Van 4-5-6 nagyjából egyforma erősségű csapat Európában, a többi a forma időzítésen, sérüléseken, eltiltásokon, szerencsén meg 617 millió másik dolgon fog múlni.
Áthozom ide. Ezzel nem értek egyet! Legalábbis játékoskeretben szerintem kiemelkedünk. Formaidőzítés, szerencse az mindig kell, de amúgy meg mély a keretünk, tehát 1-1 sérülést/eltiltás meg kell oldanunk. Főleg, hogy azért nem szokott problémánk lenni nagyobb sérüléshullámmal, és ez nem véletlen vagy szerencse kérdése valószínűleg, hanem jó munkást végeznek azok, akik ezért felelnek.
Melyik csapat, aki hasonló erősségű kerettel rendelkezik?
Real? Még Ronaldoval is gyengébb volt a keretük tavaly, a bajnokságban ki is jött a különbség. Ők gyengültek, mi tovább erősödtünk.
City? Őket szokták puffogtatni, hogy jaj de erős keretük van, szerintem meg nagyon túlértékeltek. Nem azt mondom, hogy Agüero, Sané, Sterling, Fernandinho stb. rossz játékosok lennének, de top háromban szerintem egyikük sincs a posztján, míg nálunk akadnak ilyenek páron, pl. nálam ter Stegen, Alba, Busquets, Suarez mindenképp, de mások is azért ott vannak eléggé tűzközelben. Messi meg ugye nem csak a posztján emelkedik ki, hanem magasan az egész mezőnyből.
PSG? Erős támadósor, de én azt mondom, hogy a Messi, Dembelé, Suarez hármas erősebb a Neymar, Mbappé, Cavani triónál. A többi csapatrészen meg egyértelműen előttük vagyunk.
Bayern? Kiöregedő kulcsjátékosok. Tavaly sokkal erősebb riválisnak tartottam őket, idén már kevésbé kell tartani tőlük szerintem, főleg, hogy ők általában belefutnak a sérülésekbe.
Liverpool? Erősödtek, ez tény, de a keretük ereje és mélysége messze van még mindig tőlünk. Coutinho a legjobbjuk volt, nálunk meg egyelőre még az alapkezdőbe sem fér be.
Juve? Ők erősödtek, de a keretük szerintem messze van a miénktől. Erőből biztos nem vernek meg minket, ésszel esetleg, ezt ugye Valverdének kéne megakadályoznia.
Atma? Hasonló, mint a Juve, de az ő keretünket még gyengébbnek tartom. Ettől függetlenül kellemetlen a stílusuk nekünk, de amikor igazán ment, megszoktuk oldani őket.
Én azt mondom, ha Messi lesérülne, még igazából úgy is versenyben kéne lennünk mindenért, vele együtt meg egyértelműen favoritok vagyunk. Egy edzőnek sincsenek olyan lehetőségei, mint Valverdének, ezért nem tudok elfogadni semmilyen kifogást egy BL kudarcra.