dévid villa írta: ↑2020.03.17. 21:16:53
Nekem ugyan nem fáj, mérnöki diplomám van, éppen most csinálom a másodikat
Az idősek karanténba zárásával nem oldható meg a probléma, mert az a 17%, aki orvosi ellátásra szorul, nem kizárólag ebből a korosztályból kerül ki, hanem bőven kerül ki a középkorú osztályból is, akikre viszont szükség van a munkaerőpiacon. Így én azt gondolom, a te megoldásod nem jó gazdasági szempontból. Ahogy az sem, amit a UK csinál. A virológusokat nem érdekli a politika hidd el, valahogy mégse javasolták ezt még egyszer sem

De mondhattam volna az Orvosi Kamarát is.
Amit a repterek lezárásáról írsz, azzal viszont egyetértek.
Szerintem miro nem neked szánta az érzelmi intelligenciás dolgot, hanem Leon-nak, aki gyakorlatilag leírta, hogy "hulljon a férgese". Csak összekevert kettőtöket.
Fáj=bárki aki reagált a kommentemre csak az utóiratot hozta fel, aminek semmi köze nincs a mondandómhoz, kivéve az iskolázatlanság elleni kommenteket volt hivatott elkerülni.
A 17%-os rátának több mint fele az idős korosztályból kerül ki és a fiatalabbak közül csak nagyon kevés szorul tényleges ellátásra. A tényleges ellátásra szorulók és az egészségügyet meglátogatók aránya egy sima influenza járvány során is hasonló arányokat mutat. Azt, hogy a virológusok vagy epidemológusok mit javasolnak csak és kizárólag a kormányok és a sajtó által kommunikált oldalról halljuk. A virológusok pedig nem fognak kiállni és egy teljes korosztály szemébe megmondani, hogy nem csinálhatsz semmit mert mindenkinek mindenhez joga van, valamint személyes érintettségük is van a dologban (szülő, nagyszülő...)
Ha kiszűrjük a veszélyeztetett korban lévőket az egész rendszerből (karantén) akkor a probléma egy kicsit erősebb influenza szezonnal érne fel (nem a 2015-ös erősségű), ami miatt nincs pánik, nincs kórház bezárás, nincs összeomló egészségügy és gazdaság.
Miro kommentje szerintem egy az egyben nekem szólt, kiemelve a mondandója elején. Egyébként a Leon által megfogalmazott "hulljon a férgese" elvet kezdte el alkalmazni a UK is. Sokan feltételezik, hogy a nyájimmunitás hamarabb kialakul, ezáltal védetté válnak az emberek a vírusra, mint nagyobb problémát okozna a rendszerekben. Ez egyelőre nem valósult meg, de nem is tesztelték még sokáig, mert ha nem válik be a nem világkomfor modelljük, akkor az egy demokráciában súlyos következményekkel jár. Korántsem gondolom azt, hogy "hulljon a férgese", de ez is egy megközelítése a problémának és magas szinteken is jutnak ehhez hasonló megoldásokra.
zola8787 írta: ↑2020.03.17. 19:55:04
Tényleg nem beszólás, csak nagyon megakadt a szemem ezen, a mai világban egy gazdasági diploma olyan hatalmas dolog? Oké kettő

Statisztika, pénzügy, számvitel a legnehezebb tantárgyak gazdaságból. Picit én is benne voltam ezekben, eskü nem oltás, de ezek kb középiskolás emelt matek szinten vannak a legkeményebb, direkt szivató tanárokkal is.
Ha elmélyedsz a tudományban, akkor rájössz, hogy közel sem elég az emelt matek. A pénzügyben kifejezetten el tudsz olyan síkra kerülni, ahol már nem elég egy egyszerű integrálás deriválás függvénnyel megoldani egy problémát, hanem sokkal komplexebbek az összefüggések. De továbbra is csak az iskolázatlanságra irányuló kommentek megelőzése miatt került az utóirat a mondandómba.