Maga a vendéglátós kezdeményezés pedig szerintem hülyeség sajnos. Eleve kinyitni úgy, hogy simán megbüntetnek és bezáratnak hatalmas nagy öngól. Mostantól ugye még hosszabb időre még komolyabb bírságok vannak.
Ennek ellenére a korlátozások logikus mederbe terelését mindenképp támogatnám. Korlátozásokra mindenképp szükség van a járvány kézben tartásához amíg nincs elég oltóanyag azoknak, akik beoltatnák magukat. Ezzel teljesen értek.
Viszont:
- Az este 8 órás korlátozás egyenesen kontraproduktív. Rövidebb időbe zsúfolódik több ember a tömegközlekedésen és a boltokban is. -> nagyobb a fertőzésveszély. Ez szerintem minimum este 10ig kitolnám. (és akkor még mindig korlátozva lennének a bulizók lehetőségei)
- Tömegrendezvények ne legyenek, ez egyértelmű.
- Éttermek, kávézók viszont például igenis nyithassanak ki, csak legyen mondjuk egy kötelező 1,5m távolság az asztalok között vagy legyen egy fő/m2 szabály a zsúfoltság elkerülése miatt. Nem rosszabb, mint egy zsúfolt busz vagy bevásárlóközpont. Sőt.
- Színházak, mozik is szerintem tudnának úgy működni, hogy a jegyvásárláskor csak úgy lehetne jegyet venni, hogy melletted jobbra és balra 1 helynek ki kell maradnia, és elve csak minden 2. sorba lehetne jegyet venni. -> Nyereség így nem lenne, tudom. Viszont a bérleti díjakat, stb. most is fizetniük kell, szóval így legalább a veszteségük csökkenne. Akár jegyárakat is emelhetnének erre az időre emiatt.
Ráadásul ha újra nyitva lennének nyitva a vendéglátóhelyek a megfelelő távolságtartással és szabályokkal, akkor rengeteg ember tűnne el a boltokból és plázákból. Már több felmérés is kimutatta, hogy jelenleg rengeteg embernek ez a "kikapcsolódási program", még ha nem is akarnak venni semmit, csak hogy kimozduljanak otthonról.
És én ezt a kritikámat nem csak itthonra szánom, hanem az egész világra nézve, mert tudom nyugatabbra még szigorúbbak a korlátozások, és azokkal sem értek egyet.
Veidt_madridista írta: ↑2021.01.30. 16:09:48
Atlantis írta: ↑2021.01.30. 15:40:12
A világ legbutább érve azzal védeni egy 10 éve kormányon lévő párt döntéseit, hogy 10+ évvel ezelőtt valaki bezzeg mit csinált.
Ha valaki holnap a házad ajtaja elé szrik, Téged sem hat meg ha ott hagy egy cetlit, hogy "bocs de 10 éve láttam hogy valaki ugyanezt csinálta".
Ismét hangsúlyozom, hogy én legkevésbé sem a kormányt akarom megvédeni, de mivel a Gyurcsány által vezetett DK a legerősebb ellenzéki erő, és egyértelműen nekik van a legnagyobb szavuk az összefogásban (a Jobbikot és az MSZP-t ledarálták már), illetve mivel Gyurcsányné a legesélyesebb a közös miniszterelnök-jelölt posztjára, ezért igenis releváns felemlegetni, hogy mi volt 2010 előtt.
Ez igaz, azonban ettől még nem értem, hogy a Fidesz döntéseivel kapcsolatos kritikákban ez miért releváns. Ha arról folyna a beszélgetés, hogy kire miért érdemes vagy nem érdemes szavazni, akkor rendben. Nézzük végig ki mit csinált eddig, mit tervez a jövőben, és beszélgessünk arról. Akkor releváns.
Amíg viszont magát a Fideszt kritizáljuk, és az Ő tevékenységüket, akkor nem igazán kapcsolódik ez ide.
Ha most például elkezdenénk kivesézni azt, hogy az MSZP-ben milyen korrupciós ügyek voltak, akkor meg abban az esetben az nem lenne releváns, hogy a "bezzeg a FIDESZ mit csinál most".
Szerintem ez egy nagyon helytelen vitatechnika, mert ez számomra azt mutatja, hogy kifogytam az érvekből az adott témában, ezért gyorsan berántok mást, amiben otthonosabban mozgok és megpróbálom összemosni.