Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
davi10
Llegenda del Barça

2020.11.02. 14:54:08

Mihu írta:
2020.11.02. 14:45:05

Nem utolsó sorban a világ számára is jobb lenne, ha ez az idióta nem folytatná tovább Amerika élén. Több kárt csinált 4 év alatt, mint az előző 3 elnök együttvéve.
Ezt fejtsd már ki légyszíves.
Nem követem minden mozzanatát, én csak ezek alapján ítélkezek:
- Az USA-nak Oroszországgal, Észak-Koreával (meg elvileg velünk is) jobb lett a viszonya, már ez jobb a világnak.
- A korona előtt ha jól láttam elég alacsonyra lenyomták a munkanélküliséget.

Nyilván egy karakán bunkó az emberünk, de én nem látom azt a rengeteg kárt, amit elvileg csinált. Az egyedüli, amit felhoznak ellene és egyet tudok vele érteni, az a klímaegyezményből való kilépés, és a környezetvédelemhez való hozzáállása.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
dévid villa
Jugador d'estrella

2020.11.02. 14:50:52

Mihu írta:
Holnap Amerika elnököt választ...

Baromira remélem, hogy Biden lesz az új elnök, mert az, hogy Trump lehet az USA elnöke, az a történelem szégyene kb... Vagy inkább a mai kor divatja, hogy hangzatos dumával, a nép érzelmeire hatva, és nem utolsó sorban maga mellé állítva az aluliskolázott réteget meg lehet nyerni a választást... Az előzetesek alapján Biden se fog pályázni a legnagyobb elnök címére, de az biztos, hogy Trump-nál bárki jobb.

Nem utolsó sorban a világ számára is jobb lenne, ha ez az idióta nem folytatná tovább Amerika élén. Több kárt csinált 4 év alatt, mint az előző 3 elnök együttvéve.
Mert a szélsőbalos, genderfasiszta, BLM-es világ jobb lesz? :D Trump nyerjen inkább.

Amúgy mik azok a károk, amiket csinált? A gazdasági mutatók alapján egy erős középszer elnök, nem kiemelkedő, de nem is rossz. A vírust kezelte csak sz*rul. (ha nem lett volna, most nem beszélnénk arról, hogy Bidennek van-e esélye vagy sem)

Amúgy tipp: 275 elektorral Trump nyer.

Egyébként nekünk itt Mo-n oly mindegy, hogy melyik lesz az elnök.
Mihu
Director del Fútbol

Holnap Amerika elnököt választ...

Baromira remélem, hogy Biden lesz az új elnök, mert az, hogy Trump lehet az USA elnöke, az a történelem szégyene kb... Vagy inkább a mai kor divatja, hogy hangzatos dumával, a nép érzelmeire hatva, és nem utolsó sorban maga mellé állítva az aluliskolázott réteget meg lehet nyerni a választást... Az előzetesek alapján Biden se fog pályázni a legnagyobb elnök címére, de az biztos, hogy Trump-nál bárki jobb.

Kép
daffy
Madridista

2020.11.02. 13:52:08

miro. írta:
2020.11.02. 11:24:08
https://index.hu/kulfold/2020/11/02/a_l ... Zxa8jfmlKY

1-2% fertozottet varnak a jelek szerint mindenhol. :D :D :D
#dedurvaezakorona #mindmegfogtokhaaaani :mrgreen:
az szlovákiában 55000 beteg és az 1% körüli halálozással 550 ember. "belefér". az alkohol és cigaretta többet visz.
miro.
Entrenador del Barça

2020.11.02. 11:24:08

https://index.hu/kulfold/2020/11/02/a_l ... Zxa8jfmlKY

1-2% fertozottet varnak a jelek szerint mindenhol. :D :D :D
#dedurvaezakorona #mindmegfogtokhaaaani :mrgreen:
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
LG
Az Év fórumozója 2016

2020.11.01. 17:04:43

https://www.youtube.com/watch?v=40jU-y3Ih5c

Kemény kihívások előtt állunk. De nem adjuk könnyen magunkat! :twisted:
Nero.
Llegenda del Barça

2020.10.31. 22:07:01

MQuCsabi írta:
2020.10.31. 21:59:17
Ne a Glamour legyen mar a mervado hirportal. Minek olvastok ilyeneket? Nem is idegesitenenek ezek a dolgok annyira, ha nem jonne szembe. Valjuk be, nem talalkozol ilyennel a szomszedodban csak az ilyen unatkozo insta prostik jo dolgukban nem tudjak, mirol alkossanak velemenyt.
Ez kb. annyira erdekes, mint, hogy milyet nyomtam reggel. Ezek az oldalak csak az ember idegeit cincaljak :D
Nem olvasom, az indexen olvastam eredetileg csak nem találtam a linket.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2020.10.31. 21:59:17

Ne a Glamour legyen mar a mervado hirportal. Minek olvastok ilyeneket? Nem is idegesitenenek ezek a dolgok annyira, ha nem jonne szembe. Valjuk be, nem talalkozol ilyennel a szomszedodban csak az ilyen unatkozo insta prostik jo dolgukban nem tudjak, mirol alkossanak velemenyt.
Ez kb. annyira erdekes, mint, hogy milyet nyomtam reggel. Ezek az oldalak csak az ember idegeit cincaljak :D
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2020.10.31. 21:02:47

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Veidt_madridista
Madridista

2020.10.31. 20:17:41

csababarca írta:
2020.10.30. 21:12:59
de milyen hozzáállás? azt hogy nem vizionálom, hogy 20 év múlva Párizsban csak mecsetek lesznek, és leköpnek mert fehér vagyok?
Nézd, jelenleg épp napi szinten támadnak meg ilyen-olyan formában templomokat vagy keresztény közösséget Nyugat-Európában. Ez nem elég?
csababarca írta:
a háborúk mindig vannak, lásd közel-kelet térsége, vagy európában is akadtak a 21. században is. ez nem érv, hogy majd háború lesz, persze hogy lesz.
Csak amiről te beszélsz, azok az erőforrásokért mennek, vagy geopolitikai hatalmi játszmák részeként stb. Itt teljesen másról van szó: szélsőséges kultúrharcról. Nagyjából minden, ami a nyugati világban történik, ezzel függ össze.
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2020.10.31. 10:31:25

csababarca írta:

de milyen hozzáállás? azt hogy nem vizionálom, hogy 20 év múlva Párizsban csak mecsetek lesznek, és leköpnek mert fehér vagyok? Ne haragudj, de ezek azok a szélsőségek, amik háborúkat indítottak, mert egyesek ettől féltek, hogy kihal a szép népük.
félreértés ne essék, látom a híreket, olvasom a külföldi híroldalakat is, eléggé sűrűn jönnek szembe ezek az események.
de szerintem páran túlzásba estek a paranoiával.
egy nemzet ha odafigyel magára, és megoldja elsőként a saját problémáit, él a lehetőségeivel, az fent marad jó eséllyel.
Szerintem az Európai és az Arab országok közül inkább az utóbbiakra jellemző a szélsőségesség.
Pl. hogy egy rajz miatt embereket fejeznek le. És okés, hogy nem mindenki jut el odáig, hogy gyilkoljon, de a francia termékek elleni bojkottba egész országok szállnak be.

Azzal az érvvel meg soha nem tudtam mit kezdeni, hogy "de hát a magyarok között is vannak gyilkosok". Az ezer meg egy helyen megcáfolvából pedig kötekedés nélkül szívesen látnék párat. Mondom én személyesen nem jártam "nyugaton", de nem csak a tv-ből hallom a rossz tapasztalatokat, főleg hogy nem is nagyon nézek tv-t :D
Kép
Leon
Director del Fútbol

2020.10.31. 00:41:56

A baj a világban a túlzott demokrácia.Bárki lázonghat meg rongálhat tömeges csőcselék részeként mert a hatóságok sok helyen nem tehetnek semmit.
Ha én lennék egy adott ország góréja minimum szanaszét lövetném az antiszociális csürhét gumilövedékkel, hogy térjenek észre...
Ilyen szempontból bírom Észak Koreát meg az az arabokat mert ők nem puhap...ök és nem tűrik el büntetlenül a hazájukban lévő kártevést.
Az már más tészta hogy Koreában nemzeti kuss van az arabok meg unalmukban Eu-ba is jönnek robbantgatni. :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Nero.
Llegenda del Barça

2020.10.30. 22:33:30

https://www.origo.hu/nagyvilag/20201030 ... ellen.html

Ez is szép lehetett

Holnapra nagy balhét ígérnek a fiúk Londonban is

Komoly ez a 2020 azért, gyakorlatilag a világ minden városában kint randalíroznak a népek különböző okok miatt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

Veidt_madridista írta:
2020.10.30. 21:06:27
Csaba, a te hozzáállásod Európa lassú halálához vezet. Teljesen mindegy, hogy a muszlimoknak hány százaléka szélsőséges. Vagy támogatod Európa megmaradt kulturális és etnikai identitásának megőrzését, vagy nem támogatod. Felesleges beszélni bármiféle integrációról, konszolidációról. Amikor polgárháború lesz, mindenki színt vallhat majd.
Ez nem ilyen fekete és fehér.
Nem támogatom egyébként, de nem tartom jogosnak az itteni paráztatást.

de milyen hozzáállás? azt hogy nem vizionálom, hogy 20 év múlva Párizsban csak mecsetek lesznek, és leköpnek mert fehér vagyok? Ne haragudj, de ezek azok a szélsőségek, amik háborúkat indítottak, mert egyesek ettől féltek, hogy kihal a szép népük.
félreértés ne essék, látom a híreket, olvasom a külföldi híroldalakat is, eléggé sűrűn jönnek szembe ezek az események.
de szerintem páran túlzásba estek a paranoiával.
egy nemzet ha odafigyel magára, és megoldja elsőként a saját problémáit, él a lehetőségeivel, az fent marad jó eséllyel.

a háborúk mindig vannak, lásd közel-kelet térsége, vagy európában is akadtak a 21. században is. ez nem érv, hogy majd háború lesz, persze hogy lesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Veidt_madridista
Madridista

2020.10.30. 21:06:27

Csaba, a te hozzáállásod Európa lassú halálához vezet. Teljesen mindegy, hogy a muszlimoknak hány százaléka szélsőséges. Vagy támogatod Európa megmaradt kulturális és etnikai identitásának megőrzését, vagy nem támogatod. Felesleges beszélni bármiféle integrációról, konszolidációról. Amikor polgárháború lesz, mindenki színt vallhat majd.
Kép
dévid villa
Jugador d'estrella

2020.10.30. 20:34:15

Angol nyelvű képzésre járok a BME-n, és van egy csomó muszlim évfolyamtársam. Egyszer beszélgettem az egyikkel, és szóbajött a migráció. Én teljesen ledöbbentem azon, hogy egy muszlim azt mondta nekem, hogy NEM KELLENE az EU-nak ennyi bevándorlót befogadnia, mert nagyon kevesen vannak olyanok közöttük, akik be tudnának illeszkedni ide. A kultúrájukból fakadóan annyira eltérő a világnézetük, hogy a nagy többségük nem tudna beilleszkedni abba a jóval felvilágosultabb közegbe, ami Európára jellemző.

Meglepődtem, mert arra számítottam, hogy bevándorláspárti lesz.

Azt gondolom, hogy egy muszlimnál senki sem ismeri jobban a muszlimokat, szóval amikor már egy muszlim (aki tényleg azért jött ide, hogy egy jobb helyen tanuljon, nem pedig csak úgy, mint a többi migráns, szóval mondhatjuk, hogy ő felvilágosultabb a többinél) is azt mondja, nem kellene bevándorlókat befogadni, akkor el kéne gondolkozni azon, hogy tényleg nem kéne.
PorSiempre
Jugador d'estrella

2020.10.30. 19:55:48

Egy szóval nem mondtam, hogy minden muszlim szélsőséges. Nagyon nem. Akkor lenne igazán nagy baj, ha így lenne!
Egyetértek bizonyos részekben veled, viszont ilyen lazán nem tudom kezelni, mint te 😆😆😆.
Én sem vagyok jós, csak sok az olyan hatterinfom amihez nem mindenki jut hozzá. Ezért vannak számomra jogos "félelmeim".
De szerintem is okos megoldás a téma hanyagolasa, majd kiderül mi lesz. Amin tudunk valtoztassunk, amin meg nem az majd meglesz valahogy.
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2020.10.30. 19:48:06

PorSiempre írta:
2020.10.30. 19:10:36
Nem tudom Csaba, de én biztos nem vágnám el senki nyakát, ha keresztény vagy muszlim vagy bárki. Sőt azért sem mert néger vagy homoszexuális. Sőt akkor sem ha esetleg lopna tőlem.
Ellenben nem szeretném, ha holnap azért hívna unokahúgom édesanyja, hogy egyszem lányát valami agyhalott megerőszakolta. Márpedig amióta ez a csőcselék bezúdult azóta elég sok az ilyen eset.
Én sem, meg az emberek 99%a sem teszi ezt ugyebár.

Erre amit írsz ugyanakkora esély van, hány meg hány ilyen sztorit hallani itthon is hogy megerőszakolnak nőket, és nem csak a cigányok.
Nekem ismerősöm unokatestvérének elvágták a torkát, miután megerőszakolta a nyomorult gyerek (magyar), mert a csaj nem volt szerelmes bele.
És ez nem egy sztori az elmúlt 10 évből.
Ne haragudj, de én itt kiszállok a vitából, elmúlt 5-6 évben amikor az arabok egy beszélgetésben témák lettek, akkor már jött valaki ezzel az erőszakolós rablós dologgal. Ezer meg egy helyen lett ez megcáfolva, de mindegy.
Értelmetlen a vita, prekoncepcióitok vannak meg elképzelt jövőképetek, erre mondtam hogy majd meglátjuk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
PorSiempre
Jugador d'estrella

2020.10.30. 19:34:25

Mi a jó fene történik idehaza? Egy hét alatt a maival együtt már a negyedik vonatos gázolás történik??
Komolyan mondom, mintha valami őrület lenne!?
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2020.10.30. 19:21:45

csababarca írta:
2020.10.30. 13:57:17

Retteg a facebook egy párezres magyar párttól, akik a hatalom alá dolgoznak. :lol:
Egyébként a facebook bejelentések száma után, algoritmus alapján tilt. Nem ők ellenőrizgetnek, még ha ez a Duró azt is akarja bemagyarázni a híveknek, hogy Zuckerberg személyesen felügyeli az oldalt, és tiltja ki az ilyen jellegű oldalakat.
Ezzel azért vitatkoznék online marketingesként, és hivatalos Facebook Partner ügynökség vezetőjeként is. Az algoritmus nem csak bejelentések alapján tilt. Gyakorlatilag folyamatosan monitoroz mindent és gyűjtöd a fekete pontokat. Az első tiltás 90% algoritmus műve, a második, vagy végleges tiltás során pedig van emberi beavatkozás is, aki rámondja az áment az ai döntésére.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
PorSiempre
Jugador d'estrella

2020.10.30. 19:10:36

Nem tudom Csaba, de én biztos nem vágnám el senki nyakát, ha keresztény vagy muszlim vagy bárki. Sőt azért sem mert néger vagy homoszexuális. Sőt akkor sem ha esetleg lopna tőlem.
Ellenben nem szeretném, ha holnap azért hívna unokahúgom édesanyja, hogy egyszem lányát valami agyhalott megerőszakolta. Márpedig amióta ez a csőcselék bezúdult azóta elég sok az ilyen eset.
Ne nyugat felé mutogassunk? Hát ki miatt vannak ilyen gyenge törvényeink? Kik miatt engedheti meg magának a sok félbrazil, hogy sok helyre a rendfenntartó szerv sem mer bemenni?
Elmondom az EU-s politika miatt. Emlékszel amikor még az EU tagsagunk elején sorra rohantak Brüsszelbe a magyar cigányok, mert el vannak nyomva? Azóta puhapöcs lett a törvény és a hozói is. Legyen nekik is joguk, szavazzanak, kapjanak támogatást. De menjen el dolgozni, fizessen adót, TB-t, mert 10-bol egy ha két évig egyáltalán dolgozik.

És nem, nem vagyok rasszista, se nacionalista. Van nem egy roma barátom. Egyszerűen ha jobb életet akarunk magunknak, akkor meg kell védeni az értékeinket! Ezt pedig csak szigorral és jó törvényekkel lehet.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2020.10.30. 18:53:40

Már a 16.század elejéig is jelentős betelepítések történtek az országba, ezt kár eltagadni.
Persze utána még több, ez is igaz.
De nekünk pont a rossz hozzáállás miatt érintett rosszul a nemzetek ébredése.

Na mindegy, egyébként de, a török is térített rendesen, meg templomokat rombolt le ha nem fizettél nekik.

Én mondom, majd meglátjuk mi lesz.
De érdekes hogy szélsőségesen gondolkodókat említetek a probléma forrásaként, de ti is elég szélsőségesen gondolkoztok.

Sansz leírta, van itthon is elég erőszakos halál, meg rossz környék. Ha itt rend lenne teljesen akkor jobban megérteném a csúnya nyugatra mutogatást.
PorSiempre
Jugador d'estrella

2020.10.30. 18:27:57

Felelem nem a vallás miatt van, hanem amiatt amit ma sokan elbagatelizálnak. Ez pedig politikai inkább. Ahogy ezek a lefejezezések is. Minden értelmes ember tisztában van azzal, hogy a keresztény vallás miatt mennyi ember hunyt el. Sok minden a vallás nevében volt és lesz is. De azok mind mind politikailag meghozott döntések voltak. Én teljesen elutasítóan viselkedek minden vallással szemben. Keresztény vagyok, mert megkereszteltek, de bérmálásom nem volt, templomba nem járok, nem hiszek semmiben. Ami hozzám közel áll az a Buddhizmus. Az is pont azért mert az tanítás és nem láttam egyetlen egy házhoz becsengeto buddhistat sem, hogy gyere csatlakozz.
Voltam én is arab országban, sőt anno Angliában egy pakisztáni családnál voltam a Ramadan utolsó napján vendég. Semmi gond egy átlagos iszlámot követő emberrel, a gond mindig a szélsőséges emberekkel van. Hitler, Sztálin, Horthy, Bin Laden, Szaddám, Mussolini. A történelem ismétli önmagát! Most is a szélsőséges emberek keltettek félelmet jópár európai országban. A kérdés, hogy erre mi lesz a válasz, mert azt viszont kell!

Szerk. : illetve nem mindegy melyik Arab országhoz mész, mert amíg Tunézia vagy Egyiptom eléggé nyugis, addig lehet Szudánba v Szomáliába nem jó még csak fehérnek lenni sem! Addig Európa kb bármelyik országába azért úgy elmehetsz, hogy nem kell golyóálló mellényen gondolkozni. Persze itt is vannak veszélyes területek, de országok nincsenek.
davi10
Llegenda del Barça

2020.10.30. 18:25:48

Nekem inkább disztópikus, de kinek mi... :D

Szerintem közületek én láttam a legkevesebbet a világból, kb. sehol nem voltam a környező országokon kívül.
Azt viszont nem hoznám viszonyítási alapnak, hogy turistáskodtatok valahol egy ideig. Teljesen más a viszonyod valakivel, akivel random először találkozol, és azzal aki beköltözik melléd. Hosszútávon szerintem kijönnek az alapvető világnézeti különbséget.

Valószinűleg én vagyok korlátolt, de én nem hiszek abban, hogy mondjuk 100 év múlva békésen egymás mellett él majd mindenki. Még ha a többség normális, akkor is lesznek ilyen indíttatású bűncselekmények. Egyáltalán nem tartom kizártnak egy faji alapú haború bekövetkezését a távoli jövőben (így is vannak ilyen bandaháborúk), még ha addigra a legtöbb emberben úgyis lesz mindenféle vér.
És ennek a kiváltói nem a diplomás orvosok lesznek, legyen az fehér vagy muszlim. Mert a BLM alatt se a diplomás orvosok gyújtogattak.
Főleg ha sokáig nyirbálják a gazdaságot, sok ember elveszti a munkáját, sokan züllenek le és megszűnik a "középosztály".

Kicsit elmentem sci-fibe, de remélem még valamennyire a komolyanvehetőség korlátain belül maradtam :D

Töriből soha nem voltam jó, de ha jól tudom a 3 reszre szakadt ország újraegyesítésénél "kellett" mégjobban feltölteni az országot a környező népekkel, ennek a hosszútávú hatásait meg ismerjük...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2020.10.30. 18:16:58

csababarca írta:
2020.10.30. 17:33:43

Ezt magyarként pláne illene tudni, mert mi aztán olyan kulturális hatásokat éltünk át mint kb senki európában.
Volt itt a török is 150 évig, mégis megőrződött a magyarságunk, a nyelvünk, az értékeink, mert voltak akik megőrizzék.
Hozzá kell tenni, hogy abban az időben a törökök toleránsak voltak a keresztényekkel, erőszakosan nem térítették át őket, pusztán a vallásuk miatt nem is gyilkolták őket. Ez viszont manapság nagyon sok muszlim népről nem mondható el, sőt!

A másik dolog, hogy így is megszenvedtük a törököket rendesen, nem is tudtunk soha többé olyan szinten meghatározóak lenni Európában, mint előtte Mátyás korában. Ez mondjuk nemcsak a törököknek köszönhető, hanem annak is, hogy Magyarország lett az ütközőállam az oszmánok és a Habsburgok között, azok a térségek, ahol a legkeményebb harcok voltak, pedig szinte teljesen elpusztultak. Ezért kellettek aztán a betelepítések, és ezért csökkent jelentősen a magyarok aránya az országon belül.
Válasz küldése