Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Én most lesz 1 éve hogy lencsés lettem.Primitive írta:Szeretnék kontaktlencsét kipróbálni. Kb. már 15 éve viselek szemüveget, és úgy döntöttem, hogy kipróbálnám a lencsét is.
Valaki tudna tanácsot adni, hogy mikre kell odafigyeljek, vagy hol érdemes csináltatni. Ár/érték arányban jó legyen.
Még valami sötét szemem van, abból lehet valami világosat "csinálni", vagy át fog ütni az eredeti szín?
próbalencse? unokatesómnak ingyenes volt,1 hónapig jó és kiderül,hogy mennyire bírod.Primitive írta:Szeretnék kontaktlencsét kipróbálni. Kb. már 15 éve viselek szemüveget, és úgy döntöttem, hogy kipróbálnám a lencsét is.
Valaki tudna tanácsot adni, hogy mikre kell odafigyeljek, vagy hol érdemes csináltatni. Ár/érték arányban jó legyen.
Még valami sötét szemem van, abból lehet valami világosat "csinálni", vagy át fog ütni az eredeti szín?
Lesz az amikor megyek majdSlither írta:Nem is szoktál fórumtalira jönni.Eazzy írta: Fórumtalálkozón kap egy sörikét aki szavaz
http://www.hiphop.hu/index.php?pg=event_content_7077
Majd erre menjünk el.![]()
Ma végre túlestem a Morgan Stanley felvételin, minden jel arra mutat, hogy jövő héttől kezdve ruhatárat kell cserélnem emiatt.
Nem is szoktál fórumtalira jönni.Eazzy írta: Fórumtalálkozón kap egy sörikét aki szavaz
Ez a szép a magyar nyelvben, több változat van, több dolog is helyes.messideco írta:ausztriai v osztrák?
Helsinki-i v helsinki
Tiszta filozófia a magyar nyelvtan
Bulgár - vulgár, volgar?
Szerk: látom Anti leírta a választ.
Szlovének v. szlovénok?
És miért Csíkban és nem Csíkben...
http://www.youtube.com/watch?v=oT4CKxZWpeg
Egy ilyet találtam, nem tudom, h mennyire hiteles, de van benne logika:Bob_Marley írta:Nyelvi probléma
A Magyarország-Bulgária meccs kapcsán egy ismerősömmel eljutottunk odáig, hogy bolgárok (ez aztán meglepő)!
De miért így mondjuk, hogy bolgárok, s nem bulgárok!Portugálokra sem azt mondjuk portogálok!
Tudom magyar nyelv szépségei, de akkor is érdekelne, miért így mondjuk, nincs benne logika
Úgyhogy ha van egy Grécsy tanár úr itt jelen, megírhatná a kulcsot
Szerintem inkább történelmi oka van, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos, szóval, ha van nyelvész, aki máshogy tudja, írja le. Tehát azért bolgárok, mert az ország a történelmi bolgár népről kapta a nevét. Hogy ez aztán, mint ország a magyarban miért lett u-val írva, már ne kérdezd, de a nép biztos, hogy bolgár. ( volt ezen kívül máshol is a történelem során Bolgárország, de ez most nem számít). Tehát a kérdés inkább fordítva szól: Miért Bulgária ?Bob_Marley írta:Nyelvi probléma
A Magyarország-Bulgária meccs kapcsán egy ismerősömmel eljutottunk odáig, hogy bolgárok (ez aztán meglepő)!
De miért így mondjuk, hogy bolgárok, s nem bulgárok!Portugálokra sem azt mondjuk portogálok!
Tudom magyar nyelv szépségei, de akkor is érdekelne, miért így mondjuk, nincs benne logika
Úgyhogy ha van egy Grécsy tanár úr itt jelen, megírhatná a kulcsot