2012.01.26. 01:02:29
Továbbjutottunk, ez a lényeg, de ha a szívemre teszem a kezem, akkor inkább úgy mondom, nem a real ment a következő körbe, EZ a lényeg. Ha ezt a 2. félidős teljesítményt bármely másik csapat ellen produkálják a katalánok, akkor... mit mondjak?
Jól kezdődött a meccs, a vártak szerint, "nyomott a real, mind az állat", kapkodták is a fejüket a srácok ahogy az ilyenkor lenni szokott. Meg kell jegyezni a korrektség és a futball iránti szeretet miatt, hogy szép támadásokat vezetett az ellenfél, Özil (ha ő volt) két kapufás lövése igen tetszetős volt, meg úgy az egész csapat támadó játéka és akarása.
Aztán egy pillanatnyi kihagyás, vagy hiba -ahogy szokott- és büntetett a Barca. Dani Alves gólja meg... váó! Gyöngyszem!
Aztán jött a második félidő, az amit már régen láttam, s magamban már lezártnak; kiküszöböltnek; áthidaltnak véltem: leültünk. De még hogy! A reál ellen? Most komolyan? Mire számítottak ezek? Mondjuk nyilván költőiek a kérdések mivel aki régebb óta néz Barca meccseket annak a csapat eme nem túl előnyös tulajdonsága nem teljesen új dolog. De pont ezen a meccsen, ez felért a derült égből villámcsapás érzésével. És már CR gólja előtt, de azzal meg végképp lehetett mondani: Na neeee! Ismét a korrektség miatt meg kell mondanom a portugál és a francia gólok elég szépek voltak, C lazán, Benzema pedig klasszis mozdulatokkal (esernyő Puyinak) lőtte be. De a végére megúsztuk valahogy, hurrá.
A hentesmunkát különösen nem kell részletezni, nincs új a nap alatt. De őszintén szólva ezt már sajnos bele kell kalkulálni a 90 perbe. Ha Arbeloa, Pepe, Coentrao, Ramos, Diarra, Alonso (de megtanultam már őket...) pályán vannak, ráadásként egyszerre, önámítás lenne kreatív játékra számítani végig. Alves sárgája szintén elmaradt sajnos, pedig járt volna.
Xavi mester, a szülinaposunk (már mondjuk nem), meg azt sem tudtam, hogy pályán van. Mikor a 2. félidőben mondták a nevét nálam akkor villant be, hogy nálunk olyan is van, tényleg. A teljesítménye ezúttal elég gyalázatosra sikeredett, de ez elmondható Puyolra, Fabregasra, Abidalra is. Messi sem élete formájában lubickolt, de amikor kellett, megrázta magát, tett a csapatért, előbbieknél nem éreztem ugyanezt.
Egyszóval nem játszott kimondottan jól a Barca, a real ezzel megint nem tudott mit kezdeni, de most nagyon meleg volt a pite.
Bocs a hosszért! HAJRÁ BARCA!!!