk volna péntekig a kezdéssel, akkor addigra minden a helyére kerülhetett volna, mert máig voltam iszonyatosan elhavazva, továbbá komoly módosításokat sem tartok szükségesnek (az ajánlások bármilyen nemű behatárolását/korlátozását alapvetően ellenzem), mindösszesen a már fennálló szabályokat kéne komolyan venni/vennem.
Igazából én ezzel a pénteki kezdéssel sem voltam képben, de sztem ezzel nem vtam egyedül (+sztem az is felmerült nem egyszer, hogy az ajánlás ne pénteken legyen). Valahol még ott leragadtam, h vt egyszer 15-e, aztán kitoltuk talán hétfőig (tegnapig)
Na mind1, sztem Te is látod, h milyen fejetlenség lett így itt, de én mindenképpen örülök, ha most már ráérsz és tudod folytatni.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.20. 22:40:43

noh akkor megnyitom a sort

i saw the devil

mint délelőtt már említettem, kb 1 éve láttam a filmet, de mivel akkor eléggé bejött, ugy döntöttem megkukkantom még1x. jol tettem, mert most is élveztem, bár akkorát nem ütött mint elsőre (ez a pontszámon nem minuszol).
igazi, hamisithatalan koreai naturalista bosszúálló film. ha ezt az amerikaiak csinálták volna, 2 verzio lenne: vagy értelmetlen b kategorias gyilkolászós film low budtgettel, vagy valami robbangatós, autós üldözéses cgi mocsadék. ezt a filmet csak a koreaiak tudták ilyen klasszul megcsinálni. a történet kiváló, a szereplők hozták amit kellett, főleg a bolond fickó alakítása tetszett, nagyon jol tolta az őrültet. igazából két dologba tudnék belekötni: a kannibálos 15-20 perc nem igazán illett a filmbe, illetve a vége felé kicsit elveszett az addig felépített varázs, "unalmasabb" lett, de a finalt nagyon jol megoldották, az epicre sikerdedett

nyóc/tíz
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.11.20. 22:38:54

Na, én kissé elvesztem most, ezért arra kérnék valakit -mondjuk kurdtot, mert ha jól látom, ő marad a falkavezér-, hogy foglalja össze a dolgokat. Marad a The Hat által kisorsolt ajánlósorrend? Változik valami a blogon található szabályzatban? :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.20. 22:02:00

kurdt írta:...
Nincs otthon a macska, cincognak az egerek...

Meglepődve láttam most, h már itt elkezdődött az elnökválasztás, de szerintem jó helyen van ez a cím most. Persze, érthető, hisz mindenki megijedt (milyen szót is használjak?), h eltűntél.

De felesleges az egész és hát tényleg lehetett volna még kicsit várni, mert eléggé hűbelebalázs módjára lett elkezdve ez kör. De reméljük továbbiakban már egyszerűbben fognak menni a dolgok :)
kurdt

2012.11.20. 21:55:59

Igazából ha az eredeti tervnél maradtunk volna és vártunk volna péntekig a kezdéssel, akkor addigra minden a helyére kerülhetett volna, mert máig voltam iszonyatosan elhavazva, továbbá komoly módosításokat sem tartok szükségesnek (az ajánlások bármilyen nemű behatárolását/korlátozását alapvetően ellenzem), mindösszesen a már fennálló szabályokat kéne komolyan venni/vennem.

De alapvetően nem tartom feltétlenül szükségesnek a leváltásomat, ezért intéztem kifejezetten Elődhöz a lenti kérdést, mert ő az egyetlen, akit néha kicsit elkap a hév és olyankor hajlamos a saját kezébe venni a dolgokat.

Egyáltalán nem haragszom rá emiatt, de az a véleményem, hogy vagy vegye át ő a vezetést vagy maradjon nyugton.
Ez így durván hangzik, de éppen nem jutott eszembe semmilyen más adekvát megfogalmazás...

Viszont ha az az általános vélekedés, hogy cseréljünk főnököt, akkor én ez előtt fejet hajtok...
Kép
Faust
Madridista

2012.11.20. 21:12:39

Bár nem vagyok már klubtag, de meg kell jegyeznem, hogy hatalmas film. :) ha jól emlékszem, nyolcféllel honoráltam, rendkívülstílusos alkotás, csak a vége felé ez az "agyonverlek-futnihagylak-agyonverlek-futnihagylak" séma elég fárasztó lesz.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.11.20. 20:46:19

lui1698 írta:Be kéne költöznöd az elnöki épületbe (ismertebb nevén a Heffner-villába), és onnan felügyelni a klub működését.
Természetesen azzal, hogy ott élsz együtt járnak kisebb kellemetlenségek, mint pl. hogy a lakótársaid feltűnően paráznák és erkölcstelenek lesznek, valamint gusztustalanul sok pénzed lesz mindenféle tudatmódosítókra.
Kihívás elfogadva. 8) Na, de most komolyan.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.20. 20:44:06

visca el barca írta:most lesz akkor uj gugli doksi? vagy dani mahinál vmit a régin? hányan vagyunk? és most amugy honnan jött h igy ma kezdjuk el? :?
1. nem
2. igen (Sheet2-t nézzétek)
3. ld. 2.
4. ez jó kérdés, viszont (bocsánat, hogy én is belemegyek a palotaforradalomba) ha kurdt ennyire nem ér rá, hogy még ezt sem tudjuk megbeszélni (gyakorlatilag 1 hete záporoznak rá az ilyen jellegű kérdések, és semmi reakció, pedig már tényleg rég kezdenünk kellett vna) akkor sztem tényleg inkább valaki más vezesse a klubot. (egyébként szívesen csinálom én is, ha már a dok-kal is én foglalkozom)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.20. 20:26:02

most lesz akkor uj gugli doksi? vagy dani mahinál vmit a régin? hányan vagyunk? és most amugy honnan jött h igy ma kezdjuk el? :?
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.20. 20:13:00

soadroli írta:Hát gyerekek én lehet elvállalnám, de mit is kéne csináljak? :D
Be kéne költöznöd az elnöki épületbe (ismertebb nevén a Heffner-villába), és onnan felügyelni a klub működését.
Természetesen azzal, hogy ott élsz együtt járnak kisebb kellemetlenségek, mint pl. hogy a lakótársaid feltűnően paráznák és erkölcstelenek lesznek, valamint gusztustalanul sok pénzed lesz mindenféle tudatmódosítókra.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.11.20. 20:09:30

Hát gyerekek én lehet elvállalnám, de mit is kéne csináljak? :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.11.20. 20:05:28

Nem én vagyok, és nem is szeretnék az lenni, csak gondoltam h indítsuk el a kört :) Remélem nincs harag senki részéről.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.20. 17:47:18

kurdt írta: Előd! Halálosan komolyan teszem fel a következő kérdést: szeretnél újra vezér lenni?
Miért, már nem ő az újra? :lol:

Amúgy én még nem láttam a filmet, igyekezem megnézni mielőbb!
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.20. 17:17:53

kurdt írta:Húha, itt történt egy s más mióta legutóbb itt jártam... :shock: :D

Előd! Halálosan komolyan teszem fel a következő kérdést: szeretnél újra vezér lenni?
:lol: előd büntiből kizárva :lol:

kicsit tényleg tul lelkes az ifjú. én még azon voltam h tagokat gyűjtünk, aztán már épp kanty filmjét lesem :lol:
Kép
kurdt

2012.11.20. 17:07:37

Húha, itt történt egy s más mióta legutóbb itt jártam... :shock: :D

Előd! Halálosan komolyan teszem fel a következő kérdést: szeretnél újra vezér lenni?
Kép
Válasz küldése