Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
gy
Jugador del Barça

2025.02.18. 07:21:20

csababarca írta:
2025.02.17. 22:58:32
Tizi nálam nem az, pláne hogy vissza nem fújta be, de hát ez van.
Hát pedig a helyzet az, hogy ezt be kellett fújni. Ez momentán a szabálykönyv, lehet nem egyetérteni, de akkor is ez. Nincs olyan, hogy tizenhatoson belül szabályos.

Én is rühellném, ha ellenünk ilyet fújnak, de a helyzet az, hogy ha nem ez lenne hanem a bíró ellezdene mérlegelni, az sokkal rosszabb lenne mert megint egy teljesen szubjektív elem kerülne be a döntésbe (volt esélye megjátszani a labdát vagy nem). Kezezésnél is ez a baj, hogy természetes vagy nem a testtartás (Cucurella, helló), ezeket ki kell gyomlalni a fociból, nem szaporítani.

Inkább az van, hogy a dazn streamen legalábbis visszajátszottak egy ugyanilyen lerántást egy szögletnél talán, Cubarsítól. Sajnos azt kell mondani, hogy ha már befujjak (vagy nem), a következetesség lenne a legfontosabb. Azt vissza sem nézték. :roll:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.18. 06:47:27

Nagyon gyenge meccs volt. Írtam az élőben, ez nálam nem büntető. A góljuk viszont szerintem szabályos volt. A szabályok szerint viszont jól döntött a bíró. Nagyon nehéz lehet most a La Ligában bíráskodni.
Nagyon gyengén játszott mindenki. Yamalnak alig volt jó megmozdulása, Raphinha kihagyott 2 ziccert és 1 nagy helyzetet
Sczesny, Inigo, Olmo és Pedri dicsérhető, de Inigonak volt egy csúnyán eladott labdája, Olmo eltűnt a végére.
Nálam Pedri a meccs embere. Már nekem is bosszantó, mennyi "góloasszát" pazarolják el. Már lehetne 10-en felül.
Kellene egy támadó.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.18. 02:57:08

Jókor megszerzett fontos 3 pont.

11-es az, amit a bíró annak ítél.

Az élet azonban ma nagyon magasra dobta a lasztit ami a sűrű program és az agyonhajszolt srácokat illeti....(úgy 8 napja volt meccs legutóbb?) :D

A kezdő láttán egyáltalán nem ért váratlanul sem a játékunk tempója, sem a ritmusa, sem az intenzitása, sem a sebessége, sem a kreativitása, sem a dinamikája.
Együtt egyszerre a középpályán a Pedri-Frenkie-Gavi trió egymásra gyakorolt hatása nélkülözi a fantáziát, dominálnak a szürke szín árnyalatai, unalmas, kiszámítható és egysíkú is volt a játék. Nem is történt semmi, ami váratlan lett volna.
Olmo hozott némi színt a játékba, legalább próbálkozott átszínezni a szürkét, de maradéktalanul neki sem sikerült, ahogyan másoknak sem az egyéni villanások.
recrea
Llegenda del Barça

2025.02.17. 23:48:34

Andrsika írta:
2025.02.17. 23:10:46
Csak én vettem észre, h Yamal lövő ereje nagyon tré? Még az első félidőben volt egy nagy lehetősége ahol izomból oda tette volna ahova akarja e helyett ő 5 méterről a kapus kezébe helyezi…
Ott nem a lövő erővel volt (és van általában) a gond, hanem fejben. Ma szinte csak rossz döntést hozott, pl az említett szitunál telibeveri rüsztel és lesz, ami lesz. Kapkodott, fáradtnak tűnt, le kellett volna hozni.
torotam
Jugador d'estrella

2025.02.17. 23:37:53

bence0330 írta:
2025.02.17. 20:53:11
Több, mint egy hete fociztunk utoljára, én ma friss csapatot remélek, és ilyen pihi után amúgy egy kifejezetten éles Lewyt várok.
Én is így voltam ezzel, de mintha ez a bő hét kihagyás inkább tompává, "életlenné" tette volna a csapatot. Fura. Mintha válogatott meccs utáni szenvedős forma lett volna.

A 11es adható volt, mert ugye tisztán lerántás volt, egyértelmű szabálytalanság a 16oson belül. Mondjuk valószínűleg a kapus így is úgy is kiütötte volna, a Rayo védője felesleges butaságot csinált.

Pedri ismét jól mozgott, De Jong sem volt rossz, Olmo jól szállt be és amit kellett Szcsesni megfogta (bocs, nem tudom leírni a nevét :)). És kb ennyi volt a pozitívum a 3 pont mellett.
-7 pontról visszajöttünk 3 forduló alatt. =D>
Visca el BARCA!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.17. 23:13:03

Andrsika írta:
Csak én vettem észre, h Yamal lövő ereje nagyon tré?
Még az első félidőben volt egy nagy lehetősége ahol izomból oda tette volna ahova akarja e helyett ő 5 méterről a kapus kezébe helyezi… botrány volt az a meccs. Sztem a tizi jogos volt! A gól amit szereztek szintén..
Szerintem van benne anyag bőven, csak ez van, ha valaki stresszel, 4 hónapja nem lőtt gólt a Ligában. Görcsöl, és amúgy sem a helyzetkihasználás a fő erénye, de így meg pláne nem tud tiszta fejjel gondolkodni kapu előtt. Nem féltem, majd betalál és átlendül. Maga a lövőkéje szerintem remek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andrsika
Jugador d'estrella

Csak én vettem észre, h Yamal lövő ereje nagyon tré?
Még az első félidőben volt egy nagy lehetősége ahol izomból oda tette volna ahova akarja e helyett ő 5 méterről a kapus kezébe helyezi… botrány volt az a meccs. Sztem a tizi jogos volt! A gól amit szereztek szintén..
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.02.17. 23:08:09

Egy jól összerakott csapat ellen, meglett a három pont,
Gratulációt érdemel a csapat.

Szimpatikus csapat ez a Rajo.
Futballozni akarnak és tudnak, továbbá viszonylag sportszerűek is.
Ne felejtkezzünk meg az ellenlábasaink ellen elért eredményeikről sem! :D
Stoichkov
Jugador d'estrella

2025.02.17. 23:02:24

hat ez nagyon gyenge volt :(
bence0330

2025.02.17. 22:59:21

Játszottunk egy bitang jól összerakott csapattal, akik nem véletlenül vannak ilyen formában eredményileg. Szenvedtünk, de megvertük őket, ez is komoly fegyvertény. Az is igaz, hogy magunknak is megnehezítettük a dolgokat, Yamal, Lewy, de főleg Rapha kihagyott 1-2 nagy helyzetet. De 1-2-t ők is kihagytak, szerintem az egy gólos győzelem összességében kb korrekt. Az első félidőben kifejezetten szerencsések voltunk.

Olyan szituk voltak a meccsen, ahol szerintem mindenhol jó döntés született, de mázli volt, hogy pont úgy jött ki nekünk a lépés.

Én örülök, hogy elkezdtünk szenvedős meccseket is megnyerni, ha már megvan a győzelem, majdnem jobban örülök neki, mintha leléptük volna őket.

Ezt nem tesszük ki az ablakba, de vezetjük a ligát! :) Szóval grat a csapatnak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.02.17. 22:58:32

Ezen a mai meccsen a pozitívum a három pont, a többi felejtős.
Bobozok egyet, de ilyen meccsekkel is (!) lehet bajnokságot nyerni.

Tizi nálam nem az, pláne hogy vissza nem fújta be, de hát ez van.
Rayo időszakosan még fölénk is nőtt sajnos, gyenge meccset játszottunk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330

2025.02.17. 20:53:11

Hát én ennek kifejezetten örülök. :D Függetlenül attól, hogy a meccsrutin nélküli Fort hibázik-e (hátrafelé nyilván Koundé jobb, stabilabb). De Forttól várom a szokásos varázslatait elöl. Remélem bizonyít!

Több, mint egy hete fociztunk utoljára, én ma friss csapatot remélek, és ilyen pihi után amúgy egy kifejezetten éles Lewyt várok.

Fermín nálam picivel Gavi előtt van, de cáfoljon rám.

Viszont ha nem döntjük el hamar, nehéz lehet, az egyik legjobb formában lévő spanyol csapat a Rayo.
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.17. 20:33:21

Ha Flick magától nem pihenteti Kounde-t, akkor majd a francia elintézi :D

Talán nem is baj, Fort-ra bőven ráférnek a percek.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

2025.02.17. 19:52:35

Szczesny - Fort, Iñigo Martínez, Cubarsí, Balde - De Jong, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski

Koundé has been benched because he was late to Hansi Flick’s pre-match talk. [Gerard Romero]
Kép
gránit
Director del Fútbol

2025.02.11. 00:56:15

Leginkább a második félidő elején remekül játszottunk, megérdemelten győztünk. Az első félidőben sem aggódtam, a második félidőben rendre feljavul a játékunk, és ez most sem volt máskép.

Az első félidőben a gonosz Lewandowski, minden rossz okozója, ismét betalált, és szép csendben vezeti a góllövőlistát. Én ezúttal sem láttam, hogy bármi is elhalt volna rajta, ellenben nagyon sok pontatlan passzt kapott, amelyekkel nem tudott mit kezdeni.

Gavi támadó középpályásként való erőltetésének nem sok értelmét látom. Nincs elég kreativitás benne. Rombolónak esetleg még lehetne alkalmazni, de ez a feltoltabb szerepkör nem neki való. Vkp-ként még talán be is válhatna. A fizetésemelését indokolatlannak találom, 9 millióra nőtt az éves fizetése. Én nem emeltem volna az ő fizetésén. A hosszabbítására nem volt rossz szavam, nehezen engednek minket igazolni, nem engedhetjük meg magunknak, hogy még nagyban selejtezzünk is, a legnagyobb kerékkötőket leszámítva. A legkézenfekvőbb, hogy ha nem engednek minket igazolni, akkor legalább azokat a játékosokat megtartjuk, akik vannak, de ez a fizetésemelés neki, szerintem indokolatlan. A Pedrié OK, ő ezúttal is klasszis volt, és most már kiegyensúlyozottan hozza ezt a szintet.

Szczesny ismét hozta formáját, és kapott egy olyan gólt, amilyet Pena is szokott. Indokolatlanul kint mászkál, aztán ha kapunk egy kontrát, pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kéne. Nem a kapuból robban ki, hogy takarja a játékos elől a kapu felületét és a további lehetőségeket, passzsávokat, hanem iszkol vissza a kapuba, magára húzva a támadót. Ez pedig pont az ellenkezője annak, amit csinálnia kellene. Martinez pedig beragadt, ez alkalommal csődöt mondott a lestaktika.

A második félidőben aztán feljavultunk, Fermín sokkal de sokkal többet tud adni, mint Gavi. Nagyon erősek vagyunk a középcsatár- és a mellette/mögötte levő posztokon. Raphinha, Fermín, Olmo, Nagyon erős ez az alakulat. Aztán Fermín aznap felégette a babérkoszorúját, de így is impactcsere volt. Raphinha 10-esben ismét remekelt, Garciát pedig nem véletlenül dicsértem a minap. Szenzációs, hogy a kényelmes Barca-lét helyett a nehezebb utat választotta, és elment egy szezonra egy kisebb csapathoz, hogy játéklehetőséghez juthasson és fejlődhessen. Élt a lehetőséggel, mára sokkal határozottabb, mint évekkel ezelőtt. Fejlődött, és fura ezt írni, de hasznára tud lenni a csapatnak, főleg ilyen kevés belső védővel.

A játékvezetés nagyon gyenge volt sajnos. Fermínt kiállította a játékvezető, de a Sevilla több játékosa
is követett el hasonlóan kirívó szabálytalanságot, és ők megúszták a kiállítást. Következetlen, rossz játákvezetés volt ismét.

De a legerősebb csapatok pont attól legerősebbek, hogy nem nüanszokon múlik a győzelmük, ezzel együtt is nyernek. A második félidő első fele pedig kifejezetten tetszett.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.02.10. 17:49:47

Én a Fermin esetnél nem értetem, hogy miért csak azt az egy szöget mutatják neki, ahol egyértelműen a legdurvábbnak tűnt. Nem tartom jogtalannak a kiállítást, de egyértelműen látszik egy másik szögből, hogy:
1. labdára megy
2. el is találja
3. nem telibe az ember felé megy

Ha már van videóbíró, használjuk rendesen és ne csak egy odavágott képet emeljünk ki.

A meccs pedig - lehet csak én voltam kevésbé hangulatban hozzá - az egyik legunalmasabb 1-4 volt, amit valaha láttam. A Sevilla első góljáig nagyon jól toltuk, utána meg szenvedtünk, aztán jött pár villanás (Raphinha mióta lő jól jobb lábbal?!). A kiállítás semmit nem változtatott, egyértelműen kontrolláltuk a labdát és ezen igazából nem változtatott semmit egy ember kiesése, maximum kevesebben érkeztek az amúgy is ritkás támadásainkra.

Amit megfigyeltem, hogy kezd formálódni a Flick-féle rendeszer a védelmek feltörésére. Egy hónapja sokszor láttam pozíciós játékra utaló jeleket, de elshiftelődött tőle a német és inkább megszálljuk az egyik félterületet 4-4 támadóval, amíg a többi outpostot meghagyjuk egy csatárnak, meg vagy Baldénak vagy Yamalnak. Ezek az overloadok szép kis négyzeteket formálnak és kicsit önálló életet élnek a támadásokban, ha van mélységi beindulás, akkor sok 1-2 passzos váltást eredményeznek, amire a fentebb helyezkedő társak tudnak további indulásokkal reagálni. Egész szépen működik, ha működik, főleg, hogy lehet belőle forgatni a szabadabban hagyott részekre, valamint vissza lehet nyugtatni a labdát, hogyha mégse jó ütemben érkeznek a mozgások. Bármilyen lazább védelem ellen kiválóan működik, mert a réseket nagyon szépen lokális emberelőnnyé alakítjuk ezzel az overload-al.

A Sevilla első góljáig pazarul is működött, utána meg szétesett ez az eleme a játékunknak, az a veszélye megvan ennek, hogy magunkra tömörítjük az ellenfél védelmét (félig szándékosan) és ha nem tudjuk jó ütemben kijátszani onnan a labdát, akkor lassú ívelések, pontatlan átadások következnek. Nekem ez volt jellemző a meccs legjavára, sok sérülés, összerúgások, aztán pottyant pár gól és kész. Az viszont nagyon jó, hogy feljöttünk 2 pontra a Madridra, abszolút versenyben vagyunk még és ilyen konzisztens játékkal simán lehet bármi.

Végül Pedri... Ha Pedri nem varázsol a középpályán, 3 szintet esik a támadásépítésünk, fél ütem késések, nem tűpontos labdák, picit minden szétcsúszik, ha nem ő hozza a ritmusváltást. Elképesztő a srác, tényleg a szezon legnagyobb igazolása volt, hogy egészséges tud maradni hosszabb szakaszokra.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.10. 15:37:21

Andras Inieszta írta:
2025.02.10. 13:00:26
Zoldbela írta:
2025.02.10. 12:25:45

Kikockáztam, egyértelmű les volt!
Én is megnéztem most is többször, nekem is lesnek tűnik. Miért nem működött itt a VAR? Sajnos túl sok múlik ezen a technikán, nem lehet, hogy egyszer így, máskor meg úgy működjön. Ha pedig a VAR szobában hibáztak, akkor nem jól végzik a dolgukat. Bármi lehet, de az, hogy ezzel senki semmit sem tesz, az a ligára nézve gáz.

Amúgy más is mondta lejjebb, hogy hiába állították ki Fermínt, nem kellett aggódnunk, szerintem is idén végre erős mentálisan is a csapatunk. Jó ezt látni és végre idén élvezhető a foci, amit tolnak a srácok. (az az 1-2 gyenge meccs meg beleférhet Hansi és a sok tinédzser első közös szezonjába... Nem sokan vizionáltunk idénre BL meg bajnoki címet, szóval... Még bármi is lehet, de már most előrébb vagyunk, mint tavaly)
Ráadásul néztem két képet és Saul becsúszásánál a bal lába ugyanúgy a levegőben volt. Ha azt a képet megállítják, ahogy Ferminnél tették, az is piros. Arról ne is beszéljünk, hogy sérülést okozott vele. Csak ez a baj a VAR-ral, hogy ami ilyen 50-50 % és szubjektív döntés, arra nem hívják ki a bírót, hogy döntse el. Igazából alapból a VAR vezeti a meccset. Ha kihívják a játékvezetőt, akkor már megvan a döntés, fent meghozták. Azt sem tudom mikor láttam olyat, hogy a bíró felülbírálja a videót. Pedig olyan bőszen hangoztatják, hogy megdönthetetlen és egyértelmű bizonyíték kell a változtatásra. Az NFL-ben például nagyon sokszor helybenhagyják a pályán hozott ítéletet, hiába videoznak. Ezzel itt kb. csak az időt húzzák. Ha kimegy a bíró nézegetni az kb. csak időhúzás.

Amúgy valóban teljesen rendben voltak fejben. Ugyanakkor ez nem csak erre a meccsre igaz, pedig az egész ligában magasan nekünk van a legfiatalabb keretünk.
(24,7; Real 27,2; Atma:29,2) De a top ligák átlagát tekintve is miénk a legalacsonyabb. És ezek a fiatalok sem esnek össze, kapkodnak, bizonytalankodnak vagy ijednek meg.
Forca Barca!!!!
vg99
Capitá del Barça

2025.02.10. 13:39:28

Szerintem senki sem volt köztünk, aki egy db Olmo leigazolása után (és sok távozó) azt gondolta, hogy
2. helyen leszünk a BL-ben, megyünk a Reállal a bajnokságban, állunk a kupában, mienk a szuperkupa,
és látványos focit tolunk. Lehet, hogy végül semmit sem nyerünk (bár nem hiszem..).
Akárhogy is, de Flick majd mindenkiből kihozza jelenleg a maxot. Most még DeJong, Fermin, Ferran, E Garcia is elég jó.
Elismerés a fiúknak.
Laporta nagy máker. Deco meg... inkább hagyjuk.
Andras Inieszta
Barça B

2025.02.10. 13:00:26

Zoldbela írta:
szbsz írta:
2025.02.09. 23:34:31
A gól előtti szitu: https://streamff.com/v/b6a657d5 Nekem eléggé lesnek tűnik-tűnt meccs közben is, de végülis mindegy lett a végére szerencsére...
Én is megnéztem most is többször, nekem is lesnek tűnik. Miért nem működött itt a VAR? Sajnos túl sok múlik ezen a technikán, nem lehet, hogy egyszer így, máskor meg úgy működjön. Ha pedig a VAR szobában hibáztak, akkor nem jól végzik a dolgukat. Bármi lehet, de az, hogy ezzel senki semmit sem tesz, az a ligára nézve gáz.

Amúgy más is mondta lejjebb, hogy hiába állították ki Fermínt, nem kellett aggódnunk, szerintem is idén végre erős mentálisan is a csapatunk. Jó ezt látni és végre idén élvezhető a foci, amit tolnak a srácok. (az az 1-2 gyenge meccs meg beleférhet Hansi és a sok tinédzser első közös szezonjába... Nem sokan vizionáltunk idénre BL meg bajnoki címet, szóval... Még bármi is lehet, de már most előrébb vagyunk, mint tavaly)
vg99
Capitá del Barça

2025.02.10. 12:40:18

Zoldbela írta:
szbsz írta:
A gól előtti szitu: https://streamff.com/v/b6a657d5 Nekem eléggé lesnek tűnik-tűnt meccs közben is, de végülis mindegy lett a végére szerencsére...
Meccsen is lesnek tűnt, csak a VAR képnél volt 1 cm les, de lehet, hogy megint rosszkor állították meg a képet?? volt már ilyen..
Zoldbela
Jugador del Barça

szbsz írta:
andras953
Jugador del Barça

2025.02.10. 11:51:39

Bob_Marley írta:
2025.02.09. 23:10:23
Többet kaptam mint reméltem, emberhátrányban is szépen tartottuk magunkat. És a három pont a zsebben. Pedri nem kérdés hogy ficankolt de Inigo Martinez meg sokadjára az idényben kapitánya volt a várnak hátul mikor kellett és nem engedte az andaluzokat betörni.
Komoly kis rangadó volt még ha a Sevilla hátrébb is van de tartották magukat, de szerencsére a másodikban az elejét megtoltuk és eldöntöttük.

Túloldalon Gudeljt megemlítenem, elpusztíthatatlan volt a pali. Rég le kellett volna jöjjön de majd 80 percet vegigmelozott.

Eric Garcia formában van, védők Izaghija,mindig ott van ahová pont odaesik a labda :)
Én úgy láttam, hogy az egyenlítő góljuknál épp Inígónak kellett volna megállítania Sault, de Inigi lesre akarta állítani és előre indult a felezővonal felé, amikor Saul előretört a kapunk felé és így tisztán kapta a labdát! Azaz Inigo hibájából születettl a gólpassz.
https://streamff.com/v/b6a657d5
Később már nem hibázott.
Garcia mostanában valóban fontos gólokat szerez,(mint Ferran), de bocs, én mégsem tartanám meg egyikőjüket sem, mert igazolhatók a helyükre jobb focisták.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.10. 11:18:08

Nem tudom, hogy Gaviban és Ferminben a vérmérsékletükön és a játékfelfogásukon kívül nincs-e benne még az is, akár tudattalanul is, hogy a sérüléseik miatt kihagyták az őszt, nincs bérelt helyük a kezdőben, folyamatosan meg kell harcolniuk érte, plusz a flow, hogy mi vagyunk a Barca, hajtunk megállás nélkül. Vagy valami ilyesmi. Fermin pont megnyugodhatott volna a gólja után, biztosnak látszott a három pont. De eléggé feszült volt a meccs, az is lehet, hogy előtte beszóltak neki vagy megrúgták, és benne maradt, hogy vissza kell adni. A szerelése tiszta volt, de ami utána történt, az nem, és önveszélyes is volt. Ami ennek ellenére tetszett, hogy nem reklamált, lement, csak valami gúnyos félmosoly volt, de nem tudom, kinek.

Szczesny most védett a legjobban, kritikus helyzetben is nagyon tisztán ütötte el a labdát Romero elől, aki akár sárgát is kaphatott volna a műesésért.
De az is lehet, hogy minek. A Sevilla így is 5 sárgát szedett össze, de nem volt visszatartó ereje, a Juanlu nevű jobbhátvéd például nem kapott, szerintem kaphatott volna.
A mi kispadunk is kapott egyet, ebből a szempontból a Flick-stáb rosszabbul áll, mint ahogy Xaviék álltak.

A rengeteg szabálytalanság kicsit tönkretette a meccset, kár érte, mert amúgy összehasonlíthatatlanul több szép dolgot lehetett látni, mint a Real–Atleticón, köztük olyanokat is, mint Yamal sarokkal visszatett labdája Koundénak, az ilyen trükkök teljesen eltűntek az élfutballból, bátorítanám Yamalt, hogy még, még, még..
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.10. 10:05:49

Tegnap folyamatosan 2 ember rajta volt, igy tudtak rugni a tobbiek golokat...

Legyen a palyan, igy tanul bele.
bence0330

2025.02.10. 09:36:12

Troym írta:
2025.02.09. 23:12:50
A másik érdekesség Yamal, aki 106 napja lőtt utoljára bajnoki gólt, eddig fel se tűnt.
“Another match for Lamine Yamal without scoring in the league. Barcelona's jewel has not scored for 106 days in La Liga.”

Ideje lenne kispadra tenni egy meccs erejéig pihenni.
Attól függetlenül, hogy szerintem folyamatosan kispadra kéne tenni még akkor is, ha a világ toronymagasan legjobb játékosa lenne, és 10 percenként lőne gólt, ez annyira nem zavarna, viszont szerintem kicsit átcsapott a hetekben görcsösséggé a dolog. Szerintem emiatt nagyon akarja, és kapu előtt nem a legjobb döntéseket hozza, jópár esetben rálövi, mikor talán nem kéne. 1-2 hete nyilatkozta valamikor, hogy több gólt kéne lőnie, lehet hogy ez is összefüggésben van a dologgal. Ez persze működhetne is, ha nagyon érezné a kaput, de azért szerintem jelenleg még jópár skillje bőven a befejezése előtt van, világklasszis skillek, a lövéseiben látszik a kraft, de egyelőre még "csak" okés kategória. Még 1-2 év és már lehet, hogy az lesz, hogy lője rá nyugodtan bárhonnan, mert van annyi esély, hogy beakadjon, mint bármi más megoldásnál, de most még a csapatot talán máshogy segítené a legjobban, beemelt passzokkal, stb, jelenleg ő egyértelműen egy bontó-előkészítő játékos, szerintem, ebben a világ egyik legjobbja.
Persze még a kevésbé sikeres meccseken is nagyon hasznos, legrosszabb esetben is leköt embereket a cseleivel, szóval ő is olyan, hogy igazából rossz meccse sosincs, legrosszabb esetben is egy jó, hasznos kategória.

Talán nem elég... céltudatos még a játéka, ebben érzem a lemaradást még kicsit egy Salah féle játékostól. Persze ez 17 évesen nem igazán kritika... :D
Válasz küldése