Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.02.23. 19:06:15

lui1698 írta:
gergo9 írta:90napos diétánál nagyobb b*romságot nem nagyon találtak még ki.
Nagyon "okos" dolog hogy a szervezetet 4naponta juttatjuk tejsavófehérjéhez ill van amikor 5 naponta. Mikor sportolás mellett napi 150-240gramm az ajánlott súlytól függően.
Olyantól hallottam aki csinálta, hogy állítólag azért jó így bontani ezeket, mert hozzá szokik a szervezeted és ha abbahagyod ezt utána is jobb lesz. vagymi... :)
Nem tudom miért baromság!?Próbáltad és nem jött be?

4-5 nő ismerősöm fogyott tőle rengeteget, ebből 2 szülés után.A barátnőm, mindig a 90 napossal fogy ha feljön rá 2-3 kiló.Akkor miért is baromság? (természetesen mozgással együtt)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.23. 19:02:20

daffy írta:megbocsáss,de ez tényleg orbitális baromság :)
a diéta marha egyszerű. két lehetőség van attól függően,hogy mennyire akarod komolyan:
1. semmi cukor,semmi fehérliszt. sok kis étkezés,reggeli kötelező,vacsira nincs szénhidrát,napi 5l víz
2. lásd első pont+futás,heti 5x1óra+kiegészítők+semmi félrekajálás,edzések,stb
heti 1 kiló zsírtól meg lehet így szabadulni,de hatalmas kontroll kell hozzá
Én aztán megbocsájtok, írtam is már, hogy én a büdös életbe nem kezdeném el.
Az 1. pont szerint csinálom én is és bármi féle éhezés vagy kínszenvedés nélkül fogyok kb. heti 2 kilót.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
daffy
Madridista

2011.02.23. 18:53:02

lui1698 írta:
Nagyon "okos" dolog hogy a szervezetet 4naponta juttatjuk tejsavófehérjéhez ill van amikor 5 naponta. Mikor sportolás mellett napi 150-240gramm az ajánlott súlytól függően.
Olyantól hallottam aki csinálta, hogy állítólag azért jó így bontani ezeket, mert hozzá szokik a szervezeted és ha abbahagyod ezt utána is jobb lesz. vagymi... :)
megbocsáss,de ez tényleg orbitális baromság :)
a diéta marha egyszerű. két lehetőség van attól függően,hogy mennyire akarod komolyan:
1. semmi cukor,semmi fehérliszt. sok kis étkezés,reggeli kötelező,vacsira nincs szénhidrát,napi 5l víz
2. lásd első pont+futás,heti 5x1óra+kiegészítők+semmi félrekajálás,edzések,stb
heti 1 kiló zsírtól meg lehet így szabadulni,de hatalmas kontroll kell hozzá
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.23. 18:48:46

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.02.23. 18:44:20

gergo9 írta: Nem tudom miról van szó de például saját testsúllyal az egylábas guggolás az elején nagyon nehéz , nem tudod magadat fokozatosan fejleszteni és ezáltal gyorsan.
Túl sokra én az ilyet nem nézem.
Ha jobban elolvasod leírtam, hogy 10 lépcsős... Magyarul nem azzal kezdek, hogy egylábas guggolás... Az az utolsó lépcsője, előtte "rákészítem" a lábam...

Én amúgy mondhatni hiszek a testtel való edzésben, mert lássuk be, az ókorban nem súlyzóztak - azokat a 18-19. század körül találták ki ha jól tudom -, és az ókori Görög szobrokon azért milyen testű ürgék voltak... És azt csak úgy fejből nem lehet megcsinálni, az alany is biztosan úgy nézett ki. Szóval egyáltalán nem hülyeség szerintem. Tény, hogy lassabb, de nem kerget a tatár... És nekem ez még ideálisabb, mert a kondis kigyúrt állatoktól kiver a víz...(szintén tisztelet a kivételnek)

Meggyőzni úgyse fogjuk amúgy egymást, én ennek a híve vagyok ,te annak. :twisted: Remélem kb. jövő ilyenkor már mindkettőnk meg tudja csinálni azokat amiket leírtam, és akkor mindkettőnknek igaza lett... :D

szerk.:
daffy írta:az ismerőseidet röhögd ki helyettem is. rosszul csinálják az a lényeg. olyan testet építesz magadnak,amilyet akarsz. ha mindegy,csak erős legyél,akkor leszel nagydarab. ha figyelsz,hogy csak izom jöjjön fel,akkor leszel először fehérneműmodell,aztán izomállat.
a futás részével nem értem,mi a bajod. ne foglalkozz másokkal
Majd kiröhögöm őket, így is azt teszem... Amúgy lássuk be, "normálisan" kondizni nem sokan tudnak sajnos. Vagy csak én ismerek retardáltakat... :lol: :lol: De ismerőseim nagy része lemegy hogy vasakat emelgessen, semmi tervvel, semmi rendszerességgel, csak azért mennek, hogy elmondhassák magukról, hogy járnak kondiba... Ami szerintem inkább vicces sokszor. Aki tényleg normálisan űzi, azt én is tisztelem ,elismerem azért... :wink:

Futásnál meg nem az a baj, hogy látnak. Hanem hogy megzavarnak közbe azzal hogy odajönnek beszélgetni meg hasonlók... Lehet kora hajnalban kéne futni, akkor még nincsenek fent - csak az a baj hogy én se... :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2011.02.23. 18:52:42-kor.
daffy
Madridista

2011.02.23. 18:40:24

palesz77 írta: Én terembe biztos nem megyek, az nem az én világom... :D De pl a lábemelés nekem is megy már most... Csak jó magam ezzel lekötni, meg a többit is meg tudom majd remélem csinálni... És tényleg az ilyen híve vagyok, gondolom hülyeség ,de szerintem "szebb lesz az izom", ha így csinálom. Meg ez inkább erőnlétre megy, nem leszek tőle lufi. :twisted: (Bocs ha megbántottam a konditerem hívőit, nekem ez róla a véleményem, ismerőseim között látom néha ezeket az "eredményeket", hogy akkorák mint én 2-szer, de az erejük meg nem nagyobb - tisztelet a kivételnek)

A futással meg gondjaim vannak, sajna olyan helyen lakok, ahol ha kimegyek árgus szemekkel figyel mindenki, és nem is akarok találkozni az ismerőseimmel, mert nem nagyon komálom őket. A baráti köröm nem itt van az a lényeg... :D És nem tudok hol futni igazából... Van egy nagyjából futógépre emlékeztető masinánk, azon heti 3*1 óra is jó? Vagy jobb lenne szabadban?
az ismerőseidet röhögd ki helyettem is. rosszul csinálják az a lényeg. olyan testet építesz magadnak,amilyet akarsz. ha mindegy,csak erős legyél,akkor leszel nagydarab. ha figyelsz,hogy csak izom jöjjön fel,akkor leszel először fehérneműmodell,aztán izomállat.
a futás részével nem értem,mi a bajod. ne foglalkozz másokkal
gergo9
Director del Fútbol

2011.02.23. 18:29:36

90napos diétánál nagyobb b*romságot nem nagyon találtak még ki.
Csak testtel eddz, fekvők, lábemelés meg ilyenek. 6 féle feladat, 10 lépésben. Nagyon ígéretesnek tűnik, csak az a "baj" vele, hogy ez egy lassú művelet, akár 2 év is eltelhet, mire eljutok a mesterfokozatig... De ha sikerül a Mesterfokozat, akkor viszont nagyon bivaly leszek...
Nyilván viszont töredék idő alatt eléred ezt teremben.
Saját testel edzés jól hangzik viszont sok testrész megedzésére kevés a saját testsúly , párra pedig sok.
Nem tudom miról van szó de például saját testsúllyal az egylábas guggolás az elején nagyon nehéz , nem tudod magadat fokozatosan fejleszteni és ezáltal gyorsan.
Túl sokra én az ilyet nem nézem.
palesz77

2011.02.23. 18:24:41

daffy írta:ha terembe elmész,fél év alatt eljutsz idáig. én csak jövő hónaptól megyek terembe,fél éve viszont itthon edzek súlyokkal. ami tutira megy ezek közül(próbáltam): egykezes fekvő,egylábas guggolás,lábemelés függeszkedésből,egykezes húzódzkodás(ebből csak 1-2 darab). ami nagyon fontos az az,hogy fuss mellé. heti 3x1óra. rettenetesen sokat számít. nem csak hogy tiszta izom fog feljönni,de a kondid is rendben marad.
Én terembe biztos nem megyek, az nem az én világom... :D De pl a lábemelés nekem is megy már most... Csak jó magam ezzel lekötni, meg a többit is meg tudom majd remélem csinálni... És tényleg az ilyen híve vagyok, gondolom hülyeség ,de szerintem "szebb lesz az izom", ha így csinálom. Meg ez inkább erőnlétre megy, nem leszek tőle lufi. :twisted: (Bocs ha megbántottam a konditerem hívőit, nekem ez róla a véleményem, ismerőseim között látom néha ezeket az "eredményeket", hogy akkorák mint én 2-szer, de az erejük meg nem nagyobb - tisztelet a kivételnek)

A futással meg gondjaim vannak, sajna olyan helyen lakok, ahol ha kimegyek árgus szemekkel figyel mindenki, és nem is akarok találkozni az ismerőseimmel, mert nem nagyon komálom őket. A baráti köröm nem itt van az a lényeg... :D És nem tudok hol futni igazából... Van egy nagyjából futógépre emlékeztető masinánk, azon heti 3*1 óra is jó? Vagy jobb lenne szabadban?
daffy
Madridista

2011.02.23. 18:14:06

palesz77 írta:Mester szinten a gyakorlatok: Egykezes fekvő, Teljes egykezes húzódzkodás, Teljes egylábas guggolás, Lábemelés függeszkedésből, Hídállásból állásba érkezni, Egykezes fekvő kézenállásba(!)...
ha terembe elmész,fél év alatt eljutsz idáig. én csak jövő hónaptól megyek terembe,fél éve viszont itthon edzek súlyokkal. ami tutira megy ezek közül(próbáltam): egykezes fekvő,egylábas guggolás,lábemelés függeszkedésből,egykezes húzódzkodás(ebből csak 1-2 darab). ami nagyon fontos az az,hogy fuss mellé. heti 3x1óra. rettenetesen sokat számít. nem csak hogy tiszta izom fog feljönni,de a kondid is rendben marad.
palesz77

2011.02.23. 18:07:31

Na, én hétfőn elkezdtem a Fegyencedzést (ConvictConditioning), apámtól kaptam kölcsön a könyvet. Valaki már hallott róla, esetleg próbálta? A lényeg hogy egy "exbörtöntöltelék" összeszedte a dolgokat, amivel kigyúrta magát. Csak testtel eddz, fekvők, lábemelés meg ilyenek. 6 féle feladat, 10 lépésben. Nagyon ígéretesnek tűnik, csak az a "baj" vele, hogy ez egy lassú művelet, akár 2 év is eltelhet, mire eljutok a mesterfokozatig... De ha sikerül a Mesterfokozat, akkor viszont nagyon bivaly leszek... :lol: Mester szinten a gyakorlatok: Egykezes fekvő, Teljes egykezes húzódzkodás, Teljes egylábas guggolás, Lábemelés függeszkedésből, Hídállásból állásba érkezni, Egykezes fekvő kézenállásba(!)... Szóval nem gyenge. De ez nekem való program, mert nem kell hozzá súlyzó se, csak a testem... Én ezeket a feladatokat szeretem, eddig is fekvőztem, felültem és húzódzokdtam csak, nincs is olyan rossz kondim, szóval eddig könnyen megy, de direkt lassan csinálom, hogy a későbbiekben is jól menjen... Ha valaki kedvet kapott hozzá próbálja ki, ártani biztos nem árt, és ha igaz is, akkor jó kis erőnlétre lehet szert tenni a végén... :wink:
daffy
Madridista

2011.02.23. 12:22:16

LM10 írta: És milyen fajta futást javasolsz? Én úgy terveztem, hogy 2 naponta 1 órás sima kocogás.
ja,úgy jó. ha esetleg jobban fárasztod magad és nincs annyi időd,akkor 30sec sprint 60sec séta. ezt váltogatni 20 percig.
LM10
Director del Fútbol

2011.02.23. 12:04:27

daffy írta:
LM10 írta:Tavasszal újra elkezdem az edzést. A kondisat is eltudod majd, és a futást is. Szálkásodnom kell, van egy kis feleslegem ,de ez tényleg csak van, semmi komoly, álva nem is látszik :lol: . Komolyra fordítva, azt hiszem Daffy te írtad, hogy futásnál valamilyen órán szerezzek be, ami méri a pulzust futás közben. Felfrissítenéd ezzel kapcsolatban a memóriámat? :) (vagy akár más is, ha tudja)
persze,felejtsd el,fszság :D én is megvettem az órát 5k-ért. nem kell az. a pulzusod akkor van 120-130 körül,amikor még épp lihegés nélkül tudsz beszélni.
És milyen fajta futást javasolsz? Én úgy terveztem, hogy 2 naponta 1 órás sima kocogás.
daffy
Madridista

2011.02.23. 11:44:37

LM10 írta:Tavasszal újra elkezdem az edzést. A kondisat is eltudod majd, és a futást is. Szálkásodnom kell, van egy kis feleslegem ,de ez tényleg csak van, semmi komoly, álva nem is látszik :lol: . Komolyra fordítva, azt hiszem Daffy te írtad, hogy futásnál valamilyen órán szerezzek be, ami méri a pulzust futás közben. Felfrissítenéd ezzel kapcsolatban a memóriámat? :) (vagy akár más is, ha tudja)
persze,felejtsd el,fszság :D én is megvettem az órát 5k-ért. nem kell az. a pulzusod akkor van 120-130 körül,amikor még épp lihegés nélkül tudsz beszélni.
LM10
Director del Fútbol

2011.02.22. 18:32:54

Tavasszal újra elkezdem az edzést. A kondisat is eltudod majd, és a futást is. Szálkásodnom kell, van egy kis feleslegem ,de ez tényleg csak van, semmi komoly, álva nem is látszik :lol: . Komolyra fordítva, azt hiszem Daffy te írtad, hogy futásnál valamilyen órán szerezzek be, ami méri a pulzust futás közben. Felfrissítenéd ezzel kapcsolatban a memóriámat? :) (vagy akár más is, ha tudja)
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.22. 18:27:15

blaugrana1201 írta:És amugy ezzel a 90 napos diétával hogy állsz???Mert olvastam már 100 mellette és 100 ellene szóló érvet...hogy izomból fogysz..meg semmit nem ér.De az az igazság hogy egyszer nyomtam 2 hónapig és leis ment 10-12 kg csak ahogy visszatértem régi szokásaimhoz(este meccsnézés közben kaja.... :? )vissza is jött idővel....Vélemény :?:
Hát nem tudom én tuti nem csinálnám.
Igazából érdemes minél több dolognak utána olvasni, véleményeket, étrendeket meg ezt-azt. Én így csinálom ami a kajálást illeti plusz mellé tolom Slither edzéstevét és tökéletesen elvagyok vele. Ja és működik is a dolog nem melleseleg. 8)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.02.22. 16:53:25

Testépítés, edzésprogramok

Hogy ne lenne topic :P Abba írsz :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
nyalesz
Jugador del Barça

2011.02.22. 16:52:22

kicsit off de testépitős topic nincs és fontos lenne

azt szeretném kérdezni h a attack-ot hogy érdemes bevenni ?
vacsora után és úgy edzés
vacsora előtt, vacsora és edzés ? Embarassed
"Ünnepeld a sajátjaid sikerét, de legyél óvatos az ünnepléssel, ha mások vesztenek vagy hibáznak. Egy nap ugyanis veled is ugyanaz megeshet, ami velük."-Johan Cruyff
blaugrana1201
Barça B

2011.02.17. 16:20:53

blaugrana1201 írta:
daffy írta:
blaugrana1201 írta:Hellósztok!
Szóval vki segítségét szeretném kérni hogy milyen diétát is kezdjek el az edzések mellé...187/101 kg vok(24 éves),végülis nem annyira vészes mert inkább "darab" vagyok de a focihoz kellene (megye2 :P ) ahoz hogy jobb legyek....régebben vékony voltam de egy hülye időszakomba elkezdtem gyurni és Creatint szedni,idővel a gyurás abbamaradt de ahizás nem.(+20-25 kg).Most rászántam magam a külön edzésekre+kéne egy jó diéta olavastam itt 90 napos diétáról+mindenről de nem tom melyiket is kéne elkezdeni(+rendelek ebből a Fat Burner zsirégető cuccból---meglátjuk).Heti 3X futás utána gyurás+Fat Burner :D +egy diéta.
Ha valaki tudna vmi érdemlegestet irni azt megköszönném :wink:
Visca Barca!!!!
szia
a diéta alapja az lenne,hogy a fehér lisztből készült pékárukat,stb hanyagold,illetve minél kevesebb cukrot fogyassz. a reggeli nagyon fontos,mert elindítja az anyagcserét,így azt sose hagyd ki. napi 8 KIS mennyiségű étkezést kéne véghezvinni. éhezni nem szabad!!! este(6után) igyekezz az amúgy is alacsony szénhidrátot még kevesebbre váltani. csirkemell(vagy egyéb husi),kevés körettel,esetleg tojás(jobb lenne csak fehérje). ha számolod a szénhidrátot,akkor olyan napi 200g-nél ne nagyon legyen több. a futást ha teheted így időzítsd: 30sec sprint,60sec séta,30sec sprint,60sec séta. ezt 20 percig heti 3x. a gyúrást minél messzebb a futástól és SEMMIKÉPP sem utána. gyúrni futás előtt kell,kivéve ha reggel futsz,este gyúrsz. ami még nagyon fontos: a VÍZ,napi 5(!) liter. sok sikert :wink:
Kössz szépen :wink:
És amugy ezzel a 90 napos diétával hogy állsz???Mert olvastam már 100 mellette és 100 ellene szóló érvet...hogy izomból fogysz..meg semmit nem ér.De az az igazság hogy egyszer nyomtam 2 hónapig és leis ment 10-12 kg csak ahogy visszatértem régi szokásaimhoz(este meccsnézés közben kaja.... :? )vissza is jött idővel....Vélemény :?:
blaugrana1201
Barça B

2011.02.17. 16:12:38

daffy írta:
Szóval vki segítségét szeretném kérni hogy milyen diétát is kezdjek el az edzések mellé...187/101 kg vok(24 éves),végülis nem annyira vészes mert inkább "darab" vagyok de a focihoz kellene (megye2 :P ) ahoz hogy jobb legyek....régebben vékony voltam de egy hülye időszakomba elkezdtem gyurni és Creatint szedni,idővel a gyurás abbamaradt de ahizás nem.(+20-25 kg).Most rászántam magam a külön edzésekre+kéne egy jó diéta olavastam itt 90 napos diétáról+mindenről de nem tom melyiket is kéne elkezdeni(+rendelek ebből a Fat Burner zsirégető cuccból---meglátjuk).Heti 3X futás utána gyurás+Fat Burner :D +egy diéta.
Visca Barca!!!!
szia
a diéta alapja az lenne,hogy a fehér lisztből készült pékárukat,stb hanyagold,illetve minél kevesebb cukrot fogyassz. a reggeli nagyon fontos,mert elindítja az anyagcserét,így azt sose hagyd ki. napi 8 KIS mennyiségű étkezést kéne véghezvinni. éhezni nem szabad!!! este(6után) igyekezz az amúgy is alacsony szénhidrátot még kevesebbre váltani. csirkemell(vagy egyéb husi),kevés körettel,esetleg tojás(jobb lenne csak fehérje). ha számolod a szénhidrátot,akkor olyan napi 200g-nél ne nagyon legyen több. a futást ha teheted így időzítsd: 30sec sprint,60sec séta,30sec sprint,60sec séta. ezt 20 percig heti 3x. a gyúrást minél messzebb a futástól és SEMMIKÉPP sem utána. gyúrni futás előtt kell,kivéve ha reggel futsz,este gyúrsz. ami még nagyon fontos: a VÍZ,napi 5(!) liter. sok sikert :wink:
Kössz szépen :wink:
daffy
Madridista

2011.02.15. 12:28:01

Visca Barca!!!!
szia
blaugrana1201
Barça B

2011.02.15. 11:04:11

Hellósztok!
Visca Barca!!!!
daffy
Madridista

2011.02.06. 09:51:33

LM10 írta:Srácok. Ahol eddig edzettem haveromnál az ment a levesbe, mert az egyik bátyja csak kölcsönbe kapta meg a súlyokat, szóval most nincs semmi.

Az lenne a kérdésem, hogy tudtok olyan oldalt, ahonnét jó áron lehetne rendelni súlyokat, meg hozzá egy rudat?(Fekpad megmaradt :D )
a legolcsóbb talán a tesco,de onnan nem lehet rendelni. minden más nagyon drága. egy kétkezes rúd kb 10k . a súlyok általában kilónként 800ft-ba kerülnek. nem éri meg venni: egy kétkezes rúl+egykezes rúd+60kg súly=60-70ezer forint. abból 1 évig eljárhatsz terembe edzeni és hadd ne mondjam,hogy milyen különbség van az otthon edzés és a terem között
LM10
Director del Fútbol

2011.02.06. 09:09:47

Srácok. Ahol eddig edzettem haveromnál az ment a levesbe, mert az egyik bátyja csak kölcsönbe kapta meg a súlyokat, szóval most nincs semmi.

Az lenne a kérdésem, hogy tudtok olyan oldalt, ahonnét jó áron lehetne rendelni súlyokat, meg hozzá egy rudat?(Fekpad megmaradt :D )
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.28. 13:04:05

Slither írta:Na hogy haladsz az edzéssel? Így 3 hét után van vmi eredményt? :D
Úgy néz ki ez eléggé beválik.
Eddig egy 5-östől sikerült megszabadulni úgyhogy folytatom. :)
Kép
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2011.01.28. 12:32:29

lui1698 írta:
Slither írta:Amúgy maxon nyomod az edzést, vagy azért fokozatosan emeled majd a körök számát?
Fokozatos emelem majd, most még nem is tudnám maxon nyomni, eléggé el vagyok tunyulva.
Na hogy haladsz az edzéssel? Így 3 hét után van vmi eredményt? :D
Válasz küldése