Végeredmény: Barcelona – Sevilla 1-0

Igen, ebben sem vagyunk külön véleményen, sőt. Ezt a témát nem akartam kibontani. Szerintem is ez lenne a jó megoldás, és a liga szándéka alapvetően jó lenne, de nagyon rosszkor vezették be. Ugye a covid okozta bevétel kiesés kB mindenkit [auto_cenzúra] ágra kényszerített ezekkel a szabályokkal. Persze ennek ellenére tettünk mi is szépen azért hogy közép távon csődbe menjünk, de az időzítés nagyon rosszkor jött. És mellette az a tény, hogy ezt más országokban nem alkalmazzák, tényleg azt eredményezi, hogy a ligát szépen lassan lehúzzák a wc-n. Vagy majd ide is bejönnek az arabok és a Valencia, vagy Deportivo újra a bajnoki címért fog küzdeni, mert mindenkit is megvesznek. Bár nem tudom ki az a mindenkit, mert ahogy mondtátok tényleg nem nagyon vannak kiemelkedő játékosok. Mindenki egy szuper atléta és ezekkel a performance kimaxolásokkal ellensúlyozzák a tehetséget.gránit írta: ↑2023.08.01. 01:43:20Azt gondolom, hogy nem lehet egyszerre szidni a La Liga szabályozásait és a nemzetközi futball szabályozatlanságát. A La Liga vezetése abban téved, hogy ezt országos szinten akarja megoldani. Ezzel csak azt éri el, hogy a spanyol bajnokság veszít a versenyképességéből a többivel szemben. Nemzetközi szinten lenne szükség ezekre a szabályozásokra, sőt, sokkal szigorúbbakra. Ami pedig a legfontosabb, egységesekre. Most egyeseknek mindent lehet, míg mást kevesebbért zárnak ki az átigazolási szezonból. De mint írtam, a szurkolók ragaszkodtak ahhoz, hogy a sportág maradjon az UEFA és a FIFA szárnyai alatt. Ettől persze elméletben el lehet képzelni, hogyan lehetne másképp.
A foci szót kicserélheted bármire,akár az életre is. Én teljes egészében átpártoltam az nba-re. Számomra sokkal szimpatikusabb szabályrendszer szerint működik,érdekesebb,izgalmasabb.
Alapvetően egyetértek, ami engem a leginkább zavar, az a hatalmas színvonalzuhanás. Néha apámmal meg a nagy öregekkel nézünk 1-1 meccset, ugyanezt mondják, és igazuk van. Egyre kevesebb a pengés játékos, még az én gyerekkoromhoz képest is. Sőt, talán akkor volt a csúcson a labdarúgás, amikor fizikailag már sokkal hatékonyabban fel voltak készítve, mint azelőtt, de még nem veszett ki a játék a sportból, és nem vesztek ki az egyéniségek. Mára alig-alig látok néhány látványos játékost. Ellepte a futballt a középszer, de ez nem csak a labdarúgásról, hanem nagyon sok sportágról elmondható. Ennek szerintem olyan mély társadalmi és gazdasági okai vannak, ami nagyon messzire vezetne, mindenesetre az egyéniségek pusztulása és a tucatdömping egyre több helyen érezhető. Tucatfilmek, tucatzenekarok, tucatsportolók. A közelmúltban volt olyan sakkvilágajnoki döntő, amelyben 12 mérkőzésből mind a 12 döntetlennel ért véget. Szerencséjük volt, hogy Bobby Fischer már nem élt, mert az biztos, hogy rájuk borította volna az asztalt, a táblát meg a fejükön törte volna szét. Tucat, futószalagdömping mindenütt.
Hülyék minden klub körül megtalálhatók.(van ahol felülreprezentáltak)Nem hiszem,hogy ez az általános színvonal a Madridnál.Robcsyy írta: ↑2023.06.21. 14:15:44Madridban előtört a kultúra, úgy látszik eddig voltak csak az igazság bajnokai.![]()
https://www.eurohoops.net/en/acb/151971 ... ls-game-3/
Nem is kell olyan messzire menni, a hírek szerint a debreceni akkumulátorgyár hatalmas vízigénye miatt a Tiszalök környékiek lesznek majd bajban.
És a legszebb, h ember veszi el embertől a vizet (lásd India és Pakisztán vagy a Mekong folyó országai), különböző gazdasági/poltikai célok érdekében.zsoltfree írta: ↑2023.05.04. 13:23:55Saját megfontolásból és persze Alcantara ráhatására a többieknek nem reagálok.
Az eredeti témához: nyilvánítsuk ki csapatkarszalag szinten, hogy az bizonyos egyének el vannak nyomva bizonyos (enyhén szólva is véleményes) jogai? Részemről rendben van, tegyük, de csak akkor, ha már ettől fontosabb téma nincs a világon. Ki csinál mozgalmat, meg logót mondjuk az olyan elhunyt kisgyermekekért, akik azért halnak meg, mert nincs ivóvizük? Vagy azokért a gyerekekért, akik éhen halnak, vagy ezt még jó sokáig sorolhatnám.
Eddig nem szóltam a témához, de azért jelezném, hogy én meg a Te hozzászólásaiddal kapcsolatosan érzem ezt... Örülök is, hogy vége (remélhetőleg), fárasztó volt olvasni...Veidt_madridista írta: ↑2023.05.03. 19:57:46KösziDe ha elfogadsz egy jó tanácsot, tanulj az én példámból és ne folytasd a vitát ezzel az emberrel. Minősíteni sajnos nem minősíthetem a moderáció miatt, de teljesen felesleges vele szóba állni, az biztos. Hadd legyen el a kis álomvilágában. Én már tiltóra is raktam, nem vagyok kíváncsi a delíriumos kommentjeire. A valóságban az ilyen embert gyorsan lerendezzük, de ez sajnos az internet, így a legjobb fegyver, ha egyáltalán nem is kap figyelmet.
Köszi
Szerintem nem, bőven kapta a kritikákat, látszott, hogy nincs hozzászokva az érdemi vitákhoz. Ha az önellentmondásai nem voltak világosak a számodra, akkor sajnálom.
Az FC Barcelona teljesen világosan szolidaritását fejezi ki mellettük. Teljesen egybevág a klub értékítéletével. Nem, nem bántanak ezzel senkit, sem téged, sem mást.
Ha számodra a szolidaritás probléma, el kell gondolkodnod néhány dolgon önmagadban... Még egyszer, a mellettük való szolidaritás vállalását a klub maga is egyértelművé tette. Észre kell venned, hogy te ütközöl a klub értékvilágával.
Szerintem ez csak a te fejedben ilyen egyértelmű, hogy ki égett itt, Veidt teljesen normális hangnemben tudott válaszolni amíg volt türelme...gránit írta: ↑ Azért nem reagál rá, mert égett, mint a Reichstag, se te, se ő nem tudná megcáfolni egyetlen mondatomat sem. Öröm volt megtáncoltatni a saját önellentmondásaiban és a tárgyi tudásának hiányában.
Egy játékos Barcelona mezben nem csak önmagát képviseli, hanem az egész csapatot, klubot, nevezheted szervezetnek, vállalatnak is.gránit írta: ↑2023.05.03. 19:13:37Kevered a szezont a fazonnal. Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy nem vállalatokról, nem szervezetekről írtam, hanem egyénekről. Egy embernek, x-nek, y-nak minden joga megvan ahhoz, hogy akár önkifejezésből, akár másokkal való szolidaritás vállalásából, szivárványos karszalagot vegyen fel, de lehet rajta anyukája arcképe vagy egy kép a kedvenc kiskutyájáról. Szíve joga hozzá. Merthogy ez volt az eredeti téma, hogy kell-e nekünk olyan játékos, aki szivárványos karszalagot hord. Miért ne? Senkit nem bánt ezzel, joga van saját maga kifejezéséhez, ha őt ezt boldogabbá teszi.
Itt is nagyon ügyesen ferdítesz, senki nem egy ruha színéről beszél, de ezt is nyilván tudod.gránit írta: ↑2023.05.03. 19:13:37Nem csak az én lelkivilágomban az, hanem az. Mindenkinek joga van önmagát kifejezni, és ezzel a világon senkinek nem ártanak. Neked sem. Ha te ezen megsértődsz, az a te bajod. Az a te túlérzékenységed. Komolyan, kinek képzeled magad, hogy más a te érzékenységedből ne vegyen fel olyan színű ruhát, amilyet szeretne? Kit érdekel, hogy neked nem tetszik? Az a te bajod, ha te ezen megsértődsz. Emiatt senkinek nem kell a saját önkifejezését feladnia.
Kevered a szezont a fazonnal. Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy nem vállalatokról, nem szervezetekről írtam, hanem egyénekről. Egy embernek, x-nek, y-nak minden joga megvan ahhoz, hogy akár önkifejezésből, akár másokkal való szolidaritás vállalásából, szivárványos karszalagot vegyen fel, de lehet rajta anyukája arcképe vagy egy kép a kedvenc kiskutyájáról. Szíve joga hozzá. Merthogy ez volt az eredeti téma, hogy kell-e nekünk olyan játékos, aki szivárványos karszalagot hord. Miért ne? Senkit nem bánt ezzel, joga van saját maga kifejezéséhez, ha őt ezt boldogabbá teszi.
Ezzel a témával szinte mindig akkor találkozok, amikor egyesek elkezdenek emiatt problémázni. Akik a szimbólumpolitikát akarják erőltetni, nem pedig a valós problémákat megoldani. Arról nyilván kényelmetlenebb lenne beszélni, hogy miért sokkal brutálisabb Magyarországon az árszínvonalnövekedés, mint Spanyolországban. Ezért nyomatják a szimbólumpolitikát ezerrel.
Nekem nem fordul fel a gyomrom. Egyébként is nagyon ritkán látok ilyet, de ha szökőévente látok, akkor is el tudom viselni. Miért ne viselném el? Nem bántottak engem soha. Engem eddig csak olyanok bántottak, akik őket is bántják.
Nem csak az én lelkivilágomban az, hanem az. Mindenkinek joga van önmagát kifejezni, és ezzel a világon senkinek nem ártanak. Neked sem. Ha te ezen megsértődsz, az a te bajod. Az a te túlérzékenységed. Komolyan, kinek képzeled magad, hogy más a te érzékenységedből ne vegyen fel olyan színű ruhát, amilyet szeretne? Kit érdekel, hogy neked nem tetszik? Az a te bajod, ha te ezen megsértődsz. Emiatt senkinek nem kell a saját önkifejezését feladnia.
Azért nem reagál rá, mert az összes lózungját megcáfoltam. Aki a fasisztákat, akik a társadalom nagy részére semmilyen tekintettel nem voltak, szociálisan érzékenynek próbálja beállítani, az tényleg ne okoskodjon történelemről meg politikáról. Öröm volt megtáncoltatni a saját önellentmondásaiban, nem csoda, hogy feladta. Azt pedig láthatod, hogy bőven kaptad az egyet nem értő válaszokat, nem csak tőlem.
Nem, ezt azok tolják leginkább, akik ezen problémáznak. Most is így merült fel a téma, mint szinte mindig.
Ha jól számolom, két konkrét, veled megtörtént eset alapján van hányingered, tavaly Milánóban és múlt héten a Spektrumot nézve, remélem, hogy az év többi napján ki tudod heverni ezeket a szörnyű megrázkódtatásokat.
Hát bizony - szerintem - a rájuk szavazók jelentős részének nagyon hamar minimum jelentéktelenné válna a pride. Nyilván nem minden szavazóra igaz ez, de az általánosítás feltételei nagy valószínűséggel megállná a helyét.