PR42 írta: ↑2025.11.06. 08:08:58
Tetszett Flick nyilatkozata. Azt mondta amit már én is írtam itt. Mindegy mi a taktika, ha az intenzitás nélkül van végrehajtva.
nekem meg ez nem tetszik, mert önmagában egy lózung, és csökkenti a saját felelősségét, miközben sokadjára küldi ki letolt gatyával a csapatot. értem, hogy szerelmese az intezitásnak, csak azon is el kéne gondolkodni, hogy a két végén égetjük a gertyát meg tövig nyomjuk a gázt hozzáállásnak vannak fizikális és mentális limitációi, és ha a huszad akkora értékű kiscsapatoknak is 3-4 ziccere van tendenciózusan, illetve novemberre látványos fizikális problémák és sérülések vannak egy szabad nyár után, akkor felmerül, hogy elértük ezeket a limiteket. arról nem beszélve, hogy elég látványosan kitanulmányozta már mindenki, hogyan lehet mögénk kerülni (csatár lesen hagyása, egyik oldalról átforgatás a másik szélre a védőnk mögé, beadás amikor a csatár már nincs lesen és ajtó ablak például, amit meccsenként többször is benyalunk), vagy kipasszolni a presszinget, és erre a megváltozott taktikai helyzetre nem lehet mindig annyi a válasz, hogy de majd intenzitással kompenzáljuk, hogy nyitott könyv a játékunk mindenki számára és nulla meglepetéssel szembesítjük őket.
azért nem szimpi nekem most, amit Flick csinál, mert kívülről olyan érzést kelt, mint aki a saját elképzelését akkor is rá akarja erőltetni egy közösségre, amikor az látványosan szenved tőle és nem tud eleget tenni az elvárásoknak. szerintem egy edzőnek az is a feladata, hogy mankókat adjon a játékosai kezébe és a gyengeségeit segítsen elfedni, ehhez képest most Flick nagy részt vállal abban, hogy ki vannak szolgáltatva a játékosok és fullon jönnek ki a gyengeségek. az, hogy rendszeresen kell 50 méteren rohanni a ziccerben lévő csatár után, vagy hogy a kapusunk 3-4 ziccerrel találkozik meccsenként, elég kiégető lehet, és szerintem muszáj lenne arra is tekintettel lenni az edzőnek, hogy milyen mentális hatásai vannak az adott rendszerben játszásnak egy játékos számára. ja, biztos tavaly is kigégető volt, csak akkor kompenzálta mindenki lelkét, hogy sokat is rúgtunk, csak hát az se volt fenntartható. én nem tudom, hogy milyen beszélgetések zajlanak erről, csak annyit látok, hogy enervált, tutyi mutyi és lelketlen vagy éppen frusztrált, stresszes és a bíróval vergődő mindenki egy ideje.
ettől független én is azt gondolom, hogy ez most egy mélypont, és ennél leszünk jobbak, mert a kulcs játékosok nélkül mindenkinek nehéz. viszont azt nem hiszem, hogy a tavalyi csúcsteljesítés elérhető, egyrészt mert a keretünk gyenge hozzá (nincs klasszis belső védő a csapatban, se center - ja, sztem a 37 éves, néha elérhető Lewa nem az), másrészt mert biztos vagyok benne, hogy jönnek még további sérülések (Baldé pl. jó eséllyel ki fog még esni a tapasztalatok alapján, aztán majd jöhet az új Oleguer a balon). bajnokságban jelenleg a második hely reális, BL-ben nehezen tudom elképzelni, hogy elődöntőig mennénk. aztán megáltjuk, mit hoz a nyár. sztem ez a szezon most egy kódolt kipuppaknás kvázi, és a kövi szezonban lehetne meg az esélye egy feltuningolt kerettel ennek a Flick focinak BL közelébe érni.