2025.02.11. 00:56:15
Leginkább a második félidő elején remekül játszottunk, megérdemelten győztünk. Az első félidőben sem aggódtam, a második félidőben rendre feljavul a játékunk, és ez most sem volt máskép.
Az első félidőben a gonosz Lewandowski, minden rossz okozója, ismét betalált, és szép csendben vezeti a góllövőlistát. Én ezúttal sem láttam, hogy bármi is elhalt volna rajta, ellenben nagyon sok pontatlan passzt kapott, amelyekkel nem tudott mit kezdeni.
Gavi támadó középpályásként való erőltetésének nem sok értelmét látom. Nincs elég kreativitás benne. Rombolónak esetleg még lehetne alkalmazni, de ez a feltoltabb szerepkör nem neki való. Vkp-ként még talán be is válhatna. A fizetésemelését indokolatlannak találom, 9 millióra nőtt az éves fizetése. Én nem emeltem volna az ő fizetésén. A hosszabbítására nem volt rossz szavam, nehezen engednek minket igazolni, nem engedhetjük meg magunknak, hogy még nagyban selejtezzünk is, a legnagyobb kerékkötőket leszámítva. A legkézenfekvőbb, hogy ha nem engednek minket igazolni, akkor legalább azokat a játékosokat megtartjuk, akik vannak, de ez a fizetésemelés neki, szerintem indokolatlan. A Pedrié OK, ő ezúttal is klasszis volt, és most már kiegyensúlyozottan hozza ezt a szintet.
Szczesny ismét hozta formáját, és kapott egy olyan gólt, amilyet Pena is szokott. Indokolatlanul kint mászkál, aztán ha kapunk egy kontrát, pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kéne. Nem a kapuból robban ki, hogy takarja a játékos elől a kapu felületét és a további lehetőségeket, passzsávokat, hanem iszkol vissza a kapuba, magára húzva a támadót. Ez pedig pont az ellenkezője annak, amit csinálnia kellene. Martinez pedig beragadt, ez alkalommal csődöt mondott a lestaktika.
A második félidőben aztán feljavultunk, Fermín sokkal de sokkal többet tud adni, mint Gavi. Nagyon erősek vagyunk a középcsatár- és a mellette/mögötte levő posztokon. Raphinha, Fermín, Olmo, Nagyon erős ez az alakulat. Aztán Fermín aznap felégette a babérkoszorúját, de így is impactcsere volt. Raphinha 10-esben ismét remekelt, Garciát pedig nem véletlenül dicsértem a minap. Szenzációs, hogy a kényelmes Barca-lét helyett a nehezebb utat választotta, és elment egy szezonra egy kisebb csapathoz, hogy játéklehetőséghez juthasson és fejlődhessen. Élt a lehetőséggel, mára sokkal határozottabb, mint évekkel ezelőtt. Fejlődött, és fura ezt írni, de hasznára tud lenni a csapatnak, főleg ilyen kevés belső védővel.
A játékvezetés nagyon gyenge volt sajnos. Fermínt kiállította a játékvezető, de a Sevilla több játékosa
is követett el hasonlóan kirívó szabálytalanságot, és ők megúszták a kiállítást. Következetlen, rossz játákvezetés volt ismét.
De a legerősebb csapatok pont attól legerősebbek, hogy nem nüanszokon múlik a győzelmük, ezzel együtt is nyernek. A második félidő első fele pedig kifejezetten tetszett.