Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.08.03. 07:48:48

ziipp írta:
rivaldo94-barca írta:Hát kondi alatt a súlyzózást 10 kg-os kézi súlyzóval, meg a kondigépen való edzést értem, de ilyen olcsó kondigépem van. Mondjuk azt az 1 órát nem egyszerre csinálom meg, hanem úgy, hogy abból 2x kondizok kb. 22 percet alkalmanként, a többi pedig súlyzózás. Te mit javasolsz, hogy mennyit edzzek egy nap?
Ilyen kondigépem van amúgy: http://www.vivamax.hu/online/index.php? ... 5&Itemid=6
Szerintem egy adagban zavard le az egészet olyan 1-1,5 órában. Szervezés szempontjából is könnyebb úgy.

Tetszik ez a gép, jól kiegészíti a saját testsúlyos gyakorlatokat.

Edzés előtt melegíts be, utána pedig nyújts le!

A kajálásra is figyelj oda, az edzést követően mindig egyél.
Oks, kösz a tanácsokat, innentől majd megpróbálom egyszerre, bár kondi után nagyon meg szoktam izzadni, bár lemosakszom utána, úgy már jobb. Egyszerre úgy érzem nem bírnám, de megpróbálom.
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2012.08.03. 02:02:09

rivaldo94-barca írta:Hát kondi alatt a súlyzózást 10 kg-os kézi súlyzóval, meg a kondigépen való edzést értem, de ilyen olcsó kondigépem van. Mondjuk azt az 1 órát nem egyszerre csinálom meg, hanem úgy, hogy abból 2x kondizok kb. 22 percet alkalmanként, a többi pedig súlyzózás. Te mit javasolsz, hogy mennyit edzzek egy nap?
Ilyen kondigépem van amúgy: http://www.vivamax.hu/online/index.php? ... 5&Itemid=6
Szerintem egy adagban zavard le az egészet olyan 1-1,5 órában. Szervezés szempontjából is könnyebb úgy.

Tetszik ez a gép, jól kiegészíti a saját testsúlyos gyakorlatokat.

Edzés előtt melegíts be, utána pedig nyújts le!

A kajálásra is figyelj oda, az edzést követően mindig egyél.
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.08.02. 21:40:57

ziipp írta:
rivaldo94-barca írta:Na mától változtatok az edzéstervemen, a mindennapos súlyzózás és kondizás helyett heti 4x1 órában fogok kondizni és súlyzózni, mert azt olvastam, hogy hatékonyabb. Ti mit gondoltok erről?
Mit értesz "kondi" alatt?
Napi edzés -> átlagember számára értelmetlen.
Háromszor eddz egy héten -> H, Sz, P.
Szerintem.
Hát kondi alatt a súlyzózást 10 kg-os kézi súlyzóval, meg a kondigépen való edzést értem, de ilyen olcsó kondigépem van. Mondjuk azt az 1 órát nem egyszerre csinálom meg, hanem úgy, hogy abból 2x kondizok kb. 22 percet alkalmanként, a többi pedig súlyzózás. Te mit javasolsz, hogy mennyit edzzek egy nap?
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2012.08.01. 03:07:45

rivaldo94-barca írta:Na mától változtatok az edzéstervemen, a mindennapos súlyzózás és kondizás helyett heti 4x1 órában fogok kondizni és súlyzózni, mert azt olvastam, hogy hatékonyabb. Ti mit gondoltok erről?
Mit értesz "kondi" alatt?
Napi edzés -> átlagember számára értelmetlen.
Háromszor eddz egy héten -> H, Sz, P.
Szerintem.
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.07.31. 16:45:25

Na mától változtatok az edzéstervemen, a mindennapos súlyzózás és kondizás helyett heti 4x1 órában fogok kondizni és súlyzózni, mert azt olvastam, hogy hatékonyabb. Ti mit gondoltok erről?
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.28. 11:15:07

Guarana a te barátod. Esetleg ginzeng gyökér.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.28. 03:50:47

Fekete tea a legintenzívebb.
http://teaunnep.hu/egeszseg-fekete-tea.html
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.27. 19:29:21

ozsimiki írta:Lehet nem a legmegfelelőbb topik,de azért itt sokan értenek ehhez is szerintem:

szóval milyen (más) teljesen természetes, esetleg még egészséges anyagok,gyümölcsök,zöldségek képesek a kávéhoz, esetleg energiaitalokhoz hasonló hatást kiváltani?
én a teáról hallottam. hogy milyenről ne kérdezd,csak tudom, hogy már olvastam is meg hallottam is,hogy a tea élénkít.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.27. 19:17:36

Lehet nem a legmegfelelőbb topik,de azért itt sokan értenek ehhez is szerintem:

szóval milyen (más) teljesen természetes, esetleg még egészséges anyagok,gyümölcsök,zöldségek képesek a kávéhoz, esetleg energiaitalokhoz hasonló hatást kiváltani?
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2012.07.23. 13:58:08

breywol írta:daffy!!!

Írtam választ már privátban, de most néztem, hogy szerintem Te azt nem kaptad meg. Nem is erőltetném tovább, inkább ide bemásolom, s kérlek a későbbiekben is itt folytassuk.

"Szia! Köszönöm a válaszod!
Lassú lesz a fejlődésem? A sok mozgás miatt?
A szőlőcukrot CSAK edzés után igyam? A sok cukor nem okoz kárt a szervezetemben hosszú távon?
A vádlizást milyen gyakran csinálhatom?
Ennyi. Igazából mindennel tisztában vagyok, de szeretem sok helyről összegyűjteni az információkat.
Várom válaszod! Addig is szép hetet!"

Semmi érthetetlen dolog nincs benne, így az előzmény szerintem felesleges. Bárki válaszát szívesen veszem. :)
tényleg nem kaptam meg.
hogy milyen lesz a fejlődésed az rengeteg dologtól függ(genetika,pihenés,kaja,stb). lassabb lesz,mint annak,aki csak gyúrással foglalkozik,ez biztos
cukor csak edzés után. ártalmas nem lesz így.
vádli,heti 2x mindenképp.
breywol
Jugador del Barça

2012.07.23. 13:52:58

daffy!!!

Írtam választ már privátban, de most néztem, hogy szerintem Te azt nem kaptad meg. Nem is erőltetném tovább, inkább ide bemásolom, s kérlek a későbbiekben is itt folytassuk.

"Szia! Köszönöm a válaszod!
Lassú lesz a fejlődésem? A sok mozgás miatt?
A szőlőcukrot CSAK edzés után igyam? A sok cukor nem okoz kárt a szervezetemben hosszú távon?
A vádlizást milyen gyakran csinálhatom?
Ennyi. Igazából mindennel tisztában vagyok, de szeretem sok helyről összegyűjteni az információkat.
Várom válaszod! Addig is szép hetet!"

Semmi érthetetlen dolog nincs benne, így az előzmény szerintem felesleges. Bárki válaszát szívesen veszem. :)
Ronaldo, Kluivert, Rivaldo, Puyol, Cocu, Xavi, Ronaldinho, Iniesta, Messi :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.20. 19:03:26

daffy írta:
Mihu írta:Nincs mit. Te is rengeteget segítesz nekem :wink:
Erre sajnos nem tudok válaszolni :S Anya már nem emlékszik rá, mivel ez 1.5 éve volt. De azt mondta, biztos hogy nem volt drága.
na az jó,holnap be is szerzek egyet. a probléma az,hogy hogyan fogom bekenni,mert a fájdalom miatt nem igen érem el a lapockám és 2 napig egyedül vagyok itthon :D majd valami karhosszabbítót alkalmazok :)
Uhhh...hát az akkor elég necces lesz, mivel ezt addig kell dörzsölni, méghozzá erősen, amíg be nem szívódik...ez meg kb 1 perc folyamatos dörzsölést jelent...Arra viszont számíts, hogy be fogsz csokizni :? Én mikor a bicepszemmel volt baj, egyből leadtam a gyújtást. Meg 1 hónapja kegyetlenül elfeküdtem a nyakam, de úgy hogy nem tudtam forgatni...akkor is mikor Anya neki állt bedörzsölni...nem mondom hogy nem lett könnyes a szemem...
Kép
daffy
Madridista

2012.07.20. 18:37:21

Mihu írta:Nincs mit. Te is rengeteget segítesz nekem :wink:
Erre sajnos nem tudok válaszolni :S Anya már nem emlékszik rá, mivel ez 1.5 éve volt. De azt mondta, biztos hogy nem volt drága.
na az jó,holnap be is szerzek egyet. a probléma az,hogy hogyan fogom bekenni,mert a fájdalom miatt nem igen érem el a lapockám és 2 napig egyedül vagyok itthon :D majd valami karhosszabbítót alkalmazok :)
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.20. 18:29:16

daffy írta:
Mihu írta: Megvan...Indometacinos bedörzsölő krém. [/b][/color]
köszi
kb milyen árban lehet?
Nincs mit. Te is rengeteget segítesz nekem :wink:
Kép
daffy
Madridista

2012.07.20. 18:26:41

Mihu írta: Megvan...Indometacinos bedörzsölő krém. [/b][/color]
köszi
kb milyen árban lehet?
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.20. 18:09:00

daffy írta:kéne egy kis segítség:
ma egy robogóra azt hittem,hogy tollpihe,felkaptam és felraktam 2 lépcsőfokkal feljebb. hát,hibáztam. a bal lapockám alatt valamit jól meghúztam és most ülni is nehéz egyenesen. mivel kezeljem?
Ismerős, sajnos. Én egyszer fekvenyomásnál meghúztam, azóta küszködök vele. Lehet akkor el is szakadt, nem tudom. Egyszer a suliban tesiórán úgy belevágott a fájdalom, hogy egy órát bírtam még ki, és szóltam hogy jöjjenek értem, mert nem bírok se ülni, se lélegezni, semmi.

Amit használtam:

-idő múlása (ez jött be a legkevésbé :D )

-lóbalzsam, gondolom ezt ismered...ha nem, akkor lehet kapni gyógyszertárban, erősen bele kell dörzsölni a bőrbe azon a részen, ahol van a fájós izom

-volt egy izomlazító krém, amit itt kevertek a gyógyszertárban. Anya Fastum gélt kért, de nem volt. Kérdezték hogy mire kell, Anya mondta, és erre rávágták, hogy várjon pár percet, kevernek egy nagyon jó krémet rá. Az 1.5 nap alatt rendberakta. A nevét lehet meg tudom mondani nemsokára, mert talán még megvan a doboza. Ez rakta helyre a bicepszemet és tricepszemet, mikor 2 év kihagyás után lementem gyúrni, és kicsit túlzásba vittem a dolgokat...másnap kb 45 fokig tudtam kinyújtani mindkét karomat. Küszködtem vele 1 hétig, míg Debrecenben voltam egyetemen, nem változott semmit, ha nyújtottam, ha nem, hazajöttem, bekeverték ezt, és 2 nap alatt a fájdalom megszűnt. De úgy, hogy 0-ra csökkent. Ezt is úgy kell használni, mint a lóbalzsamot, erősen be kell dörzsölni napi 2x. Egyébként ha nem találnám meg a dobozát, akkor menj be, és mondd el mi a bajod, vagy csak annyit, hogy valami nagyon jó izomlazító krémet kérsz.

SZERK:

Megvan...Indometacinos bedörzsölő krém.
Kép
daffy
Madridista

2012.07.20. 17:54:52

kéne egy kis segítség:
ma egy robogóra azt hittem,hogy tollpihe,felkaptam és felraktam 2 lépcsőfokkal feljebb. hát,hibáztam. a bal lapockám alatt valamit jól meghúztam és most ülni is nehéz egyenesen. mivel kezeljem?
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.20. 09:22:56

Mihu írta:Nagy dilemmában vagyok. Elkezdtem most már rendszeresen, és komolyan eljárni konditerembe egy csoporttársammal. Heti 3 alkalom, minimális dumálás, kemény edzés. 191 centi vagyok, és 80 kg. Van egy kis fölösleg a hasamon, ezt szeretném leadni. Ugyanakkor szeretnék nagyobb izmokat is. Ehhez meg fel kéne szedni pár kilót. Gondolom valami ilyesmiről szól a tömegnövelés. Persze más edzést is igényel. A kettőt hogy lehetne összehozni? Mikor híztam 12.5 kilót, annak a nagy része a hasamra jött fel. Félek, hogy ha hízok, akkor csak a hasamra fog jönni megint :?
Ez minimum egy éves meló, és természetesen a megtartása utána végtelen ideig tart :D
Ahogy daffy is írta, ha akarsz növelni, előbb sajna fog feljönni felesleg is. Aztán kőkemény diéta.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.07.20. 09:16:10

TorghelleSandor írta: A napokban írok egy levelet,ahol kifejtem mire gondoltam:D
Beleolvasnák én is :D
Kép
daffy
Madridista

2012.07.20. 08:52:30

Mihu írta:Nagy dilemmában vagyok. Elkezdtem most már rendszeresen, és komolyan eljárni konditerembe egy csoporttársammal. Heti 3 alkalom, minimális dumálás, kemény edzés. 191 centi vagyok, és 80 kg. Van egy kis fölösleg a hasamon, ezt szeretném leadni. Ugyanakkor szeretnék nagyobb izmokat is. Ehhez meg fel kéne szedni pár kilót. Gondolom valami ilyesmiről szól a tömegnövelés. Persze más edzést is igényel. A kettőt hogy lehetne összehozni? Mikor híztam 12.5 kilót, annak a nagy része a hasamra jött fel. Félek, hogy ha hízok, akkor csak a hasamra fog jönni megint :?
nagyon nagyon nagyon nehéz izmosodni és zsírt leadni egyszerre,mivel ellentétes folyamatokról beszélünk. a tömegnövelés nem feltétlen jelent zsírfelvételt,odafigyeléssel el minimalizálható. előbb szedj fel izmot,aztán diétázz,a több izom úgy is segíti a zsírégetést.
daffy! Te is írd meg ide nyugodtan a nekem szánt válaszod. Már, ha megtisztelsz vele. Smile
privát lett,maradhat? :)
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.19. 21:49:28

Nagy dilemmában vagyok. Elkezdtem most már rendszeresen, és komolyan eljárni konditerembe egy csoporttársammal. Heti 3 alkalom, minimális dumálás, kemény edzés. 191 centi vagyok, és 80 kg. Van egy kis fölösleg a hasamon, ezt szeretném leadni. Ugyanakkor szeretnék nagyobb izmokat is. Ehhez meg fel kéne szedni pár kilót. Gondolom valami ilyesmiről szól a tömegnövelés. Persze más edzést is igényel. A kettőt hogy lehetne összehozni? Mikor híztam 12.5 kilót, annak a nagy része a hasamra jött fel. Félek, hogy ha hízok, akkor csak a hasamra fog jönni megint :?
Kép
breywol
Jugador del Barça

2012.07.18. 07:34:21

palesz77 privátjára reagálva:

Nem untatsz. Köszönöm szépen a válaszod. Egyébként az ilyen írás simán mehetett volna a topicba is. Sokan olvasták volna figyelemmel.

Kipróbálgattam én is a fegyencet. Egyelőre csak ízlelgettem. Hát, nem egyszerű. De gondolom te is alapoknál kezdted, nem?! Nekem a "sima" fekvőtámasz is eléggé nehézkes, a guggolást a térdem miatt meg sem merném csinálni. Amúgy meg azt a pózt, amiben az egylábast kellene, fel sem tudom venni, nem vagyok lenyújtva. Magyarán szólva ki se bírom nyújtani előre a lábam miközben a másik be van hajlítva. Bénaság, tudom. De megoldás van-e rá? Nyújtsam minden nap és akkor 1-2 éven belül hajlékony leszek? Vagy hogy működik a szervezet ezen része?

Bocsi, hogy itt válaszoltam, de másoktól is szívesen fogadok tippeket, tanácsokat.

daffy! Te is írd meg ide nyugodtan a nekem szánt válaszod. Már, ha megtisztelsz vele. :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
18Barca99
Capitá del Barça

2012.07.18. 01:12:36

TorghelleSandor írta:
18Barca99 írta:
TorghelleSandor írta: Mivel a meccsek, illetve edzések előtti étrendet kérdezted,arra válaszolok,de szerintem focistaként próbálj oda figyelni a mindennapi étkezésekre is ,hogy amikor kelljen a szervezeted fel legyen töltve.

Meccsek előtt egy-másfél órával vigyél be lassan felszívódó...

...Remélem tudtam segíteni, részben saját tapasztalat, részben máshonnan megszerzett tudásom alapján írtam. Ha bármi kérdésed van,szólj! :D
...
A napokban írok egy levelet,ahol kifejtem mire gondoltam:D
Rendben, köszönöm ;)
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
breywol
Jugador del Barça

2012.07.18. 01:00:57

daffy írta:akinek segítség kell,az a következőket írja meg:
-magasság-testsúly
-mi a célja
-mit sportol
-anyagilag mit engedhet meg magának,mennyit szán a cél elérésére
185/76
Tömegnövelés, erősödés.
Foci (kb heti 2-3 alkalommal).
Legyen mondjuk 10.000Ft. De írd meg 20.000Ft-tal számolva is, ki tudja!?

rivaldo94-barca, én egyelőre nem tudok tanácsokkal szolgálni, hisz újonc vagyok a "szakmában". Legalábbis az elmélettől eltekintve.
tomabence
Jugador d'estrella

2012.07.17. 09:25:48

daffy írta: akinek segítség kell,az a következőket írja meg:
-magasság-testsúly
-mi a célja
-mit sportol
-anyagilag mit engedhet meg magának,mennyit szán a cél elérésére
Na akkor ide megy is a PÜ :wink:
Válasz küldése