Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
daffy
Madridista

2012.07.17. 07:52:37

breywol írta: daffy!
Nem számolom a kalóriát, de elvileg oda kell arra is figyelni. A te álláspontod szerint nekem elég lehet napi 500 kalória bevitele, ha az étel minősége jó, s odafigyelek a szénhidrát-zsír-fehérje megfelelő arányára.
nem teljesen. ha vagy mondjuk 90 kiló,akkor eszel olyan 200-250g fehérjét egy nap(a tömegnöveléshez) és 4-500g szénhidrát mellett 30-40g zsírt.
ha ezt beviszed az alap minőségi tömegnövelő étrenddel,akkor az 3-4000kalória között lesz. ez elég kell hogy legyen a célnak. ha nem(ez ugye alkat kérdése többek között),akkor eszel még rizst. persze ezzel a bevitt kalória mennyiség is nő,illetve a szénhidrát mennyiség is.

akinek segítség kell,az a következőket írja meg:
-magasság-testsúly
-mi a célja
-mit sportol
-anyagilag mit engedhet meg magának,mennyit szán a cél elérésére
TorghelleSandor
Barça B

2012.07.16. 23:53:04

18Barca99 írta:
TorghelleSandor írta: Mivel a meccsek, illetve edzések előtti étrendet kérdezted,arra válaszolok,de szerintem focistaként próbálj oda figyelni a mindennapi étkezésekre is ,hogy amikor kelljen a szervezeted fel legyen töltve.

Meccsek előtt egy-másfél órával vigyél be lassan felszívódó...

...Remélem tudtam segíteni, részben saját tapasztalat, részben máshonnan megszerzett tudásom alapján írtam. Ha bármi kérdésed van,szólj! :D
...
A napokban írok egy levelet,ahol kifejtem mire gondoltam:D
breywol
Jugador del Barça

2012.07.16. 23:46:20

Néhány kérdés...

rivaldo94-barca
napi 2 alkalommal 6x20 emelés a 10 kg-os súlyzóval...
Mi az az emelés? Leteszed a földre, majd felemeled? Vagy vállból kinyomod?
egy alkalommal saját testsúlyos 9x40 háton vagy hason fekve kondigépen, egyszer így, egyszer úgy
Ezt sem értem, hogy mit jelent. :shock: Kérlek írd le, hogy ezek milyen műveletek!

daffy!
Nem számolom a kalóriát, de elvileg oda kell arra is figyelni. A te álláspontod szerint nekem elég lehet napi 500 kalória bevitele, ha az étel minősége jó, s odafigyelek a szénhidrát-zsír-fehérje megfelelő arányára.
Én úgy képzeltem el egy étrend összeállítását, hogy megnézem mennyi fehérjére, szénhidrátra, zsírra van szüksége szervezetemnek százalékos elosztásban, vagy épp hány gramm fehérjére, majd ezt olyan dózisban viszem be naponta, hogy a kalória száma is elérje, amit a kalkulátor mutatott. Legalábbis közelítsen felé.
Kérdésem, hogy akkor most mi legyen? Hogy állítsak össze helyes étrendet? A kalória elvileg az energia mértékegysége, s ha nem kapom meg az elvárt mennyiséget, akkor nem lesz erőm írni ide. :) Segítsetek!
Ronaldo, Kluivert, Rivaldo, Puyol, Cocu, Xavi, Ronaldinho, Iniesta, Messi :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.07.16. 11:14:26

daffy írta:
palesz77 írta:
daffy írta:volt itt 1-2 ember,akik anno elkezdték a fegyencedzést. azok elértek vele valamit? gondolok itt a külső megváltozására
Előtte -> Utána (1 évvel később)

Hát igen, nem sok változás van, tudom én jól. De én a saját testsúlyos gyakorlatokat élvezem, szóval nekem marad ez.. Amúgy nem teljesen Fegyenc alapján csinálom, csak kb 70%-ban. Kondival ez kb 1 hónap, tudom én jól.. Azért ne röhögjetek ki légyszi. :oops:
szerintem rendkívül szép eredmény,főleg ha az alkatodat is figyelembe vesszük. elismerésem. egy programod dobhatnál privátban,hogy milyen gyakorlatokat is csinálsz és mennyit. köszke
én úgy érzem,hogy a küzdősport mellé nem bírom és nem is kívánom a konditermet,így elképzelhető,hogy bepróbálom a saját súlyos gyakorlatokat. részben itthon,részben a városligeti ""edzőparkban"". esetleg itthonra veszek 2x30kilós kézisúlyzót. ha már súlyzó. vaterán 10k környékén mozognak és valamiért mindenki(6-8 ember) is egy az egyben ugyan olyan súlyzót árul. az hogy lehet? :D
Szerintem is nagyon szép eredmény, a saját testsúlyos gyakorlatokat énis jobban szeretem, bár súlyzózok is (10 kg-os 1 kezes súlyzó), én 8 hónapja csinálom, még nem nagyon látok eredményt, bár unokatesóm szülei kérdezték hogy kondizok-e, tehát valami csak látszik. Az én napi "edzésprogramom" a következő: napi 2 alkalommal 6x20 emelés a 10 kg-os súlyzóval, napi egy alkalommal saját testsúlyos 9x40 háton vagy hason fekve kondigépen, egyszer így, egyszer úgy. Tudom nem nagy ügy, de ezeket legalább folyamatosan csinálom minden nap. Bár 10 kg-osra most szereltem át a súlyzót 6-osról, és gyenge a csuklóm, ezért csinálok kevesebbet a 10-essel, előtte a 6-ossal napi 2 alkalommal 4x80-at csináltam.
Kép
daffy
Madridista

2012.07.15. 23:26:34

breywol írta:palesz77 leírhatnád az edzésed, engem is érdekelne. Olvastam már a fegyencedzés könyvet, gondolkozom, hogy kis is próbálom mozgás gyanánt. Nekem a body builderes kalória kalkulátor szerint 4620 kcal-ra van szükségem naponta. Nem lesz lesz olcsó mutatvány. Csinálok egy jó étrendet, beillesztek egy kis edzést a fegyences fajtából, megspékelem egy kis gyurmázással, s várom az eredményt. Csináljak előtte - utána képet az összehasonlítás végett? Ha minden jól megy, akkor elég mókás lesz. :) Engem is kíváncsivá tesz, de csak a sport kedvéért csinálom. Nah, palesz77! Ehhez kellene az edzésprogramod! :)
ne a kalóriát számold,azt beviheted 1kiló mars csokiból is,meg 3 kiló csirkemellből és 10 kiló zöldségből is,csak az eredmény lesz más
az étel minőségét figyeld és a szénhidrát-zsír-fehérje fogyasztást
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.07.15. 23:22:28

palesz, dobd már át nekem is pü-ben kérlek.

igen szép eredmény szvsz. :wink:
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
breywol
Jugador del Barça

2012.07.15. 22:55:49

palesz77 leírhatnád az edzésed, engem is érdekelne. Olvastam már a fegyencedzés könyvet, gondolkozom, hogy kis is próbálom mozgás gyanánt. Nekem a body builderes kalória kalkulátor szerint 4620 kcal-ra van szükségem naponta. Nem lesz lesz olcsó mutatvány. Csinálok egy jó étrendet, beillesztek egy kis edzést a fegyences fajtából, megspékelem egy kis gyurmázással, s várom az eredményt. Csináljak előtte - utána képet az összehasonlítás végett? Ha minden jól megy, akkor elég mókás lesz. :) Engem is kíváncsivá tesz, de csak a sport kedvéért csinálom. Nah, palesz77! Ehhez kellene az edzésprogramod! :)
Ronaldo, Kluivert, Rivaldo, Puyol, Cocu, Xavi, Ronaldinho, Iniesta, Messi :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.15. 20:46:38

palesz77 írta: Hát köszi, próbálkozok.. :oops:

PÜ ment.. :wink:

nekem is légyszi :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2012.07.15. 20:45:20

daffy írta: szerintem rendkívül szép eredmény,főleg ha az alkatodat is figyelembe vesszük. elismerésem. egy programod dobhatnál privátban,hogy milyen gyakorlatokat is csinálsz és mennyit. köszke
én úgy érzem,hogy a küzdősport mellé nem bírom és nem is kívánom a konditermet,így elképzelhető,hogy bepróbálom a saját súlyos gyakorlatokat. részben itthon,részben a városligeti ""edzőparkban"". esetleg itthonra veszek 2x30kilós kézisúlyzót. ha már súlyzó. vaterán 10k környékén mozognak és valamiért mindenki(6-8 ember) is egy az egyben ugyan olyan súlyzót árul. az hogy lehet? :D
Hát köszi, próbálkozok.. :oops:

PÜ ment.. :wink:

szerk.: csababarca, neked is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2012.07.15. 20:54:07-kor.
18Barca99
Capitá del Barça

2012.07.15. 20:13:09

TorghelleSandor írta: Mivel a meccsek, illetve edzések előtti étrendet kérdezted,arra válaszolok,de szerintem focistaként próbálj oda figyelni a mindennapi étkezésekre is ,hogy amikor kelljen a szervezeted fel legyen töltve.

Meccsek előtt egy-másfél órával vigyél be lassan felszívódó...

...Remélem tudtam segíteni, részben saját tapasztalat, részben máshonnan megszerzett tudásom alapján írtam. Ha bármi kérdésed van,szólj! :D
Üdv. ez a téma engem is érdekelne és ha van időd írhatnál róla még milyen tapasztalataid vannak. Meccsek előtti kajálást én is így csinálom 1,5 órával előtte, de igazából azt eszem ami van, általában ebédet. Hétvégente az a legtöbbször hús valamilyen körettel szóval ezen nagyon válogatni nem tudok. A banánost dolgot még nem próbáltam, se a müzlist, az mindenképp ki akarom majd. Annyit megtennél, hogy leírod mégis mire gondoltál hogy jobban odafigyelni a hétköznapi kajálásra? Valami konkrétabbra gondolok, akár egy étrendet is leírhatsz vagy ajánlhatnál. Nem tudom mennyire vagy otthon benne. Mindenesetre a te tapasztalataidra lennék kíváncsi :)

Előre is köszi.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
daffy
Madridista

2012.07.15. 20:06:00

palesz77 írta:
daffy írta:volt itt 1-2 ember,akik anno elkezdték a fegyencedzést. azok elértek vele valamit? gondolok itt a külső megváltozására

Hát igen, nem sok változás van, tudom én jól. De én a saját testsúlyos gyakorlatokat élvezem, szóval nekem marad ez.. Amúgy nem teljesen Fegyenc alapján csinálom, csak kb 70%-ban. Kondival ez kb 1 hónap, tudom én jól.. Azért ne röhögjetek ki légyszi. :oops:
szerintem rendkívül szép eredmény,főleg ha az alkatodat is figyelembe vesszük. elismerésem. egy programod dobhatnál privátban,hogy milyen gyakorlatokat is csinálsz és mennyit. köszke
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.15. 19:35:37

Sanama írta:
Mihu írta:súlyzós edzes utan mennyi idovel es mit szabad meg szukseges enni? Mindig ilyen idoben erek haza,es fent vagyok kb 1-2ig.
legjobb a következő lenne:
1. edzés után rögtön 1fehérje/tömegnövelő turmix (fehérje + szénhdirát bevitel, olyan 40g fehérje meg 50g szénhidrát mehet)
2. edzés után legkésőbb 1,5órával szilárd kaját enni(normális kaját)
3.lefekvés előtt meg nem tudom, én szoktam enni előtte is szénhidrátot, nem hízok el, de 4-5órával lefekvés előtt már nem nagyon kell azt enni elvileg
van feherjem, csokis Gaspari. azt egybol hazajovok, tolom le. mas cuccom nincs, csak ez. szilard kajat meg probalok olyat enni amiben van hus, zoldseg meg rizs.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2012.07.15. 19:26:02

Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.15. 19:25:29

Mihu írta:súlyzós edzes utan mennyi idovel es mit szabad meg szukseges enni? Mindig ilyen idoben erek haza,es fent vagyok kb 1-2ig.
legjobb a következő lenne:
1. edzés után rögtön 1fehérje/tömegnövelő turmix (fehérje + szénhdirát bevitel, olyan 40g fehérje meg 50g szénhidrát mehet)
2. edzés után legkésőbb 1,5órával szilárd kaját enni(normális kaját)
3.lefekvés előtt meg nem tudom, én szoktam enni előtte is szénhidrátot, nem hízok el, de 4-5órával lefekvés előtt már nem nagyon kell azt enni elvileg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2012.07.15. 19:26:42-kor.
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.15. 19:15:29

súlyzós edzes utan mennyi idovel es mit szabad meg szukseges enni? Mindig ilyen idoben erek haza,es fent vagyok kb 1-2ig.
Kép
daffy
Madridista

2012.07.14. 12:00:58

volt itt 1-2 ember,akik anno elkezdték a fegyencedzést. azok elértek vele valamit? gondolok itt a külső megváltozására
ziipp
Capitá del Barça

2012.07.13. 21:58:01

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 719&type=3

Itt egy másik kép a Norbiról. Na, nem mintha az előzőn annyira jól nézne ki, de ezen kifejezetten halovány. Értem én, hogy mindenkinek lehetnek rosszabb időszakai, de neki elvileg ez az élete.

Azokat az ezreket sajnálom, akik hisznek neki. Update tiramisu és update baconos sertés karaj. Hát hogyne.

Szerk.: Talán annyi pozitívum van benne, hogy sok embert rávesz a mozgásra, ami azért jó dolog.
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.13. 20:39:06

komment
én már egyszer fogytam 30 kilót 6 hónap alatt a Norbi diétával.Sajnos annyira lement a cukrom,hogy lazítanom kellett a diétán.No én lazítottam is, felszedtem 60 kilót.Mostmár inzulinos vagyok,
Annyira de annyira idióták az emberek hogy egyszerűen hihetetlen.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.13. 19:03:24

Mondjuk, muszáj neki újabb és újabb marhaságokkal előjönni, mert most már azért, szinte mindenhol van net és 1-2 klikk után meg lehet tudni sok mindent viszonylag rövid időn belül diétáról, meg egészséges életmódról annak aki fogyni szeretne.
Rájönnek az emberek, hogy nem kell 700ft-os ápdét kenyeret meg réka féle csodaitalt venni ahhoz, hogy leadjanak pár kilót.

Én is valahogy így fogytam kb. annyit, mint amennyit ez a tulipán jancsi jelenleg nyomhat. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
socio66

2012.07.13. 18:47:36

én a múltkor azon nevettem, mikor kitette azt a tükör előtt feszítős képét, és megmagyarázta, hogy biza' az a csúcs, amit 'tisztán' el lehet érni, és ő nem is megy tovább, mert hát ahhoz már 'szereket' kellene használnia.
ugye a 'szer' az az étrend kiegészítő, de azt nem szabad promózni, mert ugye abból még nincs ápdét..
nevetséges.
Drigo
Eurobarca Staff

2012.07.13. 18:31:13

A 4000 kalória még hagyján is, de a heti 5 kiló??? Nekem az szúrta a szememet.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.13. 18:20:47

Sztem csak poén vagy valami ekkora hlye még ez a bohóc sincs.
4000kalória :lol:
Phelpsbe meg benne van 3gyógyszertár gondolom azért az sok mindent megváltoztat. Meg az edzésen elvégzett meló sem hasonlítható össze azzal hogy norbicica félórát a tükör előtt eltáncikál.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.13. 18:18:12

Jó, de gondolom Phelps nem irodai munkát végez mellette.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
daffy
Madridista

2012.07.13. 18:12:22

lui1698 írta: Nem szoktam se a csókával, se a lovával foglalkozni, mert enyhén szólva nem szeretem őket, de ez most, hogy?
4000 kalória az nem sok picikét? Lehet én vagyok dákó...
kinek sok a 4000kalória? phelps napi 12000 kalóriát eszik,gondolom ő fogyna a 4000rel is
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.13. 18:00:37

Norbi fészbukkon írta:Napi 4000 kalóriával heti 5 kilót fogyni? Igen! Irodai munka mellett, max. napi félóra sporttal? Igen! Ha dobsz egy lájkot, akkor vasárnap megosztom és hétfőtől kezdheted a Norbi Paraszt Update Diétát! És ez nem vicc! Fogyhatsz kenyérrel, kolbásszal, szalonnával, pörkölttel, rétessel, töpörtyűvel, házi sajttal, vajjal, pálinkával, borral! Én belendültem tőle! Nézd meg a képet! Tele energiával lebontottam a zsírt! Bepörgött az anyagcsere! A szakma a kalóriaelmélettel és a zsírüldözéssel korrupt módon átveri a világot! Nem hiszed? Hétfőtől 1 hetes kísérlet Veled, ha dobsz egy lájkot! Aki paraszt, velem tart!!! :-) Norbi
Nem szoktam se a csókával, se a lovával foglalkozni, mert enyhén szólva nem szeretem őket, de ez most, hogy?
4000 kalória az nem sok picikét? Lehet én vagyok dákó...
Kép
Válasz küldése