Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.23. 18:51:06

bence0330 írta:
2024.12.23. 18:07:03
(amit amúgy nem is értem, hogy lehet elvárni ettől a kerettől, ahol egy szélső helyett nem tudunk szélsőt tenni a csapatba...).
Nem is értem ezt az egészet. Lassan örüljünk neki, ha egy u15-ös játszhat, utána szénné van mindenki kritizálva, minek játszik, mennyit játszik, mennyi a fizetése, miért engedték el az U17-seket, miért nem küldték el a haszontalan játékosokat, ha U15-ök játszanak, miért nem verjük a minőségi csapatokat.
Ha a vezetőség szerez pénzt, minek adja el a tulajdonrészeket, ha nem szerez, miért nem szerez, ha szerez, de nem elég, miért hazudgál, hogy megfeleljen egy irreális szabálynak.
Nehéz ezt felfogni egy FC Barcelona szurkolói oldalon.
Remélem több lesz a pozitív hozzáállás a klubhoz így Karácsony környékén, és az új évben.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Troym
Llegenda del Barça

2024.12.23. 18:49:45

FcBarcelona1 írta:
2024.12.23. 17:54:11
Jelenleg az átigazolásokban és a saját nevelésű játékosok regisztrációjában korlátozzák a klubot, ami a katalán öntudat jelképe.

Szerk: ne beszéljünk csalásról, nem is akarok belemenni ilyen vitába, de az erős részrehajlásról, kettős mércéről, vagy a bírók munkásságának erőteljes érzelmi befolyásoltsága vagy annak befolyásolásáról szerintem alapból lehet.
Csakhogy nem egy madridi irodában "kampányolnak" ellenünk leginkább.
Olmo regisztrációját a sport szerint leginkább az Athletic Club, Atlético Madrid és Sevilla próbálja megakadályozni, olyanok, akik közül a baszkok biztos nem a spanyol hatalommal működnek együtt, hanem talán pöttyet felháborodtak, amikor velük való megegyezés nélkül akartuk Nicot elhozni akkor is pénzügyi háttér nélkül és a Sevilla felháborodása is érthető, ha nekik FFP korlátok vannak, nálunk meg kikerülik.

A bírókról meg leírtam a véleményem. Ha van bizonyíték, hogy szándékos és szervezett, akkor el kell vinni az ügyet valamelyik barcelonai kerületi bíróságra, ha nincs, akkor együtt élni vele, ahogy minden sportágban téves bírói ítéletekkel sújtott csapatok, sportolók is teszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.12.23. 18:52:05-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.23. 18:07:03

Troym írta:
2024.12.23. 18:03:23
FcBarcelona1 írta:
Minden csak véletlen összefüggés, és egyik sem befolyásolja, még véletlenül sem az FC Barcelona jelenlegi múltbeli, jelenlegi és jövőbeli helyzetét a Spanyol bajnokságban.
Utolsó 7 bajnoki 1 gy, 2d, 4v a megszerezhető 21 pontból 5. (Kiesők is több pontot gyűjtenek) Erre nem magyarázat semmiféle üldöztetés, 11-esek, stb.
De ki írt ilyet? Szerintem senki, ezt teljesen felesleges felhoznod érvnek, mert nem vitázol senkivel, teljes az egyetértés. Legyengültünk. Nem minden meccsen ugyanúgy, volt, ahol a játék nem ment, volt ahol álomjátéknál nem tudtunk befejezni. És? Ettől még pontok múltak a tévedéseken. Lett volna mondjuk hasamra csapok 9 pont az 5 helyett. Az sem jó, de azért nem is mindegy. Pont azért, mert nem voltunk elsöprően jók (amit amúgy nem is értem, hogy lehet elvárni ettől a kerettől, ahol egy szélső helyett nem tudunk szélsőt tenni a csapatba...).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2024.12.23. 18:03:23

FcBarcelona1 írta:
Minden csak véletlen összefüggés, és egyik sem befolyásolja, még véletlenül sem az FC Barcelona jelenlegi múltbeli, jelenlegi és jövőbeli helyzetét a Spanyol bajnokságban.
Az jobban befolyásolja, hogy nem találja el valaki a labdát 16oson belül, 20 helyzetből lövünk 0 v. 1 gólt, viszont kettesével kapjuk mindenkitől, átjáróház a védelem és egy 17 éves kölyök hiányában felsülnek a "sztárjaink" elöl.
Utolsó 7 bajnoki 1 gy, 2d, 4v a megszerezhető 21 pontból 5. (Kiesők is több pontot gyűjtenek) Erre nem magyarázat semmiféle üldöztetés, 11-esek, stb.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
2024.12.23. 16:57:24
Összefoglalom.
A bírók küldését irányító szervezet élén 70+ évig Real Madridhoz köthető elnökök tevékenykedtek, ahogy jelenleg is.

Az FC Barcelona ellen eljárás folyik a bírók befolyásolása miatt, miközben a Real Madrid a meccseik előtt és után nyíltan nyomást gyakorolnak a a bírókra a hivatalos csatornájukon

A katalán parlament tagjai és az FC Barcelona volt (akkori) elnöke ellen koncepciós pereket indítottak, ami után 2 évet töltött börtönben, mindez kétséget fogalmaz meg a katalánok egyenjogúságáról, jogairól Spanyolországban

Jelenleg az átigazolásokban és a saját nevelésű játékosok regisztrációjában korlátozzák a klubot, ami a katalán öntudat jelképe.

Szerk: ne beszéljünk csalásról, nem is akarok belemenni ilyen vitába, de az erős részrehajlásról, kettős mércéről, vagy a bírók munkásságának erőteljes érzelmi befolyásoltsága vagy annak befolyásolásáról szerintem alapból lehet.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.12.23. 18:10:59-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2024.12.23. 17:15:23

FcBarcelona1 írta:
2024.12.23. 16:54:43
"the Prime Minister of Spain, Mariano Rajoy participated in the operation. The president sent his head of Cabinet, Jorge Moragas, and the Secretary of State for Commerce, Jaime García-Legaz, to Andorra to get the BPA owners to hand over bank statements, violating Andorran law.[22][23]

On July 18, 2017, the commission announced their intent to present a demand against the ten people under investigation for refusing to testify before the commission, all of them high-ranking officials of the Spanish government. Doing so is a crime under Spanish law.[24]
Ha ennyire spanyol belpolitikával szeretnél foglalkozni, arra szerintem ez nem jó fórum arra...(topic főleg) Szerintem ez már túlmutat az FC Barcelonán...
bence0330

2024.12.23. 17:01:08

gránit írta:
2024.12.23. 16:19:22
bence0330 írta:
2024.12.23. 16:09:20
Még csak nem is írtam olyat, hogy összeesküdtek ellenünk a bírók, meg mittudomén. FcBarcelona, Gránit írtak ilyeneket, lehet összemostad velem. Nem zárom ki, hogy igazuk van (akkor meg ha tényleg mindenki minket bánt, akkor miért ne lehetne úgy felfogni? :D Ismétlem, én nem gondolom így.)
Akkor meg mi a probléma? Nem csalnak ellenünk szánt szándékkal, akkor mi a gond? Néhány hiba becsúszik, van ilyen. Becsúszik az a madridiak ellen is, nincs itt semmi probléma ezek szerint.

Akkor mire akarsz magyarázatot kapni? Akkor minden a legnagyobb rendben van.

Két lehetőség van: céltáblák vagyunk, vagy nem vagyunk céltáblák. Ha elvetjük azt a lehetőséget, hogy céltáblák vagyunk, akkor meg nincsen probléma.
Miért ne lenne probléma, vagy miért ne lehetne magyarázatot kapni rossz döntésekre, akkor is, ha nem konkrétan csalás történt? A végeredmény ugyanaz, elcsaltak/elnéztek egy tizit, mindegy, a tizit nem kaptuk meg, tévedés történt. Meg kéne utólag magyarázni, mit művelt a VAR. Nem csak most, akkor is, ha valaki épp véresre tapossa a játékosunk bokáját a 16-oson belül, vagy ha elkaszálják a támaszkodó lábát teljesen tisztán. Igenis magyarázatot kérek erre, akkor is, ha nincs rendszerszintű csalás. Amiben biztos nem vagyok, de igyekszem kitartani emellett.

On field bírónál nem annyira zavarna, de 3-an néznek egy monitort. Szeretnék indoklást, és felelősségre vonhatóságot, szeretnék kevés hibát, amiért a VAR-t bevezettük, és nem csak les szinten (bár múltkor ugye még azt is sikerült benézni).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2024.12.23. 16:57:24

FcBarcelona1 írta:
Troym írta:
2024.12.23. 15:39:46
Nagyon egyszerű. Ha December 27-én a bíróság a La Liga ellen ítél, akkor Tebas Uniós jogokat sértett.
Akkor remélem elgondolkozol.
Elgondolkodom... és Spanyolországban minden megy pont úgy, mint 26.-án...csak 3 hónapra a fellebbezésig kap Olmo regisztrációt. a Gavi féle bírósági regisztrációt is törölték másodfokon, ezért volt, hogy 2 hónapig a 30-as mezből 6-os lett, majd vissza 30-asra.
Ha nem ítél a Liga ellen?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Nagyon egyszerű. Ha December 27-én a bíróság a La Liga ellen ítél, akkor Tebas Uniós jogokat sértett.
Akkor remélem elgondolkozol.

Hol perelsz?
"the Prime Minister of Spain, Mariano Rajoy participated in the operation. The president sent his head of Cabinet, Jorge Moragas, and the Secretary of State for Commerce, Jaime García-Legaz, to Andorra to get the BPA owners to hand over bank statements, violating Andorran law.[22][23]

On July 18, 2017, the commission announced their intent to present a demand against the ten people under investigation for refusing to testify before the commission, all of them high-ranking officials of the Spanish government. Doing so is a crime under Spanish law.[24]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.12.23. 16:58:00-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2024.12.23. 16:50:12

gránit írta:
bence0330 írta:
Még csak nem is írtam olyat, hogy összeesküdtek ellenünk a bírók, meg mittudomén. FcBarcelona, Gránit írtak ilyeneket, lehet összemostad velem. Nem zárom ki, hogy igazuk van (akkor meg ha tényleg mindenki minket bánt, akkor miért ne lehetne úgy felfogni? :D Ismétlem, én nem gondolom így.)
Most én se tudom követni...
Ha véletlen lépjünk túl rajta, ha szándékos, akkor miért nem teszünk jogi lépéseket bizonyos bírók ellen?
Döntsétek el ki és mit gondol, ki és mit szeretne akkor.

Szerintem:
- rendszerszinten csalás nincs
- ütődött bírók 100+ éve vannak mindenhol
- bizonyos esetekben lehetnek egyedileg "eldöntött szándékos" bírói tévedések

Ettől még kikaptunk kiesőktől és versenyben vagyunk azzal a Valverde Bilbaoval a 3. helyért, akit nem győznek a fórumon versenyben kritizálni és a baszkokat biztosan nem segíti ez a rendszer, keretük értéke harmada a mienknek és kb 1 embert igazoltak a nyáron.

Yamal kidőlt, a támadójáték megzuhant, TS megsérült és a védelem szintén...
Raphinha nem bírja el a terhet, Lewa 37 éves ennyi a titok nyitja. Számítani lehetett a gólvisszaesésre, a védekezést kell ilyenkor átszabni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.12.23. 16:55:49-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.23. 16:46:47

Chino írta:
2024.12.23. 16:36:07
A Soci meccsig 12-ből 4 meccset hoztunki le clean sheattel, mégis csak egy pontvesztésünk volt.
Hát ez az. A vesszőfutás óta a bajnokságban egyetlen clean sheetünk sem volt. Van összefüggés. Ha minden harmadik meccsünket lehozzuk clean sheettel, az egész jó, 0,66 kapott gól meccsenként már erős teljesítmény, és teljesen reális, mivel alig kapunk lövéseket a kapunkra. 1-4 lövést kapunk meccsenként a kapunkra, ezt kapott gól nélkül vagy max 1 kapott góllal lehozni sokkal reálisabb, mint meccsenként 3-at lőni.
Chino írta:
a Dortmund is meglőtte a maga 2 gólját, mégis hoztuk a meccset.
Mert akkor éppen lőttünk hármat. De nem mindig fogunk hármat lőni. Átlag 3 gólt elvárni sokkal irreálisabb, mint 4 kapunkat eltaláló lövést 1 kapott góllal lehozni. Nem fogunk átlag három gólt lőni. Ez néhány meccs erejéig fenntartható volt, egy szezonon keresztül nem nagyon. Egy reális átlag 2 lőtt gólra meg 1,5 gólt kapni egyenlő a bajnokság elvesztésével.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.12.23. 14:22:05

Az átlagban 3,3 rúgott gólban is benne vannak a pontvesztések, ha kapunk átlagosan 1,6 gólt. Abban sok 2-2, 1-1 benne van. Az 1,6 gól még akkor is sok lenne, ha átlagban meglőnénk a 3,3 gólt. Ez még akkor is sok lenne, ha támadásban minden flottul menne. A legegészségesebb, ha lehozzuk kapott gól nélkül a meccseinket, és ez kb 70%-os labdabirtoklással sokkal reálisabb cél. Azt mindig tudjuk teljesíteni, hogy a labda alig legyen náluk, így azért művészet ennyi gólt kapni. Lőni már nehezebb, mert az ellenfél ha nem is támad, de védekezik. Lőni azért nehezebb, mint nem kapni. A legnagyobb labdabirtoklással a középmezőnyben lenni kapott gólok területén tényleg művészet. Lőtt gólok terén az 1. helyen állunk, kapott gólok terén a 8. helyen. Így én ezt nagyobb problémának látom. Én a kapott gólok leszorítását reálisabb célnak látom, és inkább a 3,3 volt átlagon felüli, fenntarthatatlan, amit irreális elvárni. A három lőtt gól fenntartható volt akkor, amikor a GOAT játszott a csapatban. Az elmúlt két szezonban a 2,0 sem volt meg a bajnokságban, ez már közelebb áll a realitáshoz, és erre rákapni 1,6 gólt, úgy, hogy az ellenfélnél alig van a labda, az már gáz.
A Leganes 20 méteren védekezett 2 sorban, mégis megvoltak a helyzetek, ziccerek. Gyakorlatilag egyszer jutottak el a kapunkig. A Soci meccsig 12-ből 4 meccset hoztunki le clean sheattel, mégis csak egy pontvesztésünk volt.

A 12. fordulóig nem igazán volt benne, hogy kikaphatunk, még amikor szűkösebb volt a végeredmény sem, akkor is inkább alullőttük magunkat.
A legnagyobb gond a következő:

Big chance created: 85 (a második Real 58)
Big chance missed: 50

Az előbbi a bajnokság során végig egyenletesen magas maradt, addig a kimaradt helyzetek számában nem volt olyan szignifikáns különbség a Betis--szel vagy Villarreallal szemben, mostanra viszont brutálisan megnőtt.

És lehet, hogy lőtt gólok terén még az első helyen állunk, de az annak az időszaknak köszönhető, amikor minimum 3 gólokkal zártuk a meccseket. Ráadásul az utóbbi időben egyre szorosabb kezd lenni. És ha megnézem, hogy ez hány helyzetből jött össze, jóval árnyaltabb a kép.
A Realnak sem volt kevesebb helyzete ellenünk (de sorolhatnék itt más csapatot is) és több helyzetet sem alakítottunk ki, akkor mégis lett egy gála, most egy vereség.
Lewy az utóbbi 6 meccsen hozott egy 0,3-as gólátlagot (6/2) míg előtte 1,2 volt (12/14).

gránit írta:
A rúgott gólok átlaga mondjuk nem tudom, hogy jött ki neked 1,0-re. A Real Sociedad óta 1,8 gólt szerzünk. Real Sociedad ellen 0, Celta ellen 2, Brest ellen 3, Las Palmas ellen 1, Mallorca ellen 5, Betis ellen 2, Dortmund ellen 3, Leganes ellen 0, Atleti ellen 1. Ez nem tudom, hogy jött ki neked 1,0-re. Lőttünk azóta átlagban 1,8 gólt, ami elmarad egy elvárható, 2 gólos átlagtól, amivel már hoznunk kellene a meccseket, de az 1,5 bekapott gól kb a háromszorosa, de legalább a másfélszerese annak, amit kapnunk kellene.

Jogos, a Mallotrcát nem vettem ide, az előrehozott forduló volt, az az egy meccs 5 gólja felnyomja 1,5-re ( a 3,3-hoz képest az is jelentős különbség). Mellesleg szerintem ez bajnoki mérkőzés és nem BL topic. De a Dortmund is meglőtte a maga 2 gólját, mégis hoztuk a meccset.

Amíg egy 2,4 és egy 2,6-os xG-re 180 perc alatt 1 gólt tudunk lőni, addig erre számíthatunk.
Ráadásul ha hétvégén kicsit jobban odafigyelünk és 1-2 gólt még elteszünk, akkor nem kell szinte minden mindegy alapon felmenni, amivel jó eséllyel a gólt is megússzuk.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
Akkor meg mi a probléma? Nem csalnak ellenünk szánt szándékkal, akkor mi a gond? Néhány hiba becsúszik, van ilyen. Becsúszik az a madridiak ellen is, nincs itt semmi probléma ezek szerint.

Két lehetőség van: céltáblák vagyunk, vagy nem vagyunk céltáblák. Ha elvetjük azt a lehetőséget, hogy céltáblák vagyunk, akkor meg nincsen probléma.
bence0330

Troym írta:
bence0330 írta:
2024.12.23. 12:49:24
Ez nem érv. Ja, mást gyereket is megvernek néha, viseld el? Ha elégedetlen vagy a 200K fizetéseddel bolti eladóként, akkor örülj neki mert Etiópiában meg éheznél? A spanyol bajnokságról beszélünk, nagyon nem érinti ezt a témát az, hogy Észak-koreában az emberek azt hiszik, hogy az elnökük találta fel a hamburgert, és ezért igazságtalanul learatja a babérokat.
Na ez tipikus "mindenki minket bánt" szerű kifogás.
Ez egy milliárdos sportszervezet, nem valami elnyomott sarki gyufaárus lányok egyesülete, jó lenne úgy viselkedni.

Én a szövetségi elnök kinevezésére írtam, te meg azóta mindenfélét próbálsz állítani.

Hibák lehetnek, időnként 1-1 bíró egy ítélete lehet akár "szándékosan" káros számunkra, de szedjük össze magunkat és játszunk jobban, azért ne kezdjünk akár 1%ban is ilyeneket felhozni a kiesőjelöltek elleni zakók után, egyszerűen nem szint.
Alapból abba kéne hagyni a szélsőértékeken értékelést. A vereség, az vereség, másnap felkel a nap és dolgozzunk jobban, de ne másokban keressük a hibát, a győzelem győzelem, akkor se nyerünk BL-t jövő héten, ha 4et csapunk Münchennek, Realnak.
Elképzelésem nincs, mire írod az első mondatot. Még csak nem is írtam olyat, hogy összeesküdtek ellenünk a bírók, meg mittudomén. FcBarcelona, Gránit írtak ilyeneket, lehet összemostad velem. Nem zárom ki, hogy igazuk van (akkor meg ha tényleg mindenki minket bánt, akkor miért ne lehetne úgy felfogni? :D Ismétlem, én nem gondolom így.) Én annyit írtam, hogy a hetekben horror döntések születtek ellenünk, kifejezetten magas arányban, és hogy ez pechünkre pont egybeesett a gyengélkedésünkkel, amikor jobban számít.

Én nem is reagáltam a kinevezésre, arra írtam végig, hogy szerinted nem lehet mentségként felhozni a tizi elmaradását a vereségben. Azt is leírtam, hogy ettől még nem játszottunk jól, feleslegesen írod az utolsó mondatokat, egyetértünk. De hogy 1%-ban nem számítanak a zsinórban elmaradt büntetők? Azért ne már. Az elmúlt hetekben 99%-ig biztos vagyok benne, hogy több pontot buktunk emiatt, mint amennyit amúgy buktunk volna. Függetlenül attól, mit játszottunk.

Ettől még ahogy írod is, fel kell kelni, és jobban kell kelni másnap, melózni kell, és jobban kell kihasználni az ilyen agyonnyert meccseken a helyzeteket. Ettől még elég komoly balszerencsénk volt a hetekben ezekkel.

Mire perelsz, hogyan? Ezeknek az inkompentens bíróknak 0 felelősségtudatuk van már, olyan szinten nem kötelesek semmit megindokolni. Soha senki nem fogja elismerni, hogy hiba történt. Nem lesz ilyen hivatalos álláspont, nem kötelesek megmondani. Mivel szerintem nem csalás történik, hanem bizonyos hullámokban a rettenet vezetés miatt komoly tévedések, ezért én ennek a problémának a megoldását szorgalmaznám. Minden meccset eldöntő döntést utólag, hivatalosan megindokolni, szabálykönyv alapján, képekkel, mondjuk. Uefának meg lehetne egy főbírói kara, ahová lehetne fellebbezni, mondjuk. Hevenyészett ötletek, biztos meg lehetne ezt oldani.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Ez nem érv. Ja, mást gyereket is megvernek néha, viseld el? Ha elégedetlen vagy a 200K fizetéseddel bolti eladóként, akkor örülj neki mert Etiópiában meg éheznél? A spanyol bajnokságról beszélünk, nagyon nem érinti ezt a témát az, hogy Észak-koreában az emberek azt hiszik, hogy az elnökük találta fel a hamburgert, és ezért igazságtalanul learatja a babérokat.
Na ez tipikus "mindenki minket bánt" szerű kifogás.
Ez egy milliárdos sportszervezet, nem valami elnyomott sarki gyufaárus lányok egyesülete, jó lenne úgy viselkedni.

Én a szövetségi elnök kinevezésére írtam, te meg azóta mindenfélét próbálsz állítani.
Egy fickó, aki még nem csinált kb semmit ne legyen már érv semmire és annak ellenkezőjére sem.
- Ha csalás történik miért nem perelünk? Nem hallom, hogy sokadik per indul az "elcsalt" meccsek miatt a bírók ellen
- Ha másnap a Realnak is elmarad büntetője, akkor már rendben van, lehet hiba a mi meccsünkön is?
- Sehol nincs olyan, ahol teljesen objektív az érvrendszer, még F1 esetén is néha büntetnek, néha nem egy kanyarlevásásért
- nem 100%osan egyértelműek ezek a "tizik"
- ha megelőz minket a Bilbao, akkor őket is nyomatják?

Hibák lehetnek, időnként 1-1 bíró egy ítélete lehet akár "szándékosan" káros számunkra, de szedjük össze magunkat és játszunk jobban, azért ne kezdjünk akár 1%ban is ilyeneket felhozni a kiesőjelöltek elleni zakók után, egyszerűen nem szint.
Alapból abba kéne hagyni a szélsőértékeken értékelést. A vereség, az vereség, másnap felkel a nap és dolgozzunk jobban, de ne másokban keressük a hibát, a győzelem győzelem, akkor se nyerünk BL-t jövő héten, ha 4et csapunk Münchennek, Realnak.
FcBarcelona1 írta:
2024.12.23. 12:41:10
Erről beszélek egy ideje. Ha meg is találja az asztalát, februárban már el is tilthatják 7 évre korrupció miatt, akkorra várható ellene az ítélet.
De arra volt ideje, hogy szaladjon Katarba Perezhez, és ezt lenyilatkozza.
Ez normális?
Offtopic-ba beleírtam az aktuális politikai helyzetet. Nem Franco ideje.
Rosell a madridi képviselők elé állt. Úgy néz ki ártatlanul ült 2 évet.
Persze mehet az áldozathibáztatás, de ha elolvasod az ottani kommentemet, és utánanézek az operation catalonia, vagy a Negreira perben eljáró bíró a katalán politikusok orosz kémek elméletét, valószínűleg most a helyzet túlmutat a sporton.
De itt vitatkozzunk Koeman, Xavi, vagy Flické nagyobb...
Addig Madridban jót röhögnek.
A poén, hogy Perez is azt nyilatkozta, hogy szükség van egy erős Barcára, szóval el lehetne ezen gondolkodni.
Minden összemosva mindennel, kit érdekel hova járkál egy most kinevezett fickó? Tett ellenünk bármit, vagy ez valahol megnyugtat egy kínos vereség után?

Az meg csak személyes véleményem, hogy Rosell esetén lehet kiderül, hogy azon vádpontokban, amik miatt pont ül, abban pont ártatlan, de egyszerűen tuti benne van a keze a csődkörüli helyzetünkben, így nem fogok könnycseppeket hullajtani érte.

Egy szó, mint száz végre közel teljes a keret és ócskábban játszunk, mint amikor volt 10+ sérült, úgyhogy a hiba a rendszerben nálunk van!
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
2024.12.23. 11:21:16
Én ezzel azért nem értek egyetértek. Amióta elkezdődött ez a vesszőfutás a kapott gólok átlaga 1-ről 1,6-ra emelkedett, ami valóban jelentős, de a rúgott gólok 3,3-ról 1,0-ra. Utóbbi szerintem sokkal vészesebb, ha ez a visszaesés nem lenne ilyen szignifikáns, a lőtéri kutyát nem érdekelné, hogy meccsenként kapunk egy-két golt. (sőt, kettőnél egyyszer sem kaptunk többet). 2 gólt rendszeresen röhögve elraktunk, sokkal több helyzetet sem nagyon engedtünk. A Leganes kb., kétszer jutott el a kapunkig, míg mi szétlövöldöztük az övéket, több ziccert kidolgozva. Egy Atma is, aki az utóbbi időben 3-6 gólokat vág az ellenfeleinek háromszor helyzetbe kerül, az még el is fogadható, de egy ilyen meccsen mindössze egyet lőni nekik az a nagyobb gond.
Ráadásul most tér vissza a két legjobb belső védőnk, szóval nem gondolom, hogy annyira a cb igazolás lenne a legsürgetőbb. Főleg annak fényében, hogy balhátvéd poszton és az egész támadósorban szinte csere nélkül állunk, ráadásul még az Athleticben sincs igazán lehetőség a pótlásra.
Az átlagban 3,3 rúgott gólban is benne vannak a pontvesztések, ha kapunk átlagosan 1,6 gólt. Abban sok 2-2, 1-1 benne van. Az 1,6 gól még akkor is sok lenne, ha átlagban meglőnénk a 3,3 gólt. Ez még akkor is sok lenne, ha támadásban minden flottul menne. A legegészségesebb, ha lehozzuk kapott gól nélkül a meccseinket, és ez kb 70%-os labdabirtoklással sokkal reálisabb cél. Azt mindig tudjuk teljesíteni, hogy a labda alig legyen náluk, így azért művészet ennyi gólt kapni. Lőni már nehezebb, mert az ellenfél ha nem is támad, de védekezik. Lőni azért nehezebb, mint nem kapni. A legnagyobb labdabirtoklással a középmezőnyben lenni kapott gólok területén tényleg művészet. Lőtt gólok terén az 1. helyen állunk, kapott gólok terén a 8. helyen. Így én ezt nagyobb problémának látom. Én a kapott gólok leszorítását reálisabb célnak látom, és inkább a 3,3 volt átlagon felüli, fenntarthatatlan, amit irreális elvárni. A három lőtt gól fenntartható volt akkor, amikor a GOAT játszott a csapatban. Az elmúlt két szezonban a 2,0 sem volt meg a bajnokságban, ez már közelebb áll a realitáshoz, és erre rákapni 1,6 gólt, úgy, hogy az ellenfélnél alig van a labda, az már gáz.

A rúgott gólok átlaga mondjuk nem tudom, hogy jött ki neked 1,0-re. A Real Sociedad óta 1,8 gólt szerzünk. Real Sociedad ellen 0, Celta ellen 2, Brest ellen 3, Las Palmas ellen 1, Mallorca ellen 5, Betis ellen 2, Dortmund ellen 3, Leganes ellen 0, Atleti ellen 1. Ez nem tudom, hogy jött ki neked 1,0-re. Lőttünk azóta átlagban 1,8 gólt, ami elmarad egy elvárható, 2 gólos átlagtól, amivel már hoznunk kellene a meccseket, de az 1,5 bekapott gól kb a háromszorosa, de legalább a másfélszerese annak, amit kapnunk kellene.
bence0330 írta:
2024.12.22. 22:11:45
Én amúgy továbbra is várom a magyarázatot
Csalt a bíró és a VAR-szoba, ennyi. Egyértelmű kezezés, egyértelmű büntető. De még bírói oldalról is meg van erősítve, hogy a bírók kb 90%-a Madrid felé húz. De ezzel nagyon én már nem foglalkozok, mert amikor a spanyol bajnokságtól való elszakadásról volt szó, szinte mindenki kivétel nélkül kardot rántott a spanyol bajnokság mellett, így nincs miről beszélni. Ragaszkodunk ehhez a bajnoksághoz, akkor tessék. Innentől kezdve nagyon nem foglalkozok ezekkel.
bence0330

2024.12.23. 13:42:46

ElBartimaeus írta:
2024.12.23. 13:12:32
Nem vagyok bíró, nem is ismerem kívülről a szabálykönyvet, de amit mindig szoktak nézni az az, hogy mennyi szándékosság volt benne, illetve hogy mozdult-e a labda felé a kéz, valamint ha tetszik, ha nem, azt is joggal figyelik, hogy ez mit változtatott a játékon? (A lesnél pont változott a szabály ilyen értelemben, hogyha játékot befolyásoló mozgásod van, akkor már lesen vagy, még ha nem is értél labdába, ami abszolút szubjektív döntés végső soron.)

Ebben az esetben:
1. a játékos keze egy párharcban, egyensúly megtartása miatt volt kint
2. a labda félig váratlanul átjutott a támadón
3. lepattanást követően egyből elfele húzta a kezét, próbálta megakadályozni, hogy beleérjen (ha leszorítani próbálja, izomból beleüt)
4. a játékot semmilyen módon nem befolyásolta az érintés

Az egyetlen ellenérv, hogy de nem leszorított kézzel rápattant a labda. Tartom az állításom, hogy ezért bármit adni komikus lett volna.
A szándékosság már elég rég nem szempont elvileg.

Az, hogy mit akart csinálni a kontakt után, szintén teljesen irreleváns, minden kezezés után a védő behúzza a kezét, ez természetes reakció, amúgy kvázi beismerő vallomás.

A mit változtatott a játékon téma az, amivel egyet is értenék, mint szabállyal, de nem tudok róla, hogy ezt így lenne, vagy komolyan figyelembe vennék, abszolút nem rémlik olyan eset, hogy ezt figyelembe véve nem adtak volna erre tizit. Átlag szabálytalanságoknál sem figyelik, Kane, Vini eset. Aztán lehet, hogy nagyon közelmúltban változtattak ezen, nem tudom.

A szabályok szerint egyedül szerintem a természetes testhelyzet vitatható, arra azt mondom, hogy lehetne így értelmezni, megadom, de megint csak nem nagyon rémlik ilyen eset. Általában az eltartott kart szokták figyelembe venni ennek kapcsán is, mert az objektív. És meg szokták rá adni a büntetőt.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.12.23. 13:42:20

ElBartimaeus írta:
Nem vagyok bíró, nem is ismerem kívülről a szabálykönyvet, de amit mindig szoktak nézni az az, hogy mennyi szándékosság volt benne, illetve hogy mozdult-e a labda felé a kéz, valamint ha tetszik, ha nem, azt is joggal figyelik, hogy ez mit változtatott a játékon? (A lesnél pont változott a szabály ilyen értelemben, hogyha játékot befolyásoló mozgásod van, akkor már lesen vagy, még ha nem is értél labdába, ami abszolút szubjektív döntés végső soron.)

Ebben az esetben:
3. lepattanást követően egyből elfele húzta a kezét, próbálta megakadályozni, hogy beleérjen (ha leszorítani próbálja, izomból beleüt)

Az egyetlen ellenérv, hogy de nem leszorított kézzel rápattant a labda. Tartom az állításom, hogy ezért bármit adni komikus lett volna.
Hány ilyen van, amikor felugranak fejelni, nem ér bele senki a labdába és rápattan a 3. játékos kezére, tizi...

Minimum 3 ilyenre emlékszem az elmúlt évekből, Lenglet mindig nyitott volt az ilyenekre.

Semmi szándékosság, PENALTY FOR REAL.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

Troym írta:
2024.12.23. 12:04:06
Nem lehetne indítani egy "bántanak minket" topicot amolyan dühöngő jelleggel, ahol akik szeretnék a szövetség, bírók, adott heti bírói tévedések, időjárás, uefa, Tebas, Rubiales, Fifa stb okozta fájdalmakat tudnák elpanaszolni? :D
Ámen :D
bence0330 írta:
2024.12.23. 12:11:24
...

Ebben az esetben:

bence0330

Troym írta:
2024.12.23. 12:28:00
bence0330 írta:
Lehet ezzel ironizálni, és az is lehet, hogy abszolút nem szándékos, de az elmúlt hetekben szívtunk, és elmaradtak elég nyilvánvaló tizik. Attól még, hogy valaki panaszkodik a bírói tévedésekre, lehet igaza is. Ha egy gyerek elpanaszolja, hogy egy nagyobb gyerek rendszeresen megveri iskola után, mondhatod neki, hogy eressz tököt, de ettől még a tény az tény marad.
Továbbra is érdekelne, hogy (én nem gondolom, hogy direkt működnek ellenünk, csak hogy a hetekben pont botrányosan ellenünk jött ki a lépés) mivel magyarázod, hogy ez nem tizi, milyen szabály alapján lehetne ezt elfogadhatóvá tenni. Továbbra sem találtam erre választ, angol stúdióban sem találtak a közvetítés után. Mint ahpgy 2-3 meccse (nem emlékszem, valamelyik Pau) bokáját véresre taposták, és ez akkor miért is nem tizi. Vagy a Jetilewy eset, az nyilván extrém példa.

Azt meg nehéz mondani, hogy 2-3 elmaradt tizi nem befolyásolta a vesszőfutásunkat, hogyne befolyásolta volna. Mondhatod erre, hogy de hát ettől még meg lehetett volna nyerni, persze, magunkat is megvertük, de attól még nagyon nem mindegy, hogy 2-0-ra megyünk valaki ellen, vagy 1-0-ra, nagyon nem mindegy, hogy 2-0-ra vezetünk, vagy 3-0-ra, utóbbira alighanem nem kaptunk volna már egyenlítést.

Nyilván legjobban a bírói testülettől várnék magyarázatot, mi történt itt, de azt várhatom, 0 átláthatóság.
Minden országban vannak igazságtalanságok, ha így tetszik.

Tényleg azt állítjátok az élet más területein átláthatóság és igazságossát, fair play uralkodik, csak a spanyol foci a kivétel?
Ha ezeken rugózunk, az semmi más, mint annak a nem beismerése, hogy kikaptunk a Leganes, Las Palmas szintű kiesőktől saját hibánkból és még ilyenkor is keressük a magyarázatot, hogy részben, vagy egészben ezért bárki más a felelős.
Ez a fórum a Barcelonáról szól, nyilván erről beszélünk.

A kettő meg simán létezik párhuzamosan. Sosem értettem azt az érvet, hogy azzal, hogy valaki szerint nem kapunk meg egy jogos tizit, akkor az valami bűnbak keresés lenne, és ez akadályozná az önvizsgálatot. Nézd meg, én is leírtam, hogy ettől még nagy baj lett hirtelen a helyzetkihasználással pl, meg picit elfáradt a védelmünk, és nagyon kell Ara vissza. Attól még, hogy valaki azt mondja, nem kaptunk meg jogos büntetőket mostanában, viszonylag megnövekedett sűrűségben, nem jelenti azt, hogy másban nem kéne fejlődnünk, nem is értem, hogy ez honnan jön. Ez annyit jelent pont, amennyit én vagy más leírunk: nem kaptunk meg tizit, ez 76% valószínűséggel elmaradt gól, 3 tizinél mondjuk 2 azért mindenképp. És ez bizony pontjainkba került. Lehetne elvett gól mellé lőni még többet, de ez azért még kifacsartabb hozzáállás szerintem, mint amennyire kifacsartnak véled az enyém/miénk. A focit általában kevés gólra játsszák, 1-1 elmaradt általában pontokba kerülhet. Nem lehet elvárni, hogy 5-1-re agyoncsapjunk minenkit. Pont a szenvedős meccseken számít, mostanában meg pont nem voltunk hol mezőnyben, hol kapu előtt elég jók, így felnagyítódik a jelentősége. A Valladolid ellen mindegy lett volna.

Játsszunk már a futball szabályai szerint, különben minek léteznek? Legyen már átlátható egy bírói rendszer, legyen már kötelezően indokolandó 1-1 döntés, mert jelenleg (ismétlem, én nem nagyon vagyok a madridismo "hívóje", bár nem zárom ki teljesen a lehetőségét) az van, hogy bárki bármit megcsinálhat, és ez eleve könnyű táptalaj az összeesküvés-elméletekre, hisz nem kell felelősséget vállalniuk, vagy indokolniuk, emellett táptalaj a hibákra is, hisz minek legyen valaki alapos, ha úgysem történik semmi.

Ha a futball szabályai szerint kitett kart mezujj alatt találja el a labda, az tizi. Akkor hadd legyen jogos a reklamáció is. És ez ennyi, semmi több.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.23. 12:41:10

Troym írta:
A másik kedvenc csapatod volt elnöke Olaszország top3 legbefolyásosabb politikusa...
A Bayern lerabolja a Bundesliga csapatait 30 éve...
A PSG Macronnal megtámogatva nem engedte 2 év Mbappet Madridba...
Magyarországot inkább nem is említem.
Millió példa van, de az, hogy kineveznek egy Madrid szurkoló új szövetségi elnököt? Akkor kezdjünk már el panaszkodni valakire, ha egyáltalán megtalálta az asztalát...
Erről beszélek egy ideje. Ha meg is találja az asztalát, februárban már el is tilthatják 7 évre korrupció miatt, akkorra várható ellene az ítélet.
De arra volt ideje, hogy szaladjon Katarba Perezhez, és ezt lenyilatkozza.
Ez normális?
Offtopic-ba beleírtam az aktuális politikai helyzetet. Nem Franco ideje.
Rosell a madridi képviselők elé állt. Úgy néz ki ártatlanul ült 2 évet.
Persze mehet az áldozathibáztatás, de ha elolvasod az ottani kommentemet, és utánanézek az operation catalonia, vagy a Negreira perben eljáró bíró a katalán politikusok orosz kémek elméletét, valószínűleg most a helyzet túlmutat a sporton.
De itt vitatkozzunk Koeman, Xavi, vagy Flické nagyobb...
Addig Madridban jót röhögnek.
A poén, hogy Perez is azt nyilatkozta, hogy szükség van egy erős Barcára, szóval el lehetne ezen gondolkodni.
Peter
Director del Fútbol

2024.12.23. 12:40:39

Troym írta:
Nem lehetne indítani egy "bántanak minket" topicot
Karácsonyi szabadalomként levédethetnénk, mint új spanyol BL.....Bántanak Liga.... :lol:

Garantált a trófea minden szezonban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.12.23. 12:42:22-kor.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Lehet ezzel ironizálni, és az is lehet, hogy abszolút nem szándékos, de az elmúlt hetekben szívtunk, és elmaradtak elég nyilvánvaló tizik. Attól még, hogy valaki panaszkodik a bírói tévedésekre, lehet igaza is. Ha egy gyerek elpanaszolja, hogy egy nagyobb gyerek rendszeresen megveri iskola után, mondhatod neki, hogy eressz tököt, de ettől még a tény az tény marad.
Továbbra is érdekelne, hogy (én nem gondolom, hogy direkt működnek ellenünk, csak hogy a hetekben pont botrányosan ellenünk jött ki a lépés) mivel magyarázod, hogy ez nem tizi, milyen szabály alapján lehetne ezt elfogadhatóvá tenni. Továbbra sem találtam erre választ, angol stúdióban sem találtak a közvetítés után. Mint ahpgy 2-3 meccse (nem emlékszem, valamelyik Pau) bokáját véresre taposták, és ez akkor miért is nem tizi. Vagy a Jetilewy eset, az nyilván extrém példa.

Azt meg nehéz mondani, hogy 2-3 elmaradt tizi nem befolyásolta a vesszőfutásunkat, hogyne befolyásolta volna. Mondhatod erre, hogy de hát ettől még meg lehetett volna nyerni, persze, magunkat is megvertük, de attól még nagyon nem mindegy, hogy 2-0-ra megyünk valaki ellen, vagy 1-0-ra, nagyon nem mindegy, hogy 2-0-ra vezetünk, vagy 3-0-ra, utóbbira alighanem nem kaptunk volna már egyenlítést.

Nyilván legjobban a bírói testülettől várnék magyarázatot, mi történt itt, de azt várhatom, 0 átláthatóság.
Minden országban vannak igazságtalanságok, ha így tetszik.

A másik kedvenc csapatod volt elnöke Olaszország top3 legbefolyásosabb politikusa...
A Bayern lerabolja a Bundesliga csapatait 30 éve...
A PSG Macronnal megtámogatva nem engedte 2 év Mbappet Madridba...
Magyarországot inkább nem is említem.
Millió példa van, de az, hogy kineveznek egy Madrid szurkoló új szövetségi elnököt? Akkor kezdjünk már el panaszkodni valakire, ha egyáltalán megtalálta az asztalát...

Tényleg azt állítjátok az élet más területein átláthatóság és igazságossát, fair play uralkodik, csak a spanyol foci a kivétel?
Ha ezeken rugózunk, az semmi más, mint annak a nem beismerése, hogy kikaptunk a Leganes, Las Palmas szintű kiesőktől saját hibánkból és még ilyenkor is keressük a magyarázatot, hogy részben, vagy egészben ezért bárki más a felelős.
Nem engedtek igazolni? De a Leganest igen? A Las Palmast? Mennyit is érnek az ott játszók?
bence0330

Troym írta:
FcBarcelona1 írta:
2024.12.23. 07:33:39

Nem nagyon érdekel már ezen a ponton, ki mit gondol, így leírom a véleményemet.
https://www.football-espana.net/2024/12 ... madrid-fan
Itt az új RFEF elnök, aki szintén Reál Madrid szurkoló, és rohant is betérdelni Pereznek.
Ezek be vannak csokizva, hogy a Barca ismét jó lehet, ahogy Laporta is lenyilatkozta már rengetegszer.
Tebas is mondta pár hónapja, hogy 4-5 gólt rúgunk, mi lenne, ha engedtek volna igazolni (nem szarkazmus volt)
Idén nagyon jól teljesítettünk, hát jöttek a bírók is a és Tebas is az FFP-jével ott hátráltatni, ahol tudnak.
Hétvégén viszont nem volt semmi büntető. Bengoetxea (baszk)talán az egyetlen bíró, aki nem részrehajló, még ha baszként gondolom utálja is a katalánokat.
Nem lehetne indítani egy "bántanak minket" topicot amolyan dühöngő jelleggel, ahol akik szeretnék a szövetség, bírók, adott heti bírói tévedések, időjárás, uefa, Tebas, Rubiales, Fifa stb okozta fájdalmakat tudnák elpanaszolni? :D

Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.12.23. 07:33:39

Nem nagyon érdekel már ezen a ponton, ki mit gondol, így leírom a véleményemet.
https://www.football-espana.net/2024/12 ... madrid-fan
Itt az új RFEF elnök, aki szintén Reál Madrid szurkoló, és rohant is betérdelni Pereznek.
Ezek be vannak csokizva, hogy a Barca ismét jó lehet, ahogy Laporta is lenyilatkozta már rengetegszer.
Tebas is mondta pár hónapja, hogy 4-5 gólt rúgunk, mi lenne, ha engedtek volna igazolni (nem szarkazmus volt)
Idén nagyon jól teljesítettünk, hát jöttek a bírók is a és Tebas is az FFP-jével ott hátráltatni, ahol tudnak.
Hétvégén viszont nem volt semmi büntető. Bengoetxea (baszk)talán az egyetlen bíró, aki nem részrehajló, még ha baszként gondolom utálja is a katalánokat.
Válasz küldése