Arthur8 írta: ↑2021.02.26. 13:30:22
Igen egyetértek. Baromira sajnálom egyébként Puigot, hogy ennyire jegelik. Covid miatti leállás után még Setiennél élmény volt nézni a játékát. Nekem hatalmas kedvencem. Azt a posztot így kell játszani , ahogy Puig, meg kell próbálni gyilkos passzokat adni még akkor is , ha benne van a hiba. Baromi jó ritmusváltásai vannak, nagyon jó összjátékban. Én mostmár inkább velük próbálkoznék. Nekem nagy kedvencem volt egyébként régen Busquets is, de sajnos topcsapatok ellen jelenleg nem tudjuk felvenni a versenyt, úgyhogy én inkább a De Jong- Pedri - Puignak adnék több lehetőséget. Lehet megennék Pedrit , de sajnos szerintem Busquetset méginkább megeszik.
Hát igen. A nyáron Messi után egyértelműen Puig volt a legjobbunk (Fati-val még lehet vitatkozni, más poszt). Miatta volt élmény nézni a Barcát. Amikor a Bayern ellen mindketten kikerültek a kezdőből, már eldőlt, hogy nagy verés lesz, mert eltűnt a támadópotenciál a játékunkból, és nekik előzetesen gondolkodva is minimum 4-et kellett volna vernünk, hogy egyáltalán esélyünk legyen. Így is lett. Most is így van nagyobb csapatok ellen - Fati nyilván sérülés miatt nincs.
Puignak kb a lényegesebb támadókvalitások közül egyedül a lövései nem ANNYIRA jók, de azért rúgott már "ficakkapufát" is álló helyzetből nagy erővel, meg a Cádiz ellen is csak pár centivel hibázott, szóval a potenciált még abban is látnám, ha nem 5 percek alatt kéne görcsösen bizonyítania. 7-8-9 gólokat szerintem biztos lőne egy szezonban.
Nekem a álomkp 3 kp-snál ez lenne(nyilván csak jövőre): Alena-DJ-Puig. Pedri meg főleg hátra, de akár előre is cserének, illetve rotálva rendszeresen velük. Alena és DJ a modern focinak is megfelelő erős, gyors játékosok, mindketten jók hátul és elöl. Várom Laportát és az új edzőt, aki Alenára és Puigra is a kvalitásaik szerint tart igényt. Nem mondom, hogy nincs a világon Alenánál jobb, de a jelen helyzetben szerintem De Jong legméltóbb párja lenne, a keretünkben nincs jobb, és pénzünk sincs jobbra.
Hogy melyikük lenne hátul jobb, Busi vagy Pedri, csak több meccses próba után lehetne eldönteni. Lehet, hogy igazad lenne!
De akár a DJ-Pedri-Puig, akár az általam preferált Alena-DJ-Puig lenne, elöl egy Messi-Fati-formábajött Trincaoval, az tuti, hogy újra lenne gyors játék, és komoly támadópotenciál is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy