FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.06. 11:22:09
Amellett, hogy nagyon jó meccset hoztunk csapatként, szerintem a hiányosságok is látszanak.
Jó lenne egy szélső, mert Raphinha és Yamal teljesen szét van hajtva. Nem értem a sok rotációt váró kommenteket sem, amit többször leírtam. Torre, Fermin, Gavi vagy ki kerüljön a szélre a kezdőbe? Azzal viszont egyetértek, hogy mégis kellene valamilyen variációt találni, mert muszáj lenne pihentetni őket, pl. átállni 4 kp-ra, és kihagyni valamelyikőjüket, de mindenhol a véghajrába érkeztünk.
A kp-ra szerintem nagyon elférne egy fizikális jól szerelő vkp-s, mert teljesen átrohannak a kp-nkon. Tegnap szerencsére nem volt olyan éles a Benfica (nekünk és az Atletico-nak is 4-et rúgtak), és szerencse, hogy mindent a széleken erőltettek, és nem tették nagyon próbára a kp-kat, valamint a középről a második hullámból érkező lövések gyengébbre sikeredtek.
Ez viszont semmit nem von le Tek vagy a csapat érdemeiből.
Araujo bizonyította, hogy nagyon kell ő a védelembe, a sérülékenysége miatt és amiket leírtam feljebb, Tah is jól jönne.
Tartottam tőle, hogy fizikálisan elnyomnak minket, főleg a szögleteknél, ahol Lewy pályán maradása szintén jól jött.
Lehet érdemes lenne nyáron rámenni az "ingyen" megszerezhető játékosokra (Tah, Partey, Kimmich, David), mert egy Benfica is Bellotti, Cabral, Dahl, Bah, Renato Sanches és a most sérült Di Mariat tud behozni a padról.
Carreras nagyon fog hiányozni a Benficanak a visszavágóról, nagyon jó kis játékos, nálunk is el tudnám képzelni.
A kiállítás után nekem is megfordult a fejemben, hogy itt van vége idénre a BL menetelésünknek, így teljes mértékben elégedett vagyok az 1 gólos előnnyel, még 11 emberrel is aláírtam volna a meccs előtt.
Tegnap szerintem pont nem mentek át a kp-n, bár ezt 20 percből lehetett volna levonni. A vkp-nál kicsit eltúlzottnak és inkább sablonosnak érzem ezt a fizikailag erős vkp szlogent. Casádó nagyon erős a szerelésekben, ami legalább annyit számít, a labdaszerzésekben ez fokozottan kijön. A BL-ben az első 6 meccs után neki volt a legtöbb szerelése az egész mezőnyben és mellette még ott van Pedri, plusz technikailag is elég képzettnek kell lenni. Az egész építkezés tőle indul, ezért van például a Real bajban Tchouamenivel, akit mellesleg simán átjátszanak. Azzal, hogy valaki erős felépítésű még nem biztos, hogy hasznosabb.
A szélső tényleg egy kardinális kérdés. Yamalon mind a fizikai, mind a mentális fáradtság is érződött, gyenge meccse volt, azt ugyanakkor nem mondanám, hogy mostanában rendre az, a Soci ellen például azt vert hülyére akit akart, ahogy a LP ellen is ott lett volna a neve mellett legalább 3 assist, ha pontosabbak a befejezések. A játékán annyira nem érződik, viszont a hullámzás már inkább egy meccsen belül és már a védekezést sem nagyon bírja. Többek között sszerintem ezért is lett lekapva, logikusan hasznosabb lehetett volna egy egy gyors elfutással, de már nem bírja.
Az ingyenes játékosokkal az a gond, hogy nem férnek bele a bérkeretbe. Nem azt a 20-30-40 milliót nem tudjuk kifizetni, hanem beilleszteni őket. Egy Kimmichnek jóval 10 feletti bért kellene adni, egy Tah sem jönne az utolsó szerződésére 8-9-nél alább, Parteyt hagyjuk is, aki jelenleg közel 13-at keres és 32 éves lesz júniusban. Sajnos a szabad ügynökökkel ez a prrobléma, a bérük sokkal magasabb mint egy "normális" igazolásnál (plusz az aláírási pénz).
Jól jött volna tegnap is egy kicsit bővebb választék, de szinte mindenki magas szinten teljesített, hiába kellett komfortzónáján kívül játszíani. Talán a legnagyobb helyzetük még 11vs11 ellen volt, stabilan, önfeláldozóan védekeztek és hiába a sok kapuralövés nem nagyon hagyták Tek-et kiszolgáltatott helyzetben, adtak ziccereket az ellenfélnek.. Az ilyen Renato Sanches-féle 30 méteres átlövések és olyan labdákatengedtek többnyire, amikhez nem kellett olyan bravúr, mint például az 1. percben. Kár azért a meccs eleji hatalmas helyzet(ek)ért, de leginkább attól féltem hogy Raphinha ziccere fogja megbosszulni magát a félidő végén. Még szerencse, hogy sikerült gólt lőnie, mert nagyon megorroltam volna rá.
Inigo esete erősen narancssárga, nem lett volna világi balhé, ha kiszórják Barrieirot, főleg, hogy addig sem játszott túl tisztán és már maga a "szerelés" sem volt finom. Ez a nem szándékos dolog, meg kicsit közhely puffogtatás. Nagyon sok olyan piros lap van, ami szerelésre irányul, de vagy épp hogy nem éri el a láb a labdát, vagy előbb a lábat,aztán a labdát. Mégsem mérlegelik a dolgot, ráadásul most egész talppal taposott és nehezedett rá Inigo sípcsontjára. Nem állítom, hogy ezt akarta, viszont elkerülhető volt. De azt sem láttam, hogy konzultált volna Zweyer a VAR szobával, ami azért nem korrekt, még ha nem is változtatnak az ítéleten (ha nem így volt sorry). Ugyanúgy fel lehetne hánytorgatani a kiállítás előtti lökést, de, ha erre akarunk bármit ráfogni csak a Real-féle vesztes mentalitást követnénk, amit inkább kerüljünk el.
Jogos volt Martinez felháborodása, ezért nem is hibáztatom, de akkor is a második sárgáját szedte be, a visszavágón pedig 100%, hogy ő kezd.
20 másodpercenként az órát néztem és számolgattam pliusz a szívemnek sem tett jót a tegnap este, de a lényeg, hogy sikerült előnnyel várni a visszavágót és büszkék lehetünk a csapatra, szívüket lelkükek kitették a pályára és szinte szó szerint az utolsó leheletükig küzdöttek. Össze is esett mindenki a lefújás után. (mondjuk az a 15 perc hosszabbítrás sem tudom mennyire volt korrekt) Ráadásul már harmadjára történt meg (a Celta ellen tudták kihasználni az emberelőnyt) A Monaco ellen is 80+ percet kellett lehozni, mégis szűk lett a vége, a Real ellen is lehoztunk 35-40 percet tíz emberrel.
De nem szabad abba a hibába esni, hogy félvállról vesszük a visszavágót, hiába előny, hazai pálya és 11 ember. Még nincs meg a legjobb 8, oda kell majd figyelni kedden, iszonyatosan rossz lenne kukázni a tegnapot és az egész Bl-t egy meccs miatt.
Pedrinek pedig szombaton szigorúan pad.