Mások meg akkor legyintenek amikor valaki a többlethalálozási statisztikával jön. Tavaly 10 ezer emberrel több ember halt meg Magyarországon, mint tavalyelőtt, de a 2000-es években is rekord lett a végső halálozási szám (140 ezer). Korlátozások nélkül, vagy ha tavasszal is olyan lazán kezeli a helyzetet a kormány, mint most ősszel, lenne ez a szám vagy 160 ezer is.LG írta: ↑2021.02.03. 16:10:14https://domina.parameter.sk/harmadaval- ... 61NarFgdlY
Volt már hasonló statisztika az USA-ról Leontól, akkor itt néhányan legyintettek. De ez sajnos valóság, és ehhez nem kell statisztika, én látom, érzem, tapasztalom. És nemcsak a gyermekek vannak veszélyben, a felnőtteket is szépen lassan felőrli lelkileg ez a cirkusz. A lockdown, a kötelező tesztelések, az állandó bizonytalanság és terror nem állította meg a vírust, cserébe teljesen tönkreteszi az embereket. A mentálisan megtört embereket a covid és a többi betegség is jóval nagyobb eséllyel viszi el, és bele sem merek gondolni, hogy milyen szinten fog megugrani, a infarktusok, stroke-ok, daganatos megbetegedések száma. És büntetlenül csinálja ezt sok kormány, sőt, azokat büntetik, akik ellen mernek állni ennek az átkozott diktatúrának. Elkeserítő.
Illetve mások meg arra is legyintenek, hogy novemberben, amikor a csúcshoz közel járt a járvány, már fogorvosoknak és pszichiátereknek kellett a Covid-osztályokon besegíteni, annyi beteg volt már a kórházakban.
És leszögezném, hogy nekem is elegem van már a helyzetből, nekem is hiányzik a koli meg az egyetem, a tanároknak csak nagyon kis része képes így is színvonalas oktatást nyújtani, szóval sz*r egy helyzet ez. Gyakornoki pozíciót se könnyű így home office-ból keresni. Ha rajtam múlna, már be lennék oltva, azért hogy újra ki lehessen nyitni mindent. Javaslom azoknak is, akik nem értenek egyet a korlátozásokkal: regisztráljanak oltásra, oltassanak, akkor hamrabb vége lesz. Ha van végre lehetőség, hogy vége legyen, akkor ragadjuk már meg, ne rinyáljunk már egyfolytában. (ezt csak azért mondom, mert emlékszem még mit mondott a Leon: nyomassa az oltást az alfelébe aki akarja, őt hagyják békén)
Mellesleg, ha már szóva hoztad, a Covid is képes olyan szövődményt (leginkább vérrögöket) okozni, ami infarktushoz, stroke-hoz, trombózishoz vezethet később, szóval akár annak is betudható lehet, ha esetleg az ezekben elhunytak száma megemelkedik. Például ebben is különbözik a Sars-Cov-2 a hagyományosabb légúti fertőzésekhez képest, ez a tüdő ereit veszi célba elsősorban, ezért okozhat érrendszeri megbetegedéseket is (aminek a következménye lehet a fentebb írt infarktus, stroke stb..)
Leginkább azt kellett volna megakadályozni, hogy Kínából kijussongránit írta: ↑2021.02.03. 17:51:44
Ez így van, ezért téves az a felfogás, hogy a szabályozás/korlátozás minden esetben csökkenti az ember szabadságát. Éppen ellenkezőleg, nagyon gyakran, nagyon sok területen pont a szabályozás/korlátozás hiánya vezet a szabadságjogok csorbulásához. Túl későn hozták meg ezeket a döntéseket, ráadásul olyan ostobák voltak, hogy nyáron azt hitték, vége, és újra belobbantották az egészet. Kétszer is hibáztak. Tavaly ilyen időtájban már bőven szó volt arról, hogy a tiroli síparadicsomokat le kéne zárni, mert ebből baj lesz. Baj lett. Ha nem várják meg, hogy elszabaduljon a probléma, már rég túllennénk rajta. A problémát mindig olcsóbb megelőzni, mint hagyni megtörténni, aztán kapkodni.