Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
9
23%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
14
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
9
23%
- Alkalmanként rágyújtok
7
18%
 
Szavazatok száma: 39
Avatar
soadroli
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4994
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2023.09.19. 10:16:13

Bl tippjáték nem lesz idén?
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 961
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2023.08.01. 13:35:13

Ezek szerint nem csak nekem van ilyen érzésem. Olyan kiüresedő érzésem van. Egyet értek mindenkinek a hozzászólásával.
gránit írta:
2023.08.01. 01:43:20
Azt gondolom, hogy nem lehet egyszerre szidni a La Liga szabályozásait és a nemzetközi futball szabályozatlanságát. A La Liga vezetése abban téved, hogy ezt országos szinten akarja megoldani. Ezzel csak azt éri el, hogy a spanyol bajnokság veszít a versenyképességéből a többivel szemben. Nemzetközi szinten lenne szükség ezekre a szabályozásokra, sőt, sokkal szigorúbbakra. Ami pedig a legfontosabb, egységesekre. Most egyeseknek mindent lehet, míg mást kevesebbért zárnak ki az átigazolási szezonból. De mint írtam, a szurkolók ragaszkodtak ahhoz, hogy a sportág maradjon az UEFA és a FIFA szárnyai alatt. Ettől persze elméletben el lehet képzelni, hogyan lehetne másképp.
Igen, ebben sem vagyunk külön véleményen, sőt. Ezt a témát nem akartam kibontani. Szerintem is ez lenne a jó megoldás, és a liga szándéka alapvetően jó lenne, de nagyon rosszkor vezették be. Ugye a covid okozta bevétel kiesés kB mindenkit [auto_cenzúra] ágra kényszerített ezekkel a szabályokkal. Persze ennek ellenére tettünk mi is szépen azért hogy közép távon csődbe menjünk, de az időzítés nagyon rosszkor jött. És mellette az a tény, hogy ezt más országokban nem alkalmazzák, tényleg azt eredményezi, hogy a ligát szépen lassan lehúzzák a wc-n. Vagy majd ide is bejönnek az arabok és a Valencia, vagy Deportivo újra a bajnoki címért fog küzdeni, mert mindenkit is megvesznek. Bár nem tudom ki az a mindenkit, mert ahogy mondtátok tényleg nem nagyon vannak kiemelkedő játékosok. Mindenki egy szuper atléta és ezekkel a performance kimaxolásokkal ellensúlyozzák a tehetséget.
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1697
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2023.08.01. 08:49:05

A foci leképezi a társadalmat. Korábban a sport egy mobilizációs pálya volt,lehetőség,hogy kitörjenek a nyomorból,ez egy plusz belső motivációt adott. Ma újgazdag gyerekek járnak sportolni,mert k.rva drága a hozzá kapcsolódó periféria. Utánpótlás edzők biztosan tudnának mesélni,hogy anyukák mennyire odaadóak,hogy a kis Benett játsszon a hétvégén a csapatban. Daffyhoz hasonlóan érzek a focival kapcsolatban,csak nekem nem jött be helyette másik sport,ami lekötne. Amennyiben most lennék gyerek nem biztos,hogy néznék focit. Csaba ezt is leírta, sablon az egész,persze ott is vannak szintbeli különbségek, belegondolok,hogy annak idején egy Fiorentinában is volt egy Batistuta...
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7163
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2023.08.01. 07:37:35

zsoltfree írta:
2023.07.31. 20:46:00
Szóval kicsit így kiábrándultam a fociból. Ez már szinte csak a pénzről szól.
A foci szót kicserélheted bármire,akár az életre is. Én teljes egészében átpártoltam az nba-re. Számomra sokkal szimpatikusabb szabályrendszer szerint működik,érdekesebb,izgalmasabb.
Én a foci szürkülése miatt elsősorban magamat okolom és az időt. Nem köt le. Azt fújom,amit nagyapáink. Bezzeg régen... Nekem a foci a 2000-es évek. Egy 2000-es eb,egy 2002-es vb,98-as vb. Na azok nekem tornák voltak. Nyilván nem 33 évesen néztem,hanem gyerekként. Nem lesz ember,aki meggyőz arról,hogy a Ronaldo,Ronaldinho,Rivaldo,RC négyesnél jobb,élvezhetőbb csapat futkozik manapság a füvön. Elfogadom,hogy a technikai fejlődés,a precíz taktika,táplálkozás miatt egy mai csapat verné az akkorit,de ott bugi volt. Most minden centi kiszámolt,eltervezett. A focit most is milliók szeretik és szeretik meg. Ezért gondolom,hogy a hiba nem a játékban van,hanem bennem,bennünk. De ja, Ronaldinho nekem a valaha született legtehetségesebb játékos. A legjobb volt? Nem. A legélvezhetőbb? Nekem az. És a foci az élvezetről szól(t).
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2023.08.01. 01:43:20

zsoltfree írta:
2023.07.31. 20:46:00
Alapvetően egyetértek, ami engem a leginkább zavar, az a hatalmas színvonalzuhanás. Néha apámmal meg a nagy öregekkel nézünk 1-1 meccset, ugyanezt mondják, és igazuk van. Egyre kevesebb a pengés játékos, még az én gyerekkoromhoz képest is. Sőt, talán akkor volt a csúcson a labdarúgás, amikor fizikailag már sokkal hatékonyabban fel voltak készítve, mint azelőtt, de még nem veszett ki a játék a sportból, és nem vesztek ki az egyéniségek. Mára alig-alig látok néhány látványos játékost. Ellepte a futballt a középszer, de ez nem csak a labdarúgásról, hanem nagyon sok sportágról elmondható. Ennek szerintem olyan mély társadalmi és gazdasági okai vannak, ami nagyon messzire vezetne, mindenesetre az egyéniségek pusztulása és a tucatdömping egyre több helyen érezhető. Tucatfilmek, tucatzenekarok, tucatsportolók. A közelmúltban volt olyan sakkvilágajnoki döntő, amelyben 12 mérkőzésből mind a 12 döntetlennel ért véget. Szerencséjük volt, hogy Bobby Fischer már nem élt, mert az biztos, hogy rájuk borította volna az asztalt, a táblát meg a fejükön törte volna szét. Tucat, futószalagdömping mindenütt.

Ami a futballt szervezetileg illeti, a szurkolók elutasították a Szuperligát, így gyakorlatilag nincs miről beszélni. Akkor létrejöhetett volna egy egységes szabályok szerint működő topliga, de a szurkolók ragaszkodtak ahhoz a káoszhoz, amiről írtál. Így ez van. Ezt főztük ki magunknak, ezt kell megennünk. Amit mi magunknak főztünk. Nem kellett volna tennünk semmit azért, hogy ez valamelyest megváltozzon. A klubok maguk akartak lépni, mert ők is látják, hogy ez egyre kevésbé tartható, a legkülönbözőbb klubmodellek ellenére. Elég lett volna csak nem hőbörögni az interneten. De egyesek (jó sokan) úgy vélték, hogy jó nekünk az, amiről panaszkodtál. Belegondolni is elképesztő, mi mindent ki tudnának harcolni az emberek, ha értelmes dolgokért hőzöngenének ennyire. De ők másképp választottak. Úgyhogy ez maradt, ez van.

Azt gondolom, hogy nem lehet egyszerre szidni a La Liga szabályozásait és a nemzetközi futball szabályozatlanságát. A La Liga vezetése abban téved, hogy ezt országos szinten akarja megoldani. Ezzel csak azt éri el, hogy a spanyol bajnokság veszít a versenyképességéből a többivel szemben. Nemzetközi szinten lenne szükség ezekre a szabályozásokra, sőt, sokkal szigorúbbakra. Ami pedig a legfontosabb, egységesekre. Most egyeseknek mindent lehet, míg mást kevesebbért zárnak ki az átigazolási szezonból. De mint írtam, a szurkolók ragaszkodtak ahhoz, hogy a sportág maradjon az UEFA és a FIFA szárnyai alatt. Ettől persze elméletben el lehet képzelni, hogyan lehetne másképp.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15313
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2023.08.01. 01:33:55

Persze, hogy rossz az irány.
5 éva már mondtam, de nem is az arab pénz a lényeg.

Hanem a sablon, tucatképző rendszerek, mint a spanyol képzés.
Sehol egy klasszis, semmi egyéniség, csak a középszerű tucatképzés.

Jó példákat írtál, teljesen egyetértek.
De elég szomorú az is, hogy itt a fórumon tapsolunk hogy eladjuk Dembelét, és közben 1-2 havonta teleokádjuk a topikokat a fullnulla Raphinha statjaival,
Meg hogy megmentette a klubot.
Behányok ezektől.
Óriási romláson esett át a foci, valakik ezt fejlődésnek nevezik, mert valóban eredményesebb a dolog, de az élvezeti faktor nulla.

Ugyanaz van mint az életben:
1.) focista vagy, van egy posztot, csináld meg a kötelezőt, ne gondolkodj, kész.
2.) gyári munkás vagy, hallgass a műszakvezetődre, csináld amit kell, ne gondolkodj, kész.

Nem vagyok a híve a régen minden jobb volt gondolkodásmódnak, de sokat elmond az, hogy régen egy Iniestát, vagy nem is oly régen, sőt még mindig egy Messit kritizáltunk.
Most meg egy Gavi-Rapinha szintű középszereket mélytorkozunk, mert elfelejtettük, mi volt régen a szint.

Szomorú.
Én csak remélem, hogy visszatér a FOCI, nem pedig még évtizedekig adatelemzéseket kell nézni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 961
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2023.07.31. 20:46:00

Nem szeretek panaszkodni, főleg nem így vakon a nagy világba, de...

Én 40 éves vagyok, és olyan 14 éves korom óta követem a focit és azóta vagyok Barcelona drukker.

Nektek nem kezd kicsit tele lenni a hócipőtök azzal, amit ma még fociznak hívnak?

- Szerencsére egyébként a spanyol bajnokságba még nagyon nem ért el a fertő, bár ezek az új átláthatatlan igazolási szabályok, amik miatt kB alig költenek a spanyol klubok évek óta, és elég borzasztó.
- A Bundesliga is még elég nyugis, leszámítva, hogy teljes Bayern dominancia van már vagy 10 éve, ráadásul még jól lerabolják a többi német csapatot rendszeresen.
- Az olasz bajnokság már nagyon gáz lett szerintem. A Juventusnak sikerült kinyirni másodszor is magát, a Milán elég középszerű évek óta, és egy unszimpatikus Inter az ami a szintet jelenti. Persze a Napolinak örülök, de ez szerintem egyszeri dolog volt tőlük. Pedig régebben micsoda csapatok voltak ott! És micsoda játékosok!
- Angol liga: egy nagy pénz mosoda lett. Például mennyire vicc amit a Chelsea művel a piacon az elmúlt években. Bár az a csapat egyébként is egy indokolatlan pénzzel teletömködött football manager játék volt az Avbramoviccal. A City no comment, iszonyat mértékű arab pénzek. Meg esznek bárkit. Illetve a liga béli pénz mozgások is a vicc kategória. Olyan 1 szezonos játékosok röpködnek majd száz milliós összegekért évek óta, akikről majdnem hogy akkor hallok először. Más ligában a nagyok költenek kB annyit mint itt egy kieső helyen lévő csapat. Egy Liverpool vagy Arsenalon kívül nem tudok más csapattal szimpatizálni.
- Aztán jön az utolsó faktor, az arab pénzek. Cityt már említettem. A psg egy vicc. Nem tudom azt a csapatot hogy lehet szeretni. A világ összes pénze ott van és pár ponttal nyernek egy francia bajnokságot. Grat. És egy ilyen félisten mint Messi simán odamegy bohóckodni. Ezt mai napig nem értem. Most van még ez az arab liga, akik eddig hébe hóba leigazoltak egy két kiöregedett nagy sztárt levezetni, de most vesznek egy komplett új ligát. Undorító ez nekem nagyon.
- Plusz van még az ilyen fellángolás, de kudarcokkal mint amilyen volt az Anji Mahalacska (biztos nem így írják helyesen, de arra sem érdemesek, hogy ráguglizzak). Vagy a kínai bajnokság pár éve, amikor ilyen Pelle kaliberű játékosok 1 jó válogatott meccs után kaptak ott olyan szerződést, amivel annyit keresett majdnem mint Messi...

Ezektől a dolgoktól valahogy felfordulás a gyomrom. Nagyon kevés szimpatikus csapat van, igazi ikon játékosokkal, mint Puyol, Dél Piero, Totti, Buffon, Raul, Maldini, Giggs, vagy hasonlók.

Helyette korlátlan pénz össze vissza, jellemzően arab pénzek, és full karakter nélküli szürke egér játékosok. És tényleg megvesznek kilóra majdnem bárkit.

Ja és a szeretett klubom pedig már a szertáros hálóját letétbe helyezi, hogy tudja regisztrálni egy 18 éves saját nevelésű játékos szerződés hosszabbítását. Meg csinálunk az egyenleg miatt ilyen Artúr - Juventus kamu transzfereket. Vagy az ilyen Dembele felé balfékekre kiadunk egy rakás pénzt aztán ezeknek is ilyen igazi jellem managere van aki a fele lóvét elrakja az átigazolási díjból. Most komolyan, a mai világban 50 millió az semmi. Ha Dembele jól teljesít akkor tutira megéri ez bárkinek. Ez is tipikus olyan szerződés hosszabbítás volt, hogy a managere akart egyet szakítani, ezert összehozott egy új szerződést. Mondjuk rejtély, hogy ilyen piócát miért nem zavar el valaki a fenébe. Játékosként biztos nem kellene egy ilyen manager.

Szóval kicsit így kiábrándultam a fociból. Ez már szinte csak a pénzről szól. Bl meccset magamtól már évek óta nem néznék meg Barcelona nélkül. Bár sajnos 5 éve minket is fáj ott nézni.

Szerintem nagyon rossz az irány. És persze a fociban van biznisz. De ez a korlátlan pénzzel elkezdek foci managerezni ez nagyon ellenszenves nekem.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2023.07.11. 23:02:51

Nem találtam megfelelő topikot, úgyhogy ide teszem, bár focis.

Egyre többen figyelnek a Fluminense-re a brazil bajnokságban. Az edzőjük gyakorlatilag teljesen szakított minden európai taktikai vonulattal, mert szerinte megölték a focit, egyelyett egy elég speciális taktikát alkalmaz. Nincsenek igazán kötött posztok (van hátvéd, kp-s, csatár, egyiknek több a védekeznivalója, mint a másiknak), a lényeg, hogy folyamatosan egymás közelében legyenek. Így folyamatosan kényszerítőkkel, kis helyen imprókkal operálnak, de azért természetesen nem ad hoc módon. A meccseik zöme úgy néz ki, hogy pár négyszetméteren van 7-8-10 játékos, és nem érdekli őket az üresbejátékok, nem területet akarnak nyitni ezzel, hanem kicsiben kijátszani mindent. Meglepően eredményes is a dolog a "romantikus" mivolta mellett.

"Relationism"-ként kategorizálják.

Itt kicsit magyarázzák taktikailag angolul, és példákat is hoznak:
https://www.youtube.com/watch?v=Ievycgb ... stFootball

Szerintem tök érdekes. Megnéznék egy ilyen próbálkozást az Atlanti-óceán innenső felén is.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6138
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2023.06.21. 17:17:19

And while the sound is not clear, some of the insults sound like he is called “black”.

Kicsit komolytalannak hanzik ez, de tényleg ironikus ez a zúriember klubjának szurkolóitól, akiknek hónapok óta hallgatja a világ a sírását a szegény ártatlan bárány áldozat Vinicius miatt.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1697
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2023.06.21. 15:56:34

Robcsyy írta:
2023.06.21. 14:15:44
Madridban előtört a kultúra, úgy látszik eddig voltak csak az igazság bajnokai. =D>
https://www.eurohoops.net/en/acb/151971 ... ls-game-3/
Hülyék minden klub körül megtalálhatók.(van ahol felülreprezentáltak)Nem hiszem,hogy ez az általános színvonal a Madridnál.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
Robcsyy
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1105
Csatlakozott: 2006.07.10. 21:34:57

2023.06.21. 14:15:44

Madridban előtört a kultúra, úgy látszik eddig voltak csak az igazság bajnokai. =D>
https://www.eurohoops.net/en/acb/151971 ... ls-game-3/
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
image1899
Barça C
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2023.06.02. 12:40:14

2023.06.02. 12:48:44

Sziasztok!

Mivel nem talaltam jobb topic-ot, igy ugy dontottem hogy ide irom. Elnezest ha lenne megfelelobb topic ennek a temanak.

Az erdekelne, hogy van valakinek otlete, hogy hol kaphatnek/honnan tolthetnek le nagy felbontasu Messi-s kepet (inkabb allo).

Egy 2m x 1m -es (magassag/szelesseg) fali tapetat/folitat szeretnek csinaltatni az irodamba, almaim szerint a Bernabeu-s mezfelmutatos pillanatrol, de barmelyik mas pillanat is erdekelne (kizarolag barcas mezben). Minel nagyobb a felbontas, annal jobb lenne (4000 folott)

Elnezest az ekezetek hianya miatt, ezen a laptopon sajnos nem tudom atallitani.

Barmilyen tanacsot, vagy kepet is akar szivesen fogadok.
Elore is koszonom.

Udv,
Szilard
brazilfan
Capitá del Barça
Hozzászólások: 684
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2023.05.06. 08:48:05

recrea írta:
2023.05.06. 06:06:29
És a legszebb, h ember veszi el embertől a vizet (lásd India és Pakisztán vagy a Mekong folyó országai), különböző gazdasági/poltikai célok érdekében.
Nem is kell olyan messzire menni, a hírek szerint a debreceni akkumulátorgyár hatalmas vízigénye miatt a Tiszalök környékiek lesznek majd bajban.
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6646
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2023.05.06. 06:06:29

zsoltfree írta:
2023.05.04. 13:23:55
Saját megfontolásból és persze Alcantara ráhatására a többieknek nem reagálok.

Az eredeti témához: nyilvánítsuk ki csapatkarszalag szinten, hogy az bizonyos egyének el vannak nyomva bizonyos (enyhén szólva is véleményes) jogai? Részemről rendben van, tegyük, de csak akkor, ha már ettől fontosabb téma nincs a világon. Ki csinál mozgalmat, meg logót mondjuk az olyan elhunyt kisgyermekekért, akik azért halnak meg, mert nincs ivóvizük? Vagy azokért a gyerekekért, akik éhen halnak, vagy ezt még jó sokáig sorolhatnám.
És a legszebb, h ember veszi el embertől a vizet (lásd India és Pakisztán vagy a Mekong folyó országai), különböző gazdasági/poltikai célok érdekében.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2023.05.05. 18:48:20

Ezek a témák nem zárják ki egymást, sőt, ugyanahhoz az értékrendhez tartoznak. Kiállni másokért, segíteni másoknak, szolidaritást vállalni másokkal, például a szegénységben élő gyermekekkel, ez egyértelműen része a klub értékrendjének. Az UNICEF az egyesület egyik stratégiai partnere, évente a bevételünk 0,7%-át ajánljuk fel nekik. Ez a szám persze nem túl nagy, lehetne nagyobb is. Az egyesület történelmi értékrendje azonban világos, ez soha nem is volt vita tárgya a klub körül, erről legfeljebb az nyit vitát, aki ezzel nincs tisztában, így nem emberekkel vitázik, hanem tényekkel és egyértelmű értékvállalásokkal kardoskodik. Ahogy azon is fogtam a fejem, amikor azt láttam leríva, hogy valaki szerint a fasiszták szociálisan érzékenyek voltak ( #-o ), miközben ők kitaszítani (például a mozgássérülteket), egyes esetekben elpusztítani akartak embereket, akik mellett a szociálisan érzékenyek kiállnak.

https://foundation.fcbarcelona.com/alliances/unicef

Klubunk azonban nem fasiszta, hanem szociálisan nagyon is érzékeny (ha már ilyen népszerű ez a fogalom), erre pedig büszkének kell lennünk, még akkor is, ha azt a 0,7%-ot egy kicsit keveslem. Emellett a környezetbarát programokban is élen jár a klub, ez a példaértékű felelős gondolkodás is abszolút beleillik a klub értékrendjébe. Ez nagyon fontos, ezért is vagyunk mi több, mint egy futballklub.

https://www.fcbarcelona.fr/fr/actualite ... onsumption
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 961
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2023.05.04. 13:23:55

Saját megfontolásból és persze Alcantara ráhatására a többieknek nem reagálok.

Az eredeti témához: nyilvánítsuk ki csapatkarszalag szinten, hogy az bizonyos egyének el vannak nyomva bizonyos (enyhén szólva is véleményes) jogai? Részemről rendben van, tegyük, de csak akkor, ha már ettől fontosabb téma nincs a világon. Ki csinál mozgalmat, meg logót mondjuk az olyan elhunyt kisgyermekekért, akik azért halnak meg, mert nincs ivóvizük? Vagy azokért a gyerekekért, akik éhen halnak, vagy ezt még jó sokáig sorolhatnám. Nyomorba születik a világon jóval több, mint 1 milliárd ember. (nem az a hazai nyomor, hanem nyomor alatt azt értsd: semmilyük sincs). Na értük kellene karszalaggal kiállni. Sokkal többen vannak, mint a különböző woke mozgalom tagjai, viszont kb akkor olvasol vagy hallasz róluk, max ha direkt utánajársz a témának. Nem vonul fel értük senki, nincs pride napjuk, sőt pride hónapjuk sem. Bár sajnos ezt nem tudják megenni vagy meginni, és a nyomorból sem rántja ki őket, de akkor is szerintem inkább őket tegyük a karszalagra.
FCBsteve
Capitá del Barça
Hozzászólások: 543
Csatlakozott: 2022.05.30. 16:19:05

2023.05.03. 22:03:23

Veidt_madridista írta:
2023.05.03. 19:57:46
Köszi :D De ha elfogadsz egy jó tanácsot, tanulj az én példámból és ne folytasd a vitát ezzel az emberrel. Minősíteni sajnos nem minősíthetem a moderáció miatt, de teljesen felesleges vele szóba állni, az biztos. Hadd legyen el a kis álomvilágában. Én már tiltóra is raktam, nem vagyok kíváncsi a delíriumos kommentjeire. A valóságban az ilyen embert gyorsan lerendezzük, de ez sajnos az internet, így a legjobb fegyver, ha egyáltalán nem is kap figyelmet.
Eddig nem szóltam a témához, de azért jelezném, hogy én meg a Te hozzászólásaiddal kapcsolatosan érzem ezt... Örülök is, hogy vége (remélhetőleg), fárasztó volt olvasni...
Alcantara
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3678
Csatlakozott: 2011.08.30. 09:31:30

2023.05.03. 20:50:57

Szerintem alaposan kitárgyaltátok ezt a témát! Itt tegyünk pontot erre a történetre, kezd átmenni személyeskedésbe! Nem török pálcát egyik fél felett sem, de a téma itt és most kimerült.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2023.05.03. 20:04:26

A szimpátia kölcsönös :mrgreen: A ruszki propagandistát sem éppen rólam írták. :mrgreen: Az intetnetet pont neked találták ki, aki virtuálisan következmények nélkül fröcsöghet, "valóságban lerendezésről" ábrándozik, de azért pityereg az agresszív antifa miatt (akiknek a módszereivel nem értek egyet, de megint nem tudtál néhány sort leírni önellentmondás nélkül =D> #-o ).

Egyébként jellemző, hogy milyen görcsösen próbálnak összezárni és egymásba kapaszkodni a saját buborékvilágukon belül, aztán a buborékon kívülről kell emlékeztetni őket arra, hogy hahó, az egész klub értékvállalásával szembenállnak.
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 834
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2023.05.03. 19:57:46

davi10 írta:
2023.05.03. 19:39:01
Szerintem ez csak a te fejedben ilyen egyértelmű, hogy ki égett itt, Veidt teljesen normális hangnemben tudott válaszolni amíg volt türelme...
Köszi :D De ha elfogadsz egy jó tanácsot, tanulj az én példámból és ne folytasd a vitát ezzel az emberrel. Minősíteni sajnos nem minősíthetem a moderáció miatt, de teljesen felesleges vele szóba állni, az biztos. Hadd legyen el a kis álomvilágában. Én már tiltóra is raktam, nem vagyok kíváncsi a delíriumos kommentjeire. A valóságban az ilyen embert gyorsan lerendezzük, de ez sajnos az internet, így a legjobb fegyver, ha egyáltalán nem is kap figyelmet.
Kép
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2023.05.03. 19:46:00

davi10 írta:
2023.05.03. 19:39:01

Szerintem ez csak a te fejedben ilyen egyértelmű, hogy ki égett itt, Veidt teljesen normális hangnemben tudott válaszolni amíg volt türelme...
Szerintem nem, bőven kapta a kritikákat, látszott, hogy nincs hozzászokva az érdemi vitákhoz. Ha az önellentmondásai nem voltak világosak a számodra, akkor sajnálom.


davi10 írta:
2023.05.03. 19:39:01

Egy játékos Barcelona mezben nem csak önmagát képviseli, hanem az egész csapatot, klubot, nevezheted szervezetnek, vállalatnak is.
Az meg, hogy kit bánt ezzel nem te fogod eldönteni
Az FC Barcelona teljesen világosan szolidaritását fejezi ki mellettük. Teljesen egybevág a klub értékítéletével. Nem, nem bántanak ezzel senkit, sem téged, sem mást.
davi10 írta:
2023.05.03. 19:39:01


senki nem egy ruha színéről beszél, de ezt is nyilván tudod.
Ha számodra a szolidaritás probléma, el kell gondolkodnod néhány dolgon önmagadban... Még egyszer, a mellettük való szolidaritás vállalását a klub maga is egyértelművé tette. Észre kell venned, hogy te ütközöl a klub értékvilágával.

Én is sok mindennel nem értek egyet, mégsem mondom másnak, hogy ne vegyen fel nyakláncot vallási jelképpel. Mert joga van a saját önkifejezéséhez, amíg ezzel másnak nem árt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2023.05.03. 19:58:23-kor.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6138
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2023.05.03. 19:39:01

gránit írta: Azért nem reagál rá, mert égett, mint a Reichstag, se te, se ő nem tudná megcáfolni egyetlen mondatomat sem. Öröm volt megtáncoltatni a saját önellentmondásaiban és a tárgyi tudásának hiányában.
Szerintem ez csak a te fejedben ilyen egyértelmű, hogy ki égett itt, Veidt teljesen normális hangnemben tudott válaszolni amíg volt türelme...
gránit írta:
2023.05.03. 19:13:37
Kevered a szezont a fazonnal. Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy nem vállalatokról, nem szervezetekről írtam, hanem egyénekről. Egy embernek, x-nek, y-nak minden joga megvan ahhoz, hogy akár önkifejezésből, akár másokkal való szolidaritás vállalásából, szivárványos karszalagot vegyen fel, de lehet rajta anyukája arcképe vagy egy kép a kedvenc kiskutyájáról. Szíve joga hozzá. Merthogy ez volt az eredeti téma, hogy kell-e nekünk olyan játékos, aki szivárványos karszalagot hord. Miért ne? Senkit nem bánt ezzel, joga van saját maga kifejezéséhez, ha őt ezt boldogabbá teszi.
Egy játékos Barcelona mezben nem csak önmagát képviseli, hanem az egész csapatot, klubot, nevezheted szervezetnek, vállalatnak is.
Az meg, hogy kit bánt ezzel nem te fogod eldönteni, de mivel még mindig itt tartunk, gondolom neked is egyértelmű, hogy van nem ért ezzel egyet, hiába csinálsz úgy, mintha nem tudnád.
gránit írta:
2023.05.03. 19:13:37
Nem csak az én lelkivilágomban az, hanem az. Mindenkinek joga van önmagát kifejezni, és ezzel a világon senkinek nem ártanak. Neked sem. Ha te ezen megsértődsz, az a te bajod. Az a te túlérzékenységed. Komolyan, kinek képzeled magad, hogy más a te érzékenységedből ne vegyen fel olyan színű ruhát, amilyet szeretne? Kit érdekel, hogy neked nem tetszik? Az a te bajod, ha te ezen megsértődsz. Emiatt senkinek nem kell a saját önkifejezését feladnia.
Itt is nagyon ügyesen ferdítesz, senki nem egy ruha színéről beszél, de ezt is nyilván tudod.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2023.05.03. 19:13:37

zsoltfree írta:
2023.05.03. 15:49:46
Kevered a szezont a fazonnal. Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy nem vállalatokról, nem szervezetekről írtam, hanem egyénekről. Egy embernek, x-nek, y-nak minden joga megvan ahhoz, hogy akár önkifejezésből, akár másokkal való szolidaritás vállalásából, szivárványos karszalagot vegyen fel, de lehet rajta anyukája arcképe vagy egy kép a kedvenc kiskutyájáról. Szíve joga hozzá. Merthogy ez volt az eredeti téma, hogy kell-e nekünk olyan játékos, aki szivárványos karszalagot hord. Miért ne? Senkit nem bánt ezzel, joga van saját maga kifejezéséhez, ha őt ezt boldogabbá teszi.
zsoltfree írta:
2023.05.03. 15:49:46

Tudod, lehet nem lenne fóbiám, ha nem folyna a csapból is az lmbtxy propaganda
Ezzel a témával szinte mindig akkor találkozok, amikor egyesek elkezdenek emiatt problémázni. Akik a szimbólumpolitikát akarják erőltetni, nem pedig a valós problémákat megoldani. Arról nyilván kényelmetlenebb lenne beszélni, hogy miért sokkal brutálisabb Magyarországon az árszínvonalnövekedés, mint Spanyolországban. Ezért nyomatják a szimbólumpolitikát ezerrel.
zsoltfree írta:
2023.05.03. 15:49:46


mindkettőnknek felfordult a gyomra
Nekem nem fordul fel a gyomrom. Egyébként is nagyon ritkán látok ilyet, de ha szökőévente látok, akkor is el tudom viselni. Miért ne viselném el? Nem bántottak engem soha. Engem eddig csak olyanok bántottak, akik őket is bántják.
zsoltfree írta:
2023.05.03. 15:49:46
"Semmiben nem különbözik attól, mintha valaki egy keresztet tesz ki a nyakába." Tedd itt hozzá szerintem, hogy a te lelkivilágodban nem az. és tudod ez eléggé sértő egy kereszténynek
Nem csak az én lelkivilágomban az, hanem az. Mindenkinek joga van önmagát kifejezni, és ezzel a világon senkinek nem ártanak. Neked sem. Ha te ezen megsértődsz, az a te bajod. Az a te túlérzékenységed. Komolyan, kinek képzeled magad, hogy más a te érzékenységedből ne vegyen fel olyan színű ruhát, amilyet szeretne? Kit érdekel, hogy neked nem tetszik? Az a te bajod, ha te ezen megsértődsz. Emiatt senkinek nem kell a saját önkifejezését feladnia.

zsoltfree írta:
2023.05.03. 15:49:46


Illetve nem azért nem reagál neked Viedt, vagy bárki más az elmúlt 2 bejegyzésedre, mert nem tudna
Azért nem reagál rá, mert az összes lózungját megcáfoltam. Aki a fasisztákat, akik a társadalom nagy részére semmilyen tekintettel nem voltak, szociálisan érzékenynek próbálja beállítani, az tényleg ne okoskodjon történelemről meg politikáról. Öröm volt megtáncoltatni a saját önellentmondásaiban, nem csoda, hogy feladta. Azt pedig láthatod, hogy bőven kaptad az egyet nem értő válaszokat, nem csak tőlem.
zsoltfree írta:
2023.05.03. 15:49:46
Mert nagyjából ők tolják ezt az egészet.
Nem, ezt azok tolják leginkább, akik ezen problémáznak. Most is így merült fel a téma, mint szinte mindig.
brazilfan
Capitá del Barça
Hozzászólások: 684
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2023.05.03. 18:52:01

zsoltfree írta:
2023.05.03. 15:49:46
Ha jól számolom, két konkrét, veled megtörtént eset alapján van hányingered, tavaly Milánóban és múlt héten a Spektrumot nézve, remélem, hogy az év többi napján ki tudod heverni ezeket a szörnyű megrázkódtatásokat.
Szerintem én okosabban csinálom, ha látok egy női ruhába öltözött férfit vagy egy férfi ruhába öltözött lányt, megyek tovább. De nem nézem meg őket olyan alaposan, mint te, hogy még egy év múlva is pontosan fel tudod idézni.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2825
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2023.05.03. 17:55:49

zsoltfree írta:
2023.05.03. 15:49:46
Azért mert tavaly épp valaki rájuk szavazott, ez nem jelenti azt, hogy ha hirtelen elkezdene OV pridera járni, akkor minden rá szavazónak az LMBTQ szimpatikus lenne. És vallásos sem azóta vagyok, mióta erre a pártra szavazok.
Hát bizony - szerintem - a rájuk szavazók jelentős részének nagyon hamar minimum jelentéktelenné válna a pride. Nyilván nem minden szavazóra igaz ez, de az általánosítás feltételei nagy valószínűséggel megállná a helyét.
Mindenre lehet magyarázatot találni, teóriát gyártani és ezekkel megerősíteni a korábbi homlokegyenes hozzáállást. Éppen ezt a világot éljük ma. Elég összehasonlítani OV beszédeit 2010 előtt és ma.
A történelem nem 10-20 év alatt íródik, a hatalom viszont igen.
Válasz küldése