Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.28. 15:09:52

Meg van miért voltunk annyira gyámoltalanok a PSG ellen.

http://www.sport1tv.hu/Hirek/hu-HU/2017 ... mar_anglia

:mrgreen: :mrgreen:
Res
Jugador d'estrella

2017.02.24. 12:02:59

palesz77 írta:PSG-Barca elemzés angolul, van pár érdekes gondolat benne, szerintem érdemes elolvasni.
Igazi mazochista vagy... :mrgreen:

Én elemzés nélkül is láttam, hogy ők futottak, mi meg lötyögtünk...
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.02.24. 11:52:23

PSG-Barca elemzés angolul, van pár érdekes gondolat benne, szerintem érdemes elolvasni.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.24. 00:28:50

crixus írta:Nem akarok senkit sem nagyon letörni, mert a fociban vannak "érdekes eredmények", de szurkoljunk inkább (vagyis jobban) a bajnokság számunkra kedvező alakulásának, mert a PSG ellen az a 4-5 gól lehetetlen. Nem is önmagában ennyit rúgni, hanem mellette nem kapni. Amint EGYETLEN gólt bekapunk, már 6 fog kelleni. Az azért nekünk is sok lenne. Főleg olyan kiélezett helyzetben, mint ez. A City-t vertük 4-0-ra, de ott nem volt ilyen nyomás és itt a PSG kedvét nem fogja 1 vagy 2 bekapott gól letörni, nem fogja őket megzavarni.
3-1-re, 4-2-re, 3-0-ra kaptak ki az utóbbi években is, de 4-0 vagy ennél nagyobb különbség... háát... mindjárt utánanézek.

2010 áprilisában kaptak ki legutoljára 0-4-re, a Grenoble :lol: otthonában. Persze azért az hozzá tartozik, hogy az a "felturbózásuk" előtt volt.
Szerintem se lesz már itt semmi de utólag bele gondolva nem akkora tragédia. De még egy ilyen megalázó 4-0ás kiesést is könnyebb megemészteni mint egy Inter vagy egy Chelsea féle búcsút.
Én azt se várom el hogy szántsák fel a pályát meg igyanak vért. Gondolom az edzői stáb megpróbál kitalálni valamit a játékosoknak meg végre kell hajtani az utasításokat, ha elkezdenek vicsorogva össze vissza szaladni, "nagyot küzdeni" azzal nem vagyunk előrébb.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
crixus
Entrenador del Barça

2017.02.24. 00:13:28

Nem akarok senkit sem nagyon letörni, mert a fociban vannak "érdekes eredmények", de szurkoljunk inkább (vagyis jobban) a bajnokság számunkra kedvező alakulásának, mert a PSG ellen az a 4-5 gól lehetetlen. Nem is önmagában ennyit rúgni, hanem mellette nem kapni. Amint EGYETLEN gólt bekapunk, már 6 fog kelleni. Az azért nekünk is sok lenne. Főleg olyan kiélezett helyzetben, mint ez. A City-t vertük 4-0-ra, de ott nem volt ilyen nyomás és itt a PSG kedvét nem fogja 1 vagy 2 bekapott gól letörni, nem fogja őket megzavarni.
3-1-re, 4-2-re, 3-0-ra kaptak ki az utóbbi években is, de 4-0 vagy ennél nagyobb különbség... háát... mindjárt utánanézek.

2010 áprilisában kaptak ki legutoljára 0-4-re, a Grenoble :lol: otthonában. Persze azért az hozzá tartozik, hogy az a "felturbózásuk" előtt volt.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.02.23. 23:57:26

MessiNeymarSuarez írta:Gladbach feladta a leckét a Barcának.

Odavágón otthon 0-1-re kikapott a Gladbach Fiorentina ellen, visszavágón már 2-0-s hátrányba kerültek, ez már 3 gólos hátrányt jelent, és 4-et kellett volna rúgniuk a továbbjutáshoz.

Amit meg is tettek, 44. és a 60. perc között berámoltak 4 gólt, ezzel a semmiből hozva vissza magukat, és jutottak tovább. =D>

Tény hogy a PSG nem egy Fiorentina, de a Barca sem egy Gladbach...

Szóval elvárom a srácoktól, hogy hasonló mentalitással menjenek ki a pályára és mindent tegyenek meg a továbbjutásért, ha ezt megteszik, függetlenül az eredménytől büszke leszek rájuk.
De természetesen most az Atleti elleni derby a legfontosabb.
3 is elég lett volna nekik, mert most ők voltak idegenben. Nekünk a négy csak a hosszabbításhoz, ha meg egyet bekapunk, ami lássuk be igencsak valószínű azt tekintve, milyen a védekezésünk mostanság, el is dőlt, szóval messze nem ugyanaz a helyzet. Reménykedni lehet, de én legjobb esetben is max 2 gólos győzelmet nézek ki a fiúkból, de ahhoz is az kell, hogy idei egyik legjobb játékunkat hozzuk, a PSG meg ne legyen túl éles.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.02.23. 23:37:46

MessiNeymarSuarez írta:Tény hogy a PSG nem egy Fiorentina, de a Barca sem egy Gladbach...
Ez igaz, nekünk nincs olyan tehetséges fiatalunk a középpályán, mint Dahoud.. :mrgreen:

Amúgy itt a fordításnál azért azt is nézni kell, hogy ez a PSG nem egy rossz csapat egyáltalán.. Ha ihletett formában játszik mindenki tőlünk, belövünk mindem helyzetet, ők meg gyengebbek lesznek, akkor van esély. De ha mi vért iszunk, ők meg szintén hasonló mentalitással lépnek pályára, akkor szerintem esélytelen a móka, teperjenek a srácok bármennyire. Nem sűrűn szokott ez a PSG 4 gólt kapni, kíváncsi lennék, hogy mikor volt ilyem utoljára.. Nem hiszem, hogy mostanság, és azért ez nem véletlen. Mi se lőttünk még nekik annyit ha jól rémlik, pedig játszottunk már ellenük nagy formában.. Vannak páran szerintem, akik ezt a faktort "elfelejtik", nem csak rajtunk fog ez múlni sajnos, pedig még úgy is necces lenne.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.02.23. 23:30:59

Gladbach feladta a leckét a Barcának.

Odavágón otthon 0-1-re kikapott a Gladbach Fiorentina ellen, visszavágón már 2-0-s hátrányba kerültek, ez már 3 gólos hátrányt jelent, és 4-et kellett volna rúgniuk a továbbjutáshoz.

Amit meg is tettek, 44. és a 60. perc között berámoltak 4 gólt, ezzel a semmiből hozva vissza magukat, és jutottak tovább. =D>

Tény hogy a PSG nem egy Fiorentina, de a Barca sem egy Gladbach...

Szóval elvárom a srácoktól, hogy hasonló mentalitással menjenek ki a pályára és mindent tegyenek meg a továbbjutásért, ha ezt megteszik, függetlenül az eredménytől büszke leszek rájuk.
De természetesen most az Atleti elleni derby a legfontosabb.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.19. 21:51:07

Verratti ott van a padon a PSG meccsèn, szóval csak nem volt komoly a sérülése.
Normandia
Director del Fútbol

2017.02.19. 20:04:49

etooka9 írta: Neymar játéka a gyengepont? :D akkor a többiekről érdemileg ne is beszéljünk.
Ja, ő meg MATS volt az egész bagázsból elfogadható. Van olyan, hogy nem szimpi valakinek.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
etooka9
Capitá del Barça

2017.02.19. 20:01:31

Kovbal88 írta:
Most, pedig egy forintot nem tennék erre a tompa csapatra. Gyengepont a középpálya és Neymar játéka, aki csak elszórakozza a lehetőségeket.
Neymar játéka a gyengepont? :D akkor a többiekről érdemileg ne is beszéljünk.
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.02.19. 19:58:04

Hihetetlen lenne innen továbbjutni.
Ahhoz szükség lenne Neymar helyett egy legjobb formát mutató Ronaldinhora.
Aztán egy Puyolra aki hajtja a többieket jobb szélen. Szintén csúcsformában
Középpályán egy Xavira és egy Iniestra védekező középpályán pedig egy Mascheranora. plusz Edzőként, Simeonéra mondjuk aki még a szurkolók biztatását is kérné...
És még így is csak 40 százalékot adnék.

Most, pedig egy forintot nem tennék erre a tompa csapatra. Gyengepont a középpálya és Neymar játéka, aki csak elszórakozza a lehetőségeket.
Normandia
Director del Fútbol

2017.02.19. 19:18:06

Kash írta: Vajon mit jegyzetelgetett? :D
.
Szerintem a visszavágóra talál ki valami varázslatot, hogy Gomes lejátsza Verattit és az MSN 10 perc alatt lő 4-et az elsőfélidőben. Gondolom erre jegyzetel.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Kash
Entrenador del Barça

2017.02.19. 18:44:02

Nero. írta:Na gyerekek, ház, kocsi, asszony minden mehet a továbbjutásra. :D
Vajon mit jegyzetelgetett? :D

Am én is Barca továbbjutásra nyomtam. Mostmár tudja az edzős és a srácok is, hogy kb milyen letámadásra kell számítani a PSG-től, de nemhiszem, hogy ezt idegenben meglépik, szal jóval lassabb játékmenetre lehet számítani, ami nekünk a lassú labajáratásunknak kedvez.

Mint ahogy írták, mind2 félidőt 2-0-ra meg kell nyerni és utána lehet tovább reménykedni.
Kép
barcami
Jugador del Barça

2017.02.19. 18:33:20

Azt gondolom a 2. félidőre úgy jött ki a Barca, hogy legalább 1 gólt szeretne (kell már) rúgni.
Ekkor már nem lehetett visszaállni (amit 1:0-nál még meg lehetett volna tenni: visszavontabb középpálya és felezőn a támadókkal), mert már ott volt a zsákban 2. Pedig ez a zártabb felállás úgy vélem a középpályának is jót tett volna, legalábbis ezen a meccsen.
Még fennhagyta a 2. fi. elején Ini-t és Gomest, majd a 3. gól mégis meghozta a cseréket.
Ezért az újabb, majd sajnos 4. gól miatti szerencsétlen koreográfia, illetve a középpálya megengedő játéka és a támadók szinte nulla kiszolgálása végül hasonló félidőkhöz vezetett.
Az egész felett pedig ott ült az, hogy a csapatunk nem 'darálta be' az ellent a középpálya és szélpassz játékkal, nem alakította ki azt a támadójátékot, ami döntően eredményes.

Nero. írta:
visca el barca írta:a milan elleni meccs is csak mákkal lett meg, mert levendula az 5. percben vert egy akkora kapufát, hogy mindenki csak nézett ki a fejéből
Ha neked arról az estéről csak ennyi maradt meg akkor sajnálom, szerintem az egyik legszebb este volt a Nou Campba, történelmi fordítás és amugy végig egy kapuztunk. De amugy Niang lőtte 1-0nál.

Barcami: Korrekt elemzés, de számomra még mindig érthetetlen hogy a második félidő hogy zajlgatott le ugyanúgy mint az elso. Ha felidobe teljes tanácstalanság volt a PSG játékára akkor álltunk volna be legalább bekkelni. Gondolom napok óta elemzi a stáb és a játékosok a meccset, valószínűleg rájöttek hogy mi volt a bibi de hát 4-0ról már nem lehet visszahozni 2-0ról még vissza lehetett volna.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.19. 01:52:02

Na gyerekek, ház, kocsi, asszony minden mehet a továbbjutásra. :D
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.02.18. 19:34:50

Mindent bele kell adni, és úgy kell kimenni hogy megakarják enni őket,aztán meglátjuk hogy mi lesz.

Csodák vannak, mint pl a Leicester PL nyerése, vagy amikor a Liverpool 0-3-ról visszajött, úgy kell kimenniük hogy esélyt adjanak a csodának...

Nem bízom a továbbjutásban, különleges teljesítmény lenne, de azt elvárom hogy úgy mennek ki, hogy meghalnak a továbbjutásért, aztán ha sikerülne az első félidőben 2-t rúgni kapott gól nélkül, akkor lehetne keresnivalónk.
Normandia
Director del Fútbol

2017.02.18. 19:29:46

zeli39 írta:
Messias2 írta:Az a 4 ember, aki a továbbjutásra szavazott, elárulhatná, hogy miben látja a fordulatot? :D
5% esélyt adok a továbbjutásra ha Enrique ül a kispadon akkor semmit
Már ne haragudj Zeli, de ki a fene ülne más?.:-D
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.18. 18:59:32

Messias2 írta:Az a 4 ember, aki a továbbjutásra szavazott, elárulhatná, hogy miben látja a fordulatot? :D
Én arra nyomtam, sok realitása nincs de én az a típus vagyok aki sosem adja fel. Két félidőt kell 2-0ra nyerni hazain, annyira nem lehetetlen.
Messias2
Director del Fútbol

2017.02.18. 18:17:13

Az a 4 ember, aki a továbbjutásra szavazott, elárulhatná, hogy miben látja a fordulatot? :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.02.18. 18:16:02

Messias2 írta:Nem látom, hogy Emery miért ne meccselné le ugyanúgy Luchot, mint az 1. meccsen.
Biztosan jól felkészülnek a visszavágóra is, de ha 1-2 gólt tudunk lőni az elején, akkor könnyen elbizonytalanodhatnak. Egy félidőt meg kell nyomni, az a minimum, aztán kiderül mire elég.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.02.18. 18:03:48

Messias2 írta:Sztem 2-3 gólos zakó várható.
Nem látom, hogy Emery miért ne meccselné le ugyanúgy Luchot, mint az 1. meccsen.
Benne van bizony. Kérdés, hogy mennyire fogják erőltetni a dolgot, az odavágón is behúzták kicsit a féket a végére, durva, hogy még úgy is jobbak voltak.

Meg persze rajtunk is múlik, mennyire tudjuk rendezni a sorainkat, vagy egyáltalán mennyire fogunk erőltetni egy vesztett párharcot. 4 éve a Bayern ellen feladtuk a visszavágót gyalázatos módon, a Real legalább szépen halt meg a Dortmund ellen.
Normandia
Director del Fútbol

2017.02.18. 17:22:31

Nos én sem érzem, hogy miért lenne ez másképpen, mint Párizsban, talán annyiban, hogy a PSG kivárásra játszhat, így valszeg többet lesz nálunk a labda. Azért egy győzelemben reménykedek. 2:0 vs 2:1.:-D
Messias2
Director del Fútbol

2017.02.18. 16:53:20

Sztem 2-3 gólos zakó várható.
Nem látom, hogy Emery miért ne meccselné le ugyanúgy Luchot, mint az 1. meccsen.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Tromort77

2017.02.18. 16:33:06

palesz77 írta:
MÀS:
Új szavazás, kíváncsi vagyok, ki mit gondol.
Továbbjutás. Másképp nem lehet hozzáállni. Nekik kell menni aztán lesz ami lesz. Veszteni való nincs innen már. Lényegtelen, hogy hánnyal esünk ki. Előkell venni a tartalék gumibogyó szörpöt és megpróbálni.

Csúnya volt ez a 4-0, főleg a játék képe miatt. De mindig ez van ha a Barca elbukik. Ha bukás van az mindig ilyen nagy ívű, pont a rendszer miatt. Mi sose fogunk tudni beállni bunkerezni és a mentalitás mindig is támadó lesz így bele lehet szaladni a késbe. De nem kell temetni senkit meg egy korszak végéről beszégletni.

Én csak egy dolog miatt hibáztatom Lucho-t. A bizonytalanság miatt. Sokkal korektebb lett volna ha a szezon elején azt mondja, hogy utolsó szezonja és lelép utána. Mert akkor is van egy közös cél amiért küzdhet a csapat, hogy szép legyen a vége. De ez a nem mondok semmit egy a játékosok mentalitásának sem tesz jót. Hogy harcoljanak egy olyan edzőért aki már kifele van a klubból. Sokkal inkább ezekben látom a hibát, ezeknek a hozzáállás beli kérdéseknek a gondja szerintem, hogy nem megfelelő a taktika sem már.
Válasz küldése