1.) Sok dologban igazad van, jártas vagy a történelemben és a keresztény hagyományokban, ezért respect.
De nem túl valid kiragadni 1-1 mondatot az evangéliumokból, amiknek keletkezése körül eleve homály van azért. (nem 100%-ban persze)
Bármilyek szövegből 1-1 mondatot kiragadni kontárság. 
Burkoltan benne van a Bibliában az elfogadás, legalább annyira, mint a harcba hívás. Mert Jézus nem biztos, hogy kardra gondolt, amikor ezt a szót a szájába adták. 
Mint ahogy a mennyek országa se az volt, hogy a holtak feltámadnak.
2.) Leírtam kiket gondolnak álkereszténynek, és pózernek. Vedd figyelembe amit más is ír, ez javallott ilyen esetekben. És tedd a szívedre a kezed, Tudod, hogy pláne a mi kis országunk politikája összepolitizálta a kereszténységet is, és elcsépelt szóvá tette. Ezt kár tagadni. Ugyanezt a "nemzeti" szóval is eljátszották.
3.) És azzal zárnám, hogy a hit és vallás és egyház teljesen különálló dolgok. Emellé mind a három politikai szennyeződésektől mentesen kellene, hogy működjön.
Mit értek ez alatt?
Pl én nem vagyok megkeresztelkedve sem, de imádom olvasni a Bibliát, és rengeteg egyházi témájú tanulmányt olvasok a mai napig. Mert érdekel. 
Baloldalinak lehet engem csúfolni emellett, mert nekem bőrszínnel, származással, semmivel nincs bajom.
Utaztam sokat, dolgoztam színesbőrűekkel, melegekkel, stb.
Ami itt a probléma, hogy a politika ezeket kihasználja, megeszi majd kiköpi. Hergel, triggerel, fojtogat.
A kurzusok úgy hajlítgatják a hitet, vallást, egyházat, ami nekik tetszik.
Erre példa:
Ferenc pápa látogatásakor a beszédeiben az M1 tök mást említett meg, mint az rtl vagy a ballib sajtó. Ez a hajlítgatás. És visszacsatolok az elejére, egy hosszú beszédből mindkét fél kiemelt 1-1 mondatot, amit aztán üzenetként állítottak be, általános és érvényes üzenetként, úgy önmagában. A hívek meg bégetnek, bocsánat, helyeselnek mindkét oldalon, és pajzsra emelik a pápát. Mindkét oldal. Mert süket arra amit valójában mondott a Szentatya, mert a politika süketté tette őket. 
A másik példa az ilyen Bayer féle trollfacek, akik egyik nap protestánsok, levénmarházzák a Szentatyát, majd maholnap meg/átkeresztelkednek, és pózerkednek a katolikus hitük fényében. Majd trollface bekapcsol, és mintha mi se történt volna, már nem vénmarha a Szentatya. 
Na ez is az, amit pl pózerkedésnek nevezek én.
És akkor a tóthgabi, győzike, Mága félékről még szót sem ejtettünk.
Ez azt jelenti, hogy minden katolikus ilyen?
Nyilván nem, sőt elenyésző százaléka ilyen.
De mivel ez van mindennap a pofánkba tolva, ezért könnyű (persze téves) az általánosítás.
Mint ahogy nyilván nem minden pap meleg, vagy pedofil. Ez is általánosítás.
Viszont azt nem szabad elhazudni, hogy a katolikus egyházon belül voltak kellemetlen ügyek, ahol fent nem tettek semmit.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."