jelwaz írta:Sziasztok!
Hordozható külső merevlemezt akarok venni laptophoz. Az ilyenekben én nem igazán vagyok otthon, és most hallottam valakitől, hogy a 320 gigásnál nagyobbat nem tudja elég feszültséggel ellátni a laptop USB-ről. Ez igaz? Illetve még azt kérdezném, hogy ezeknek a márkája nekem nem igazán ismerős, hogy valakinek valami jó tippje van rá, hogy melyiket érdemes nézni, és melyik az, amelyiket inkább felejtsem el?
Köszi
A Western Digital jó márkának számít a merevlemezek terén.
Nekem az asztali gépben lévő és a
külső winchesterem is ilyen. Előbbivel nem volt még probléma (2 éve van meg), utóbbinál viszont akadtak gondok a driverrel. Pontosabban a hozzá adott WD SmartWare nevű programmal, ami mindig lefagyasztotta. Vissza is kellett vinnem garanciálisan. Másodjára szintén sokat akadozott, így kénytelen-kelletlen KillDiskkel letakarítottam az egészet. Azóta hibátlanul és gyorsan üzemel.
Ez az USB-s feszültséges dolog nem hiszem, hogy igaz lenne. Bár nem értek hozzá, józan paraszti ésszel esetleg annyi történhet, hogy nem tud majd maximális fordulatszámon pörögni, ami azt eredményezheti, hogy lassabban fog olvasni és írni. Szerintem azonban megoldották már ezt a problémát, hiszen a piacon rengeteg 320 GB-nál nagyobb eszköz található.