Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
El fanático
Entrenador del Barça

2010.10.29. 00:56:49

ozsimiki írta:...viszont 1-2 hónapot szeretnék majd valamikor az életem folyamán Ausztráliában eltölteni...

...szóval találkozunk x éven belül Melbournben, ok? :P
Aham :P mondod te, aki még Barcelonáig sem mer felülni egy repülőre :lol:

:D oda is valami kumma nagy hajóval mennék :wink: Ozsi
Kép
daffy
Madridista

2010.10.28. 21:52:23

ozsimiki írta: kívánom nektek,hogy sikerüljön :wink: én nem vágyódok el hosszasan innen,viszont 1-2 hónapot szeretnék majd valamikor az életem folyamán Ausztráliában eltölteni, persze ez még bőven odébb lesz,hogy ilyen messze,és ennyi időre teljen egy nyaralásra :D nah de kívánom,h meg tudj addigra már vendégelni 1-2napra,és egy ingyenes városbemutatóra :wink: :D + megnézhetnénk az aktuális bajnokit, cserébe a madridét is :D :D :D

szóval találkozunk x éven belül Melbournben, ok? :P
ha minden úgy jön össze,mint ahogy szeretném,kapsz a garázs fölött egy vendégszobát :D
am viccen kívül,persze. ha kint leszek,akkor is fogok írni az akkor futó forumra,de az még kb 5-6 év. :?
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.28. 21:48:35

daffy írta:
socio66 írta:
daffy írta: szerk: néhány átlagkereset
ez nagyon jól néz ki,kérdés mennyibe kerül ott az 'élet'?
lakásbérlés+kaja+közlekedés+minden normális feltétel kb 500.000ft/hó.
kívánom nektek,hogy sikerüljön :wink: én nem vágyódok el hosszasan innen,viszont 1-2 hónapot szeretnék majd valamikor az életem folyamán Ausztráliában eltölteni, persze ez még bőven odébb lesz,hogy ilyen messze,és ennyi időre teljen egy nyaralásra :D nah de kívánom,h meg tudj addigra már vendégelni 1-2napra,és egy ingyenes városbemutatóra :wink: :D + megnézhetnénk az aktuális bajnokit, cserébe a madridét is :D :D :D

szóval találkozunk x éven belül Melbournben, ok? :P
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2010.10.28. 21:10:34

socio66 írta:
lakásbérlés+kaja+közlekedés+minden normális feltétel kb 500.000ft/hó.
socio66

2010.10.28. 20:24:07

daffy
Madridista

2010.10.28. 19:17:52

flori írta:és milyen pályán akarsz elhelyezkedni??
:D ez vicces...attól függ,h bevezetik-e az új felsőoktatási törvényt. ha nem akkor mindenképp mérnöki. jelenleg biztonságtechnikai mérnöki szakon tanulok,de ha ennek vége,megcsinálom a gépészt is.
ha bevezetik a törvényt,akkor megnézem a hiányszakmás listáját ausztráliának és onnan választok(azt tudom h szakácsból kevés van és egy sima éttermi szakács megkapja kint a 600ezret kb),de én remélem h akkor már a villanyszerelő is köztük lesz vagy vmi hasonló :D
de a fő cél a diploma(csak az ország keresztbe tehet)
szerk: néhány átlagkereset
flori
Barça B

2010.10.28. 19:13:17

és milyen pályán akarsz elhelyezkedni??
daffy
Madridista

2010.10.28. 19:12:22

flori írta:Na daffy ! :)

Ezt nem is vártam...nekem is vágyam kint élni,és ez a hely is köztük van.
Nagyon jó ismerősünk Perth-ben él,hátha sikerülne..én lennék a legboldogabb ember.

Hány éves vagy ? :)
20,de nekem melbourne a cél. sajnos ismerős nincs,így magunknak kell belevágnunk.
flori
Barça B

2010.10.28. 18:40:11

Na daffy ! :)

Ezt nem is vártam...nekem is vágyam kint élni,és ez a hely is köztük van.
Nagyon jó ismerősünk Perth-ben él,hátha sikerülne..én lennék a legboldogabb ember.

Hány éves vagy ? :)
sjd
Llegenda del Barça

2010.10.28. 18:39:11

Bob_Marley írta: Egy szó mint száz eszembe jut egy kis szó vicc:
"Az élet a legjobb videójáték csak [auto_cenzúra] a grafikája......"
Én ezt pont fordítva ismertem: Az élet rossz játék, de kumma jó a grafikája!
(erről jut eszembe egy másik: a szex olyan, mint egy videójáték: singleben is jó, de azért multiban az igazi)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.10.28. 18:22:57

Még egy utolsó gondolat, aztán mennem kell!Mivel már írtam, hogy azért akárki akármit mond nincs akkor anyagi háttere az átlagembernek itthon....Hétvégén szerettem volna venni magamnak valami könyvet, s 4-8ezer forintba kerül egy könyv :shock: Gyerekek így hogy várható el, hogy a társadalom kulturálisan megfelelő szintre jusson, ha a minibál bér 8ada egy könyv!!!!!Ha tehetném én is kimennék külföldre, de amíg a munkám ennyire itthon tart, addig itt kell "termelni a GDP-t"!Ha tudnék franciául mennék én is Nimesbe, de csak úgy viszont nem lehet kimenni külföldre, hogy majd lesz valami!
Egy szó mint száz eszembe jut egy kis szó vicc:
"Az élet a legjobb videójáték csak [auto_cenzúra] a grafikája......"
daffy
Madridista

2010.10.28. 18:22:09

szajko írta:
daffy írta: ez komoly. nem fogadják el a sima angolt. pesten lehet letenni a direkt ausztrál állam által elfogadott vizsgát. a letelepedés bonyolult a lényeg h ez kell hozzá
Így van. Keresztfaterom másfél hónapja él kint. Ő is lerakta ezt a vizsgát.
Azt mondta csodás élete van kint...
azt nem tudod,h mennyire kemény a nyelvvizsga? illetve lenne néhány kérdésem,ha esetleg valamikor beszélsz vele,szólhatnál :)
ha valakit érdekel egy kis ízelítő
szajko
Director del Fútbol

2010.10.28. 18:15:17

daffy írta: ez komoly. nem fogadják el a sima angolt. pesten lehet letenni a direkt ausztrál állam által elfogadott vizsgát. a letelepedés bonyolult a lényeg h ez kell hozzá
Így van. Keresztfaterom másfél hónapja él kint. Ő is lerakta ezt a vizsgát.
Azt mondta csodás élete van kint...
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.10.28. 17:53:50

sjd írta:Én is azt írtam h lehetetlen.

A 3. témára térve: volt szerencsém két hetet Hollandiában tölteni cserediákként, és nemcsak az anyagi helyzet lehet vonzó egy országban, hanem egyáltalán az, hogy a dolgok működnek (bürökrácia, szociális ellátás, állami szolgáltatások). De persze a hozzáállás is más, bár Európa egyik legsűrűbben lakott országa, mégis vezető mezőgazdasági importőrök! :shock: Az egész országban nem lehet látni egy talpalatnyi megműveletlen területet sem, míg itthon csomó parlagon hagyott föld van, mert a magyar árut lócitromért sem vásárolják fel, hogy aztán a Tesco jóvoltából pont a holland exportot pörgessük
Vagy az is érdekes volt, hogy nem lehetett látni félkész vagy felújításra szoruló házakat, akinek nincs pénze, az beáll egy amerikai jellegű lakókocsiparkba (még ha ez ott sokszor nem is lakókocsival működött, hanem valódi, kisebb házakkal), és nem akar többet, mint amit elbír.
Vagy egyszer nézzetek körül, amikor átmentek Ausztriába, az udvarokon álló reklámtáblák és ott rohadó trakotorok és Ifák földjéről hirtelen átértetek egy tisztább helyre.....
Ebben sok igazság van. A mezőgazdaság tekintetében példát vehetnénk a hollandokról. Mi aki az eu éléskamrái voltunk egykoron ! Ez az ország 30 millió embert lenne képes ellátni, de még 10-et sem tud. Szégyen!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.10.28. 17:49:39

sjd írta: palesz77:...
Jaaaa. Oké, kicsit félreértettem. Így még tényleg elég jó ötletnek is tartom ezt a tanulós dolgot, bár sajna kivitelezhetetlen - nem maradna 2 évig se egyben egy osztály, mert ha eldönti 7 ember hogy mi legyen, új osztály kel új órarenddel stbstb... Szóval sajna fejetlenség lenne a köbön. :D Meg képzett tanár sincs rá elég szerintem... De van benne fantázia, csak nem látom rá a módot hogy hogy lehetne kivitelezni.

A nyelves dologhoz meg annyit, hogy habár tényleg be lehet hozni a lemaradást középsuliba, de szerintem jobb az, amikor a 100 feladott szóból ismersz olyan 60-at, és nem mind a 100-at kell megtanulni, miközben még írtok matekból meg töriből másnap... (szélsőséges példa, de remélem érted mire akarok kilyukadni... könnyebbé teszi a középiskolás életet az a pár év nyelv korábbról.)
daffy
Madridista

2010.10.28. 17:48:09

sjd írta:
daffy írta:egy ausztrál nyelvvizsga
:shock: :?: :twisted: :twisted:
ez komoly. nem fogadják el a sima angolt. pesten lehet letenni a direkt ausztrál állam által elfogadott vizsgát. a letelepedés bonyolult a lényeg h ez kell hozzá
sjd
Llegenda del Barça

2010.10.28. 17:46:47

daffy írta:egy ausztrál nyelvvizsga
:shock: :?: :twisted: :twisted:
Bob_Marley írta: Nem tudom elképzelni, hogy lehetne kivitelezni!
Én is azt írtam h lehetetlen.

A 3. témára térve: volt szerencsém két hetet Hollandiában tölteni cserediákként, és nemcsak az anyagi helyzet lehet vonzó egy országban, hanem egyáltalán az, hogy a dolgok működnek (bürökrácia, szociális ellátás, állami szolgáltatások). De persze a hozzáállás is más, bár Európa egyik legsűrűbben lakott országa, mégis vezető mezőgazdasági importőrök! :shock: Az egész országban nem lehet látni egy talpalatnyi megműveletlen területet sem, míg itthon csomó parlagon hagyott föld van, mert a magyar árut lócitromért sem vásárolják fel, hogy aztán a Tesco jóvoltából pont a holland exportot pörgessük
Vagy az is érdekes volt, hogy nem lehetett látni félkész vagy felújításra szoruló házakat, akinek nincs pénze, az beáll egy amerikai jellegű lakókocsiparkba (még ha ez ott sokszor nem is lakókocsival működött, hanem valódi, kisebb házakkal), és nem akar többet, mint amit elbír.
Vagy egyszer nézzetek körül, amikor átmentek Ausztriába, az udvarokon álló reklámtáblák és ott rohadó trakotorok és Ifák földjéről hirtelen átértetek egy tisztább helyre.....
daffy
Madridista

2010.10.28. 17:45:03

Kalap1988 írta: Ezt te tudod Daffy, de azért annyit hozzátennék, hogy ezek mi vagyunk. Nem csak te és én, meg még a fórumon páran látják így a dolgot, hanem több millióan. Ha tennénk érte, hogy ne legyen így, akkor meg lenne az eredménye is. Nem a genetikai kódoltságunk miatt vagyunk ilyenek :) Mindenesetre te nem viszed rossz hírünk a világban, ebben biztos vagyok.
köszi :)
sajnos az ember hülye,a magyar meg elfogadja a sorsát vagy jobb esetben kiabál,hogy nem jó így. ha tenni kell valamit,mindig a könnyebb utat választja,ami nem hoz egyenes ágon pozitív változást. a hülyéket utánozzuk sokszor,mert egyszerűbbek és egyszerűen élni nem nehéz. én ezért váltok egy olyan kontinensre vagy akármire :D ,mert ott nem kell ilyen mélyről felépíteni az országot és van egy szint,minden téren(társadalmi,politikai,iparfejlettsége,EMBERI,stb)
ugyan csak 20 éves vagyok,mégis gondolok arra,hogy a gyerekeimnek jobb élete lehet és h ne kelljen nekik végigszenvedni ezt az utat és meghozni egy ilyen döntést,megteszem én.
thierryhenry
Jugador del Barça

2010.10.28. 17:38:55

Bob_Marley írta:Lehet, hogy túl misztifikálom, de minden a PÉNZen múlik!Alapvetően a társadalmi lehetőségek szűkebbek itthon!Máshogy tudsz viszonyulni emberekhez, ha megvan a kellő anyagi háttered hozzá!Nem kolbászból van a kerítés ez tény, de az embereknek kevesebb a stressz!Nálunk sok a dohányos, sok az alkoholista magas a bűnözés, s amit írt daffy az maximálisan igaz, hogy kint viszont megbecsülnek, sugyanúgy ezek a negatív dolgok kint is megvannak, de már bele ivódott a társadalomba, hogy nem dobálunk cigicsikket el stb.....Vagy csak én voltam olyan helyeken ahol ez nem történt meg! !És amit már egyszer írtam, hogy ha rossz valakinek a helyzete választhat, hogy mihez nyúl (alkohol, drog stb), vagy megpróbál kitörni belőle!Feleségem 26 kint dolgozik Franciaországban a nővérem 32 és kint dolgozik Németországban, s megtehetik, hogy bemegy a boltba és azt mondja, hogy hazai árut veszek, mert megteheti!
Itthon hiába akar valaki nagy magyar lenni, ha 3szor annyiba kerül a magyar hús gyümölcs mint a külföldi!!!!!Átengednek a zebrán kint, mert nem sietnek 2000rel dolgozni, nálunk meg mindenki ideges feszült!
Én úgy gondolom ez a nacionalizmus az EU bevezetésével feleslegessé válik!Szabad munkaerő áramlás, s gondolom mibndenkinek egy a cél, hogy majd 70 évesen nyugodtan hintaszékben sör mellett leüljön Barca meccset nézni
:lol:
Ha van rá lehetőség olyan helyre menni, ahol megbecsülenk elismernek, s megfelelő anyagi hátteret el tudsz érni akkor oda kell menni, ha ez Debrecenben van akkor oda, ha jászkarajenőn akkor oda, ha kmeg külföldön akkor oda!De a családot gyökereket sosem szabad elfeledni, szerintem ez a legfontosabb!
Teljes mértékben tudok azonosulni ezzel a hsz-el, én ispontosan így gondolom
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.10.28. 17:36:34

sjd írta:
kennyke04 írta: Am, nem kevés ember megélhetése van a dohány termesztésében és további felhasználásában.
Következőnek meg a drogdílereket kezdjük el sajnálni h elveszik a megélhetésüket? Na mind1 felőlem ott cigizik mindenki, ahol akar, csak én ne legyek ott :D (egyébként azért szerintem is durva h csak otthon lehetne cigizni, de azért adják meg a lehetőséget a dohányzók és nemdohányzók elkülönülésére)

palesz77: itt igazából nem arra gondoltam h 16 évesen el kéne dönteni, hanem h ha már eldöntötted, akkor ne kelljen a többi teljesen érdektelen dolgot tanulni. Ezért írtam, h pl. ha a közfelfogás szerint ez 21 éves korban jönne el, az abszurd lenne, ennek megfelelően miért pont 18 éves korban kell eldönteni? Azok is szívnak, akik már régóta tudják, mert egy csomó felesleges időt töltenek a suliban, akik meg nem tudják, azok azért szívnak, mert még nem tudnának választani. Az igazán jó rendszer az lenne h mindenki akkor dönti el, amikor akarja, de ez meg lehetetlen. Ennek az alternatívájaként gondoltam azt, h relatíve korán legyen eldöntve a dolog, csak azt hagytam ki, h aki nem tudja, az meg maradjon az általános tárgyaknál. (pl. egyetem-szerűen lehessen felvenni a tárgyakat)
A nyelvtanuláshoz: itt is pontatlan voltam, valójában nem az egy nyelven belül történt fejlődést akartam összehasonlítani, hogy egy példát mondjak: a kezdő németeseket (akik 9.ben kezdték) az osztályomban az elmúlt két évben bőven megtanították arra, ami nekem mondjuk 4 évbe tellett 3-6. osztályban. Mert pl. emlékszem h 3. osztályban az első félév azzal telt el h játékok neveit tanultuk meg németül, meg ilyen párbeszédeket, h "Beállhatok? - Aha - Mit játszunk? -Bújócskát - Te vagy a következő".
Egy 3.os gyereknek még nem adhatsz ki 100 szót megtanulni következő órára és ezért nem is lehet vele úgy haladni
A túl nagy mindenki akkor dönti el amikor akarja eredmény, ismerve a mostani állapotokat nem szülne túl jót!!!!!Igenis az oktatást keretek közé kell helyezni, s mivel manapság már a szülők se "komplettek", így nem szabadna hagyni, hogy majd eldöntik!Meg pl hogy lennének a szociális támogatások, ha mindenki akkor dönti el, meg egyetemet meddig támogat az állam, szval teljesen abszurd felvetésnek látom!
Nem tudom elképzelni, hogy lehetne kivitelezni!

Szerk:Kalap nagyon nehéz téma került előtérbe most a topikba!Mert ha már nacionalizmust is előhozzunk már abszolút politikai vita alakul ki :lol:
Azzal teljesen egyet értek, s nem említettem, meg de nagyon jó meglátás, hogy külföldön a nagy nemzeteknél is megfigyelhető, hogy pl a hazai termékeket védik, s abban is igazad van, hogy a kommunizmus általi lemaradás megvan!A haza szeretet valóban fontos, de ha valaki mást gondol nem szabad megvetni!Sajnos nehéz gazdasági helyzetekben felszínre tör a nacionalsita eszme, pedig akik felelősek valóban a politikusok, s nem fehérek feketék, cigányok arabok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2010.10.28. 17:46:34-kor.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.10.28. 17:35:07

Bob_Marley írta:Lehet, hogy túl misztifikálom, de minden a PÉNZen múlik!Alapvetően a társadalmi lehetőségek szűkebbek itthon!Máshogy tudsz viszonyulni emberekhez, ha megvan a kellő anyagi háttered hozzá!Nem kolbászból van a kerítés ez tény, de az embereknek kevesebb a stressz!Nálunk sok a dohányos, sok az alkoholista magas a bűnözés, s amit írt daffy az maximálisan igaz, hogy kint viszont megbecsülnek, sugyanúgy ezek a negatív dolgok kint is megvannak, de már bele ivódott a társadalomba, hogy nem dobálunk cigicsikket el stb.....Vagy csak én voltam olyan helyeken ahol ez nem történt meg! !És amit már egyszer írtam, hogy ha rossz valakinek a helyzete választhat, hogy mihez nyúl (alkohol, drog stb), vagy megpróbál kitörni belőle!Feleségem 26 kint dolgozik Franciaországban a nővérem 32 és kint dolgozik Németországban, s megtehetik, hogy bemegy a boltba és azt mondja, hogy hazai árut veszek, mert megteheti!
Itthon hiába akar valaki nagy magyar lenni, ha 3szor annyiba kerül a magyar hús gyümölcs mint a külföldi!!!!!Átengednek a zebrán kint, mert nem sietnek 2000rel dolgozni, nálunk meg mindenki ideges feszült!
Én úgy gondolom ez a nacionalizmus az EU bevezetésével feleslegessé válik!Szabad munkaerő áramlás, s gondolom mibndenkinek egy a cél, hogy majd 70 évesen nyugodtan hintaszékben sör mellett leüljön Barca meccset nézni
Ha van rá lehetőség olyan helyre menni, ahol megbecsülenk elismernek, s megfelelő anyagi hátteret el tudsz érni akkor oda kell menni, ha ez Debrecenben van akkor oda, ha jászkarajenőn akkor oda, ha kmeg külföldön akkor oda!De a családot gyökereket sosem szabad elfeledni, szerintem ez a legfontosabb!
Nem csak a pénzen múlik, a média és az emberek kifacsartsága, na meg a 40 év kommunizmus kiverte az emberekből itthon a jómodort. Hiszen 90-ben mindenki nagyot akart nyerni, mondván eddig nem jutott. Mihez vezetett ez? Törtetés, lopás, lopás. Elég csak az alumínium gyártó cégre gondolni (nem provokálok, csak egy példa :D ). Az, hogy nem lehetsz nagy magyar, mert drágábbak a hazaiak egy őrületesen nagy baromság, már ne haragudj. Ma itt tartunk, de a hazai sok szerencsésebb országban nem drágább. Miért is lenne drágább? Ha a kormány a helyit támogatja inkább, adó, áfakedvezményekkel és a többi, akkor olcsóbb helyben előállítani ez teljesen egyértelmű. Ráadásul nem mindegy, hogy a Tesco-k szemetét esszük vagy a hazait. Ez a vezetésen múlik. Ahogy a nacionalizmus sem vált feleslegessé a EU-ban. Persze az elvek alapján igen, de aki kicsit is képben van az EU működését illetően az tudja, hogy arról szól a Ep, hogy mindenki a saját országa érdekeiért lobbizik és ezért kaparnak. Főként a nagy országok, akiknek hatalma is van. Tehát az elvek a valóságban semmit sem érnek, ha az országok széthúznak és mindenki magára gondol. Bár szerintem ez így van rendjén és az EU-ra csak gazdasági értelemben van szükség, nem úgy, ahogy ma működik, de ez nem ide tartozik. " Ha van rá lehetőség olyan helyre menni, ahol megbecsülenk elismernek, s megfelelő anyagi hátteret el tudsz érni akkor oda kell menni"
Ezzel pedig nagyjából egyetértek, egyedül a kell szót venném ki. Nem kell, ha valakinek életcélja, hogy megbecsültség nélkül is küzdjön a hazájáért az mindennél szebb tett. Általában a nagy költőket, művészeket is csak haláluk után ismerik el.
sjd
Llegenda del Barça

2010.10.28. 17:31:49

kennyke04 írta: Am, nem kevés ember megélhetése van a dohány termesztésében és további felhasználásában.
Következőnek meg a drogdílereket kezdjük el sajnálni h elveszik a megélhetésüket? Na mind1 felőlem ott cigizik mindenki, ahol akar, csak én ne legyek ott :D (egyébként azért szerintem is durva h csak otthon lehetne cigizni, de azért adják meg a lehetőséget a dohányzók és nemdohányzók elkülönülésére)

palesz77: itt igazából nem arra gondoltam h 16 évesen el kéne dönteni, hanem h ha már eldöntötted, akkor ne kelljen a többi teljesen érdektelen dolgot tanulni. Ezért írtam, h pl. ha a közfelfogás szerint ez 21 éves korban jönne el, az abszurd lenne, ennek megfelelően miért pont 18 éves korban kell eldönteni? Azok is szívnak, akik már régóta tudják, mert egy csomó felesleges időt töltenek a suliban, akik meg nem tudják, azok azért szívnak, mert még nem tudnának választani. Az igazán jó rendszer az lenne h mindenki akkor dönti el, amikor akarja, de ez meg lehetetlen. Ennek az alternatívájaként gondoltam azt, h relatíve korán legyen eldöntve a dolog, csak azt hagytam ki, h aki nem tudja, az meg maradjon az általános tárgyaknál. (pl. egyetem-szerűen lehessen felvenni a tárgyakat)
A nyelvtanuláshoz: itt is pontatlan voltam, valójában nem az egy nyelven belül történt fejlődést akartam összehasonlítani, hogy egy példát mondjak: a kezdő németeseket (akik 9.ben kezdték) az osztályomban az elmúlt két évben bőven megtanították arra, ami nekem mondjuk 4 évbe tellett 3-6. osztályban. Mert pl. emlékszem h 3. osztályban az első félév azzal telt el h játékok neveit tanultuk meg németül, meg ilyen párbeszédeket, h "Beállhatok? - Aha - Mit játszunk? -Bújócskát - Te vagy a következő".
Egy 3.os gyereknek még nem adhatsz ki 100 szót megtanulni következő órára és ezért nem is lehet vele úgy haladni
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.10.28. 17:24:28

Lehet, hogy túl misztifikálom, de minden a PÉNZen múlik!Alapvetően a társadalmi lehetőségek szűkebbek itthon!Máshogy tudsz viszonyulni emberekhez, ha megvan a kellő anyagi háttered hozzá!Nem kolbászból van a kerítés ez tény, de az embereknek kevesebb a stressz!Nálunk sok a dohányos, sok az alkoholista magas a bűnözés, s amit írt daffy az maximálisan igaz, hogy kint viszont megbecsülnek, sugyanúgy ezek a negatív dolgok kint is megvannak, de már bele ivódott a társadalomba, hogy nem dobálunk cigicsikket el stb.....Vagy csak én voltam olyan helyeken ahol ez nem történt meg! !És amit már egyszer írtam, hogy ha rossz valakinek a helyzete választhat, hogy mihez nyúl (alkohol, drog stb), vagy megpróbál kitörni belőle!Feleségem 26 kint dolgozik Franciaországban a nővérem 32 és kint dolgozik Németországban, s megtehetik, hogy bemegy a boltba és azt mondja, hogy hazai árut veszek, mert megteheti!
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.10.28. 17:20:57

palesz77 írta:
sjd írta:Tavaly év végén a faktválasztással mindenki kb. eldöntötte h mi akar lenni, ezek után fakton kívül csak köt. érettségi tantárgyakat nyomassanak. Ha meg azért van, mert általános tantárgyak, miért csak 18 éves korunkig tanuljuk őket? ha valaki nem tudja eldönteni h mi legyen belőle, az legyen 21 éves koráig középiskolás kb. Abszurd. Mondjuk 16 évesen mindenki döntse el h mi lesz, és utána csak azt tanulja, még ha középiskolai keretek között. (bár szerintem egy leendő jogász már 9.ben is olyanokat tanul matekból, amit soha az életben nem fog használni). retek között. Persze ez pont a pénz miatt lehetetlen megoldani, de számomra ez lenne a tökéletes rendszer.
Bocs, hogy ezt csak így kiragadom... De te ezt tényleg komolyan gondoltad?(ezt nem bántásként írom, teljesen őszinte kérdés) Én speciel 19 leszek, és halovány lila gőzöm sincs, hogy pontosan mi is akarok én lenni... 16 évesen még ennyire se tudtam, most már legalább vannak opcióim. Szerintem nem kéne elvárni egy 16 évestől, aki bontogatja szárnyait az életben, hogy döntse el hogy mi akar lenni 20 év múlva is... Lehet hogy te szerencsés vagy, és konkrét céljaid vannak régóta, de szerintem a többség középiskola vége felé dönti csak el nagyjából, hogy mi is akar majd lenni... Úgyhogy ezt nem tartom jó ötletnek.

A nyelvtanulós dolgot se "érzem át", mert én azért eljutottam alapfokig középsuliig, ahol aztán "csak" fejleszteni kellett a tudásom, nem az összes többi új tantárgy mellett egy totál idegen nyelvbe is belekezdeni... Úgyhogy én jó ötletnek tartom általánosban az idegen nyelvet. Sőt, az oviban két nyelven beszélőknek van a legjobb dolguk, mert akkor nagyon fog az agy, megjegyeznek egy csomó mindent - és nem megy a magyar rovására -, és idősebb korukra már csak kb a nehezebb nyelvtani dolgokat kell elsajátítani.

Szerintem...
Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni. Nem tudja 10-ből 9 középiskolás 16 évesen, hogy mi akar lenni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.10.28. 17:17:13

sjd írta:Tavaly év végén a faktválasztással mindenki kb. eldöntötte h mi akar lenni, ezek után fakton kívül csak köt. érettségi tantárgyakat nyomassanak. Ha meg azért van, mert általános tantárgyak, miért csak 18 éves korunkig tanuljuk őket? ha valaki nem tudja eldönteni h mi legyen belőle, az legyen 21 éves koráig középiskolás kb. Abszurd. Mondjuk 16 évesen mindenki döntse el h mi lesz, és utána csak azt tanulja, még ha középiskolai keretek között. (bár szerintem egy leendő jogász már 9.ben is olyanokat tanul matekból, amit soha az életben nem fog használni). retek között. Persze ez pont a pénz miatt lehetetlen megoldani, de számomra ez lenne a tökéletes rendszer.
Bocs, hogy ezt csak így kiragadom... De te ezt tényleg komolyan gondoltad?(ezt nem bántásként írom, teljesen őszinte kérdés) Én speciel 19 leszek, és halovány lila gőzöm sincs, hogy pontosan mi is akarok én lenni... 16 évesen még ennyire se tudtam, most már legalább vannak opcióim. Szerintem nem kéne elvárni egy 16 évestől, aki bontogatja szárnyait az életben, hogy döntse el hogy mi akar lenni 20 év múlva is... Lehet hogy te szerencsés vagy, és konkrét céljaid vannak régóta, de szerintem a többség középiskola vége felé dönti csak el nagyjából, hogy mi is akar majd lenni... Úgyhogy ezt nem tartom jó ötletnek.

A nyelvtanulós dolgot se "érzem át", mert én azért eljutottam alapfokig középsuliig, ahol aztán "csak" fejleszteni kellett a tudásom, nem az összes többi új tantárgy mellett egy totál idegen nyelvbe is belekezdeni... Úgyhogy én jó ötletnek tartom általánosban az idegen nyelvet. Sőt, az oviban két nyelven beszélőknek van a legjobb dolguk, mert akkor nagyon fog az agy, megjegyeznek egy csomó mindent - és nem megy a magyar rovására -, és idősebb korukra már csak kb a nehezebb nyelvtani dolgokat kell elsajátítani.

Szerintem...
Válasz küldése