Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Alcantara
Director del Fútbol

2015.01.22. 11:14:27

Feast4 írta: Nagy szerencsénk volt, hogy a bíró megette azt a kamu esést különben nem tudunk nekik gólt rúgni.
Nem akarlak ezzel megtalálni, de most komolyan: miért írsz ilyet?

Teljesen jogos büntető volt, az hogy valaki milyen módon esik össze egy szabálytalanság után, nincs jelentősége a szankció szempontjából.

Ehhez még hozzátenném, hogy Neymart ahogyan Miranda átölelte és kibillentette az egyensúlyából, annak ellenére, hogy rá is játszott az esésnél, befújható lett volna.
Meg kell nézni CR egy-két esését, például amikor a "jégre lépett" típusú volt decemberben.
Az is megadható volt, sokak szerint, mert volt kontakt (valamennyire igaz is), pedig lassítva nevetségesnek tűnik.

A játékvezetőnél inkább azt kellene felemlegetni, ha már szóba került, hogy a szándékos kezezések miért nem vonnak szankciót maguk után, Messi belépője miért nem volt szankcionálva valamint pár hentesmunka az Atleticótól.
tothnandor1
Barça B

2015.01.22. 11:12:59

Az ilyen bírókat miért nem tiltják el a játékvezetéstől?!!!

Csak az én csőrömet bántotta a spíker / Egri Viktor/ ízléstelen és méltánytalan stílusa Suaressel szemben? Sajnos valóban volt "harapási" problémája a fiúnak, na de már rég, és eléggé meg is bűnhődött érte. Magyarul: tiszta lappal indult az eltiltása után. Ezért ezt állandóan felemlegetni, ezzel viccelődni, sőt megelőlegezni /!/, már gusztustalan, sőt, etikátlan riporteri magatartás!

Sajnos, ha nem is ilyen mértékben, de más riporterek is beleestek ebbe a hibába, még az egyébként nagyon korrekt és az elfogultság látszatát következetesen sikerrel elkerülő - egyébként általam nagyra becsült - Farkas Norbert is.
Nekünk, mint nézőknek van bármilyen lehetőségünk, hogy észrevételeinket - a jobbítás nemes szándékával - eljuttassuk a mérkőzéseket közvetítő riporterekhez?
Cseri
Entrenador del Barça

2015.01.22. 10:03:29

Igazi kupameccs volt,ahol reálisan tekintve a meccs elé, nem is volt várható a sok gól,tavaly egy ilyen egy gólos meccs a bajnokságot jelentette volna. Örülök,hogy már letudjuk győzni Őket,mégis csak egy nagyon jó csapatról beszélünk,akik ellen az utóbbi időben nem sokra mentünk, játék stílusuk speciel nekem nem tetszik,de ez szubjektív. Örülök,hogy végül is"akció" gólt szereztünk :) gólt nem kaptunk,persze nyugodtabb lennék,ha Suarez belövi az ordító helyzetét. Jövő héten nekik kell kezdeményezni a focit, talán több lehetősége lesz a Barcának is. Ami nem tetszett az a sok hempergés,reklamálás.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Feast4
Director del Fútbol

2015.01.22. 09:45:24

Yokozuna írta:Gyenge csapatjáték jellemezte a meccset. Messi halvány volt, és helyette nincs aki átvegye az irányítást. Neymar öncélúan cselezget, feldobálja magát. Suarez nem találja a helyét és a szerepkörét. A középpályán Rakitic egyedül kevés.
A közönség sem jött lázba ettől a produkciótól, fehér zsebkendőt is láttam. A visszavágó szempontjából nagy szerencse, hogy összejött valahogy ez a tizenegyes, bár biztosra így sem mehetünk. Ott fog igazán vizsgázni, a most viszonylag jól teljesítő hátsó alakzat.
Nem értek egyet azzal a részével, hogy gyengék voltunk. Az Atletico engedett ennyit. Ez a játék egyszerűen vérfagyasztó amit csinálnak. A nem tudnak dominálni széthajtják a lelküket. És valóban Rakitic egyedül egy iylen csapat ellen középpályán kevés úgy hogy más nem meri felvenni velük a kesztyűt mert mindenki az ütközéstől félve teszi tovább a labdát ha az egyik ráfut.
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.01.22. 09:39:18

Gyenge csapatjáték jellemezte a meccset. Messi halvány volt, és helyette nincs aki átvegye az irányítást. Neymar öncélúan cselezget, feldobálja magát. Suarez nem találja a helyét és a szerepkörét. A középpályán Rakitic egyedül kevés.
A közönség sem jött lázba ettől a produkciótól, fehér zsebkendőt is láttam. A visszavágó szempontjából nagy szerencse, hogy összejött valahogy ez a tizenegyes, bár biztosra így sem mehetünk. Ott fog igazán vizsgázni, a most viszonylag jól teljesítő hátsó alakzat.
Feast4
Director del Fútbol

2015.01.22. 09:28:35

Na ilyen az Atletico amikor nem enervált. Zúz tör, erőszakos egyszerűen megölik bárki játékát. Nagy szerencsénk volt, hogy a bíró megette azt a kamu esést különben nem tudunk nekik gólt rúgni. Viszont üsszességében elégedett vagyok. A digi kommentár szerint lassuak voltunk támadásban, ne ez szerintem azért baromság, mert megvoltak a lehetőségek végig, de a szokásos Atletico féle koncentrált védelem mindig valaki belelépett mindig ott volt valaki. Még a távoli lövéseket se engedték szinte.

Viszont most LE jól cserélt. Rakitic annyit ment ütközött, hogy teljesen elkészült ( hozzáteszem Busquets ha egy kiscsit erőszakosabb lenne nem kéne az ilyen meccseken szétvágnia magát.) Bartra behozatala Mascherano fellépése a özéppályára szintén nagyon jó csere volt.

Összességében a 3 támadónk jól megoldotta odaszegezték őket, csak a gól nem akart jönni.
A középpáyla kicsit már bajosabb volt. Iniesta sokszor beletett egy + paszt ai mér nem kellett volna, Rakitic rengetegett ment hajtott nagyon jó labdákat adott nálam ő a meccs embere. Busquests számomra most is totál halvérű volt. Egy Rakitic Iniesta Mascherano középpáylát ki kéne próbálni 90 percer. A nagy rotálás közben csak ez maradt ki...
A védelmónk meg pont olyan volt mint szokott. :D

Nagy meccs lesz a visszavágó nehéz lesz továbbmenni.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2015.01.22. 09:26:21

MQuCsabi írta:Ott már nem a támadás volt a cél, mikor Bartrát behozta Ini helyére. Remek döntés volt.
Persze, hogy az volt! Nem is értem mivel lehet indokolni a megkérdőjelezését! :roll:
Tartani kellett az eredményt, hátra hozott egy jól fejelő, friss belső védőt, középpályát meg teljesen stabilizálni kellett.

Még a "mindentudó Klopp" is ezt lépte volna meg hasonló esetben.
Azt kellene inkább észrevenni, hogy az ellenfél, aki a góljaik 65-70 %-át fejesből, ill. pontrúgásokból szerzi, teljesen impotens volt már a második meccsen ellenünk az adott szituációkban.
Nyilván nem azért, mert elfelejtették ezt játszani!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.22. 09:15:06

Ott már nem a támadás volt a cél, mikor Bartrát behozta Ini helyére. Remek döntés volt.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.01.22. 08:47:57

LE. Xavit Rakitic helyett??? Bartrát Iniesta helyett?! nálam ez totál sötét.
ennek az egyébként balfék Digi-s kommentátornak egyben igaza volt , ismét a lassúságunk miatt szívtunk de hát ez már csontig rágott...
kegyetlen, izgalmas meccs volt és győztünk is dícséret a csapatnak.[/quote]

Indokolt,és jó lépés volt mindkettő. Rakitic kihajtotta magát, kellett egy friss láb középre, Bartra beállásáával pedig Masch szilárdíthatta a kp-t. Ezekkel nem volt gond.[/quote]

válaszom:

Rakitic állítólag a munkabírásáról híres.....de mondjuk igaz elfáradt, akkor jöjjön Rafinha aki új lendületet hozhatott volna és nem tovább lassít.
Masc. középre és Bartra be az teljesen ok. csak nem Iniesta hanem Busquets helyett, mondom ezt akkor is, ha egy kavarodásban bele rúgtak....
messideco
Presidente del Barça

2015.01.22. 08:34:12

Kész szerencse, hogy a 82. percben kikapcsoltam a meccset, mivel szinte már aludtam. :(
Az Atletico megfolytotta a játékunkat, de többet tett a csapat a győzelemért. Kell egy gyors gól a visszavágón, onnan máj bar elvileg nem lehet. 8)
Kép
"And my heart will leave you never."
Alcantara
Director del Fútbol

2015.01.22. 07:00:09

Én nem láttam olyan rossznak a teljesítményünket. Ennyit hagytak nekünk a pályán. Várható volt, hogy Cholo reagálni fog Messi szélen való játékára, nem az lesz, mint a bajnokin, hogy kapunk egy teljes félidőt ajándékba. Én éppen ezt az eredményt vártam, talán még a 0:0-al is kiegyeztem volna a meccs előtt, lényeg, hogy nem kaptunk gólt.
A védekezésünk nagyon rendben van ebben az évben, itt tényleg javult a csapat nagyon sokat tavaly óta. Tetszik Ter Stegen magabiztossága, a 'Gladbachban ugyanígy tolta lábbal, úgy látom itt sem megilletődöttebb. Szerintem már most jobb lábbal, mint VV volt fénykorában.
Mascherano meg a legnagyobb tanár a pályán, iszonyú fontos játékossá nőtte ki magát ebben a csapatban.

Kár a kihagyott lehetőségért a tizi után (3 a 2 ellen ), de így is óriási sanszunk van már a visszavágóra.
Az At.Madrid nem az igazi az utóbbi 1-2 hétben, már hétvégén is azt láttam, hogy az otthoni Granada elleni meccsen is a tizi makkernak köszönhették, hogy nyugodtan játszhattak.
Remélem a visszavágón nem kapnak valami hasonlót az elején, mert nagyon úgy néz ki, hogy kihúztuk a méregfogukat azzal a védekezéssel, amit a pontrúgásoknál csinálunk ellenük.
Godin jegelésének kifejezetten örülök, talán Juanfran is mehetett volna mellé tegnap, a játéka alapján.
shutterisland
Director del Fútbol

2015.01.22. 06:42:38

gyengén játszott a csapat, vagyis inkább pontatlanul, de jó látni, hogy az atletinek itt sem volt sok sansza egyébként, inkább az volt a kérdés, hogy megnyerjük e.
végül egy bár jogos, de szerencsés tizivel sikerült behúzni, szerintem ez az egy gólos győzelem azért a meccs képe alapján megérdemelt volt.

idegenben nem lesz godín és mandzukic, a dolgunk csak annyi, hogy egy gólt lőni kell és onnan nem lehet kiesni.
mvik
Jugador d'estrella

2015.01.22. 00:34:28

üdv. igazság szerint én nem csak ezt a bírót látom nagyon gyengének hanem egész ligában szinte az összes bíró nagyon gyenge (tisztelet a kivételnek), nem tudom mi a fenét csinálnak ott a bíróképzésben, de ez valami szörnyű. mai meccsen is pl. Javi kap azért sárgát mert azt meri reklamálni, hogy szándékos kezezésért miért nem jár lap, Juanfran a tizenegyeses rúgásával simán megkaphatta volna a második sárgáját. na meg múltkor a bajnokin a Gimenez gyerek véresre rúgta Neymar bokáját, de még csak lapot se kapott érte pedig azért még akár egyből pirosat is adhatott volna. nem nagyon nézek más spanyol bajnokit így nem tudom, hogy más meccseken is ennyire elnézőek a bírók, vagy csak a Barca ellen ennyire vakok a bírók.
mvik
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.01.22. 00:17:39

+Dani Alves, szerintem nagyon jól tolta
+Rakitic is jó volt
+Iniesta is kezd visszarázódni
+Nagynehezen megvan a gól
+Piqué és Mascherano tanáriak voltak
+Nem kaptunk szögletből gólt, sőt sokszor még rá se merték rúgni rögtön, ami azért elég nagy szó, lévén hogy tavaly szinte minden gólt az Atleticotol szögletből kaptuk.

-Suarez...Mi van szerencsétlen sráccal? :roll: Ennyire lámpalázas a hatalmas elvárások miatt? Meg kéne nyugtatni igazán már hogy nem fogják visszaküldeni 2 hónap múlva a gettóba ha nem rúg minden meccsen 2 gólt...nemolyan rég remek megoldásai voltak, sőt előző Atletico meccsen is, ügyes meglátásai, precíz passzai, most meg labdába se tud rendesen érni.Remélem helyre jön fejben.
-Busi
-Pontatlanság, és nem támadtunk le olyan irammal és precizítással mint a 11-edikei bajnoki meccsen, ez nagyon hiányzott.
-távoli lövések hiánya, Neymar lövése az első percekben remek volt, ha többet próbáltak volna akkor csak becsorgott volna legalább 1, ehelyett a szokásos 16-oson beüli még 6 passz próbálása
CsocseX
Jugador del Barça

2015.01.22. 00:14:42

Tobias88 írta:...csak látják spanyolhonban is hogy ő volt a leggyengébb a pályán ma
Suárez után... :D
Força Barça!
Tobias88
Entrenador del Barça

2015.01.22. 00:13:16

Ez a Gonzalez Gonzalet igen csak egy gyenge gyenge bíró.
Remélem nem vezet mostantól komoly rangadót, csak látják spanyolhonban is hogy ő volt a leggyengébb a pályán ma
94:39 6 - 1
barlacy
Jugador del Barça

2015.01.22. 00:12:23

Nyertünk! Kínlódva,szenvedve, de győztünk. Most már lehiggadva: ez a Suarez?... egy labdát nem tud levenni? minden elpattan? csak elesni színészkedni, reklamálni? Talán drágább mint Sanchez volt, de a nívó? Dettó!

Nehéz lesz a visszavágó!!
TiTiHenry
Jugador del Barça

2015.01.22. 00:11:14

Szerintem marha egyszerű a történet. Egy ilyen meccsen, 5 méterről, üresen be kell rúgni..kész. Hentesék ellen nem lesz több sansz,az ilyeneken múlik,ha az bemegy szerintem gurítunk még 1et és máris más lenne a meccs,így meg izgulni kell,hogy mi fog történni.

A másik dolog meg, hogy Messi nem jó tizenegyes lövő szerintem,biztos van olyan statisztika ami rámcáfol, de nem érdekel különösebben,nem vagyok nyugodt ha ő lövi. A játék annyi elemében ő a legjobb, igazán átengedhetné ez az egyet valakinek aki észnélkül bebikázza (Mandzukic az bajnokin)

Atleticról meg nem akarok írni..elérték, hogy legyen egy csapat aki ellen, ha játszik a Real a Realnak drukkoljak.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.22. 00:10:33

mess2009 írta:gyötrelmes győzelem, de megvan!!! szinte éreztem, hogy Messi kihagyja, de a szerencse besegített. u.ez a szabadrúgás.... nem emlékszem, hogy ha nagyon kellett akkor sikerült (na ja...a gól mindég jól jön )
ennek az egyébként balfék Digi-s kommentátornak egyben igaza volt , ismét a lassúságunk miatt szívtunk de hát ez már csontig rágott...
kegyetlen, izgalmas meccs volt és győztünk is dícséret a csapatnak.
Indokolt,és jó lépés volt mindkettő. Rakitic kihajtotta magát, kellett egy friss láb középre, Bartra beállásáával pedig Masch szilárdíthatta a kp-t. Ezekkel nem volt gond.
Rivaldo-A Legnagyobb.
CsocseX
Jugador del Barça

2015.01.22. 00:07:24

Hát, csak behúztunk egyet. Felejtős meccs...

Egyébként amit észre vettem ebben a mostani úgymond feljavulásban, hogy sokkal többet játszunk középre. Előtte főleg a széleken próbáltunk veszélyeztetni, illetve széthúzgálni a védelmet, viszont amellett, hogy ez most is meg van, sokkal többet nyomjuk középre is. Alves is inkább befelé játszik, ha felszalad, viszont definitív, hogy sokkal többet védekezik, mint eddig, még hozzá nem is rosszul. A védelem szerintem nagyon is rendben volt, a letámadásainkat egyszerűen imádom, és az ellenfél dekoncentrálását, kikényszerített hibáit is. Azért az Atlético sokkal stabilabb volt a Real ellen. Az ellenkezőjének szerintem mi vagyunk az oka első sorban. Az nagyon nem okés, hogy nem tudjuk kihasználni a helyzeteinket, viszont azért ne feledjük, hogy tavaly nem is tudtunk kidolgozni egy normális helyzetet sem. Ha Suárez berúgja azt a hatalmas ziccert, akkor ki tudja mi lett volna... :) Az teljesen tudatos játék volt, és az ilyet be kell varrni legközelebb.
Força Barça!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.01.22. 00:05:14

+ stabil védelem
+ brusztulós meccsből végre mi jöttünk ki jobban, és előnyünk van a visszavágón
+ nem vagyok egri viktor hozzátartozója, így nem kell nap mint nap a maihoz hasonló hülyeségeit hallgatnom

- a 80 milliós csatárunk újabb szerencsétlenkedései
- unásig erőltetett kényszerítők a 140 embert tartalmazó tizenhatoson belül
- bár megvan az előny, ez nagyon izzasztó lesz így, mert attól tartok, hogy egy gólt fognak kaparni a favágók katlanában

nem igazán érdekel a Copa, de most lélektanilag nagyon jót tenne, ha kiszórnánk pont őket. meglássuk.
mess2009
Director del Fútbol

2015.01.22. 00:04:21

gyötrelmes győzelem, de megvan!!! szinte éreztem, hogy Messi kihagyja, de a szerencse besegített. u.ez a szabadrúgás.... nem emlékszem, hogy ha nagyon kellett akkor sikerült (na ja...a gól mindég jól jön )
kegyetlen, izgalmas meccs volt és győztünk is dícséret a csapatnak.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.01.22. 00:02:30

A visszavágón nem lesz Godin meg Madzukic eltiltás miatt. Ha csak el nem törlik...
Barcelona UnityIsStrenght
Jugador del Barça

2015.01.22. 00:01:51

Nem volt olyan rossz meccs, Európa egyik legjobban védekező csapata ellen (akik a durva játékot sem vetik meg). A 11-es jogos volt. Már csak azért is mert Neymart x1 lerántották a 16-son belül, Suarezt pedig x1 felrúgták. Így ez 3. belefért már.

A meccs összképétől nem vagyok lehengerelve, viszont jónak tartom. A hátsó alakzat védekezési munkája kifejezetten tetszett. Piqué is kezd visszatalálni régi önmagára. Ha tovább fejlődik a csapat és egységesek maradnak, lehet még valami szezon végére. Így tovább! =D>
Barcelona Unity is Strenght!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.22. 00:01:41

Ennél tisztább tizi nem sok van. Juanfran két olyan megmozdulásának egyike, ami valós futballtudását tükrözi (másik ,amikor felugrásból középre akarta lőni a zsugát, de eltörte, és a c szektor 4.-es székéhez emelt).
Rivaldo-A Legnagyobb.
Válasz küldése