Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!

Továbbjut a csapat a csoportból?

A szavazás 2022.12.04. 19:37:19-ig van érvényben.

Igen, első helyen.
15
25%
Második hely meglesz.
38
64%
Csak a harmadik hely jön össze.
6
10%
 
Szavazatok száma: 59
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 515
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2022.09.16. 21:47:11

Lehet, hogy rosszul gondolom, de az a véleményem, hogy azon csapatok közé tartozik a Barca, akinek keményen meg kell küzdenie a sikerért, minden egyes jó pontért. Kevés kivételtől eltekintve nem kényezteti el a csapatot a szerencse. S ez mindenre igaz. A játékos szerződtetéstől kezdve, különböző döntések, a sorsoláson keresztül, a játékig egyaránt.
Természetesen ennek elsősorban emberi oka van, de hogy nagyrészt a vesztes változat jön be, az már mentális hátrányt jelent.
Valójában errő szól az egész élet: Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, ..........
Nem írígykedem, csak úgy érzem, hogy amíg vannak olyan szerencsések, akiknek kis erőfeszítéssel szinte minden sikerül, addig a Barcának meg kell szenvednie a jó eredményért, izgulni, imádkozni a döntés sikeréért, a minél kisebb veszteségért.
S ezt így kell tudomásul venni, így kell kalkulálni a tervekkel, célkitűzésekkel. Ezt kell figyelembe venni, amikor értékelünk, kritizálunk
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.09.16. 11:39:45

MessiNeymarSuarez írta:
2022.09.15. 09:16:03
Szerintem mindent elmond a teljesítményünkről a Bayernesek nyilatkozatai:
Sorra nyilatkozták azt amit ők is éreztek, hogy azért nagyon megköszönhetik nekünk hogy ez 2-0 lett, szinte minden játékos dícsérően nyilatkozott a játékunkról, pedig most aztán az eredmény alapján kiváló alkalom lett volna folytatni belénk rúgást, "az eszetlen nyári költekezésnek nem lett eredménye, simán nyertünk ellenük" felfogással.
Ja, korrektek voltak. Amúgy én a tavalyi hírhedt Müller-féle lesajnálós interjút is majdhogynem atyai véleményadásnak és javaslatnak éreztem inkább, persze lehet, hogy naiv vélemény.

Egyébként végig volt egy érzésem, hogy valami hasonlót már láttam, és nem tudtam, melyik meccsre gondolok, de most beugrott. A tavalyi Reál elleni szuperkupa meccs. Akkor volt az, hogy Xavi összerakta a tiniket, jobbak voltunk, több helyzetünk volt, de még valahogy nem mentek be, és rutinnal végül vertek minket. De akkor is az volt az érzésem, hogy ez volt a bemelegítés, első komoly megmérettetés, rutintalanság, egyebek, a szintlépés előtti egy lépcsőnyi visszalépés.
Most is valami ilyesmit éreztem végig. Egy kicsit nagy szintlépés volt még, ha a pszichológiai részét vesszük, akkor számunkra alighanem nem az egyik, hanem "A" legfélelmetesebb, legjobb ellenféllel találkoztunk. Ez volt most az egy lépcsőnyi visszalépés, remélem, úgy végződik, mint a tavalyi Reál elleni ügylet.
ter Stegen; Baldé - Araujo - Koundé - Bellerin; Kessié - De Jong - Pedri; Fati - Lewa - Raphinha
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 605
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2022.09.15. 14:21:11

Frankó angol nyelvű elemzés a meccsről. Kicsit beszédhibás a csávó, de fülessel + autosub-bal jól ki lehet venni. Szeretem benne, hogy a lényegről beszél, nem azt elemzi 10 percben, hogy ki kit fog, meg melyik másodpercben hol alakult ki játékos többlet.

https://www.youtube.com/watch?v=HlqstuklklI

Azt hozza ki problémának, hogy izomból elszórtuk a labdákat, utána meg futkároztunk a Bayern után. Van is benne valami.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 9634
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2022.09.15. 09:16:03

Szerintem mindent elmond a teljesítményünkről a Bayernesek nyilatkozatai:
Sorra nyilatkozták azt amit ők is éreztek, hogy azért nagyon megköszönhetik nekünk hogy ez 2-0 lett, szinte minden játékos dícsérően nyilatkozott a játékunkról, pedig most aztán az eredmény alapján kiváló alkalom lett volna folytatni belénk rúgást, "az eszetlen nyári költekezésnek nem lett eredménye, simán nyertünk ellenük" felfogással.

Az eredmény csalóka, ez a 2-0 lehetne úgy is hogy a Bayern mindent kihagyott, nekünk helyzetünk sem volt és örülnünk kell a 2-0-nak, ehelyett ez az eredmény a Bayern számára hízelgő, mindezt az Allianz Arenaban elérve nem kis szó.

Mindezt azért egy eléggé kicserélődött csapattal, ne felejtsuk el hogy Guardiola első szezonjában ilyenkor még kiscsapatok elleni bukdácsolás volt a story.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6302
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.09.14. 21:01:32

Ez a meccs ugyanúgy lehetett volna 0:2, mint 2:0. És én is csak a többiekhez tudok csatlakozni, simán felvettük a keztyűt a világ jelenlegi egyik legjobb csapatával, a meccs legalább felében, ha nem is lemostuk őket, de a mi akaratunk érvényesült.
Én nem is nagyon emlékszem sok helyzetre a Bayerntől, talán össz-vissz 3 volt, nálunk ajtó-ablak volt legalább ennyi, sajnos ezek kimaradtak, most így alakult.
Bevallom, nagy meglepetésnek tartottam volna előtte egy X-et vagy győzelmet, azt is csak úgy, hogy a Bayern mindent kihagy mi meg egy helyzetből lövünk 1-2 gólt. Emiatt viszont bizakodó vagyok és ne felejtsük jön még Barcelonába az meg még másfél hónap, ami nekünk kedvez, már úgy látom van esély, hogy akár egy ehhez képest ellentétes eredmény szülessen.
Pedri szerintem nagyot játszott, ha elrakja az egyik helyzetét vagy a második ziccerénél inkább Torresnek passzol feltehette volna a pontot az I-re.
A védelem is rendben volt, Koundé szinte hibátlan, Arauzsót sem nagyon játszották át, de a hosszú labdáit még mindig gyakorolni kellene.
Én nem vagyok igazán elkeseredve, erre azért lehet alapozni, pech, hogy pont ezen a meccsen jött elő ami 5-ből egyszer szokott előfordulni.
Forca Barca!!!!
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1569
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2022.09.14. 19:55:35

tengit írta:
2022.09.14. 17:34:29
Sokszor úgy érzem, néhányan anélkül ítélnek meg különböző meccseket, hogy látnák azokat, véleményüket csupán a médiákban megjelenő beszámolókra alapozzák. Mert nyilván ezért dicsérik azt a csapatot, amelyik vesztett állásból, kilátástalan játékot követően hirtelen megtáltosodik, de azt már nem tudják, hogy ebben milyen szerepe van bizonyos "külső" tényezőnek. Ne legyünk már vakok és álszentek, hogy ne tudjuk, egy-egy éles szituációban hozott játékvezetői ítélet alapvetően meghatározhatja, sőt, simán el is döntheti egy-egy mérkőzés vagy párharc végső kimenetelét. Erről Párizsban, Liverpoolban, Manchester mindkét felén (nem sorolom) valószínűleg tudnának mesélni, de maradjunk a tegnapi Barca meccsnél. Az vitathatatlan, hogy az első félidőben - őszinte csodálkozásomra - a csapat lefocizta a bajorokat, ugyanakkor - lehet, mentális okokból eredően, egyben rendkívül bosszantó módon - kihagytak minden kihagyhatatlant. (Azért ne feledjük, attól, hogy ezek a focisták milliókat keresnek, és nem forintban, még emberből vannak).
Laporta sajnos már nem húzta meg az 5. "lever"-t, azok lettek volna a bíróknak szánt kenőpénzek. :D
FCBsteve
Jugador del Barça
Hozzászólások: 202
Csatlakozott: 2022.05.30. 16:19:05

2022.09.14. 18:03:00

Andris írta:
2022.09.14. 15:37:48
Na ez is egy érdekes dolog, akartam is írni róla, csak aztán nem értem rá:

Nekem úgy tűnt, hogy tegnap egyáltalán nem esett össze a csapat, legalábbis nem úgy, ahogy régen.
A következőkre gondolok itt:
Persze az első gól után bennünk volt az ütés, érződött is, és a Bayernen is szvsz a lélektani plusz. De ez mindkettő gyakori a futballban, bármelyik (bármelyik!!!) csapattal előfordul. Hamar jött is a második, viszont azután pár percel már szerintem tovább támadtunk, és még egészen sok helyzetet kialakítottunk. Jól emlékszem, hogy 2-0tól még egészen sokszor bosszankodtam, hogy nem jött be valami a Bayern kapuja előtt. Nem olyan volt, mint az első 35 perc, de mindenképpen visszaszereztük a stabilitást (csak a frissességet és a hátrányt nem tudtuk visszacsinálni).
Más volt a helyzet, de szerintem ahelyett hogy 2-0nál összezuhantunk volna, igenis mentünk és támadtunk, és mitöbb értelmes támadásaink jöttek rendre. És a saját kapunk előtt sem fejetlen kapkodás volt jellemző, pedig innen már igazán kényelmes lehetett a Bayern dolga, sokkal felszabadultabbak és magabiztosabbak lehettek.
Szóval szerintem nagyon más volt ez a vereség ilyen szempontból is, mint a korábbi BL zakók.

A posztra cserékkel (és különösen az utolsó 10-12 percben) Xavinál azt éreztem, hogy figyelembevéve a csoportmeccs jelleget, és a menetrendünket is, ő már nem megy rá a dupla vagy semmire és a minden áron hajtós hajrára, és szerintem nem is volt erre szükség, hiszen kis esélyünk volt 2 rúgni. 5öt frissített, kifejezetten posztokra, és a kp közepét stabilizálva (vagy inkább helyreállítva, annak fényében amit a Xavi topikban írtam), és támadtunk tovább, de nem plusz áldozatokat vállalva, ahogy pl egyenes kiesés esetén kellene.

Res, Frenkie szerintem kifejezetten jól szállt be (megint, sokadjára). Nemtom, mi volt a gondod a játékával?
Pár percet leszámítva, amíg az emberen átmegy, hogy ennyi kihagyott helyzet után egy ilyen semmilyen gólt kapunk, nem volt semmi összeesés... A 2. gól egy szép támadás / kiugratás után született, ilyen nekünk is volt vagy 4-5. Náluk volt a momentum, az egygólos előny nyugalmával berúgták, ennyi...

63. percben rúgta Gavi a kapufát... Ha csak az bemegy (elfeledve az első félidőt), nagyon megnéztem volna az utolsó félórát, nálunk lévő momentummal... :)
(Aki már nézett teniszt, az tudja, a momentum mennyit számít, hogy a labda még bent van vagy pont kicsúszik)

A cserékkel kapcsolatosan egyetértek, picit elengedte a végét Xavi, hagyta, hadd szokják a légkört a beállók úgy is, hogy nem full esélytelen a csapat!
tengit
Barça B
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2014.04.19. 12:34:39

2022.09.14. 17:34:29

Sokszor úgy érzem, néhányan anélkül ítélnek meg különböző meccseket, hogy látnák azokat, véleményüket csupán a médiákban megjelenő beszámolókra alapozzák. Mert nyilván ezért dicsérik azt a csapatot, amelyik vesztett állásból, kilátástalan játékot követően hirtelen megtáltosodik, de azt már nem tudják, hogy ebben milyen szerepe van bizonyos "külső" tényezőnek. Ne legyünk már vakok és álszentek, hogy ne tudjuk, egy-egy éles szituációban hozott játékvezetői ítélet alapvetően meghatározhatja, sőt, simán el is döntheti egy-egy mérkőzés vagy párharc végső kimenetelét. Erről Párizsban, Liverpoolban, Manchester mindkét felén (nem sorolom) valószínűleg tudnának mesélni, de maradjunk a tegnapi Barca meccsnél. Az vitathatatlan, hogy az első félidőben - őszinte csodálkozásomra - a csapat lefocizta a bajorokat, ugyanakkor - lehet, mentális okokból eredően, egyben rendkívül bosszantó módon - kihagytak minden kihagyhatatlant. (Azért ne feledjük, attól, hogy ezek a focisták milliókat keresnek, és nem forintban, még emberből vannak). Ezek után jött a félidő végén egy kulcsmomentum, az a bizonyos belépő, ami a magyar televízió stúdiójának egyik kameraállása alapján kristálytiszta büntető volt. Kérdés: mi történt volna, ha a tökéletes technikával felszerelt VAR-urak netán veszik a fáradtságot, és megtekintik az esetet? Egyértelműen abszolút jogos 11-es következik. Viszont innentől kezdve NEM biztos, hogy megmarad a kapu előtti görcsösség, minthogy az sem, hogy a Bayern a hátrány hatására magabiztosabbá válik, a valószínű ennek fordítottja. Soha nem tudjuk meg, mi lett volna, ha........ha korrekt játékvezetés mellett zajlik a találkozó. Annyi bizonyos, hogy utólag nem lett volna hatással a korábban elkövetett ziccer kihagyásokra, de könnyen lehet, hogy a végeredményre igen. Ráadásul - látva a szituációt - nincs épeszű ember, aki ezt a büntetőt "jóindulatúnak" titulálhatná a későbbiekben. Van mit javulni a csapatnak a nagy meccseken való helyzetkihasználásban, de a mutatott játék számomra kellemes meglepetés volt, és megfelelő alap a második hely megszerzésére. Remélem, önerőből megoldva sikerül.
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.09.14. 15:49:43

Nyiri81 írta:
2022.09.14. 15:39:39
Teljesen jogos :D Így olvasva én is felnevettem. Az összefoglaló alapján mondtam amúgy meg végigolvastam az élőt. Annál jobb nem is kell :D Jobb mint a kommentátor.. Az alapján gondoltam hogy az első gól után szokás szerint összezuhantunk.
Hát az M4 kommentátornál különosen, alighanem te jártál jól. :D
ter Stegen; Baldé - Araujo - Koundé - Bellerin; Kessié - De Jong - Pedri; Fati - Lewa - Raphinha
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1268
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2022.09.14. 15:39:39

Varatrix írta:
2022.09.14. 13:38:31
Nyiri81 írta:
2022.09.14. 12:20:47
Én nem láttam a meccset mert nem értem rá, de a tegnapi meccs képe alapján simán kiver minket bárki akitől egy picit megijed a csapat.
Bocs, hogy összevágtam az elejét meg a végét, de talán ez röhejesebb, mint a teljesítményünk.... Azért ez next level. :mrgreen:
Teljesen jogos :D Így olvasva én is felnevettem. Az összefoglaló alapján mondtam amúgy meg végigolvastam az élőt. Annál jobb nem is kell :D Jobb mint a kommentátor.. Az alapján gondoltam hogy az első gól után szokás szerint összezuhantunk.
Csak is Puyol
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11967
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.09.14. 15:37:48

Na ez is egy érdekes dolog, akartam is írni róla, csak aztán nem értem rá:

Nekem úgy tűnt, hogy tegnap egyáltalán nem esett össze a csapat, legalábbis nem úgy, ahogy régen.
A következőkre gondolok itt:
Persze az első gól után bennünk volt az ütés, érződött is, és a Bayernen is szvsz a lélektani plusz. De ez mindkettő gyakori a futballban, bármelyik (bármelyik!!!) csapattal előfordul. Hamar jött is a második, viszont azután pár percel már szerintem tovább támadtunk, és még egészen sok helyzetet kialakítottunk. Jól emlékszem, hogy 2-0tól még egészen sokszor bosszankodtam, hogy nem jött be valami a Bayern kapuja előtt. Nem olyan volt, mint az első 35 perc, de mindenképpen visszaszereztük a stabilitást (csak a frissességet és a hátrányt nem tudtuk visszacsinálni).
Más volt a helyzet, de szerintem ahelyett hogy 2-0nál összezuhantunk volna, igenis mentünk és támadtunk, és mitöbb értelmes támadásaink jöttek rendre. És a saját kapunk előtt sem fejetlen kapkodás volt jellemző, pedig innen már igazán kényelmes lehetett a Bayern dolga, sokkal felszabadultabbak és magabiztosabbak lehettek.
Szóval szerintem nagyon más volt ez a vereség ilyen szempontból is, mint a korábbi BL zakók.

A posztra cserékkel (és különösen az utolsó 10-12 percben) Xavinál azt éreztem, hogy figyelembevéve a csoportmeccs jelleget, és a menetrendünket is, ő már nem megy rá a dupla vagy semmire és a minden áron hajtós hajrára, és szerintem nem is volt erre szükség, hiszen kis esélyünk volt 2 rúgni. 5öt frissített, kifejezetten posztokra, és a kp közepét stabilizálva (vagy inkább helyreállítva, annak fényében amit a Xavi topikban írtam), és támadtunk tovább, de nem plusz áldozatokat vállalva, ahogy pl egyenes kiesés esetén kellene.

Res, Frenkie szerintem kifejezetten jól szállt be (megint, sokadjára). Nemtom, mi volt a gondod a játékával?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Res
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 380
Csatlakozott: 2014.08.06. 15:39:22

2022.09.14. 15:32:33

Igazából ilyen játékkal, mint az első félidei és feltételezve, hogy sikerül összeszedni a csapatot végre fejben, azaz, hogy ne omoljunk össze egy bekapott gól után idehaza még a győzelem is meglehet. Én mindenesetre a játékkal elégedett voltam, a kihagyott helyzetek miatt vagyok dühös, meg a szokásos megszeppenés miatt.
Arra jók az ilyen meccsek, hogy remekül látszanak a csapat hibái és lehet javítani. Persze van amit nem lehet javítani: őszintén megmondva én már nem hiszem például, hogy Ferran, vagy DeJong ennél többre lenne képes...
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20584
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.09.14. 15:15:45

Ha valaki nagyon ráér, megnézhetne vmit.

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy amiota a csapat "lejtmenete" tart, nem tudom, X éve, azóta azokon a komoly téttel bíró meccseken (nekem a tegnapi is ilyen volt, ezért vagyok marha dühös) amiken rendre kikapunk, az első gól után mikor nyeljük be a masodikat. Iszonyat idegesítő, hogy van egy taktika, ami x-es meccsen, vagy a vezetesunknel mukodik, aztan kapunk egy gólt és kb mind a 11 jatekos apatiaba zuhan es telefosott gatyaval rohangal tovabb.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
FCBsteve
Jugador del Barça
Hozzászólások: 202
Csatlakozott: 2022.05.30. 16:19:05

2022.09.14. 14:44:23

Benne volt ebben a meccsben akár a négygólos első félidei vezetés is, ha Pedri/Lewy beteszi első ziccerét, minden másképpen alakul... És a játékvezetés is eléggé egyirányba húzott (szabadok, sárgák, 11-es).

DE, ha már ki kellett kapni, ráadásul így, akkor ennek MOST volt itt az ideje... (1) Ki lehet elemezni, fel lehet készülni, mit kéne ilyen helyzetben tenni (2) a La Ligás sokgólos győzelmek után kis pofon nem árt (3) csoportkör, vannak még meccsek (lásd pl RM - Sheriff), lehet bőven javítani (4) Lewy és a további izguló játékosok látják, hogy nem verhetetlen egy BM sem

Egyébként, szerintem, kiválóan játszottunk két feltolt védelmű csapat párharcában, ahol az első félidőben abszolút miénk volt a meccs... Jött némi frusztráció a kivagyok rengeteg ziccer miatt + a bekapott szöglet, ami picit visszavetette a csapatot - sztem a Bayern ennek köszönht némi fölényt, nem a cserék miatt... Raphinha- nak még volt egy centiméterekkel mellément lövése a 2. elején, kapufa és lehetőségek a 2 gólt követően... Cserék esetében meg hadd szokják a helyzetet - bízzunk benne, többször ilyen nem lesz...
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 577
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2022.09.14. 13:48:21

Varatrix írta:
2022.09.14. 13:38:31
Pedig ez egy érdekes téma, hogy mutatott játék vs eredmény. Alapvetően én is frusztrált vagyok az eredmény miatt, mert jelen helyzetben amikor ennyit ráköltöttünk a keretre mindezt a jövőből zálogba, akkor jogos elvárás hogy eredmény is legyen..
Igen, ezt fontos lenne különválasztani. A mutatott játék szerintem is az egyik legjobb volt, főleg, hogy ha azt is nézzük, ki ellen játszottunk. Talán ezért is frusztráló az eredmény, mert meccsben voltunk.
Lesz is eredmény, de azért az nem elvárható, hogy kötelezően verjük idegenben a Bayernt szeptemberben. Odébb van az még, de igazából ez jelenleg a világ egyetlen csapatától sem elvárás szvsz.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4845
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2022.09.14. 13:38:31

Nyiri81 írta:
2022.09.14. 12:20:47
Én nem láttam a meccset mert nem értem rá, de a tegnapi meccs képe alapján simán kiver minket bárki akitől egy picit megijed a csapat.
Bocs, hogy összevágtam az elejét meg a végét, de talán ez röhejesebb, mint a teljesítményünk.... Azért ez next level. :mrgreen:

Pedig ez egy érdekes téma, hogy mutatott játék vs eredmény. Alapvetően én is frusztrált vagyok az eredmény miatt, mert jelen helyzetben amikor ennyit ráköltöttünk a keretre mindezt a jövőből zálogba, akkor jogos elvárás hogy eredmény is legyen..
Kép
- Miért nem ünnepelte Torres gólját?
- Mert láttam, hogy Messi bemelegít. - Simeone
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4014
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2022.09.14. 13:35:08

A futball örök igazsága, hogy a helyzeteket bekell rúgni, Lewának lehet volt egy kis lámpaláza, hát ez van, de lehetne mondani Pedri 2 helyzetét a második félidőben. AZ X igazságosabb lett volna, mert rengeteget tettek érte a srácok, megkockáztatom első félidőben az utóbbi évek legjobb Barcáját láttam, a játék minden viszonylatában, védelem is rendben volt, de félelmetes mennyire impontensek voltunk a kapu előtt, egyszerűen semmi sem ment be, van ilyen nap édes Istenem... de maga a csapat tetszett, messze még a tökéletes de jó úton haladunk.

Én úgy gondolom jelenleg ennyi különbség van a két csapat között, a bayern évek óta egy stabil masszív jó csapat, mi pedig építkezünk. Xavit nem tudom megvetni, egyedül a cseréit kérdőjelezem meg, a dán ha nem sérült miért hoztuk le? Ferrant meg könyörgöm felejtsük el a fszba mert borzalom a pali, elpattan tőle a labda, átesik rajta, 1v1-t még nálunk nem nyert, helyzeteket rendre elpuskázza, egyszerűen döbbenet. Pep szerintem titkon röhög a markában, hogy kiszúrt velünk. Helyette biztos Fatit hoztam volna a második félidőben, így neki 10 perc vajmi kevés volt. Megyünk előre, jó lesz ez, a csoportban a továbbjutás meg úgy gondolom simán meglesz.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.09.14. 13:26:44

Amúgy meg az xG kb annyit jelent, hogy hosszútávon egy közepes csapatnak hány gólt kéne rúgnia a helyzetei alapján. Egy meccs alapján nyilván kicsit random, nagyon alá meg nagyon fölé is lehet rúgni, de ha ugyanezzel a mutatóval lejátsszuk a meccset 10-szer, akkor abból 6-7 alkalommal mi nyernénk. Ha a jövőt nézzük, akkor baromi sokat számít, hogy az egyértelmű top3 csapatnak mondott BM-et túlrúgtuk idegenben(!) xG-ben. Ha ezt tartjuk, szép jövőnk lesz, mert hosszútávon ki fog jönni ez a különbség. Közben Raphinha 10 centit állít az irányzékán, Lewy is megtalálja a klasszisát nagyobb meccseken, meg Pedri sem hiszem, hogy 2 ziccereket fog elcseszni állandóan. Dembélé meg az elmúlt fél év leggyengébb meccsét hozta, de nem is kicsivel. Meg elmaradt egyértelmű tizi is nagyon ritka a VAR korszakában, de most megtörtént még ez is, pedig én tényleg baromi ritkán hozok fel ilyesmit, nem is tudom, mikor láttam utoljára ennyire nyilvánvaló hibát, bár ugye pont most volt nemrég egy szintén gyanús esetünk, asszem Baldé ellen.
Forr is rendesen a média, ESPN, Sport, sorra születnek a cikkek mindenhol a nyilvánvaló büntetőről.

Ebben nehéz nem pozitív dolgokat látni a jövőre való tekintettel, hogy ilyen orbitális balszerencse és egyebek kellettek ahhoz, hogy a BM otthon ne fusson bele egy kivégzésbe is akár.
ter Stegen; Baldé - Araujo - Koundé - Bellerin; Kessié - De Jong - Pedri; Fati - Lewa - Raphinha
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20584
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.09.14. 13:26:06

Guille írta:
2022.09.14. 13:10:32
Elég a végén ránézni az eredményre és konstatálni, hogy még mindig egy rakás sz*r
ezt elég ha megteszik a nem barca szurkolók :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 577
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2022.09.14. 13:10:32

visca el barca írta:
2022.09.14. 12:50:26
Nyiri81 írta:
2022.09.14. 12:20:47
Nagyon elegem van már a magyarázkodásból
ne legyél már ilyen negatív! XG-ben tegnap vertük a bayernt! Jó az út! :D
Ő legalább nem látta a meccset. De ha neked tökmind1, hogy szétvernek minket, vagy azért kapunk ki, mert nem vagyunk képes berúgni a helyzeteinket, akkor nagy kérdés, hogy minek nézel meg akár 1 meccset is?
Elég a végén ránézni az eredményre és konstatálni, hogy még mindig egy rakás sz*r a kedvenc csapatod, mert idén sem nyerték meg az összes meccsüket.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20584
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.09.14. 12:50:26

Nyiri81 írta:
2022.09.14. 12:20:47
Nagyon elegem van már a magyarázkodásból
ne legyél már ilyen negatív! XG-ben tegnap vertük a bayernt! Jó az út! :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1268
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2022.09.14. 12:20:47

Én nem láttam a meccset mert nem értem rá. Ma második félidőnél pont a Stega lepkéjénél kapcsoltam be. Na akkor kis is kapcsoltam. Megnéztem az összefoglalót. Nagyon felhúztam magam rajta. Megérdemeltük teljesen ezt a meccset. Az aki nem tud ennyi helyzetből gólt lőni az kapjon is ki. Az hogy a Stega lepkéje után meg mindenki betojt az meg nevetséges. Ilyen szinten ez nem megengedhető. Nagyon elegem van már a magyarázkodásból. Évek óta ezt hallgatjuk. Igen most jó irányba tartunk de a tegnapi meccs képe alapján simán kiver minket bárki akitől egy picit megijed a csapat.
Csak is Puyol
Avatar
PorSiempre
Jugador del Barça
Hozzászólások: 207
Csatlakozott: 2020.10.29. 09:40:15

2022.09.14. 12:13:55

Sajnos tegnap mi voltunk a buta "kis csapat" , aki mindent is kihagy. Hányszor fordult elő velünk az utóbbi években , hogy az ellenfél mindent kihagyott , mi meg találtunk 2 gólt. Hány El Classico-t nyertünk úgy , ahogy a Bayern tegnap ?
Nem aggódom, mert bőven nyerhető meccs volt. Viszont mérges vagyok ,mert nem nyertük meg. Természetesen előzetesen senki nem várta azt, így én sem. De a játék képe alapján ha 2-3 , 2-4 a vége, akkor se mondhatták volna a bajorok, hogy nem fair eredmény született. Sajnos nem jött össze a dolog. Lehet menni az Inter ellen és ha ilyen lesz a játék , akkor benne van az első hely is, mert otthon ezek után illik nyerni a Bayern ellen is .
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1867
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2022.09.14. 11:48:33

Jelenleg három csapat van a világon (PSG, Bayern és a City) akik a többiek előtt járnak. Közülük az egyikkel idegenben sikerült felvenni a versenyt. Teljesen más volt ez mint a tavalyi meccsek, ahol simán vertek. Tegnap végre ellenfelek voltunk. Nem hiszem, hogy Koeman ezt meg tudta volna csinálni.

Na de picit a játékosokról. Dembelé megtartására nagyon nagy szükség volt, Ő és Lewy tud elől veszélyt teremteni. A többiek a másik négy játékos sajnos nagyon gyenge és akár kettőt el is lehetne adni (Fati, Depay, Torres, Raphinha) közül. Ansu Fati, árnyéka korábbi önmagának, nálam sajnos ő a leggyengébb, pedig láttam már tőle is jó meccseket még tavaly év végén is mikor visszatért.
Bal oldalt támadásban semmi veszélyt nem tudunk teremteni. Igaz a Bayern volt az ellenfél.
Középpályán Gavi hatalmasat melózik, nagyon nagyot játszik idén
Kessié is egész ügyesen focizna, ha tudnánk mi a posztja.
A védelem nagyon rendben volt tegnap. Ott nagyon megvagyunk.
Szerintem a tegnapi játékkal az Inter ellen nem lesz itt gond. De messze vagyunk még a Bl trófeától.
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 577
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2022.09.14. 10:43:52

Szerintem azt a legtöbben látják, hogy mentálisan még rengeteget kell fejlődnie a csapatnak ilyen szinten, de ettől még ez nem azt jelenti, hogy minden más fejlődést elvitatunk, bohócok vagyunk, beáraztak minket és sz*r az egész csapat.

Igen, a Bayern jóval előttünk jár csapatépítésben és profi mentalitásban egyaránt, ezt tudtuk is. Éppen ezért megsüvegelendő, hogy tisztességesen felvettük velük a versenyt, sőt az első félidő bőven a miénk volt.
Válasz küldése