Kalap1988 írta:
Van sok, de azért párat kiemelnék:
Tormay Cécile: Ősi Küldött ( ez egyben egy nagy történelmi játékfilm is lehetne, mert a Tatárjárásról szól)
Wass Alberttől talán a legjobb Tánczos Csuda ( Ciuda?

) Mózes alias "Mózsi" kalandjai lennének, mely két kötet: 1. Tizenhárom almafa 2. Elvásik a veres csillag.
Ez nagyon komoly tartalommal és egy zseniális székely jellemrajzzal rendelkezik, miközben vígjátékként funkcionálna, mert én sírtam a röhögéstől olvasása közben

Jobban, mint akármelyik modern magyar vígjátékon, pl az Üvegtigrisen. Kétségtelen szeretem az utóbbit is, de a nevetésen kívül semmit nem ad nekem. Amolyan eresszük ki a fáradt gőzt film, illetve italozások közben eszünkbe jutó jó dumák vannak benne

Ellenben egy zseniális író, zseniális regénye már más kategória. Ez valóban a kultúrá mezsgyéje már.
messideco! Most épp Wass maratont tartok, a Funtinellit most kezdem el olvasni. Csak jót hallottam róla és millió helyről, de azért megkérdezlek téged is így előzetesen: Milyen?
Első körben ezt a hármat javasolnám, bár valószínűleg az Ősi Küldött is inkább kettő lenne, mert egy elég vaskos kötet. Van még a tarsolyban, mindenesetre először vitassuk meg ezeket.
messideco ötleteit a magam részéről maximálisan támogatom, még akkor is, ha a Funtinelli boszorkányt még nem olvastam el. Szükség lenne egy nagyjátékfilmre a Bánk Bánból is. Nem minden osztályt visznek el a színházba, ráadásul a Nemzeti Színházas Bánk Bán több kárt, mint hasznot hoz

( ezt muszáj volt

sorry..)