Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Ezzel azért elég szerencsénk van. Nem is feltétlenül az Albacete miatt, hanem a többiek sorsolása miatt. Egy Valencia, Bilbao vagy Alaves ellen szintén kötelező lenne a továbbjutás, de a két legerősebb csapat megkapta egymást, így az egyiket biztosan elkerüljük (már ha továbbjutunk az Albacete ellen) Az a Betis-Atma párharc nem egyértelmű, főleg egy meccsen Sevillában. A következő körben pedig már oda-visszavágó lesz, ami számunkra valamivel kedvezőbb.
Lassan Flicknek el kell sajna gondolkodnia, miért néz ki konstansan jobban a csapat és a támadógépezet nélküle, annak ellenére, hogy amúgy mennyire jó egyéni képességei vannak. Mivel ennyire jó, ezért nem gondolnám, hogy az az ő hibája lenne, hanem ahogy kezelve van csapaton belül. Ezt az egészet Flicknek kéne valahogy edzőként megzaboláznia. Egyrészt kevesebb egyénieskedést kéne kérni tőle, mert tényleg kezd kicsit eldurvulni néha a dolog, persze ez a jobb meccseken vissza is jön bőven, szóval nehéz kérdés. De ami legfontosabb, a többieknek is valahogy el kéne mondania, hogy nem csak Yamal létezik, és baromi kiszámíthatóak leszünk így, és ennek a Messi éra legvégén sem volt jó vége, nyomtuk végig az ilyen Messi vs xy meccseket, csapatszinten meg nem volt mögötte mély tartalom. Tényleg elég komoly különbség volt idén a támadásvezetésben vele és nélküle. Ha ekkora fegyverünk van, mint ő, valahogy maximalizálni kéne a potenciálját. Most még nem vészes a helyzet, nagyon messze vagyunk a 18-20 körüli Messi FC-től, de afelé tendálunk picit idén. És 1 BL-t szerintem húztunk volna még ott 18-9 környékén, ha a világ legjobb játékosa nem egy egyszemélyes hadsereg lett volna, hanem ő is szépen kimaxolva, rajta kívül is normális támadásépítéssel. Itt is az van, hogy egy top5 játékos a világon valahogy nem egészséges mértékben van jelen a támadásépítésünkben. Meg amúgy a pályán sem, de az már más kérdés.FcBarcelona1 írta: ↑2026.01.16. 09:46:07Én azt véltem felfedezni, hogy teljesen egy oldalas lett a csapatunk rengeteg meccsen, ahogy tegnap is, Yamal lett a meccs embere. Az oké, hogy extra teljesítményt nyújt, de a kevesebb sokszor több lenne. Szerintem ezzel kellene valamit kezdeni. Látom a külsős passzokat nem csak és sokallom
Rengeteg labdát elhagy, Clasicon ebből jött De Jong kiállítása. Most Rashford is meg lett találva, ténylegesen gyengébb formában, de sem ő, sem Ferran alig kapott labdát, közben Rashfordnak volt egy szinte gólpassza Olmonak, és egy nagy helyzete, ahol a kapus óriásit védett. Persze, ha Yamalra 2-3 ember figyel, elvileg több területe nyílik a többieknek, amit pl. Raphinha jól kihasznál, de én Rashfordon, Olmon, Ferminen, Ferranon, Lewyn mostanában nem látom ezt, igaz sok volt mostanában a "buszos" védekező ellenfél, de az is lehet, hogy betömörülnek, mint a Messi féle időkben.
Igen, csak ez annyira nem triviális, még ha mi vagyunk a legesélyesebbek is. A 8 között nagyon jó eséllyel még elkerüljük az a Atmát, a Betis, Valencia, Bilbao, Albacete, , Soci, Alaves hatos nagyon komoly problémát nem szabad, hogy jelentsen (talán csak az előbbi), ha hazai pályát kapunk főleg. Bár egy meccsen bármi lehet. A Villarreal, Real, Espanol kiesése azért elég komoly sanszot adott, jó lenne kihasználni.
Chino írta: ↑2026.01.16. 12:01:34
Ugyanakkor az is lehet, hogy a Real járt jobban. Ha most vagy rosszabb esetben az elődöntőben kapunk egy Atmát, akik ellen egy de utóbbi esetben két meccset gálakezdővel le kell játszani, miközben van egy kiélezett bajnokság és egy sanszos +2 meccses BL az nem túl finom. A kupával ez a gond, ha nem nyered meg, de legalábbis nem jutsz a döntőbe annál más az is jobb, ha a 16/32 között kiesel.
Egy út maradt, nyerjük meg.
Összességében tényleg nem volt egy gálaelőadás, főleg az első félidőben, de azt nem mondanám, hogy bármikor veszélyben lett volna a továbbjutás, bár akkor is inkább a támadók voltak, akik miatt nehezebb helyzetbe kerültünk. Bőven lett volna lehetőség az 50.-60. percben lezárni a meccset, a Racingnak azon a nagy helyzeten kívül komolyabb lehetősége sem igen akadt (bár lehet, hogy csak én nem emlékszem), az pedig szinte lehetetlen, hogy 90 perc alatt ne jusson el az ellenfél helyzetig, legyen szó akár egy másodosztályú csapatról. Úgyhogy a védelmet szerintem nem jogos elővenni, a lescsapda is teljesen ült, 10 vagy 11 alkalommal állítottuk őket lesre, már frusztráltak is lettek. Bár Garcia védésénél is megnéztem volna egy vonalazást.bence0330 írta: ↑2026.01.15. 23:16:52Nem volt jó meccs, B sorral, rettenetes időben lejátszott szuperkupa győzelem után visszautazva asszem nagy alázást nem is lehetett várni. De azért veszélyben sem volt a dolog, mi voltunk a jobbak egyértelműen.
Ferrán szokásos módon tette a dolgát, Garcia hozta az extrát, mikor egyszer besült az amúgy remekül működő lescsapda, a végén megérkezett a Rapha-Yamal kombó is.
Rendben volt ez egy kupameccsnek a verseny ezen szakaszán.

Na, ezek szerint nem csak én várom Marques bemutatkozását.
Ez már passzol abba amit én írtam. Én arra reagáltam hogy itt nagyobb xG volt, ott több "nagy helyzet".
Lehet, én 2-3 (vagy még több?) éve olvastam ennek utána, akkor még vagy nem volt, vagy rossz helyen olvastam, vagy csak rosszul emlékszem.
Ilyen se volt még, veled kell vitáznibence0330 írta: ↑2026.01.12. 15:48:16
Az xG-be nem számít bele a kapus pozíciója, semmije. Nagy helyzet és nagy helyzet között is van különbség, eleve különböző helyek mást vesznek bele. Nekünk volt két 1v1 ziccerünk, egy, amit Rapha elbaltázott, egy meg amit Lewy belőtt, ezek biztos, hogy nagyon magas értékek önmagukban, ilyenje a Madridnak nem volt. Meg még két lövésünk közvetlen közelről, Eric fejese meg Yamalé, mindkettő blokkolták/védték, de komoly minőségű helyzet volt. Ezen túl meg még néhány kisebb-nagyobb. A Madridnak meg volt Vini helyzete, amit igazán nagynak nem mondanék, zseni megoldás volt, valamikor a végefelé Rodrygonak(?) egy tekerése, ezek sem voltak túl könnyű-tiszta helyzetek, az utolsó kettő, amit feladtak Joan Garciának, azok meg mindenképp szorongatott helyzetek voltak.
Szerintem mi alsó hangon 2 jóval komolyabb helyzetet dolgoztunk ki, a két kapussal szembeni 1v1-el, mint a Madrid, a többi meg kb egál.